Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal januari 2020

865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
voda
1
ArcelorMittal s Burns Harbor Denies Manipulating Test Data after Spill

Indiana based ArcelorMittal s Burns Harbor has denied Indiana Department of Environmental Management allegations of manipulating results from toxic readings required after a chemical spill killed more than 3,000 fish last year. Spokesman Bill Steers said “ArcelorMittal Burns Harbor does not manipulate data. We use certified, independent laboratories to analyze samples and we report the data, including any corrected data, from the labs to the regulatory agencies consistent with industry and laboratory standards. Mill has been in compliance with cyanide and ammonia limits “every day since the August 2019 event concluded.”

Indiana Department of Environmental Management had said that ArcelorMittal's steel plant in Burns Harbor is redoing daily ammonia and cyanide tests and sending the lower score to regulators. IDEM Northwest Regional Office Deputy Director Rick Massoels wrote in a letter to ArcelorMittal that “The agency cannot feel confident in the reports. The company's attempt to redo daily ammonia and cyanide tests undermines the integrity of its self-disclosures, questioning its ability to police itself. ArcelorMittal's self-monitoring program is either capable of generating valid results based upon one analysis of a given sample or it is not.”

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Archie Steelman schreef op 14 januari 2020 15:35:

Nou, het gaat weer niet zoals het moet gaan helaas
wat is er nu weer loos??
Archie Steelman
0
De Telegraaf:

Staalgigant ArcelorMittal raakte 0,6% kwijt. De gemelde Chinese staalinkopen vielen de markt bij nader inzien toch tegen.
[verwijderd]
0
quote:

snuf 14 schreef op 14 januari 2020 15:19:

terug naar de 15 rond zometeen.
Hey mop fijn dat je er weer bent , het gaat omlaag natuurlijk , maakt niet uit toch
Archie Steelman
0
Echt jammer, maar een slotstand van 15,134 is niet best
Het zat dus weer tegen vandaag
Morgen nieuwe details en informatie die de koers wellicht hoger zetten?
We wachten het af.
Prettige avond
snuf 14
0
quote:

Pussy schreef op 14 januari 2020 16:56:

[...]
Hey mop fijn dat je er weer bent , het gaat omlaag natuurlijk , maakt niet uit toch
Jawel , doe tegenwoordig alleen maar in daghandel MT met turbo's. Deze dag een duppie winst per turbo. Morgen misschien weer weg , we zullen zien. MT is een gok aandeel.
finance2u
0
quote:

Archie Steelman schreef op 14 januari 2020 16:33:

De Telegraaf:

Staalgigant ArcelorMittal raakte 0,6% kwijt. De gemelde Chinese staalinkopen vielen de markt bij nader inzien toch tegen.
Ik denk dat het bericht van Salzgitter meer (negatieve) indruk maakte (ondanks dat er voor ArcelorMittal niks nieuws was)
voda
1
IJzerpoeder als batterij van de toekomst: overal te vinden en opnieuw te gebruiken

IJzer in de tank. Het lijkt een sprookje, maar ijzer heeft een mooie toekomst als brandstof. ,,Schoon aan de haak’’, zonder CO²-uitstoot, aldus onderzoekers op de Technische Universiteit Eindhoven.

Hans van Zon < 12-01-20, 06:00 Laatste update: 09:02

Als geestdrift een brandstof zou zijn, hoefden hoogleraren Niels Deen en Philip de Goey nooit te tanken. Net zomin als Mark Verhagen, manager van Team SOLID. Het drietal praat op de TU Eindhoven vol enthousiasme over hun ‘kindje’, een met ijzerpoeder gestookte proefinstallatie die warmte produceert. Het bouwwerk, ontwikkeld door het Metal Power consortium waar Team SOLID toe behoort en gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant, heeft geen uitstoot van CO² en het restproduct - roest - kan worden teruggewonnen. ,,Bovendien hoeven we niet bang te zijn dat we ijzer tekortkomen’’, zegt hoogleraar Verbrandingstechnologie De Goey. ,,IJzer is het meest voorkomende element op aarde.’’

Collega Niels Deen (Werktuigbouwkunde) noemt metaalpoeder een veelbelovende energiedrager. ,,Het aanbod van energie uit windturbines en zonnepanelen fluctueert enorm. Bij overaanbod moet je die energie kunnen opslaan. Dat kun je doen met accu’s, maar dat is niet geschikt voor alle situaties, zoals voor de opslag van grote hoeveelheden energie. Wij doen nu onderzoek naar een alternatief: opslag van energie in ijzerpoeder. Als je dat poeder verbrandt, komt de energie vrij in warmte.’’ Deen: ,,Zie het ijzerpoeder als een opgeladen batterij. Bij verbranding haal je de energie eruit en blijft er een lege batterij over in de vorm van roest. Als je van de roest opnieuw ijzerpoeder maakt, heb je de batterij weer opgeladen. Dat kun je telkens herhalen.’’ De capaciteit van ijzerpoeder voor energieopslag is indrukwekkend.

De onderstaande afbeelding geeft het proces van ijzerpoeder weer. Klik op de rode oogjes voor meer informatie. Tip: begin bovenaan!

Turbine

Deen: ,,Ook is ijzerpoeder gemakkelijk te transporteren en kan het worden gerecycled. Als je ijzerpoeder verbrandt om met hete gassen een turbine of motor aan te drijven, dan blijft er roestpoeder over. Met waterstof, geproduceerd uit elektriciteitsoverschotten van duurzame bronnen, maak je daar weer ijzerpoeder van. Daarmee trek je de zuurstof uit de roestdeeltjes.’’

Als ijzer zo’n prachtige energiedrager is, waarom werken we daar dan nu pas aan? ,,We doen als mensheid al eeuwen aan metaalverbranding. Denk aan vuurwerk, ontwikkeld door de Chinezen. Maar hoe het allemaal precies werkt, dat weten we pas sinds enkele jaren’’, zegt Philip de Goey. Volgens Niels Deen is er nog een belangrijke reden: ,,Er was altijd een gemakkelijker alternatief: fossiele brandstoffen. Als die ruim beschikbaar en goedkoop zijn en iedereen die wil gebruiken, zoek je niet snel naar alternatieven. Maar we hebben nu de tijdgeest mee. ‘Metal fuels’ profiteren daarvan.’’

Ongeloof
De Goey is er zeker van dat de aandacht voor ijzer als brandstof snel zal groeien. ,,Nu we de toepassing ervan opschalen, wil iedereen meedoen. Geen milligrammen en kleine vlammetjes meer in het lab, nee, we bouwen een industriële verbrandingsinstallatie. Met een vermogen tot 1 megawatt. Bedrijven die eerst zeiden ‘dat is leuk maar laat het maar eens echt zien’, nemen ons project nu erg serieus.’’

Mark Verhagen valt hem bij. ,,Ik was laatst in China en daar zaten ze me vol ongeloof aan te kijken. Maar dat verandert als je laat zien waar je mee bezig bent. Iedereen ziet de potentie op grotere schaal. We werken samen met bedrijven als Shell en Uniper, het vroegere E.ON.’’ De eerste demonstratie dient zich begin dit jaar aan. ‘Om de hoek’, bij Swinkels Family Brewers, de brouwer van Bavaria bier. De Goey: ,,We plaatsen daar een proefopstelling. Die bouwen we niet zelf. Dat doen andere partijen in ons consortium, waaronder bijvoorbeeld Team SOLID.’’

Dat team telt inmiddels zo’n dertig leden. ,,Met allerlei expertises. Niet alleen technici. Ook mensen die commercieel zijn onderlegd’’, zegt Verhagen. De hoogleraren zijn trots op Team SOLID. Deen: ,,Het zijn gedreven studenten die niet betaald worden.’’ De Goey: ,,Je ziet een grote maatschappelijke betrokkenheid.’’

Professor Niels Deen vertelt in deze video van de Universiteit van Nederland over ijzer als alternatief:

Woonwijkje
Om de installatie commercieel aan de man te brengen, moet er een compacte, meer efficiënte versie komen. ,,Dat kan. Met onze huidige proefinstallatie zou je een woonwijkje van energie kunnen voorzien. Met een kleinere installatie, maar wel met een groter vermogen van 1 tot 10 megawatt, wordt het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die van het gas af moeten”, zegt De Goey.

De professoren geloven heilig in hun project, maar het zal maar ‘een deel van de oplossing zijn in het grote milieuvraagstuk’. Auto’s zullen voorlopig niet op ijzerpoeder rijden. ,,Drie andere sectoren zijn al wel heel interessant. We werken met de maritieme sector aan de ontwikkeling van duurzame schepen, aangedreven via de verbranding van ijzerpoeder’’, zegt De Goey. ,,En wat te denken van industrie die om hoge temperaturen vraagt (voor chemische processen van rond de 1000 graden) en kolencentrales. Die kun je stoken met ijzerpoeder. Daar kijken we met Uniper naar.’’ Deen: ,,Als je grote Nederlandse kolencentrales sluit, is dat een enorme kapitaalvernietiging. Als je die kunt ombouwen zonder CO2-uitstoot, met alleen roest als restproduct, dan wordt het aantrekkelijk voor energiebedrijven.’’

IJzererts is er op aarde in overvloed. Maar geldt dat ook voor ijzerpoeder? De Goey: ,,Nee. Er zijn nu zo’n tien leveranciers wereldwijd. Met het huidige aanbod zou je nu tien kolencentrales kunnen ombouwen en van ijzerpoeder voorzien. Maar als de markt erom vraagt, is er snel meer aanbod.’’ Deen: ,,Het grote voordeel is dat je dat poeder één keer maakt. Je kunt het constant hergebruiken. IJzer blijft ijzer.’’

Hoogleraren Niels Deen (boven) en Philip de Goey © TU Eindhoven

De volgende partijen nemen deel aan het consortium dat aan de verbrandingsinstallatie met ijzerpoeder werkt: EM Group, Romico Engineering Solutions, Heat Power, Metalot3C, TU/e, SOLID, Provincie Noord Brabant, Nyrstar, Enpuls, Uniper.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/wetenschap/ijzerpoeder-als-...
Bijlage:
voda
2
Beursupdate: AEX op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag zes van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

Aegon (-1,32%)
ArcelorMittal (+0,14%)
ASML (+0,86%)
Galapagos (+0,30%)
ING Groep (-0,12%)
Philips (+0,39%)
RELX (-0,04%)
Royal Dutch Shell (+0,08)
Unilever (+0,63%)

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 611,15 punten, zijn geëindigd op 612,27 punten.

Euro/dollar: 1,1131

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Heel vorig jaar gaat de koers met slecht handelsnieuws dik t rood in, vandaag wordt er getekend en wat doet AM!!!!!!!!!
foexie
0
Het is zo'n fijn aandeel. Ik wacht ook op breakeven (of bijna) en ben dan voor eeuwig weg hier.
[verwijderd]
0
Mogelijk later op de dag herstel bij het tekenen van de overeenkomst. Fundamenteel is de situatie niet beter geworden omdat de VS de import tarieven blijft hanteren.
foexie
0
Nee ben er nu ook wel van overtuigd dat je niet meer in dit soort (oud geld) aandelen moet zitten. De besi's asmi's, ali baba de new technology daar moet je inzitten.
[verwijderd]
0
quote:

foexie schreef op 15 januari 2020 09:23:

Nee ben er nu ook wel van overtuigd dat je niet meer in dit soort (oud geld) aandelen moet zitten. De besi's asmi's, ali baba de new technology daar moet je inzitten.
Niet per se. ArcelorMittal kan verdubbelen of misschien net iets meer als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, de voornaamste:

- bij de grootmachten neemt de groei toe

*specifiek voor ArcelorMittal: afname schuldpositie*
[verwijderd]
0
quote:

foexie schreef op 15 januari 2020 09:23:

Nee ben er nu ook wel van overtuigd dat je niet meer in dit soort (oud geld) aandelen moet zitten. De besi's asmi's, ali baba de new technology daar moet je inzitten.
Wat houd je tegen mop , ik zeg gewoon doen
[verwijderd]
0
quote:

Kaspersky schreef op 15 januari 2020 09:27:

[...]
Niet per se. ArcelorMittal kan verdubbelen of misschien net iets meer als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, de voornaamste:

- bij de grootmachten neemt de groei toe

*specifiek voor ArcelorMittal: afname schuldpositie*
Jij bent wel echt heel slim hè mop , heb jij een spoedopleiding gedaan !!
Mini
Archie Steelman
0
Onzekerheid over de Amerikaans-Chinese handelsdeal die vandaag ondertekend zou worden doet de beurs amper van zijn plaats komen. Arcelor klimt langzaam hoger, maar het gaat niet echt soepel. We staan gewoonweg veel te laag. Hopelijk sudderen we niet zo door tot november bij de presidentsverkiezingen in Amerika. Het is slaapverwekkend zo.
foexie
0
quote:

Pussy schreef op 15 januari 2020 10:00:

[...]
Wat houd je tegen mop , ik zeg gewoon doen
Als jij het verschil/verlies bijlegt doe ik het mop.
boompie
0
Miss een tip voor Mountainlion 1/3 aandelen verkopen en daarvoor deze hefboom ARCELOR MITTAL SL 8.1451 HB 2.17 FN 8.1451 R 3.00 Commerzbank BEST Turbo Long kopen.Mag die naar 8,1451 zakken ,zie ik niet gebeuren .Maar toch 2 x zo snel omhoog bij stijging.
865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 23,800
Verschil +0,290 (+1,23%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 2.676.573
Volume gemiddeld 2.405.623
Volume gisteren 3.430.788

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront