Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positief beeld op Aziatische beurzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 20 maart 2020 07:45
    quote:

    frankvl schreef op 20 maart 2020 07:31:

    Wie snapt dat de aandelen weer stijgen? Zoals s.lin al zegt, er komen wereldwijd elke dag wel 20.000 besmettingen bij. It beats me.
    Ik koop al twee weken geleidelijk aan aandelen bij. Veel mensen, meestal leken, verklaren me zot. Zij willen wachten tot alle corona leed geleden is en er licht aan het eind van de tunnel schijnt, maar wees gerust tegen dat het licht goed en wel schijnt aan het eind van de tunnel staan de aandelen alweer een flink stuk hoger. De beurs loopt altijd wat voor op wat komen gaat.

    Ofwel gaan we met zijn allen de dieperik in en wordt alles genationaliseerd en gaan we verder in een 1984-style nieuwe wereldore... Ofwel hebben we binnen een paar weken toch nog een shell nodig om olie op te pompen en te raffineren, een Daimler voor een mooie wagen, een Heineken voor een pintje op café en een ING om ze allemaal van centen te voorzien, ... Er zullen zeker slachtoffers zijn ook, maar de wereld zal wellicht gewoon verder draaien hoor.
  2. [verwijderd] 20 maart 2020 07:52
    China is meester in het manipuleren van cijfers. Wel knap van ze dat het gros buiten China het geloofwaardig vind dat er in Hubei geen nieuwe besmettingen bij zijn gekomen, terwijl bij lange na niet iedereen is getest. Zoals hier in NL het daadwerkelijke aantal besmettingen ook veel hoger zal liggen, dan het officiele aantal doet vermoeden..
  3. Anton78 20 maart 2020 07:55
    quote:

    valeo325 schreef op 20 maart 2020 07:50:

    Hoop het niet timmetje83
    Mocht dat zo zijn dat het ergste nog moet komen
    Ga jij uit van een aex van 150-180
    Dus alle pensionfondsen failliet

    Een blik op timmetje zijn profiel en andere postings zegt mij genoeg. Weer een shorter die op elk IEX nieuwsbericht even met hell en verdoemenis berichten strooit.

    Het soort paniekzaaier dat in dit soort tijden altijd opduikt, brengt overigens vaak de mosterd na de maaltijd :-)
  4. sun666 20 maart 2020 08:11
    We weten niet hoe lang dit gaat duren maar een V recovery lijkt steeds meer een droom dan een realiteit. Ik hoop er nog een beetje want anders gaan er veel banen verloren inclusief de mijne. Dit is nog nooit gebeurt maar sommige aandelen zijn nog redelijk prijzig terwijl andere bedrijven als vastgoed en grondstoffen goedkoop geprijsd zijn. Heineken, ASML, LVMH en L'oreal staan op mijn wenslijst maar ze zijn nu nog te duur in mijn ogen. Wacht op een verdere daling.
  5. Debo 20 maart 2020 08:37
    Beleggers trokken zich op aan de opleving op de Europese beurzen, na steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE) om de impact van de coronacrisis te verzachten.

    Niets is minder waar. De Aziatische beurzen trekken zich op aan de yanken zoals de rest van de beurzen wereldwijd dat doen. De yanken maken de koers en de logaritmen van de rest van de financiele wereld volgen.
  6. ING'ertje 20 maart 2020 09:32
    Ik ben echt benieuwd hoe de beurs reageert komende week als in de VS een groot aantal doden gaan vallen: Daar bestaat geen werkloosheidsvergoeding, geen ziekteverzekering voor allen, veel daklozen, illegalen die niet naar dokter durven gaan...
    Wil dat wel eens wat voor een reactie dat gaat geven...
  7. [verwijderd] 20 maart 2020 09:42
    Pieter Vanderwalle… geheel met je eens. Alle doemdenkers ten spijt wat de beurzen in het verleden ook hebben gedaan herstel was er altijd weer. Veel bedrijven in de AEX hebben een historie van meer dan 100 jaar; zegt toch ook wel wat; niet dan?

    Zelf heb ik de afgelopen tijd mijn portefeuille zien slinken met ca. 35%, maar om nou te zeggen dat ik er slapeloze nachten van heb; nee echt niet! Op lange termijn zal zich alles herstellen en zal de waarde terug bij af zijn. Ik heb geleerd lange termijn te denken, zeker niet te gokken c.q. speculeren met de gedachte ik zal eens in een paar dagen, weken of maanden een klein "fortuintje" binnen te halen.

    Het wordt natuurlijk wat anders als je je zuur verdiende spaargeld, zeg ettelijke 10.000den euri hebt belegd en het als sneeuw voor de zon hebt zien verdwijnen. Mijn principe is dat ik voor iedere belegde euro minimaal een euro dekking moet hebben; oftewel financiële middelen in reserve moet hebben staan. Ik kan er niets anders van zeggen dan als je dit niet hebt dat je dan eigenlijk als "kleine belegger" niet op de beurs thuis hoort.

    Nogmaals Cornona virus of niet de beurs herstelt zich wel weer (het kan kort of lang duren) en dan schijnt de zon weer... dat is tot op de dag van vandaag nog altijd gebeurd.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links