Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dash for cash

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Guido Baltussen

Dr. Guido Baltussen is expert in behavioral finance, het gebied dat inzichten uit de psychologie gebruikt om beleggingsbeslissingen te verbeteren en nieuwe beleggingskansen te ontdekken. Hij is gepromoveerd in de (behavioral) finance, en heeft onderzoek gedaan aan gerenommeerde universiteiten als New York University en de...

Meer over Guido Baltussen

Recente artikelen van Guido Baltussen

  1. mei '17 De valkuil van ranglijsten
  2. jan '17 Hoe we voortborduren op het verleden 1
  3. dec '16 Vergeet het verleden... 14

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. joeps 15 april 2016 11:05
    Foutje:
    De rode lijn toont de rendementsontwikkeling indien beleggers gedurende acht dagen voor, tot en met vier dagen na het einde van de maand belegd zouden hebben.
    Moet zijn:
    De rode lijn toont de rendementsontwikkeling indien beleggers gedurende acht dagen voor, tot en met vier dagen VOOR het einde van de maand belegd zouden hebben.

    Overigens zou het wel fijn zijn om ook een verwijzing te krijgen waar deze grafieken vandaan komen.
  2. [verwijderd] 16 april 2016 02:30
    Een zeer leeswaardig

    “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan”

    artikel, waarvan de beleggende al dan niet (te) zwaar depressieve of (te) euforische medemens dit als beurswijsheid bij zijn of haar aan- en verkoopmomenten in de een of andere munteenheid op de mondiale beursen met een bepaalde horizon en een bepaald risicoprofiel zonder garanties voor in het verleden behaalde resultaten t.a.v. het geconstateerde patroon in zijn of haar (te) zwaar depressieve of (te) euforische overwegingen t.a.v. de korte of lange termijn dient te betrekken om hier op de korte of lange termijn zijn of haar voordeel mee te kunnen doen,

    zodat hij of zij als (te) zwaar depressief of (te) euforisch beleggend medemens door de bank genomen grosso modo globaal toegespitst van deze beurswijsheid over het geconstateerde patroon op de korte of lange termijn duurzaam van kan profiteren,

    waar uiteraard niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met agreements to disagree tot het einde der tijden bezwaar tegen kan hebben!
  3. geobeo 17 april 2016 20:21
    quote:

    schreef:

    De blauwe lijn toont de rendementsontwikkeling van beleggers die midden jaren twintig in de Amerikaanse aandelenmarkt belegd zouden zijn, gedurende de drie dagen voor, tot en met drie dagen na het einde van de maand.
    Mooi verhaal. Mooie grafiek met die blauwe lijn. Maar waar komt dat vandaan?

    Ik heb deze theorie hoogstpersoonlijk even geprobeerd te backtesten in quantopian met data vanaf 2003 en ik kom op een totaal andere grafiek uit. Eentje die zwaar negatief is ten opzichte van de benchmark (SPY). Zelfs als ik uitga van 0 commissie kosten.

    Dus nogmaals waar komt deze mooie grafiek vandaan? Wat zijn de details. Wat is de definitie van "de" Amerikaanse aandelenmarkt?

    Dit ruikt naar totale onzin...
  4. geobeo 17 april 2016 23:44
    En hier in de bijlage een screenshot van bovenstaande backtest door mij. Conclusie: in tegenstelling tot wat bovenstaand artikel suggereert is het geen bijzonder goede strategie om 3 dagen voor het einde van elke maand posities in te nemen en die 8 dagen na het begin van de volgende maand te sluiten.

    Je kunt nog altijd (veel) beter met het verstand op 0 op een willekeurig moment kopen en heel veel geduld hebben.
  5. vdMandele 19 april 2016 13:59
    quote:

    geobeo schreef op 17 april 2016 23:44:

    En hier in de bijlage een screenshot van bovenstaande backtest door mij. Conclusie: in tegenstelling tot wat bovenstaand artikel suggereert is het geen bijzonder goede strategie om 3 dagen voor het einde van elke maand posities in te nemen en die 8 dagen na het begin van de volgende maand te sluiten.

    Je kunt nog altijd (veel) beter met het verstand op 0 op een willekeurig moment kopen en heel veel geduld hebben.
    volatiliteit van deze strategie is veel kleiner dan die van de SPY (want beta=0.37), dus een fan die zou zeggen dat je deze strategie meer dan 2 maal zo groot zou mogen spelen. dan zal je rendement verdubbelen en versla je de markt (betwijfel of dat helemaal fair is, maar desondanks..). Wel belangrijk: reken je rente bij over de periode tussen de investeringstijden (80% van de periode)? dat zou de eerste 10 jaar best wel wat extra rendement hebben moeten geven.

    Overigens heeft de SPY het afgelopen decennium fantastisch gedaan, wellicht door de opkomst van ETF's/trackers. Is dus niet de makkelijkste benchmark om te verslaan. Hoe doet deze strategie het tegenover EEM, EFA of ACWI, die een wat neutraler patroon hebben gevolgd?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links