Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

izdp
0
quote:

rene l schreef op 10 mei 2021 09:16:

[...]

Kijk ook een naar de rente, normaal gesproken zouden de spaarrentes hand in hand moeten lopen met de inflatie.
Maar nu krijg je geen rente meer, je moet zelfs boven een bepaald bedrag zelf rente betalen op je spaartegoeden.
Dit valt toch niet uit te leggen.

En ons opperhoofd Rutte, daar valt helemaal niks positiefs over te vertellen, hij is niets anders dan een pion van Brussel, zie Draghi, zie Lagarde, ze hebben allemaal banden met Goldman Sachs en het grote geld.

Maar wees gerust, de rente zal nooit meer positief worden bij ons, want dan, dan klapt de Euro als een grote luchtballon uit elkaar.

www.youtube.com/watch?v=NI6kIHTvUjc

Ik vind het in principe geweldig dat de rente die je krijgt bij banken 0 of negatief is.
Het is immers tot een ton risicoloos gestald geld.
Geld op een spaarrekening zetten of op een rc, is niets anders dan geld in de grond stoppen maar dan wel wat veiliger.
Buiten een normale buffer is dit vrij abnormaal en Jezus vertelde dit al ;-)
Bovendien is het heel slecht voor onze economie en gevaarlijk zelfs.
Ons volkje spaarde al waanzinnig veel via pf's, polissen en via spaarrekeningen.
Het laatste is nu fors gestegen tot een som tussen de 400 en 425 miljard.
Allemaal dood geld en dat mag best wat straf verdienen ;-)
rene l
3
quote:

het zwaard schreef op 10 mei 2021 12:15:

JA, om te beginnen de afschaffing van alle populistische politieke partijen die maar één doel hebben. De Staat en de democratie te ondermijnen om een nieuwe orde in te voeren.

Ik zie dat niet zo, ze zien dat ons land verloederd en komen juist op voor de rechten van de normale burgers.

Wie hebben alle ellende veroorzaakt en drijven ons land richting de afgrond, juist, de zittende orde.

Kijk eens terug naar eind vorige eeuw, er was een referendum over het invoeren van de Euro.
De meerderheid was tegen, toch is het er heel subtiel doorgedrukt.
Zalm zei het nog met een grote grijns op zijn gezicht, de Euro zal ons voorspoed en welvaart brengen.

Zie de kwestie Griekenland, Goldman Sachs heeft het land onder valse voorwendselen de Euro ingesluisd, wij mochten lappen, de normale Grieken werden er niet beter van, maar juist de systeembanken werden met ons geld terugbetaald.
Alles volgens de template van Dijsselbloem, en ja, alles zou terugkomen inclusief woekerrente.

Daarna kwam de stroom gelukszoekers uit Afrika goed op gang, Merkel zei het nog, wir schaffen das, onze regering heeft ze geen strobreed in de weggelegd en ze met open armen ontvangen.
We zouden ze nodig hebben voor onze economie en het zou een verrijking zijn voor ons land.

Nu weer de Eurobonds, Hoekstra ging voor de buhne met zijn hakken in het zand, het was toch al lang duidelijk, hij zou gewoon met voorbedachte rade tekenen bij het kruisje.

Alles op kosten van de brave Nederlandse burgers die grif belasting betalen en alle overheidskosten de pan uit zien rijzen.
We betalen ons blauw voor zaken die ons niks opbrengen, en als we zo doorgaan dan raken wij ook aan de bedelstaf.
Ik ben absoluut niet tegen de EU, maar wel tegen de EU in de huidige vorm, het is veel te veel doorgeslagen.

De mensen worden nog koest gehouden door ze een worst voor te houden.
Het is liegen en bedriegen door de zittende orde die lak hebben aan de burgers.
Maar eens zal het moment komen dat we het niet meer pikken, we leven al lang niet meer in een democratie, we leven in een dictatuur en worden geregeerd door de pionnen Rutte en Kaag.
Eens zal het moment komen dat ze moeten rennen voor hun leven, het kan mij niet snel genoeg gaan.

Stuur ze maar naar de dokter voor een doorverwijzing naar de psychiater en leg ze tevens maar aan de leugendetector na het toedienen van het waarheidsserum.
Er zal een flinke beerput opengaan.

www.youtube.com/watch?v=l66etP7mBJU
rationeel
1
Zihni Özdil
@ZihniOzdil

Dat is mijn theorie waarom Nederlandse kamerdebatten zo onwijs lang duren, zelfs over ‘kleine’ onderwerpen: er is geen uitwisseling van ideeën. Waardoor het vaak leidt tot vliegen afvangen in details. In mijn boek (duurt nog wel even voor dat af is) ga ik hier uitgebreid op in.

Zihni Özdil
@ZihniOzdil

“De uitkomst van het debat stond al vast, de wet zou aangenomen worden en een amendement van D66 en PvdA was al uitonderhandeld. Wat doet zo’n debat er dan nog toe?”

Dit is waar Thierry Baudet vanaf het begin gelijk in had.
rationeel
1
www.nrc.nl/nieuws/2021/05/07/ze-zijn-...

Ze zijn nieuw en stomverbaasd over de ‘zandbak’ Tweede Kamer

Nieuwkomers Hoe blijf je authentiek, hoe tel je mee? Laurens Dassen, Sylvana Simons en Caroline van www.nrc.nl/nieuws/2021/05/07/ze-zijn-... Plas over hun eerste zeven weken.

Voor Sylvana Simons van BIJ1 is de Tweede Kamer soms als „de tax free zone op Schiphol”. Laurens Dassen van Volt heeft het over „een wereld in een wereld”. En Caroline van der Plas van de BBB doet de Tweede Kamer soms denken aan een „zandbak”. Alle drie werden ze in maart voor het eerst gekozen in Tweede Kamer, alle drie met een partij die niet eerder landelijk vertegenwoordigd was – JA21-voorman Joost Eerdmans zat begin deze eeuw al voor de LPF in het parlement. En alle drie verbazen ze zich over de afstand die ze voelen met de wereld búiten het Binnenhof.

De verschillen tussen hun partijen zijn groot. Toch vinden de drie elkaar geregeld. „We maken alle drie als nieuwkomer dezelfde ontdekkingsreis”, zegt Simons. In de plenaire zaal zit zij naast Dassen, en dus spreken ze elkaar vaak, zegt hij. Ze dienden samen al een motie in om de hele coronabestrijding van het kabinet te veranderen. Daarmee, vinden Dassen en Simons, bewezen ze de waarde van de nieuwkomer: door te bevragen wat volgens hen amper meer bevraagd werd in de Kamer. Van der Plas valt onder meer op doordat ze in debatten heel vaak haar verbazing uitspreekt over de mores op het Binnenhof.

Maar hoe behoud je die authenticiteit? Hoe blíjf je de politicus en de partij die kiezers in eerste instantie aantrok?
rationeel
1
Het is, zegt Simons, haar grootste verbazing na bijna zeven weken Kamerlidmaatschap: hoeveel al vastligt. „Veel is dichtgetimmerd voordat het debat plaatsvindt. Het hele dualisme is dan weg.” Ze vindt het een voorbeeld van de „toxische relatie” tussen kabinet en parlement. „De Kamer onderhandelt over details, terwijl het moet gaan om de strategie: het gaat er niet om dat het toegangstesten gratis wordt, maar dat we veel geld gaan uitgeven aan iets dat we niet moeten willen. Succes betekent hier dat je als Kamer regelt dat de avondklok een halfuurtje later kan ingaan. Nee! Dat is geen succes.” Zó wil Simons, die met één zetel BIJ1 vertegenwoordigt, het niet gaan doen.

Hoe wel?

„We zitten hier niet om moties binnen te halen, maar om het discours te veranderen. Daarom waren die eerste, grote debatten over de Toeslagenaffaire een cadeautje voor ons. Het ging over ideologie, over de cultuur hier. Daar konden we helemaal onze punten maken. Socioloog Willem Schinkel zei vorig jaar dat de taak van BIJ1 moet zijn om te irriteren. Dat betekent niet dat we de hele dag boos door de Tweede Kamer lopen, het is irriteren op een goede manier. We kiezen de departementen waar het volgens ons fout gaat en laten de fouten zien. Ik heb niet de illusie dat ik op financiën veel kan betekenen. Wél bij justitie, als het bijvoorbeeld gaat over discriminatie en politiegeweld. Wij zijn een koevoet in het systeem. De uitdaging is om dat te blijven.”

Hoe blijf je als anti-systeempartij buiten het systeem?

„Ik sta op de schouders van een grote groep kiezers, van groepen die gemarginaliseerd zijn in de samenleving. Zij houden mij scherp. En onze leden zijn, hoe zeg ik dat, mondig. Ik realiseer me dat ik de komende jaren vaak alleen zal staan in de Kamer, maar ik weet hoe dat is. Eigenlijk sta ik mijn hele leven al alleen. Ik heb altijd moeten vasthouden aan een identiteit in een omgeving waar daar eigenlijk geen ruimte voor is. Dus ik maak me er niet zo’n zorgen over.”

Heeft u daarin een voorbeeld?

„Absoluut: de Partij voor de Dieren. Die is hier ook klein begonnen, met een verhaal waar de wereld nog niet klaar voor was. En hun partijleider Esther Ouwehand is voor mij écht een voorbeeld. Als zij spreekt, luister ik. Hoe zij debatten voert, interrupties maakt, dan denk ik: ja, als ik dat over vijf jaar ook kan… En ze geeft mij soms feedback op debatten.”

Zo zijn er meer Kamerleden die Simons soms collegiaal advies geven. Laatst nog kwam Gert-Jan Segers van de ChristenUnie naar haar toe. „Ik wilde twee debatten tegelijk doen, vertelde hoe ik dan tussendoor heen en weer zou rennen. Toen zei hij: ‘Sylvana, laat me je één advies geven: doe het niet. Want dat houd je niet vier jaar vol.’ Dat was een goede tip. Ik heb de laatste weken al vaker een nacht doorgehaald dan in de afgelopen tien jaar bij elkaar.”

In debatten valt Simons op door haar scherpe interrupties. Vorige maand vond premier Mark Rutte Simons „geïrriteerd” toen ze doorvroeg over het aantal Nederlanders met immuniteit voor het coronavirus – hij wist het niet. Een „psychologische overwinning”, zegt ze. „Het was een cadeautje dat hij zo reageerde, want het maakte voor heel veel mensen duidelijk hoe het gebeurt, seksisme in de politiek. De keizer stond zonder kleren. Terwijl die keizer hier wél heel veel aanzien heeft.”
rationeel
1
De Tweede Kamer, zegt fractievoorzitter Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB), was ineens een zandbak. „En Mark en Hugo wilden Caroline eruit pesten.”

In een coronadebat, twee weken geleden, noemde eerst Mark Rutte haar partij „triple B”. Daarna Hugo de Jonge. Ze vonden het heel grappig. „En ik had net daarvoor een heel betoog gehouden”, zegt Van der Plas nu. „Dat ze moesten ophouden met hun minachtende houding tegenover de Kamer.”

Bij de interruptiemicrofoon eiste ze dat De Jonge het terugnam en haar partij nooit meer zo zou noemen. „Hij zei: ‘Ik zie hier staan: BoerBurgerBeweging. Drie keer B.’ Toen ik ging zitten zei ik tegen Wybren van Haga (FVD): ‘Ik ben zo kwaad, zo kwaad. Als hij hier voor me stond was ik in staat geweest om hem een klap in zijn gezicht te geven.’ Maar misschien is het een menselijk mechanisme, en in de dierenwereld zie je het ook: dat je als nieuweling je grenzen moet aangeven voordat je wordt geaccepteerd in de groep.”

En dat werkte?

„Na het debat was De Jonge meteen weg. Rutte riep sorry en kwam dat daarna nog een keer zeggen. Hij zei: ‘Ik bén geen eikel.’ Dat had ik ook niet gezegd. Ik zei dat ik publiekelijk excuus wilde en in het debat erna heeft hij dat gedaan. Dan is voor mij de kous af.”

Zit u goed in de debatzaal, tussen FVD, PVV, CDA?

„Ik zou het liefst hebben dat alle partijen door elkaar heen worden gegooid. Dat heb ik voorgesteld aan informateur Tjeenk Willink. De fysieke polarisatie is er bij ons al omdat de rechtse partijen rechts zitten en de linkse links. Wij zijn hier tussen geplaatst maar wij kunnen overal zitten: we hebben linkse standpunten en ook rechtse. Nu heb ik, puur omdat dat makkelijker is, meer contact met PVV-mensen en FVD-mensen. Dus ik hoor soms dat ik sta te ‘smoezen’ met die partijen, maar dan vraag ik bijvoorbeeld gewoon aan Wilders hoe je een hoofdelijke stemming moet aanvragen.”

Maakt het verder nog uit dat u daar zit?

„Voor mij niet. Als een motie goed is, steun ik die. Zonder aanziens des partij’s. Ik ben wel echt blij met de nieuwe partijen. Die kijken, al klinkt het cliché, met een frisse blik naar dingen. Dat zie ik vooral bij BIJ1 en JA21. Minder bij Volt. Die schurkt al een beetje tegen D66 aan.”

Met wie heeft u de afgelopen tijd al koffie gedronken om kennis te maken?

„Nog met niemand. Ik er nog geen tijd voor gehad. Maar ik heb allerlei afspraken in de lucht hangen. Met Jesse Klaver, de Partij voor de Dieren. Thierry Baudet heeft me al een paar keer gevraagd, maar daarvan denk ik: dat komt wel, we zitten al dicht bij elkaar in de Tweede Kamer. Ik ga liever bij de unusual suspects koffie drinken. Ik wil weten hoe GroenLinks aankijkt tegen de landbouw, en hoe zij naar ons kijken.”

Waarom is dat belangrijk?

„Ik wil graag dat de valse beeldvorming over ons verdwijnt: dat wij een boerenpartij zijn die alleen voor de machtige vleeslobby in de Kamer zit. Ik wil graag vertellen waarom wij voor het platteland op komen. En ik heb zelf een beeld van Klaver, dat hij het land wil volplempen met zonneparken en biomassacentrales. Misschien moet ik dat bijstellen, of hij bevestigt het. Dan weet je dat van elkaar.”

Bent u al de politicus die u wilt zijn?

„Dat denk ik wel. Over vier jaar moet je dat nog eens vragen. Ik ben veel in de media, maar ik wil ook inhoudelijk veel bereiken. Een wetsvoorstel maken waardoor er echt iets verandert voor het platteland. Of dat de boeren meer waardering krijgen. Of dat er wet- en regelgeving is verdwenen.”
jowi
1
Andere macht !!
Of het een andere macht is of een slimmere politicus, geen idee ! Als het roer maar radicaal om gaat. De liberalen hebben
nu al 12 tot 20 jaar het volk voorgelogen en het land gedevalueerd naar een bananenrepubliek.

Ik hoop dat op korte termijn een goede leider opstaat.
rationeel
1
In het Tweede Kamergebouw waren bij GroenLinks, dat zes van de 14 zetels kwijtraakte, kamers over. In een van die kamertjes zit nu Laurens Dassen, fractievoorzitter van de Europese partij Volt die met drie zetels voor het eerst in de Tweede Kamer kwam. Op de begane grond, met uitzicht op Het Plein. Aan de muren hangen nog draden van schilderijen die zijn weggehaald.

Ze zijn vriendelijke buren, zegt Dassen over de GroenLinks-Kamerleden verderop in de gang. „‘Als jullie willen’, zeiden ze, ‘kunnen we samen zitten om van alles uit te leggen.’” Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek praatte al een keer lang met Tom van der Lee van GroenLinks. Dassen zelf vroeg ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers om advies. „Dat was een heel fijn gesprek.”

Waarom koos u Segers?

„Ik had positieve verhalen over hem gehoord. De manier waarop hij in de politiek staat vind ik authentiek en constructief. Ik zie hem als een voorbeeld, al verschillen we inhoudelijk. Ik heb hem gevraagd hoe hij dingen aanpakt, hoe je je keuzes maakt als kleine fractie, en hoe je authentiek kunt blijven. Dat je vasthoudt waarvoor je in de Tweede Kamer bent gekomen. Voor ons is dat: hoe zorg je ervoor dat je het Europese geluid blijft agenderen en verkondigen?”

Wat zei Segers?

„Dat je je moet blijven afvragen of je dat nog steeds doet. Dat je het daar onderling ook steeds over moet hebben. En hoe belangrijk het is om af en toe afstand te nemen van het Binnenhof. Ik had Segers in de campagne al leren kennen, we zaten samen bij Op1.”

We hoorden dat u na afloop vroeg: ‘Mag ik uw telefoonnummer?’

„Ja! Dat was ook al een leuk gesprek.”

Lukt het al: afstand nemen van het Binnenhof?

„We zijn net met onze fractie twee dagen in Noordwijk geweest om na te denken over onze thema’s en hoe we die kracht gaan bij zetten. Wat me het meest verbaast hier: het gaat helemaal niet over Europa. En het verbaast me ook weer niet. Het bevestigt waarom wij hier zijn met Volt. Ik ging de politiek in omdat ik me zorgen maakte over het groeiende nationale denken. We hebben het in debatten over corona, het klimaat, maar de link met Europa hoor je bijna niet. En de Toeslagenaffaire is in de eerste plaats verschrikkelijk voor de gedupeerden, maar het bepaalt ook het beeld van Nederland in Europa. Het geeft iemand als de Hongaarse premier Orbán een handvat om te zeggen: ‘Het is leuk en aardig wat jullie op mij aan te merken hebben, maar kijk ook eens naar jezelf.’”

In uw allereerste debat steunde u de motie van wantrouwen tegen Rutte. Vorige week, in het debat over de ministerraadnotulen, niet.

„Als je midden in de coronacrisis het héle kabinet naar huis stuurt, is dan je doel nog om het vertrouwen van mensen in de politiek te herstellen? Of wil je alleen maar zoveel mogelijk uit nieuwe verkiezingen halen? We zijn niet in de Tweede Kamer gekozen om met onszelf bezig te zijn, maar om mensen te vertegenwoordigen, hun problemen op te lossen en hun kansen vorm te geven.”

In een satirisch filmpje van Lucky TV, over de eerste bijeenkomst van fractievoorzitters na de verkiezingen, begroet u D66-leider Kaag. Zij zegt: ‘Doe mij maar koffie. Met suiker.’

„Ik heb er hard om gelachen. In onze tweede bijeenkomst (na de crisis over de onwaarheid van Rutte, red.) begon Rutte erover. Hij zei: ‘Heb je dat gezien, jij als ober? Zo grappig!’ Ik dacht alleen maar: heb jij daar tíjd voor, om daarnaar te kijken?’ Dat heb ik niet gezegd, nee.”
JP Samosa
0
quote:

jowi schreef op 10 mei 2021 13:18:

Andere macht !!
Of het een andere macht is of een slimmere politicus, geen idee ! Als het roer maar radicaal om gaat. De liberalen hebben
nu al 12 tot 20 jaar het volk voorgelogen en het land gedevalueerd naar een bananenrepubliek.

Ik hoop dat op korte termijn een goede leider opstaat.
Bananenrepubliek,? laat me niet lachen. je lijkt ratio wel.
Elk nieuw ander kabinet zal wel een ander deel vd bevolking ‘voorliegen’
Je gaat dit pas zien als je het doorhebt....

Geniet nou nog maar even van de beperkende maatregelen, ook Engel en Pols
Misschien woensdag al om 10.00 uur op het terras! ( wel om 18.00 opzouten)

Straks is het weer overal onaangenaam vol en druk.....gaan mensen je ongewild ‘ knuffelen....
rationeel
1
door Maarten van Aalderen

ROME Binnen enkele uren tijd zijn gisteren 1200 migranten op negen verschillende boten aangekomen op het Zuid-Italiaanse eilandje Lampedusa.

„Noem het geen noodtoestand, het was allemaal voorspelbaar”, reageerde de burgemeester van Lampedusa Salvatore Martello. Het is duidelijk dat door het mooie weer de tocht met de boten vanuit de Noord-Afrikaanse kust wordt vergemakkelijkt. De boten kwamen dit keer vooral uit Libië, maar komen ook regelmatig uit Tunesië. De migranten zijn in een hotspot in Lampedusa ondergebracht, die door hun komst meteen overvol is geraakt. Ze worden ook gecontroleerd op covid.

Lega-leider Matteo Salvini vindt dat de maat vol is en wil spoedoverleg met premier Draghi. „We kunnen met de miljoenen Italianen die in de problemen zitten niet ook denken aan duizenden migranten. Er zijn sinds begin dit jaar al 12.000 migranten aangekomen”, aldus Salvini. Zijn Lega maakt deel uit van de regering-Draghi, maar is tegen clandestiene immigratie. Salvini was eerder minister van Binnenlandse Zaken en heeft toen (tussen juni 2018 en september 2019) continu strijd geleverd tegen de clandestiene immigratie en de NGO’s die met hun hulpboten deze in de hand werkten.

De radicaal-rechtse oppositiepartij Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) wil nog een stap verder gaan. Partij-leidster Giorgia Meloni denkt dat een blokkade bij de Libische kust de beste oplossing is om massa-immigratie te voorkomen.
jowi
6
Direct met de boot rechtsomkeer. Zijn geen vluchtelingen maar gelukzoekers en krijgen wij vanuit NL nooit meer terug naar het thuisland.
jowi
1
Beste Samosa,

Jij bevind je natuurlijk in een lange winterslaap of je hebt natuurlijk het geluk dat je nog nooit een beroep hebt hoeven te doen op voorzieningen of diensten van de overheid.
Anders had je niet zo gelachen om de vergelijking met een bananenrepubliek,
JP Samosa
1
quote:

jowi schreef op 10 mei 2021 17:41:

Beste Samosa,

Jij bevind je natuurlijk in een lange winterslaap of je hebt natuurlijk het geluk dat je nog nooit een beroep hebt hoeven te doen op voorzieningen of diensten van de overheid.
Anders had je niet zo gelachen om de vergelijking met een bananenrepubliek,
O bedoelde je dat. Tsja, overheid en diensten vraagt n andere manier van denken en nogal wat geduld.. leuk is anders
[verwijderd]
1
Nu live op TV, het begin van het einde?

"Rutte gaat een mooi en verdiend afscheid krijgen" de waarzegster bij Harrie was duidelijk, ik denk dat Brussel lonkt, rulling Europe.

Ik zie of hoor nog niets over "nieuwe politiek voeren"
[verwijderd]
1
Stukje 1 van de voorzieningenrechter in zijn vonnis van vandaag.

"3.5.
Eisers concluderen dat gezien het totale pakket aan buitengewone maatregelen feitelijk sprake is van een algehele noodtoestand. Zij menen dat gedaagde internationaal recht schendt door noodbevoegdheden te gebruiken zonder een algehele noodtoestand uit te roepen. Alle maatregelen zijn volgens hen (reeds) daarom onrechtmatig. Gedaagde heeft echter terecht opgemerkt dat het huidige wettelijk systeem – anders dan tijdens een noodtoestand – met zich brengt dat gedaagde kan worden aangesproken op de naleving van grond- en mensenrechten. Indien eisers menen dat bij getroffen maatregelen geen sprake (meer) is van een (toegestane) inperking op deze rechten, maar van een afwijking van deze rechten of van een inperking van die rechten die niet is toegestaan, kunnen zij de rechtmatigheid van de afzonderlijke maatregelen ter toetsing aan de rechter voorleggen. Dat is de afgelopen periode ook meermaals gebeurd. In die gevallen ligt onder meer ter toetsing voor of een getroffen maatregel noodzakelijk is in een democratische samenleving en de inperking van grondrechten proportioneel is. Als dat niet zo is, dan dient dat gevolgen te hebben voor die maatregel. Eisers zullen dus die weg moeten volgen – die zij (en anderen) overigens ook al hebben gevolgd – als zij tegen specifieke maatregelen willen opkomen."

Opvallend:
1. De rechter gaat helemaal voorbij aan de stelling dat er een noodtoestand uitgeroepen zou moeten worden.
2. Eisers hebben in de procedure alle (vermeende) inbreuken op grond- en mensenrechten besproken en zijn er dus specifiek tegen opgekomen. De rechter zegt dat de rechtmatigheid zeer zeker mag worden getoetst (dat is een open deur), maar gaat vervolgens niet tot toetsing over.

Ad 1: hiervan kan men zich nog voorstellen dat dit geen taak voor een rechter is (waarom dit niet vermelden dan?).
Ad 2: weigering om recht te spreken! Doel: de Staat niet storen bij z'n "job" en zoveel mogelijk tijd rekken in langlopende vervolgprocedures?
[verwijderd]
1
Stukje 2 over de vraag of er eigenlijk wel sprake is van een epidemie (in de zin van de Wet Publieke Gezondheid).

"3.9.
Het standpunt van eisers dat hoofdstuk Va van de Wpg niet van toepassing is op het SARS-CoV-2-virus wordt verworpen. In het in dat hoofdstuk opgenomen artikel 58a staat immers vermeld dat onder het begrip epidemie wordt verstaan ”de epidemie van Covid-19, veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2”. Eisers hebben zich daarbij nog op het standpunt gesteld dat een epidemie niet aan de orde is omdat volgens hen geen sprake is van “een in korte tijd sterke toename van het aantal nieuwe patiënten lijdend aan een infectieziekte behorend tot groep A, B1, B2 of C” (zijnde de in artikel 1 Wpg sub i gegeven definitie van een epidemie van een infectieziekte). Die stelling wijkt echter niet alleen af van het standpunt van de wetgever, maar ook van dat van de Wereldgezondheidsorganisatie, die Covid-19 zelfs heeft bestempeld als een pandemie, zoals ook het hof in zijn arrest tot uitgangspunt neemt. Dit kan hoe dan ook niet leiden tot de conclusie dat daarom hoofdstuk Va van de Wpg niet van toepassing is op het virus SARS-CoV-2."

Opvallend:
1. Wat volgens de Wet als basis geldt als definitie van epidemie van een infectieziekte wordt niet gevolgd, laat staan besproken.
2. Hoofd Va gaat over Covid-19 en daar wordt vastgesteld dat deze regeling de epidemie van Covid-19 betreft. Covid-19 is dus per definitie een epidemie, ook al zou geen sprake zijn van een epidemie volgens de basisregel van de wet.
"Epidemie is de epidemie van Covid-19"...........

Mag ik vragen "wat is een handschoen?" Nou, dat is een handschoen die een bepaalde kleur heeft.... Of zo.........
NewKidInTown
1
quote:

drooglegging schreef op 10 mei 2021 21:53:

Nu live op TV, het begin van het einde?

"Rutte gaat een mooi en verdiend afscheid krijgen" de waarzegster bij Harrie was duidelijk, ik denk dat Brussel lonkt, rulling Europe.

Ik zie of hoor nog niets over "nieuwe politiek voeren"
Wat een gladde glibber weer, zoals vanouds.
Trekt alle registers open wat truucs betreft, op tijd meegeven bij aanvallen en moeilijke vragen. Meegeven en ombuigen.

BAH !
JP Samosa
0
quote:

NewKidInTown schreef op 10 mei 2021 22:24:

[...]
Wat een gladde glibber weer, zoals vanouds.
Trekt alle registers open wat truucs betreft, op tijd meegeven bij aanvallen en moeilijke vragen. Meegeven en ombuigen.

BAH !
Overbodig vooral. Zonde van de tijd.

ffff
2
NKIT,

Fantastisch toch hoe mensen met verschillende ogen en oren naar zo'n interview kijken. Zie jouw commentaar dat niets aan de verbeelding overlaat en lees mijn gevoel: Goed zo, Mark, laat je niet door die sinterklaaspolitici inpakken. Geef niet toe aan hun verlangen om na hun verkiezingsnederlaag van ruim 6 weken geleden op te stappen, maar blijf gewoon op post. Je hebt die plaats democratisch gewonnen en uiteraard in mijn ogen verdiend.

En wat een geduld en ijzeren zenuwstel moet een mens hebben om al die aanvallen te pareren. Maar... hij is gelukkig niet van plan op te stappen en dat doet mij deugd. Die viswijven in de Tweede Kamer zullen nog wel eventjes blijven mekkeren, maar hebben ( gelukkig) bakzeil gehaald.

Peter
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2185 2186 2187 2188 2189 2190 2191 2192 2193 2194 2195 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,70 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.918,53 +0,09%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.384,74 +1,01%
 EUR/USD 1,0645 -0,25%
 WTI 82,03 -0,22%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront