OpGen « Terug naar discussie overzicht

Curetis-OpGen - 2020: wordt het nog wat..?

2.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

€URO-Trader schreef op 1 april 2020 21:17:

ik vermoed volgende week een update vanuit Ares G. Komt de 2 weer heel dichtbij.
Een absurde veronderstelling.
colt
0
OpGen and Curetis Successfully Close their Business Combination Transaction
By GlobeNewswire, April 01, 2020, 04:00:00 PM EDT

GAITHERSBURG, Md., April 01, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- OpGen, Inc. (Nasdaq: OPGN, "OpGen"....

old.nasdaq.com/press-release/opgen-an...
colt
0
Amsterdam, Nederland en Holzgerlingen, Duitsland, 1 april 2020, 22.00 uur CET - Curetis NV (in liquidatie) (de " Vennootschap ") heeft vandaag aangekondigd dat de bedrijfscombinatie tussen de Vennootschap en OpGen Inc. (" OpGen ") ) is succesvol afgerond. De ondertekening van de Duitse overdrachtsovereenkomst tot uitvoering van de overdracht van 100% van de aandelen in Curetis GmbH aan een volledige dochteronderneming van OpGen, en de overdracht aan de Vennootschap van 2.028.208 nieuwe OpGen-aandelen uitgegeven als vergoeding voor een dergelijke overdracht (de " OpGen-aandelen" ") is vandaag effectief voorgekomen.

De vereffenaars van de Vennootschap zullen bij een liquidatie-uitkering, voor zover mogelijk vooraf, van de OpGen-aandelen aan de aandeelhouders pro rata beslissen over elk aandeel dat zij op de registratiedatum van de uitkering bezitten. De distributiedatum wordt bekend gemaakt door middel van een persbericht. De OpGen-aandelen die niet via de liquidatie-uitkering vooraf aan de aandeelhouders worden uitgekeerd, worden gereserveerd om door de curatoren te worden verkocht om de ononderbroken activiteiten van de Vennootschap te financieren tot de notering aan Euronext Amsterdam en Brussel en de liquidatie ervan. De verkoop van OpGen-aandelen door de vereffenaars van de Vennootschap mag niet meer bedragen dan 20% van de ontvangen OpGen-aandelen.

Vandaag kondigde de Vennootschap ook de nieuwe bestuursstructuur van de Vennootschap aan na haar ontbinding en de nieuw gevormde OpGen-groep. Oliver Schacht, PhD, Johannes Bacher en Dr. Achim Plum, voorheen directeuren van de Vennootschap, zullen optreden als vereffenaars van de Vennootschap. William E. Rhodes III, Prabhavathi Fernandes en Mario Crovetto zijn ontslag genomen als lid van de raad van commissarissen van de onderneming en treden toe tot de raad van bestuur van OpGen Inc. als niet-uitvoerende bestuurders. Het bestuur van OpGen zal in de toekomst worden voorgezeten door William E. Rhodes III.

Dr. Werner Schaefer, Dr. Rudy Dekeyser en Dr. Nils Clausnitzer zullen in de raad van commissarissen van de Vennootschap blijven totdat de liquidatie van de Vennootschap is voltooid en Curetis NV ophoudt te bestaan.

De nieuwe raad van bestuur van OpGen zal aanvankelijk niet-uitvoerende bestuurders William E. Rhodes III omvatten als voorzitter, Evan Jones, Don Elsey, Mario Crovetto, Prabhavathi Fernandes en de nieuwe president en CEO van OpGen, Oliver Schacht. De uitvoerende managers van OpGen zullen, naast CEO Oliver Schacht, Tim Dec blijven als CFO en het managen van de financiële en G & A-teams wereldwijd en Johannes Bacher, een van de oprichters van Curetis, als COO die wereldwijde R & D en operaties zal leiden.

Curetis USA Inc. wordt de komende weken ontbonden en haar medewerkers treden toe tot OpGen. Het Amerikaanse commerciële team in de toekomst bestaat uit Chief Commercial Officer voor de Amerika's Chris Emery en Chief Marketing and Scientific Affairs Officer Faranak Atrzadeh.

Oliver Schacht, PhD en Johannes Bacher zullen hun rol als algemeen directeur van Curetis GmbH behouden, terwijl Dr. Achim Plum zijn huidige functie als algemeen directeur van Curetis GmbH opzegde om andere kansen te benutten. Dr. Plum blijft echter een algemeen directeur van Ares Genetics GmbH en zal de nieuw gevormde OpGen-groep als consultant blijven ondersteunen.

Dr. Andreas Posch zal blijven optreden als algemeen directeur en CEO van Ares Genetics GmbH en daarnaast zal hij ook deel uitmaken van het uitgebreide OpGen-uitvoerende team dat AI-aangedreven en op NGS gebaseerde mogelijkheden in de gecombineerde onderneming brengt.

OpGen en het bedrijf hadden op 4 september 2019 een definitieve overeenkomst gesloten om hun activiteiten te combineren. HC Wainwright & Co. trad op als strategisch adviseur van het bedrijf, terwijl Crosstree optrad als adviseur van OpGen. Ballard Spahr LLP trad op als juridisch adviseur van OpGen en Linklaters LLP als juridisch adviseur van Curetis.

###

Over Curetis

Het doel van Curetis GmbH is om een ??toonaangevende leverancier te worden van innovatieve oplossingen voor moleculaire microbiologische diagnostiek, ontworpen om de wereldwijde uitdaging aan te gaan bij het opsporen van ernstige infectieziekten en het identificeren van antibioticaresistenties bij ziekenhuispatiënten.

Het Unyvero-systeem van Curetis is een veelzijdig, snel en sterk geautomatiseerd moleculair diagnostisch platform voor gebruiksvriendelijke, op patronen gebaseerde oplossingen voor de uitgebreide en snelle detectie van pathogenen en antimicrobiële resistentiemarkers bij een reeks ernstige indicaties voor infectieziekten. Resultaten zijn binnen enkele uren beschikbaar, een proces dat dagen of zelfs weken kan duren als het wordt uitgevoerd met standaard diagnostische procedures, waardoor verbeterde resultaten voor de patiënt, stringent antibioticabeheer en gezondheidseconomische voordelen worden bevorderd. Unyvero-producten voor in-vitrodiagnostiek (IVD) worden op de markt gebracht in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten

De volledige dochteronderneming van Curetis GmbH, Ares Genetics GmbH, ontwikkelt oplossingen van de volgende generatie voor diagnostiek en therapie van infectieziekten. Het ARES-technologieplatform combineert de vermoedelijk meest uitgebreide database over de genetica van antimicrobiële resistenties, ARESdb, met geavanceerde bio-informatica en kunstmatige intelligentie.

Bezoek voor meer informatie www.curetis.com en www.ares-genetics.com .

Juridische disclaimer

Dit document vormt noch een aanbod om te kopen, noch een aanbod om in te schrijven op effecten en noch dit document, noch enig deel ervan mag de basis vormen van een investeringsbesluit in Curetis.
De informatie in dit persbericht is zorgvuldig samengesteld. Curetis draagt ??echter geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de hierin verstrekte informatie. Curetis aanvaardt geen enkele verplichting om de informatie in dit persbericht bij te werken of te corrigeren, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om andere redenen.
Dit persbericht bevat verklaringen die "toekomstgerichte verklaringen" zijn of kunnen worden geacht. Deze toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van toekomstgerichte terminologie, met inbegrip van de termen "gelooft", "schat", "anticipeert", "verwacht", "beoogt", "doelen", "kan", "zal" , "of" moet "en bevat verklaringen die Curetis aflegt over de beoogde resultaten van haar strategie. Door hun aard brengen toekomstgerichte verklaringen risico's en onzekerheden met zich mee en worden lezers gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen geen garanties zijn voor toekomstige prestaties. De werkelijke resultaten van Curetis kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die worden voorspeld door de toekomstgerichte verklaringen.

Contact details

Curetis NV (in vereffening)
Max-Eyth-Str. 42
71088 Holzgerlingen, Duitsland
Tel. +49 7031 49195-10
pr@curetis.com of ir@curetis.com
www.curetis.com - www.unyvero.com
voda
0
Fusie Opgen en Curetis afgerond

Gepubliceerd op 1 april 2020 22:38 | Views: 1.041

Curetis 01 apr
1,06 0,00 (-0,19%)

AMSTERDAM (AFN) - De fusiedeal tussen biotechnoloog Curetis en het Amerikaanse OpGen is rond. Aandeelhouders gaven goedkeuring aan de transactie, waarna een handtekening onder de deal is gezet.

Curetis kondigde de overname in september aan. Hoewel de Duitse specialist in diagnosesystemen de overnemende partij is, wordt de samensmelting juridisch vormgegeven als een overname van Curetis met een beursnotering in Amsterdam door OpGen. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat in 2019 goed was voor een gecombineerde pro forma-omzet van 6 miljoen dollar. Dat was 4,5 miljoen dollar in 2018.

Een vergadering van de aandeelhouders van OpGen werd eerder verdaagd omdat er niet genoeg aandeelhouders hun stem hadden uitgebracht. Door de vergadering te verplaatsengaf OpGen aandeelhouders de tijd om hun stem uit te brengen.

Curetis USA wordt de komende weken ontbonden en medewerkers komen in dienst van OpGen.
Daarom
0
Is het niet Curetis: verkopen, verkopen, verkopen?

En Opgen: kopen, kopen, kopen?

Tenminste zo interpreteer ik het, maar ik kan fout zitten...
Pitmans
0
quote:

Daarom schreef op 2 april 2020 07:59:

Is het niet Curetis: verkopen, verkopen, verkopen?

En Opgen: kopen, kopen, kopen?

Tenminste zo interpreteer ik het, maar ik kan fout zitten...
Ach, laat hem maar. Je moet die zooi toch nog aan íemand kwijt.

6 posts in 3 jaar en van een niveau...
DeZwarteRidder
0
OpGen and Curetis Successfully Close their Business Combination Transaction
04.01.20

Following strong support from shareholders, OpGen and Curetis consummated their business combination transaction

Curetis business now wholly owned by OpGen Inc. as parent company

New leadership team and board of directors announced

GAITHERSBURG, Md., April 01, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- OpGen, Inc. (Nasdaq: OPGN, “OpGen”), a precision medicine company harnessing the power of molecular diagnostics and informatics to help combat infectious disease, announced today that the business combination between Curetis and OpGen has successfully closed on April 1, 2020. At the closing, William E. Rhodes III, the former chairman of the Supervisory Board of Curetis N.V., was appointed chairman of the board of OpGen, and Oliver Schacht, PhD, the former Chief Executive Officer of Curetis N.V., was appointed the President and Chief Executive Officer of OpGen and to the board of directors.

Mr. Rhodes commented, “I would like to thank the management teams of both our companies for their perseverance and effectiveness in finding solutions to address the issues that arise in complex business combinations. It has always been important to bring rapid molecular diagnostics to the fight against infectious diseases, and with the global coronavirus pandemic, now it is more critical than ever. The combined company will have a broad portfolio of complementary platforms, highly relevant products designed to help discover and fight life threatening infectious diseases and strong global commercial channels. I am delighted to be chairing this distinguished board of directors and anticipate tremendous, value-creating opportunities for the combined company.”

Mr. Schacht said, “I am grateful to both our companies’ boards and shareholders for their unwavering support throughout the past many months of strategic interactions and discussions between our companies. This transaction would not have been possible without the tremendous commitment of our executive teams and advisors. I would like to especially thank Evan Jones for his leadership and support over the past many months. With Bill Rhodes as our past and future chairman and with Evan on the board of directors we will have great continuity.”

In addition to Mr. Rhodes and Mr. Schacht, Mario Crovetto and Prabhavathi Fernandes, former directors of Curetis, were appointed to the OpGen board of directors, such that following the closing the reconstituted board of directors consists of Mr. Rhodes, Mr. Schacht, Mr. Jones. Mr. Crovetto, Ms. Fernandes, and Don Elsey.

Strengthened Senior Management team

The executive officers of OpGen in addition to Chief Executive Officer Oliver Schacht will be Tim Dec, who will continue to serve as Chief Financial Officer and manage the finance and G&A teams globally, and Johannes Bacher, one of Curetis’ founders as Chief Operating Officer who will be running global R&D and operations. The Curetis USA Inc. team will be joining OpGen Inc. as employees. The US commercial team includes Chief Commercial Officer for the Americas, Chris Emery, and Chief Marketing and Scientific Affairs Officer, Faranak Atrzadeh. Andreas Posch, CEO of Ares Genetics GmbH in Vienna, Austria, will also serve on the expanded executive team bringing AI-powered and NGS-based capabilities into the combined business.

Evan Jones, the former Chairman & CEO of OpGen added, “I am excited to announce today’s closing of the business combination with Curetis. I would like thank all our shareholders for the overwhelming support throughout this process and the teams on both sides for having diligently worked with a singular focus on getting the deal done. We anticipate this business combination will maximize value for our shareholders through providing a robust product portfolio with proprietary assets for developing and commercializing innovative, data-driven solutions in infectious disease diagnostics. I look forward to serving as a member of the newly constituted board of directors of OpGen as a non-executive director, and I will provide any support needed by Oliver and his new leadership team throughout the transition and integration phase as needed.”

OpGen and Curetis had entered into a definitive agreement to combine their businesses on September 4, 2019. H.C. Wainwright & Co. acted as strategic advisor to Curetis while Crosstree acted as advisor to OpGen. Ballard Spahr LLP served as legal counsel to OpGen and Linklaters LLP as legal counsel to Curetis.
DeZwarteRidder
0
OPVALLEND is dat in het bericht van Curetis niet gesproken wordt over het aantal aandelen en dat in het bericht van OpGen wordt gesproken over slechts ca 2 miljoen aandelen, in plaats van ca 2,7 miljoen stuks.
DeZwarteRidder
0
Amsterdam, Nederland en Holzgerlingen, Duitsland, 1 april 2020, 22.00 uur CET - Curetis NV (in liquidatie) (de " Vennootschap ") heeft vandaag aangekondigd dat de bedrijfscombinatie tussen de Vennootschap en OpGen Inc. (" OpGen ") ) is succesvol afgerond. De ondertekening van de Duitse overdrachtsovereenkomst tot uitvoering van de overdracht van 100% van de aandelen in Curetis GmbH aan een volledige dochteronderneming van OpGen, en de overdracht aan de Vennootschap van 2.028.208 nieuwe OpGen-aandelen uitgegeven als vergoeding voor een dergelijke overdracht (de " OpGen-aandelen" ") is vandaag effectief voorgekomen.

De vereffenaars van de Vennootschap zullen bij een liquidatie-uitkering, voor zover mogelijk vooraf, van de OpGen-aandelen aan de aandeelhouders pro rata beslissen over elk aandeel dat zij op de registratiedatum van de uitkering bezitten. De distributiedatum wordt bekend gemaakt door middel van een persbericht. De OpGen-aandelen die niet via de liquidatie-uitkering vooraf aan de aandeelhouders worden uitgekeerd, worden gereserveerd om door de curatoren te worden verkocht om de ononderbroken activiteiten van de Vennootschap te financieren tot de notering aan Euronext Amsterdam en Brussel en de liquidatie ervan.
De verkoop van OpGen-aandelen door de vereffenaars van de Vennootschap mag niet meer bedragen dan 20% van de ontvangen OpGen-aandelen.
Daarom
0
Ik heb zelf curettes gehad en zit nu met een kleine positie in Opgen (niet dat dat een succes tot nu toe is geweest trouwens).
DeZwarteRidder
1
Ik ben zeer benieuwd (maar vrees het ergste) of de zittenblijvers eindelijk doorkrijgen wat er gaat gebeuren.

Er komen waarschijnlijk heel veel freezes of helemaal geen notering vandaag.

Als de Curetis-aandeelhouders slechts 2 miljoen aandelen krijgen is Curetis nu nog ca 18 cent waard.
DeZwarteRidder
0
quote:

Daarom schreef op 2 april 2020 08:36:

Ik heb zelf curettes gehad en zit nu met een kleine positie in Opgen (niet dat dat een succes tot nu toe is geweest trouwens).
Je kan beter zeggen: Curetele.....!!
DeZwarteRidder
0
De verkoop van OpGen-aandelen door de vereffenaars van de Vennootschap mag niet meer bedragen dan 20% van de ontvangen OpGen-aandelen.

2,6 miljoen minus 20% = ca 2 miljoen stuks.
Daarom
0
Trouwens... ik wens iedereen succes. ik hoop dat de koers van curettes toch gekke bokkensprongen gaat maken. Nog een kleine 10 minuten wachten...
DeZwarteRidder
0
En de opening is 1,06.........!!! lol

Het fusie- en liquidatiebericht wordt totaal genegeerd........!!!

Ik heb nog nooit zoiets achterlijks meegemaakt.
DeZwarteRidder
0
In ieder geval heeft Curetis NV nu ALLES verkocht en verkeert het bedrijf in staat van liquidatie compleet met curator.

Ares en het BGI-handeltje zitten nu bij OpGen.
2.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 0,616
Verschil +0,016 (+2,70%)
Hoog 0,616
Laag 0,565
Volume 205.528
Volume gemiddeld 1.691.623
Volume gisteren 164.213

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront