Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Productie Japanse industrie laat flinke groei zien

Productie stijgt op jaarbasis in maart met 3,3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in maart duidelijk meer geproduceerd. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

De industriële productie in de derde economie van de wereld groeide in maart op jaarbasis met 3,3 procent. Op maandbasis was juist sprake van een afname met 2,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Japanse werkloosheid gedaald

In maart 2,8 procent werkloosheid.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid van Japan is in maart op jaarbasis gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Het werkloosheidspercentage, aangepast voor seizoensinvloeden, noteerde net in maart net als een maand eerder op 2,8 procent. De verwachting van economen lag eveneens op een werkloosheid van 2,8 procent.

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de werkloosheid nog 3,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sony scoort met gaming en telefooncamera's

Gepubliceerd op 28 apr 2017 om 09:27 | Views: 324

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Sony stevent af op zijn hoogste operationele winst in bijna 20 jaar. De Japanse techreus doet goede zaken met zijn gamingdivisie en met zijn tak die cameramodules maakt voor smartphones.

Het concern doet het op het vlak van games goed met zijn PlayStation-spelcomputer en aanverwante activiteiten. De gamestak blijft groeien en is daarmee aan het einde van het jaar naar verwachting goed voor een derde van de totale winst van het bedrijf.

Sony boekt weinig succes met zijn eigen smartphones, maar veel andere smartphonefabrikanten kopen onderdelen voor telefooncamera's in bij Sony. De halfgeleiderdivisie, waar die activiteiten onder vallen, zit dan ook flink in de lift.

In het boekjaar 2017 dat eind maart eindigde behaalde Sony een licht lagere omzet van 7,6 biljoen yen (62 miljard euro). De operationele winst kwam ook iets lager uit op 288 miljard yen. Voor het lopende boekjaar rekent Sony op een groei naar een omzet van 8 biljoen yen en een operationele winst van 500 miljard yen.
voda
0
Japanse beurs sluit met verlies

Gepubliceerd op 28 apr 2017 om 08:19 | Views: 650

TOKIO (AFN) - De beurs in Japan heeft vrijdag de handelsweek afgesloten met een verliesbeurt. Het sentiment onder beleggers werd gedrukt door onzekerheid rondom de langetermijnplannen van de Amerikaanse president Donald Trump. In een interview sloot hij een ,,groot conflict" met Noord-Korea bovendien niet uit.

De Nikkei-index eindigde in Tokio 0,3 procent lager op 19.196,74 punten. Technologiebedrijf Sharp zakte 5 procent na presentatie van zijn cijfers.

Op macro-economisch vlak kregen beleggers in de Japanse hoofdstad flink wat cijfers te verwerken. Zo bleek de industriële productie op maandbasis in maart scherper te zijn gedaald dan verwacht. Vergeleken met een jaar eerder was overigens sprake van een duidelijke groei. De consumentenprijzen stegen in maart op jaarbasis met 0,2 procent en de werkloosheid nam iets af.

Ook elders in het Verre Oosten stonden de beursgraadmeters onder druk. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,3 procent in het rood. De Koreaanse Kospi-index verloor 0,2 procent. In Sydney eindigde de All Ordinaries nagenoeg onveranderd.
voda
0
Kleine verliezen op Aziatische beurzen

Gepubliceerd op 4 mei 2017 om 08:22 | Views: 479

TOKIO (AFN) - De beurzen in het Verre Oosten zijn donderdag overwegend lager gesloten. Beleggers in Azië verwerkten onder meer het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve handhaafde het rentetarief, maar voert naar verwachting volgende maand een nieuwe verhoging door.

Verder was de toonaangevende Nikkei-index in Tokio gesloten vanwege een feestdag. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese dienstensector in april in een lager tempo is gegroeid dan een maand eerder. De zogenoemde inkoopmanagersindex van Markit en Caixin kwam uit op het laagste peil in bijna een jaar. De beurs in Shanghai stond 0,1 procent lager, de Hang Seng in Hongkong verloor tussentijds 0,5 procent.

De All Ordinaries in Sydney zakte 0,3 procent in het rood. De Kospi in Seoul was een positieve uitzondering in de regio, de graadmeter toonde een plus van 0,8 procent.
voda
0
Prijsval olie drukt sentiment beurzen Azië

Gepubliceerd op 5 mei 2017 om 08:24 | Views: 1.018

New York WTI spot 04 mei
45,52 -2,30 (-4,81%)

TOKIO (AFN) - De beurzen in het Verre Oosten zijn vrijdag overwegend lager gesloten. Vooral de lagere olieprijzen drukten het sentiment. Verder hadden zorgen over strengere regelgeving voor investeerders effect op vooral de Chinese graadmeters.

In Japan was de toonaangevende Nikkei-index wederom gesloten vanwege een feestdag. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 1 procent lager terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,7 procent kwijtspeelde. Hier stonden mijnbouwbedrijven als Rio Tinto, BHP Billiton en Fortescue Metals Group met minnen tot 2,7 procent duidelijk in het rood, vanwege de lagere grondstofprijzen.

De beurs in Shanghai stond 0,9 procent in de min. Bankautoriteiten in China zouden strenger willen toezien op onder meer het rondpompen van kapitaal waarmee wordt geprobeerd om regels te omzeilen.

De Kospi in Seoul was andermaal een positieve uitzondering in de regio. De graadmeter toonde een plus van 1 procent, geholpen door de koerswinst van 1,4 procent van zwaargewicht Samsung.
voda
0
Japanese auto aluminum prices likely to be impacted by Hyundai probe

Platts reported that prices of Japanese scrap aluminum and alloy products are likely to be impacted by South Korean prosecutors' investigation on Hyundai Motor and its aluminum alloy suppliers.

Market sources said that South Korean prosecutors are currently investigating aluminum procurement practices of Hyundai Motor Group.

The source at Hyundai Motor's Seoul office, who declined to be named, said that investigations by Seoul Central District Prosecutors' Office are currently ongoing. He, however, declined to elaborate further.

South Korea's Yonhap News Agency reported last week that Hyundai Motor and six other companies supplying to the automaker face charges of holding pre-consultations on aluminum alloy prices before the automaker's buy tenders, over 2012 to 2016, for aluminum alloy sales worth Won 1.8 trillion (USD 1.6 billion).

Source : Platts
Bijlage:
voda
0
Japanse consument levert aan vertrouwen in

Vertrouwensindex daalt in april naar 43,2.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Japanse consumenten is in april weer gedaald, na een stijging in maart. Dit bleek maandag uit cijfers van de Japanse overheid.

De vertrouwensindex liep terug van 43,9 in maart naar 43,2 in maart. Bij alle deelindicatoren was sprake van een verslechtering, met uitzondering van werkgelegenheid, die met 0,8 punt steeg naar 47,7.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Tokio sluit licht lager

Gepubliceerd op 9 mei 2017 om 08:50 | Views: 480

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is dinsdag met een kleine min gesloten na de sterke koersstijging van een dag eerder. In de rest van Azië waren de uitslagen op de financiële markten wisselend. In Seoul werd niet gehandeld vanwege de presidentsverkiezingen in Zuid-Korea.

In Tokio eindigde de Nikkei-index met een verlies van 0,3 procent op 19.843,00 punten. Maandag sprong de hoofdgraadmeter in de Japanse hoofdstad nog 2,3 procent omhoog, mede door opluchting bij beleggers over de overwinning van de eurogezinde Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezing.

De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds op een plus van 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,4 procent. Commonwealth Bank of Australia, de grootste kredietverstrekker van Australië, meldde kwartaalcijfers die niet in de smaak vielen bij beleggers en het aandeel ging bijna 4 procent onderuit.
voda
0
Sterke yen drukt winst Toyota

Gepubliceerd op 10 mei 2017 om 09:04 | Views: 413

TOYOTA CITY (AFN) - Toyota heeft vorig jaar veel last gehad van de sterke yen en verwacht dat die situatie aanhoudt. De Japanse autofabrikant verkocht afgelopen jaar meer auto's, maar zag zijn winst stevig dalen.

Toyota bracht in het eind maart afgesloten boekjaar bijna 9 miljoen auto's aan de man, tegen 8,7 miljoen een jaar eerder. De omzet zakte echter met bijna 3 procent naar 27,6 biljoen yen (222,5 miljard euro). De nettowinst liep met 28 procent terug tot 1,8 biljoen yen, voornamelijk door ongunstige wisselkoerseffecten.

Voor dit jaar voorziet Toyota een winstdaling met bijna 20 procent, op een ongeveer stabiele omzet. De autoverkoop blijft naar verwachting ook op nagenoeg hetzelfde peil als in het afgelopen jaar.
voda
0
Nikkei flirt met 20.000-puntengrens

Gepubliceerd op 11 mei 2017 om 08:27 | Views: 550

TOKYO-Nikkei 225 08:20
19.961,55 +61,46 (+0,31%)

TOKIO (AFN) - De beurzen in Azië zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. De weer iets gestegen olieprijs gaf met name de energiesector een positieve impuls. In Tokio naderde de Nikkei-index voor het eerst sinds eind 2015 weer de grens van 20.000 punten. In China leverden graadmeters andermaal in onder druk van strenger toezicht op de financiële markten.

De Nikkei-index sloot met een winst van 0,3 procent op 19.961,55 punten. In het kielzog van de olieprijs ging oliebedrijf Inpex 0,8 procent vooruit. Verder stond telecomconcern Softbank met een winst van 2 procent bij de winnaars, nadat het beter dan verwachte kwartaalcijfers publiceerde.

In Seoul steeg de Kospi 1 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde vlak, terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,4 procent hoger noteerde. Daarmee lijkt de winstreeks van de afgelopen dagen een verder vervolg te krijgen.

De beurs in Shanghai stond 0,5 procent lager. Daarmee stevende de index af op zijn zevende verlies in acht handelssessies. In Taiwan daarentegen steeg de Taiex-index naar het hoogste niveau in zeventien jaar, geholpen door de wereldwijde opleving van technologiefondsen.
voda
0
Beurzen Azië in het rood

Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 08:29 | Views: 886

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in Azië lieten vrijdag over het algemeen rode cijfers zien, in navolging van de kleine koersverliezen op Wall Street. De Nikkei in Tokio verloor 0,4 procent tot 19.883,90 punten.

De beurshandel in Tokio kreeg wat tegenwind van een sterkere Japanse yen. Daardoor stonden met name exporteurs onder druk. Zo verloren autofabrikanten als Mazda, Toyota en Honda tot 1,6 procent. Elektronicaproducent Sony ging 0,7 procent omlaag.

In Seoul zakte de Kospi 0,5 procent en in Sydney leverde de All Ordinaries 0,7 procent in. De beurs in Hongkong vormde een uitzondering op het negatieve sentiment op de aandelenmarkten in het Verre Oosten. De Hang Seng noteerde tussentijds een plusje van 0,1 procent.
voda
0
Toshiba handhaaft verwachting miljardenverlies

Japanners hebben nog altijd geen handtekening van accountant.

(ABM FN-Dow Jones) Toshiba verwacht in het boekjaar dat liep tot en met 31 maart van dit jaar een verlies van 950 miljard yen, circa 8,4 miljard dollar. Dit maakte het Japanse concern maandag bekend.

Toshiba is nog steeds in gesprek met zijn accountants over de definitieve cijfers, waar deze nog altijd geen handtekening onder wilden zetten.

Voor het lopende boekjaar voorziet het bedrijf een nettowinst van 50 miljard yen, mede dankzij een geplande verkoop van chiptak. Deze transactie is onderdeel van een dispuut met Western Digital waar Toshiba een joint venture mee heeft lopen, welke onderdeel is van deze tak. Western Digital betoogt dat het het recht heeft de verkoop te blokkeren, wat door Toshiba wordt bestreden.

Het aandeel Toshiba noteerde maandag 3,4 procent hoger op 261,80 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Licht hoger slot voor beurs Tokio

Gepubliceerd op 16 mei 2017 om 08:43 | Views: 462

TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met kleine winst gesloten. De grens van 20.000 punten kwam voor de toonaangevende Nikkei-index weer in zicht. Als de Japanse graadmeter die mijlpaal doorbreekt zou dat voor het eerst sinds eind 2015 zijn.

De Nikkei won uiteindelijk 0,3 procent op 19.919,82 punten. Eerder op de handelsdag stond de hoofdindex in Tokio op het punt om door de 20.000 puntengrens te breken, maar later zakte de graadmeter weer iets weg.

Technologieconcern Toshiba leverde liefst ruim 12 procent aan waarde in. Beleggers blijven onzeker over de toekomst van het in financiële moeilijkheden verkerende bedrijf. Het is de grootste dagelijkse koersdaling voor Toshiba in vier maanden.

De Hang Seng in Hongkong toonde tussentijds een kleine min. De aandelenbeurs in Seoul steeg 0,2 procent, net als de All Ordinaries in Sydney.
voda
0
Kleine koersuitslagen op beurzen Azië

Gepubliceerd op 19 mei 2017 om 08:11 | Views: 467

TOKIO (AFN) - De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten vrijdag overwegend kleine kleine koerswinsten optekenen. De handel in Azië kreeg wat steun van het voorzichtig herstel op Wall Street na eerdere zware verliezen. Beleggers blijven echter terughoudend gezien de politieke onrust in de Verenigde Staten en Brazilië.
De Nikkei-index in Tokio sloot met een plusje van 0,2 procent op 19.590,76 punten.

Eerder deze week kreeg de Japanse beurs nog flinke tikken door de onrust onder beleggers over de affaires waarin de Amerikaanse president Trump is verwikkeld. Daar kwam vervolgens nog de omkopingszaak rond de Braziliaanse president bovenop.

De onrust op de beurzen heeft geleid tot een vlucht van investeerders in veilig geachte beleggingen, waaronder de Japanse yen. De yen is afgelopen week dan ook behoorlijk in waarde gestegen. Een duurdere yen is onder meer negatief voor Japanse exporteurs.

De Hang Seng in Hongkong boekte een winst van 0,3 procent in de tussentijdse handel. De Kospi in Seoul steeg 0,1 procent. In Sydney daalde de All Ordinaries 0,2 procent.
voda
0
Aftreden Japanse keizer wordt voorbereid

De Japanse regering is het vandaag eens geworden over een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt voor keizer Akihito om troonsafstand te doen. Het voorstel wordt naar het parlement gestuurd, dat naar verwachting voor het eind van de maand daarover zal stemmen.

Redactie 19-05-17, 06:21

De 83-jarige keizer zei vorig jaar dat zijn leeftijd en gezondheid het hem moeilijk maken om zijn plichten te vervullen. Akihito heeft een hartoperatie ondergaan en is behandeld voor prostaatkanker. Het zou de eerste abdicatie van een Japanse keizer zijn in tweehonderd jaar

Als het wetsvoorstel wordt aanvaard, zal hij worden opgevolgd door kroonprins Naruhito (57). ,,De regering hoopt op een geruisloze aanvaarding van de wet'', zei een regeringswoordvoerder. Japanse media gaan uit van een troonsafstand eind volgend jaar.

Wet
Troonsafstand onder de huidige Japanse wet is niet mogelijk. Het gaat om een eenmalige wetsaanpassing die niet geldt voor toekomstige keizers.

www.ad.nl/buitenland/aftreden-japanse...
voda
0
Japan exporteert meer

In april lager overschot.

(ABM FN-Dow Jones) Japan heeft in april meer geëxporteerd, maar kende toch een lager overschot op de handelsbalans. Dit bleek maandag uit cijfers van het Japanse ministerie van Financiën.

De export steeg in april met 7,5 procent, vanwege de sterke vraag in Azië naar halfgeleiders, halfgeleiderapparatuur en staal. Het was de vijfde opeenvolgende maand op rij dat de export steeg. Economen hadden gerekend op een toename van 8,2 procent.

De import steeg in april zelfs met 15,1 procent op jaarbasis.

Het overschot op de handelsbalans bedroeg in april 481,7 miljard yen, een daling van 40,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Economen rekenden op een overschot van 515 miljard yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Aziatische beurzen op winst

Gepubliceerd op 22 mei 2017 om 08:09 | Views: 794

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in de regio kleurden graadmeters groen. Beleggers reageerden onder meer op cijfers over de export en import in Japan. Verder zorgden de hogere olieprijzen voor winsten in de energiesector.

De Nikkei-index eindigde de sessie met een winst van 0,5 procent op 19.678,28 punten. In het kielzog van de olieprijs ging oliebedrijf Inpex 1,1 procent vooruit. Verder stond telecombedrijf Softbank (plus 1,9 procent) in de schijnwerpers, nadat het bekendmaakte een eerste financieringsronde te hebben afgerond van zijn technologiefonds met een omvang van 93 miljard dollar.

De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1 procent hoger, waarmee het afstevent op de hoogste slotstand sinds juli 2015. Met name verzekeraars deden het in Hongkong goed. Ook de winst van 2,8 procent van internetbedrijf Tencent stuwde de graadmeter. Het aandeel Tencent sloot de afgelopen drie sessies al op recordstanden, nadat het bedrijf met beter dan verwachte cijfers naar buiten kwam.
De Kospi in Seoul stond 0,6 procent hoger terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,7 procent in de plus sloot.
voda
0
Tragere groei Japanse industrie

Inkoopmanagersindex in mei naar 52,0.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse industrie is in mei in een iets lager tempo gestegen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics en Nikkei.

De inkoopmanagersindex bereikte in mei een stand van 52,0, waar dit een maand eerder nog 52,7 was. Het cijfer van mei betreft de laagste stand in zes maanden tijd.

Hoofdeconoom Paul Smith van IHS Markit sprak van een vertraging in de groei over de gehele breedte. "De output, nieuwe orders en werkgelegenheid lieten allemaal het traagste tempo zien sinds november", aldus Smith.

Smith signaleerde een afwachtende houding bij klanten, oplopende voorraden en dito grondstofprijzen.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Gemengd beeld op Aziatische beurzen

Gepubliceerd op 23 mei 2017 om 08:22 | Views: 787

TOKIO (AFN) - De beurzen in Azië lieten dinsdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten onder meer de aanslag in Manchester waarbij zeker 22 mensen het leven lieten. De onrust zorgde er onder meer voor dat beleggers veilig geachte investeringen zochten zoals goud en de Japanse yen.

Verder blijft de Amerikaanse president Donald Trump de gemoederen bezighouden. Naar verluidt zou hij inlichtingendiensten hebben gevraagd om iedere vorm van samenspraak tussen hem en Rusland tijdens zijn verkiezingscampagne te ontkennen.
De Nikkei-index eindigde in Tokio met een verlies van 0,3 procent op 19.613,28 punten. Beleggers in Japan verwerkten onder meer cijfers die aantoonden dat de groei van de industrie wat was afgezwakt. De Kospi in Seoul bleef met een winst van 0,4 procent aan de goede kant van de score.

In Singapore werd de handel in grondstoffenhandelaar Noble Group stilgelegd, na een flinke koersdreun. Volgens kredietbeoordelaar S&P is het goed mogelijk dat het bedrijf binnen afzienbare tijd kopje onder gaat als gevolg van zijn enorme schuldenlast.

In Sydney leverde de All Ordinaries juist 0,2 procent in terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,2 procent hoger stond.
4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.931,00 -0,87%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 -0,75%
 US30^ 38.124,13 -0,60%
 Nasd100^ 17.428,55 -0,55%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.725,14 -0,72%
 Gold spot 2.332,03 +0,69%
 EUR/USD 1,0729 +0,29%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront