Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX breekt met lage omzetten door de weerstand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 7 juni 2021 08:29
    Lagere omzetten leidt niet tot het breken van mooie opgaande, maar fragiele trendlijnen. Vandaag misschien. Futures zijn licht rood en dat moet meer rood worden. Minimaal een half procent in het rood. Is en blijft het neprood of is dit een 1e stap naar een halve procent down?

    Amerikaanse yield loopt de andere richting op dan de Duitse yield. Duitse yield is bodem aan het testen en kan nog wat lager gaan. Yield reversals en Groene Duitse yields zijn not wanted bij onze Bull fans.

    Coin markt. Hoe gaat het daar mee? Bitcoin lijkt de swung kwijt geraakt te zijn. Wat is daar gebeurd? Zitten grote banken in de Coin markten om te cashen? Sturen die de markten waar billionairs eerst aan het stuur zaten. Grote banken hebben meer macht en kracht dan een paar billionairs.

    Hoe gaat het lopen met onze High Tech Toppers: Besi en ASML. Doorzetten of toppen?

    En ING? Zetten ze de vrijdag ingezette correctie door? Akzo heeft nog een mooie opgaande trend. Fragiel in de zin - een procent a anderhalf procent down en die lijnt komt direct onder druk te staan. Mogelijk daar donderdag of vrijdag een beren aanval.

    Philips. Dat was toch zo'n mooi oranje fonds. Daar zit al lang de swung niet meer in. Van 50 naar 46. Dat is een aardige down move.

    Adyen. Tijd voor lagere koersen daar? Zestig euro er vanaf. Dat kan makkelijk als ze gaan dalen.

    Kortom. We hebben en krijgen nog steeds interessantere beursdagen. Beurzen ogen fragiel, wat in uiting komt door lage omzetten en daardoor kunnen ze geen grote up moves meer maken, maar breken dat doen de opgaande trendlijnen (nog) niet. Halve procent rood is een start naar meer down.
  2. [verwijderd] 7 juni 2021 08:52
    Vandaag 9 miljoen euro cash inflow van die Siebert, bestens long of short gaan, gelijk gas erop dus.
    Voor 6 miljoen euro short turbos op de AEX voor maximaal rendement, vrijdag alles weer eruit en de overwinst overmaken aan de Stichting "Martijn" (de enige instelling die de centjes hartelijk zal verwelkomen, een kinderhand is immers snel gevuld))

    Go Siebert, gogogo, creeer een rel, geef voorkennis, deel informatie hier, we gaan hedge clubs en Private Equity uitroken als nooit tevoren, een rel veroorzaken dus!
  3. forum rang 6 ttroo 7 juni 2021 10:55
    Zowel rood als groen is beide niet overtuigend. Richting kiezen is lastig. Kiezen ze voor duidelijk rood, kiezen ze voor een correctie. Maar wat is of wat wordt de trigger. Hetzelfde voor groen. ASML en Besi. Gaan ze toppen? Dat leek ING vrijdag te doen, maar zijn ze vandaag al vergeten. Misschien komt dat nog naarmate de dag vordert. Adyen. Hoppa. De eerste twaalf euro zijn ze kwijt. Er kan nog vijfig euro vanaf. Voorlopg blijft het bij nep rood en nep groen. Het is wachten wat de Amerikan om 15.30 uur gaan doen.
  4. forum rang 6 b.west.invest 7 juni 2021 12:58
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 7 juni 2021 11:29:

    'Meer dan 80% fabrieken Nederland heeft geen toeleveringsproblemen.'

    nos.nl/artikel/2383973-bijna-een-op-v...

    Kwestie van perceptie.
    Hoe je het ook leest , wat er staat is dus dat 80 % van de bedrijven zorgen voor een economische groei ......
    Dan moeten zij de prijzen dus met meer dan 25 % verhoogd hebben anders kom je niet aan groei .....
    Oftewel , wie houd wie voor de gek ?
  5. forum rang 6 b.west.invest 7 juni 2021 13:02


    Kortom. We hebben en krijgen nog steeds interessantere beursdagen. Beurzen ogen fragiel, wat in uiting komt door lage omzetten en daardoor kunnen ze geen grote up moves meer maken, maar breken dat doen de opgaande trendlijnen (nog) niet. Halve procent rood is een start naar meer down.

    [/quote]

    Dat klopt niet , met lage omzetten kun je grote moves maken .
    Dan kun je de koers makkelijk sturen .
  6. forum rang 6 b.west.invest 7 juni 2021 13:04
    Als straks de vakanties beginnen , en de grote schare nieuwe aandelen opkopers hun geld willen inwisselen .
    Dan ga je straks een mooie duikvlucht zien .

    De grootste 5 hedgefund bedrijven zijn al volle bak aan het verkopen , de daling is aanstaande .
    Opkopers zijn er bijna niet meer , tja wel verkopers , gevolg ........
  7. forum rang 6 ttroo 7 juni 2021 13:41
    Het zijn de groene en rode swing dagen op de AEX. Wat is het S A A I.

    ASML en Besi - niet toppen? ING door met corrigeren? Ze hebben stuivertje gewisseld met rood en groen. Akzo. Waar is de snelheid? Ook vandaag blijft de mooie opgaande trendlijn staan. Adyen. Ze begonnen zo mooi. Rood. Maar bijna groen nu. Het wordt straks weer meer rood. Philips. Nee, die heeft het echt niet. Aegonnetjes staan a een tijdje stil. En dat op die 3.8. Waar waren die mooie tijden dat ze op een 4 stonden. Volgens mij niet zo heel lang geleden.

    Duitse yield swingt geweldig. Relatief flink rood. Relatief flink groen nu. Mooi consolidatie dag. Hoe meer, des te beter. En dan de aanval op de rode lijn. Kortom hogere yields blijft het toverwoord. Nee, maar Ukkie yield doet ook weer mee. Rustig aan. Heel goed. Hogere Ukkie yields blijft ook hier het toverwoord. Amerikaanse yield ook groen. Wat een weelde in de yield wereld. Groen, Groen en Groen. Die hogere yield moet pijn gaan doen voor de Nasdaq. Al zien we dat nog niet terug in de Nasdaq future. Slechts op -0.15%.

    Rustige en saaie beursdag vandaag. Als Amerika geen vuurwerk oplevert is het wachten op vuurwerk in de komende dagen. Dow Jones gaat morgen weer wat hoger. Ik zet ze dan op 34.660 punten. Kortom ze moeten maar kunnen weinig afstand nemen van hun opgaande trendlijnen. Zolang breken niet gebeurt, varen we hoe we nu varen. Rustig en saai.
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links