Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: dollar veert op

Fed-prominenten in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteerde maandag even op het laagste punt sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar veerde vanaf dat niveau wel weer op. Voorlopig lijkt een euro op 1,10 dollar een bovengrens, omdat de macrodata uit de Verenigde Staten naar verwachting nog wel even bemoedigend blijven en daarmee de verwachting dat de Federal Reserve de rente blijft verhoging intact blijft.

"Het lijkt er op dat de euro/dollar nu wel even is uitgeraasd", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse betaal- en Wisselmaatschappij. "Het is dan ook hard omlaag gegaan met de dollar. Vandaag kan de Amerikaanse munt steun ondervinden na de diverse optredens van Fed-prominenten. Verder schat ik in dat de Duitse druk op de Europese Centrale Bank om tapering te overwegen, terzijde wordt geschoven en voorlopig niet leidt tot een renteverhoging in de muntunie. Als die inschatting juist is, valt een opwaarts potentieel voor de euro uit die hoek voorlopig even weg", aldus Maartens.

Macro-economische data uit de Verenigde Staten blijven volgens Maartens van belang voor de verwachtingen met betrekking tot het rentebeleid van de Federal Reserve. Vandaag verschijnt het Amerikaanse consumentenvertrouwen van The Conference Board over maart. Naar verwachting daalt deze van 114,8 naar 113,8.

Maartens houdt er rekening mee dat de activering van Artikel 50 door de Britse regering waarmee het Brexit-proces in gang wordt gezet, deze week voor enige dynamiek rondom het Britse pond kan zorgen.

De euro noteerde dinsdag op 1,0856 dollar en op 0,8633 Britse pond. De dollar noteerde 110,62 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: eurozwakte domineert

Speculaties tapering ECB weggenomen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro ondervindt aan het einde van de week de nodige zwakte, omdat de speculatie omtrent tapering door de Europese Centrale Bank vrijwel geheel is weggeëbd.

"De ECB heeft, drie weken nadat deze speculatie op basis van interpretaties van mededelingen rondom het beleid van de ECB, aangegeven dat deze niet juist zijn geïnterpreteerd", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Dat zorgde voor een gereduceerde verwachting dat de ECB van plan is zijn monetaire beleid aan te passen", aldus Jongbloed.

Jongbloed signaleert vooral eurozwakte, waarbij de munt richting zijn technische steun van 1,620 tendeert. "De meeste valutaparen waar de euro deel van uit maakt, maken een beweging vanuit de daling van de euro. Voor het overige gedragen de belangrijkste valuta zich afwachtend", aldus de handelaar.

Jongbloed kijkt vrijdag naar de groei van de Britse economie over het vierde kwartaal en de persoonlijke inkomens en dito bestedingen van de Amerikanen. "Volgende week wordt het met de Amerikaanse banencijfers interessant voor de dollar. In april en een deel van mei zullen het naar mijn idee vooral de Franse verkiezingen zijn die de aandacht vragen", aldus Jongbloed.

De Zuid-Afrikaanse rand schoot vrijdag met meer dan een procent omlaag nadat de minister van Financiën van het land, Pravin Gordhan, uiteindelijk toch is ontslagen.

De euro noteerde vrijdag op 1,0685 dollar en op 0,8574 pond. De dollar noteerde 1,2 procent hoger op 13,46 rand.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro onder druk na speech Draghi

Voorzitter ECB houdt vast aan monetair beleid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag lager ten opzichte van de dollar, nadat de voorzitter van de Europese Centrale Bank donderdag in een speech in Frankfurt geen indicaties gaf voor een aanpassing van het monetaire beleid.

"Gedurende zijn voordracht zag je de euro flink onder druk komen te staan", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Hij gaf geen aanwijzing voor een eventuele wijziging in het rentebeleid en dat zorgde voor druk op de euro", aldus Erdmann.

De euro gleed donderdag na aanvang van de toespraak weg van 1,0676 naar 1,0628 dollar, een verlies van 0,3 procent. Inmiddels staat de euro op 1,0638 dollar.

Erdmann wees met het oog op de euro verder nog op de verantwoording van de ECB voor zijn meeste recente monetaire besluitvorming. Die wordt in de eerste helft van de middag verwacht.

De dollar daalde na de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve in maart op zijn beurt ook, omdat de aantekeningen geen blijk gaven van een doorslaggevende haast de rente dit jaar meer keren te verhogen dan de twee maal die de markt nu heeft ingeprijsd.

Erdmann ziet vanaf vandaag als belangrijkste richtpunt het banencijfer van de Verenigde Staten over maart, dat vrijdag verschijnt en waarvoor de verwachting ligt op een groei met 175.000 banen tegen een stijging met 235.000 in februari.

"Als er 180.000 tot 200.000 banen bij zijn gekomen voorzien wij in elk geval wel een oplopende dollar", aldus Erdmann.

Het Britse pond is van woensdag op donderdag ten opzichte van de euro opgelopen, nadat de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van het Verenigd Koninkrijk over maart sterker steeg dan verwacht.

De euro noteerde donderdag op 0,8522 Britse pond, een verlies van 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar gevraagd

Rustige markt wacht op inflatiedata en speech Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is maandag een gevraagde munt nu de onzekerheden omtrent het verloop van de Franse presidentsverkiezingen aanhouden. Die zorgen ook voor druk op de euro.

"Met de opwaartse druk voor de dollar is het vandaag interessant om te zien of de speech van Janet Yellen van later op de dag nog een schepje er bovenop kan doen", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury.

De voorzitter van de Federal Reserve houdt maandag aan het begin van de avond een rede op de Gerald R. Ford School of Public Policy.

Phielix refereerde maandag aan de verwachting dat de Fed dit jaar in totaal drie keer de rente verhoogt, ofschoon er ook prognoses bestaan die uitgaan van vier verhogingen in 2017. "We krijgen deze week nog twee Amerikaanse inflatiecijfers over maart en daarbij is het van belang te letten op het effect van de olieprijs. Als de inflatie daalt, kan dat er op duiden dat het effect van de opgelopen olieprijs van de afgelopen maanden wegebt en dat doorkruist het streven van de Fed naar een inflatiepeil van circa 2 procent", aldus de Ebury-valutahandelaar.

Phielix kijkt voor maandag tegen een vrijwel lege agenda aan, maar ziet voor dinsdag duidelijk meer handvatten, zoals de Duitse ZEW-index en de Britse inflatiedata over maart. "Ook hierbij speelt het monetaire beleid een cruciale rol. Bij een verder opgelopen inflatie zal de druk op voorzitter Mark Carney van de Bank of England toenemen een renteverhoging in overweging te nemen", aldus Phielix.

De euro noteerde maandag op 1,0584 dollar en op 0,8541 Britse pond. De dollar noteerde op 111,28 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro houdt neerwaarts risico

Franse verkiezingsstrijd blijft belangrijkste factor.

(ABM FN-Dow Jones) De euro houdt dinsdag de meeste risico's aan de onderkant met het oog op de aanstaande Franse presidentsverkiezingen.

"Samen met Syrië en de spanning rondom Noord-Korea is dat geopolitiek gezien voor de euro en de dollar het belangrijkste risico van dit moment", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

Maartens illustreerde het risico vanuit de Franse regio aan de hand van de optiemarkt, waar 20 procent rekening houdt met een overwinning voor Marine Le Pen. "In het geval dat zij deze race wint, heeft de euro een neerwaarts risico van 7 procent", aldus Maartens.

De valutahandelaar ziet als tweede belangrijke factor het beleid van de centrale banken. "Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve heeft maandag aangegeven dat het beleid is gericht op het geleidelijk inperken van de stimuli zonder daarmee de economie negatief te raken. De verwachting is dat deze consolidatie elders ook op de radar staat", aldus Maartens.

Voor vandaag zijn de Britse inflatiedata van belang in het licht van het beleid van de Bank of England.

Maartens wees nog op de opmerkelijk zijwaartse beweging van de Noorse kroon, terwijl de olieprijs een aardige stijging heeft laten zien. "En dat terwijl de Canadese dollar wel winst boekte", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde dinsdag op 1,0582 dollar en op 0,8524 Britse pond. De euro noteerde onveranderd op 9,1404 Noorse kroon. De Europese munt daalde 0,2 procent ten opzichte van de Canadese dollar naar een koers van 1,4094.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Trump vindt dollar te duur worden'

Gepubliceerd op 12 apr 2017 om 22:05 | Views: 117

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse dollar wordt te duur en dat is schadelijk voor de Amerikaanse economie. Dat tekende zakenkrant Wall Street Journal woensdag op uit de mond van de Donald Trump. De Amerikaanse president merkte daarbij op dat de waardestijging van de munt ook gedeeltelijk zijn eigen fout was.

,,Dat komt omdat mensen vertrouwen in me hebben", aldus Trump. ,,Het is moeilijk om te concurreren met een sterke dollar terwijl andere landen hun munt devalueren." De waardestijging van de munt doet hem dan ook zeer.

Verder zou Trump ook graag zien dat de rentes in de Verenigde Staten laag blijven. Ook zei de president dat hij China niet ziet als een land dat de waarde van de munt zou kunnen manipuleren en liet Trump zich respectvol uit over Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve.
voda
0
Valuta: Franse verkiezingen maken het spannend voor de euro

Dollar houdt opwaarts potentieel.

(ABM FN-Dow Jones) De euro komt de komende dagen flink onder invloed van de Franse presidentsverkiezingen met maandag, wanneer de uitslag van de eerste stemmingsronde bekend is, als cruciaal moment voor de Europese munt.

"Die verkiezingen zijn het belangrijkste richtpunt voor de euro", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Als Marine Le Pen als winnaar uit de bus komt, zal dat een stevige druk op de euro geven. Mocht Emmanuel Macron de eerste race winnen dan zal de euro daar steun ondervinden, maar niet in dezelfde mate als de daling op de euro zal zijn", aldus Erdmann.

De dollar ondervond tussentijds een lichte steun als gevolg van de waarneming in het Beige Book van de Federal Reserve, dat woensdagavond naar buiten kwam, over een licht opwaartse trend in de inflatiecurve, waarin looninflatie overigens zich nog altijd niet aftekende.

Voor vandaag kan de dollar volgens Erdmann impact ondervinden van de Amerikaanse producentenprijzen en de steunaanvragen.

Volgens Erdmann heeft het Britse pond het grootste deel van zijn stijging achter de rug. "Het Lager Huis is inmiddels akkoord met de verkiezingen in juni. Ik verwacht op korte termijn geen afgetekende bewegingen in de Britse munt", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde donderdag op 1,0737 dollar en stabiel op 0,8376 Britse pond. De dollar noteerde op 108,95 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Franse presidentsverkiezingen houden euro in de tang

Uitslag bepalend voor eurokoers.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond al onder invloed van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen en daar zal tot en met maandag geen verandering in komen.

"Het kan spannend worden. Dertig procent van de Fransen weet nog niet wat te stemmen", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Als Emmanuel Macron wint dan zal er met de euro niet ze gek veel gebeuren. Als Marine Le Pen wint, krijgt de euro een duidelijk tik. Valt Macron af en ziet François Fillon geen kans aan te haken, dan voorzie ik een koers van 1,02 tot 1,03 dollar voor de euro", aldus Jongbloed.

Mocht de uitslag van de eerste ronde Macron als voorlopige winnaar aanwijzen dan kan dat druk op de Zwitserse frank geven, die op dat moment minder gevraagd raakt als veilige haven.

Jongbloed schetste vrijdag een agenda waarin zondag om acht uur 's avonds 60 procent van de stemmen is geteld en om negen uur 90 procent. "Daar kunnen de beleggers in Azië van zondag op maandag al vast mee aan de slag", aldus de handelaar.

De macro-economische agenda bevat een aardige reeks inkoopmanagersindexen over april, de Britse detailhandelsverkopen over maart en de verkopen van bestaande woningen in de Verenigde Staten over maart.

De handelaar refereerde kort aan de optie-expiratie van vandaag, maar voorziet geen significante bewegingen als gevolg daarvan.

De euro noteerde vrijdag op 1,0733 dollar. De dollar noteerde op 109,24 yen. De euro kostte 1,0699 Zwitserse frank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro flink in de lift

Franse verkiezingsuitslag startsein voor opluchtingsrally.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft na de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen een flinke sprong gemaakt ten opzichte van de dollar en de yen.

Emmanuel Macron wist Marine Le Pen voor te blijven en de verwachting is dat Le Pen, die het in de tweede ronde tegen Macron moet opnemen, het niet gaat redden, omdat de laatste een deel van de steun van de andere partijen toegezegd heeft gekregen.

"Van die winst is inmiddels overigens wel weer een deel verdampt", aldus macrostrateeg Teeuwe Mevissen van Rabobank. "Het lijkt er op dat de tweede verkiezingsronde van 7 mei een formaliteit wordt. Dankzij de eurokracht is het Britse pond zijn opgebouwde winst weer grotendeels kwijt", aldus Mevissen.

Het Britse pond liet recent een stijging zien, nadat de Britse premier Theresa May nieuwe verkiezingen uitschreef.

De euro steeg vanaf zondagavond laat 1,9 procent ten opzichte van de dollar en 3,3 procent ten opzichte van de yen. "Voor de korte termijn verwachten wij voor de euro een niveau tussen 1,07 tot 1,08 dollar, voor een termijn van zes maanden houden we het op 1,08 dollar en voor twaalf maanden op 1,10 dollar.

Voor de dollar stelt Teeuwisse vast dat het belangrijkste risico voor nu vooral de kwestie Noord-Korea is, waarbij er nog altijd een kans bestaat dat de aanwezigheid van Amerikaanse marineschepen een onwenselijke wending krijgt. "Het buitenlandbeleid van de regering Trump lijkt na de draai inmiddels meer vaste vormen te hebben aangenomen, waarbij de focus ligt op de vriendschappelijke banden met China", aldus de macrostrateeg van Rabobank.

De Franse verkiezingsuitslag zorgde ook voor een stevige daling van de Franse tienjaarsrente, terwijl de lange rente in Duitsland 10 basispunten opliep naar 0,34 procent. "De spread tussen de Franse en Duitse rente kwam daarmee onder druk te staan. Ik denk overigens dat de stijging van de Duitse rente vooral een liquiditeitsreden heeft, na de inkoopprogramma's van de Europese Centrale Bank.

De euro noteerde maandag op 1,0843 dollar en 0,8474 pond, een stijging met 1,2 procent. Ten opzichte van de yen bedroeg de stijging van de Europese munt maandag 2,0 procent op 119,30 yen. De dollar kostte maandag 110,09 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro volgt zijwaarts patroon

Correctie voor euro niet uitgesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag stabiel ten opzichte van de dollar, maar draagt nog wel de mogelijkheid in zich een lichte correctie te ondergaan.

"Het is behoorlijk hard gegaan met de euro na de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Ik sluit niet uit dat de euro nog inlevert ten opzichte van de dollar", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse betaal- en Wisselmaatschappij.

Maartens ziet in alle toonaangevende valutaparen jn de laatste vierentwintig uur geen majeure verschuivingen. "Iedereen wacht nu op hetgeen de Amerikaanse president Donald Trump mee naar buiten treedt. De verwachting is dat hij woensdag belastingverlagingen aankondigt en een feel good-verhaal afsteekt en dat kan de dollar een impuls geven", aldus Maartens.

The Wall Street Journal meldde eerder al op basis van bronnen dat Trump de vennootschapsbelasting wilde verlagen naar 15 procent, zonder dat dit de begroting van het land aantast. Volgens de krant zou Trump woensdag zin plan op tafel leggen.

Vandaag wordt in de Verenigde Staten het consumentenvertrouwen over april gepubliceerd. "Ik verwacht dat alleen bij een zeer positieve afwijking ten opzichte van de verwachtingen, de dollar daar een beweging op laat zien, anders niet", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdag op 1,0868 dollar. De dollar noteerde op 110,20 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar wacht op belastingplannen Trump

Centrale banken donderdag op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De euro kan het woensdag even moeilijk krijgen ten opzichte van de dollar als de Amerikaanse president Donald Trump zijn belastinghervormingsvoorstellen bekend maakt.

"De markt verwacht dat Trump vandaag met een plan komt, dat nog niet helemaal in de koers van de dollar is verwerkt", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

Erdmann signaleerde inmiddels al wel een andere impact van het beleid van Trump en die raakte de Canadese dollar. "Die bleek al gevoelig voor de gedaalde olieprijs, maar de munt kreeg nog een tik als gevolg van de Amerikaanse importheffing op Canadees timmerhout", aldus de valutahandelaar. De Amerikaanse dollar noteerde woensdag op 1,3570 Canadese dollar.

De dollar van Australië daalde woensdag nadat de inflatiecijfers over het eerste kwartaal geen aanleiding gaven te veronderstellen dat de centrale bank van het land de rente op korte termijn aan past. Die noteert momenteel 1,5 procent. De Australische dollar noteerde woensdag 0,5 procent lager op 0,75 Amerikaanse dollar.

Voor de rest van de week betreft donderdag een belangrijke dag met twee cruciale rentebesluiten, namelijk die van de Bank of Japan en de Europese Centrale Bank. Van de eerste wordt helemaal geen enkele wijziging verwacht, conform eerder uitspraken van monetair bestuurders in Tokio.

"De ECB zal niet overgaan tot een aanpassing van het beleid, maar zal zich wel wat geruggesteund weten door het vriendelijker politieke klimaat in de eurozone met de verwachting dat Frankrijk straks in de persoon van Emmanuel Macron een nieuwe president krijgt", aldus Erdmann.

De euro noteerde woensdag op 1,0927 dollar, de dollar op 111,44 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: dollar en pond mogelijk onder druk

Amerikaanse schuldenplafond in vizier.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten begint het Amerikaanse schuldenplafond weer een rol te spelen terwijl ook Britse economische groeicijfers op aandacht kunnen rekenen.

Economische data over Amerika die een dag eerder bekend werden leverden geen richting op voor valutahandelaren met betrekking tot de dollar, schreef marktvolger Stephen Davie van ADS Securities in een rapport. De aandacht is daarmee op de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond komen te liggen. "Als een tijdelijke verhoging niet wordt bewerkstelligd dan kan de dollar dalen tegenover de yen en de goudprijs", verwacht Davie.

De valutaspecialist wees ook op de economische groeidata uit het Verenigd Koninkrijk die vrijdag verschijnen. Teleurstellingen kunnen hier negatief uitpakken voor het Britse pond. Volgens Davie is het pond recentelijk flink gestegen en zullen handelaren bij tegenvallende cijfers hun winsten nemen.

De euro noteerde vrijdag op 1,0888 dollar. De dollar noteerde op 111,30 yen. Het Britse pond noteerde op 1,2938 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro krijgt ruimte

Meer zekerheid over Franse verkiezingsuitslag maakt belegger minder risico-avers.

(ABM FN-Dow Jones) De euro is vrijdag ten opzichte van de dollar verder opgelopen, mede op basis van de verwachting dat Emmanuel Macron zondag de overwinning in de Franse presidentsverkiezingen naar zich toetrekt.

"Dat lijkt nu al een gelopen race, maar de verrassingen zitten tegenwoordig niet per definitie in een klein hoekje", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Maandag weten we het pas echt zeker."

Jongbloed wees vrijdag ook op de weerstand van 1,0940 dollar waar de euro inmiddels doorheen is, hetgeen meer ruimte aan de bovenkant schept.

De yen is samen met onder andere goud en zilver op basis van de relatieve zekerheden omtrent de verkiezingsuitslag in Frankrijk minder gevraagd, omdat beleggers minder omzien naar veilige havens.

Jongbloed verwacht vrijdag voor valutapartijen een overzichtelijk dag, met om half drie Nederlandse tijd het belangrijkste cijfer van de dag, namelijk de banengroei van de Verenigde Staten over april van dit jaar.

Na de Franse verkiezingen is het eerstvolgende grote richtpunt de parlementsverkiezing in het Verenigd Koninkrijk.

De Australische dollar stond van donderdag op vrijdag licht onder druk als gevolg van zwakte in de grondstofprijzen. "De Australische munt heeft daardoor de laatste tijd al niet bepaald de wind in de rug", aldus de handelaar.

De euro noteerde vrijdag op 1,0979 dollar. De dollar noteerde op 112,17 yen. De Australische dollar noteerde 0,2 procent lager op 0,7388. De euro noteerde op 0,8487 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Euro op hoogste niveau in zes maanden

Gepubliceerd op 5 mei 2017 om 10:48 | Views: 785

LONDEN (AFN/RTR) - De euro tikte vrijdag, in aanloop naar de finale ronde van de Franse presidentsverkiezingen, het hoogste niveau in zes maanden tijd aan ten opzichte van de dollar.

Voor de Europese eenheidsmunt werd tussentijds 1,0990 dollar betaald. De grens van 1,10 dollar werd echter niet doorbroken. Omstreeks 10.45 uur was de euro 1,0964 dollar waard.

Volgens de opiniepeilingen wint de sociaal-liberale kandidaat Emmanuel Macron zondag de verkiezingen. Hij zou kunnen rekenen op ongeveer 60 procent van de stemmen, tegen 40 procent voor zijn tegenstander, de nationalist Marine Le Pen.
voda
0
Valuta: euro verliest aan kracht

Brits rentebesluit eerstvolgende richtpunt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro is het zicht op de 1,10 dollar weer kwijt, nu de markt nog niet helemaal gerust is op het vermogen van de kersverse president Emmanuel Macron van Frankrijk om politiek slagvaardig genoeg te zijn om de euro-aversie in een deel van zijn land te beheersen.

"Toch is de grootste kou uit de lucht. Je ziet dat bijvoorbeeld goed aan de daling van de goud- en zilverprijs", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse betaal- en Wisselmaatschappij. "Frankrijk heeft zich uitgesproken voor Europa en dat legt een bodem onder de euro/dollar-koers. Met een aanstaande renteverhoging in de Verenigde Staten keert ook de dollarkracht weer wat terug, waarmee wat ons betreft de euro richting 1,08 kan", aldus de handelaar.

De handelaar heeft sinds het weekend de relatieve rust in de markt zien terugkeren, maar blijft toch ook wat nervositeit proeven. De olieprijs daalt, de aandelenkoersen kijken vooral noordwaarts, geopolitiek is het niet rustig, de lange rente in de Verenigde Staten stijgt. Dat alles maakt dat de markt vreemd aanvoelt en er 'iets niet klopt in de blender', aldus Maartens.

Maartens verklaart de druk op de Noorse kroon en de Canadese dollar uit de druk op de olieprijs. De dollar noteerde dinsdag 0,1 procent hoger ten opzichte van de Canadese dollar op een koers van 1,3702 Canadese dollar. De dollar noteerde ook 0,1 procent hoger ten opzichte van de Noorse kroon op 8,6535 Noorse kroon.

De valutaspecialist kijkt voor de korte termijn naar het rentebesluit van de Bank of England, dat donderdag verschijnt. De euro ging voor 0,8434 Britse pond over naar andere handen.

De euro noteerde dinsdag op 1,0903 dollar, waar eerder op de ochtend 1,0930 op het bord stond. Een dollar noteerde op 113,48 yen, een stijging met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro blijft stabiel

Dollar kent opwaarts potentieel onder voorwaarden.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag onder de 1,09 dollar en handhaafde daarmee zijn terreinverlies ten opzichte van de green back.

"We hebben wat winstnemingen gezien bij de euro en ik sluit niet uit dat de dollar nog wat verder omhoog kan", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. Voorwaarde daarvoor is wel, dat de sprekers van vandaag namens de Federal Reserve stevige rentetaal spreken en de inflatiecijfers van de Verenigde Staten vertrouwen wekken", aldus Boele.

De inflatiecijfers van de Verenigde Staten over april verschijnen vrijdag. Vandaag komt onder meer de gouverneur van de Fed van Boston in Vermont aan het woord.

De euro noteerde woensdag op 1,0897 dollar na dinsdagavond nog op 1,0867 dollar te hebben gestaan.

De Poolse zloty ondervond steun van de overwinning voor Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezingen van afgelopen zondag. Op 17 mei neemt de Poolse centrale bank een rentebesluit. De Poolse rente staat nu op 1,5 procent en ligt daarmee op een aantrekkelijker niveau dan in de eurozone. De euro noteerde op 4,2282 zloty.

De Bank of England komt donderdag al met zijn rentebesluit, maar Boele voorziet geen wijziging. "Ook volgend jaar verwachten wij geen aanpassingen. Het Britse pond heeft al een stijging achter de rug en noteert tegen de 1,30 dollar. Met relatief veel shortposities kan nog zich wel eens de nodige frustratie aftekenen met een eventueel verdere stijging tot gevolg", aldus Boele. Het pond noteerde woensdag 0,3 procent hoger op 1,2973 dollar.

Andere valuta die de aandacht vragen zijn de Zwitsers frank met vandaag de inflatie over april, en de Zweedse kroon met vandaag de publicatie van de notulen naar aanleiding van de meest recente beleidsvergadering van de centrale bank van Zweden. "De laatste toonzetting van de Zweedse beleidsmakers was nogal mild. De vraag is uiteraard of die is gewijzigd", aldus Boele.

De euro noteerde woensdag ten opzichte van de Zwitserse frank onveranderd op 1,0958 frank en ten opzichte van de Zweedse kroon op 9,6698 kroon.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro herstelt licht

Rentebesluit Bank of England op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De euro herstelde donderdag licht, nadat de Europese munt op woensdag nog voor de derde dag op rij een verlies noteerde en zodoende nog niet kon profiteren van de weggenomen onzekerheid na de Franse verkiezingen.

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,0884, na woensdagavond nog op krap 1,09 dollar te hebben gestaan.

Woensdag sprak voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank met de Tweede Kamer, maar dit kon de munt niet in beweging krijgen, zo stelde marktanalist Ron van der Does van IG Markets.

Draghi stelde dat het ruime monetaire beleid nog wel even zal voortduren. In een verklaring maakte de Europese Centrale Bank verder duidelijk dat stimulering van economische groei niet alleen een taak van de centrale bank is, maar tevens een grote verantwoordelijkheid van de politiek, zo merkte Van der Does op. "De neerwaartse risico's zijn weliswaar verminderd, maar het is nog te vroeg om de huidige economische situatie als succes te betitelen."

De Bank of England komt donderdag met zijn rentebesluit, maar er worden geen wijzigingen voorzien. "Het is onwaarschijnlijk dat het monetaire beleid voor 2019 wordt aangepast, wanneer de Brexit-onderhandelingen tot een conclusie komen", aldus strategen van ING en TD Securities.

"Het Britse pond heeft al een stijging achter de rug en noteert tegen de 1,30 dollar. Met relatief veel shortposities kan nog zich wel eens de nodige frustratie aftekenen met een eventueel verdere stijging tot gevolg", zo stelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO al eerder. Het pond noteerde donderdag op 1,2973 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: druk op dollar nog niet weg

Britse pond deze week in focus met inflatiedata in verschiet.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft sinds vrijdag aardig wat terrein verloren, waarmee de euro weer ruim in de 1,09 dollar noteert.

"Het belangrijkste punt dat de dollar parten speelde is de zwakke inflatie van de Verenigde Staten", aldus Macrostrateeg Stefan Koopman van Rabobank. "Daar komt dan nog bij dat de olieprijs maandag stevig opliep, nadat de OPEC aangaf dat het zijn productiequotum handhaaft tot in het eerste kwartaal van het volgend jaar. Een stijging van de olieprijs zet altijd wat druk op de dollar", aldus Koopman.

Koopman zag met de stijging van de olieprijs ook de koersen van de Australische dollar en olievaluta als Canadese dollar en de Noorse kroon oplopen.

De dollar noteerde maandag 0,4 procent lager op 1,2653 Canadese dollar en 0,2 procent lager op 8,5424 Noorse kroon. De Australische dollar steeg 0,4 procent naar 0,7415 dollar.

De euro weet zich gesteund door de verkiezingsoverwinning in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor het CDU van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "De landelijke verkiezingen zijn pas in september, maar zoals het er nu voor staat lijkt Merkel zich te kunnen opmaken voor de volgende termijn. Dat steunt de euro, omdat Merkel meer stabiliteit lijkt te kunnen waarborgen dan andere partijen", zo zei Koopman.

Op 11 en 18 juni aanstaande vinden er in Frankrijk nog parlementsverkiezingen plaats, waarmee dan duidelijk moet worden in hoeverre de nieuwe president Emmanuel Macron op voldoende slagvaardigheid kan rekenen bij de uitvoering van zijn hervormingsgerichte beleid. Als die tegenvalt, kan dat in de tweede helft van juni voor druk op de euro zorgen.

Koopman verwacht dat het maandag relatief rustig blijft, maar in de loop van de week verschijnt in het Verenigd Koninkrijk een flink reeks macro-economische data, waaronder de inflatiedata over april van dinsdag in de visie van Koopman veruit het belangrijkste is, omdat deze van wezenlijke invloed is op het rentebeleid van de bank of England. Dinsdag verschijnt in de Duitsland de toonaangevende ZEW-vertrouwensindex over mei.

De euro noteerde maandag op 1,0941 dollar en op 0,8464 Britse pond. De dollar noteerde op 113,68 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro gewild op cocktail aan gegevens

Dollar kan moeilijk herstellen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro is dinsdag vanaf vanochtend omstreeks half zeven in een rechte lijn door de 1,10 dollar gebroken op basis een melange aan oude en nieuwe factoren.

"De macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten van afgelopen vrijdag zorgen voor twijfel aan het beleid van de Federal Reserve, ook al is een renteverhoging voor juni al ingeprijsd", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO dinsdag tegen ABM Financial News.

Boele benadrukte dat met de recente verwikkelingen rondom de Amerikaanse president Donald Trump en relatief goede macro-economische data uit het eurogebied de dollar eigenlijk geen kans ziet te herstellen. De valutaspecialist verwees in dit verband naar de goede economische groeidata uit het eurogebied over het eerste kwartaal en de standvastige Britse inflatie, ook al is deze nog altijd sterk gerelateerd aan de koers van het Britse pond.

De Duitse ZEW-index, die om elf uur naar buiten kwam, stelde teleur. Dit zorgde voor een lichte verzwakking van de Europese munt ten opzichte van de dollar van 1,1046 naar 1,1032 dollar.

"Gesteld dat de Amerikaanse macro-economische data zwakker zijn dan verwacht, dan is een verdere stijging van de euro niet uitgesloten", aldus Boele.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht vandaag uit naar cijfers over de woningbouw- en bouwvergunningen en de industriële productie over april.

De euro noteerde dinsdag op 1,1032 dollar, tegen 1,0989 dollar dinsdag rond half zeven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: euro houdt goed stand

Dollar verder onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft ook dinsdag zijn opwaartse trend ten opzichte van de dollar voortgezet nu het Europese speelveld met de recente verkiezingsoverwinning van het CDU in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen steeds meer aan stabiliteit wint.

"Tegelijkertijd zie je toch ook enige dollarzwakte", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "In de dollar zie je ook vandaag nog het effect van de wat tegenvallende macro-economische data uit de Verenigde Staten van afgelopen vrijdag", aldus Maartens.

De valutahandelaar omschreef de markt van vandaag als zeer rustig, met erg weinig dynamiek en waarin voor de euro voorlopig de bovenkant nog altijd circa 1,10 dollar is. Maartens kijkt uit naar drie agendapunten, namelijk de Duitse ZEW-index, de Britse inflatiecijfers en de eerste raming voor de groei van de economie van de eurozone.

De euro noteerde dinsdag op 1,1022 dollar, tegen 1,0977 bij het slot van de Europese beurzen maandag en op 0,8521 Britse pond, een winst van 0,2 procent. De dollar noteerde op 113,33 yen, een daling met 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,20  +1,18  +0,14%  12:35
 Germany40^ 17.981,60 -0,59%
 BEL 20 3.870,58 -0,34%
 Europe50^ 4.959,27 -0,61%
 US30^ 38.306,52 -0,12%
 Nasd100^ 17.375,46 -0,85%
 US500^ 5.043,44 -0,57%
 Japan225^ 37.692,64 -0,81%
 Gold spot 2.325,72 +0,41%
 EUR/USD 1,0727 +0,27%
 WTI 82,80 -0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,67%
Flow Traders +5,48%
NX FILTRATION +4,17%
Fugro +2,88%
JUST EAT TAKE... +1,63%

Dalers

ADYEN NV -11,76%
WDP -4,38%
Alfen N.V. -1,84%
VIVORYON THER... -1,68%
CM.COM -1,61%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront