ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2017

452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
voda
0
'Spaarrente grote banken op termijn naar nul'

Gepubliceerd op 22 mrt 2017 om 10:45 | Views: 312

EINDHOVEN (AFN) - Het is een kwestie van tijd alvorens grote banken zullen besluiten de spaarrente op nul te zetten. Vergelijkingssite Spaarrente.nl denkt dat onder meer Rabobank, ABN AMRO en ING nog dit jaar daartoe uiteindelijk zullen besluiten.

Volgens de informatieleverancier heeft Triodos Bank, dat de rente per 3 april op 0 procent zet, een ,,psychologische grens" doorbroken. De stap van Triodos komt voor de vergelijkingssite niet als een verrassing. De bank bood al de laagste rente en daarbij kiezen klanten juist voor Triodos uit idealisme, omdat het geld uitsluitend wordt belegd in duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijven en projecten.

Negatieve rentes verwacht Spaarrente.nl in elk geval nog niet. De vergelijkingssite wijst daarbij naar het Japanse voorbeeld, waar mensen hun geld van de bank haalden omdat ze moesten toeleggen op hun spaarrekening. Op de zakelijke spaarmarkt is het wel waarschijnlijk dat de rentes negatief gaan worden.
A3aan
0
Dat was even schrikken de laatste dagen! Maar de koersdoelverhoging van ING geeft weer hoop. Het was wel even peentjes zweten vanwege de VBR.
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel ABN AMRO

Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 22,50 naar 25,50 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Albert Ploegh is sinds de vierdekwartaalcijfers positiever geworden over de groeivooruitzichten. ING rekent op een jaarlijkse volumegroei van 1,8 procent, tegen eerder 0,9 procent, vooral dankzij de sterke Nederlandse huizenmarkt en herstellende vraag naar MKB-leningen. Daarbij verwacht de analist dat de rentemarge beter bestand is tegen neerwaartse druk.

ING rekent op een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 1 procent bij een vlakke kostenbasis in de komende vijf jaar, wat overeenkomt met een jaarlijkse groei van de operationele winst met circa 3 procent, met een kans op meevallers.

De voorzieningen voor slechte leningen zullen naar verwachting van de analist de komende jaren laag blijven, schommelend tussen 15 en 25 basispunten, hoewel dit wel drie tot zes keer zo hoog zal zijn als het extreem lage niveau van 2016 van 4 basispunten.

ABN AMRO zal naar verwachting de dividenduitkering verhogen tot 60 procent van de winst in 2019-2020.

Als er eenmaal duidelijkheid bestaat over de nieuwe kapitaaleisen onder Basel 4, is ABN AMRO een defensief aandeel met een aantrekkelijk rendement, meent Ploegh.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Banken grijpen laatste kans op goedkope financiering

ECB-programma stopt.

(ABM FN-Dow Jones) Banken in de eurozone leenden donderdag 233,5 miljard dollar in vierjarige leningen van de Europese Centrale Bank (ECB), gebruikmakend van de laatste kans om deze goedkope financieringsbron aan te boren. Dit maakte de ECB donderdag bekend.

Het was de sterkste vraag sinds juni vorig jaar en twee keer zo veel als economen vooraf hadden voorspeld.

De ECB stopt met het goedkope programma voor vierjarige leningen. Dat is een teken dat de centrale bank steeds meer vertrouwen krijgt in het economisch herstel in de regio. Inflatie in de eurozone steeg vorige maand sterk, naar 2 procent, van ongeveer nul procent een jaar eerder, toen de ECB de langlopende financieringsfaciliteit aankondigde, als onderdeel van een agressief stimuleringspakket.

Een ander teken van vertrouwen is dat de ECB op het punt staat zijn obligatie-opkoopprogramma terug te schroeven van 80 miljard naar 60 miljard euro per maand, vanaf volgende week.

In totaal 474 banken maakten donderdag gebruik van het programma, dat banken betaalt om geld te lenen van de centrale bank, mits zij voldoen aan bepaalde drempels voor hun kredietverlening aan private bedrijven en huishoudens.

Eerder deze maand besloot de ECB om het programma niet te verlengen. "Er was geen enkele discussie over", zei ECB-president Mario Draghi.

De ECB heeft benadrukt dat het monetaire beleid nog geen keerpunt heeft bereikt. De onderliggende kerninflatie in de eurozone, exclusief volatiele prijzen voor energie en voeding, ligt nog steeds op een niveau rond 1 procent of lager. Dat is lager dan het beoogde niveau van bijna 2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
Het blijft na de laatste expiratiedag in maart kwakkelen met de koers. Toch wel flink terug gezakt vanaf ruim 24,00 euro. Zoals lezers hier bekend schrijf ik maandelijks puts, dus richt mij weer op derde vrijdag in april. Daar zit ik op dit moment scheef mee. Als de koers blijft hangen op huidig niveau wordt dat doorrollen en hopen dat koers daarna wel weer de 24,00 euro of hoger op zoekt. Verkiezingen 16 april in Frankrijk kan nog wel eens voor vuurwerk de verkeerde kant op zorgen. 21 april volgende expiratie opties. Toch maar niet in paniek raken.
voda
0
NLFI kijkt naar verdere verkoop aandelen ABN

Gepubliceerd op 31 mrt 2017 om 15:33 | Views: 299

DEN HAAG (AFN) - NLFI, de instantie die de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, bekijkt dit jaar of en wanneer aanvullende verkoop van aandelen ABN AMRO wenselijk is. Dat blijkt vrijdag uit het jaarverslag van NLFI.

ABN AMRO, dat tijdens de kredietcrisis van 2008 werd genationaliseerd, keerde op 20 november 2015 terug op de beurs in Amsterdam. Daarbij werd een belang van 23 procent verkocht. Het belang van de Nederlandse staat werd in november verder afgebouwd van 77 naar 70 procent. Daarbij werd aangegeven dat het de bedoeling is dat het belang uiteindelijk verder wordt afgebouwd.

De Staat heeft verder ook nog belangen in onder meer verzekeraar ASR en SNS Holding.
A3aan
0
Gaat niet lekker met ABN AMRO. In een paar weken van ruim 24,00 naar 22,50 terwijl AEX het toch hoger opgezocht heeft. Volgende week expiratie opties. Zit scheef met de geschreven puts. Dat wordt doorrollen en hopen dat men snel weer richting 24,0 gaat
voda
0
PERSBERICHT: Persbericht: ABN AMRO publiceert oproeping voor de jaarlijkse Algemene Vergadering 2017


ABN AMRO publiceert oproeping voor de jaarlijkse Algemene Vergadering
2017

ABN AMRO Group N.V. heeft vandaag de oproeping en de vergaderdocumenten
gepubliceerd voor haar jaarlijkse algemene vergadering die op dinsdag 30
mei 2017 in Amsterdam wordt gehouden ("Algemene Vergadering"). De
vergaderdocumenten, inclusief agenda en toelichting, zijn beschikbaar op
de website van ABN AMRO (www.abnamro.com/aandeelhoudersvergadering).

Volgens het aftredingsschema van de Raad van Commissarissen verloopt het
huidige mandaat van mevrouw Annemieke Roobeek aan het einde van de
Algemene Vergadering. Mevrouw Roobeek is in 2010 benoemd in de Raad van
Commissarissen ingevolge het versterkt aanbevelingsrecht van de Raad van
Medewerkers overeenkomstig artikel 2:158, lid 6 van het Burgerlijk
Wetboek. Op verzoek van de Raad van Commissarissen heeft Mevrouw Roobeek
aangegeven dat ze bereid is om haar termijn te verlengen tot het moment
dat een nieuwe commissaris wordt benoemd. De Raad van Commissarissen is
gestart met het zoekproces om de vrij te vallen positie van mevrouw
Roobeek te kunnen benutten voor het voordragen van een nieuwe
commissaris met senior executive bancaire en/of financiële
ervaring.

Als gevolg van het voorgaande, wordt er een vacature gesteld voor een
nieuwe commissaris met genoemde ervaring. Er zal een buitengewone
algemene vergadering belegd worden voor de benoeming van de nieuwe
commissaris zodra de Raad van Commissarissen heeft besloten over de
voordracht van een geschikte kandidaat. De Raad van Commissarissen stelt
aan de Algemene Vergadering voor dat mevrouw Roobeek wordt herbenoemd
als lid van de Raad van Commissarissen totdat een nieuwe commissaris zal
worden benoemd. De Raad van Medewerkers beveelt de herbenoeming van
mevrouw Roobeek aan voor de genoemde periode, overeenkomstig het
versterkt aanbevelingsrecht.

De Algemene Vergadering wordt gehouden op dinsdag 30 mei 2017 om 14:00
uur op het hoofdkantoor van ABN AMRO, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP
Amsterdam. De vergadering is ook te volgen via webcast op
www.abnamro.com/shareholdermeeting.

20170410 NL Press Release AGM:
hugin.info/172722/R/2096334/793187.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: ABN AMRO via Globenewswire

www.abnamro.com

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
zoals al eerder aangegeven zit ik helemaal scheef met mijn geschreven puts april 24,00/23,50/23,00 en 22,50. ABN is dan ook wel in een maand tijd flink terug gezakt van 24,30 naar 22,25. Gisteren zelfs ruim onder 22,00. Zonder aanleiding toch in één maand tijd bijna 10%.
Het is even puzzelen geweest maar zowel vandaag als enkele dagen terug de hele boel door gerold naar, voor een deel naar mei 23,50 en een groter deel naar juni 22,50. Ontvangen premies hiervoor dekken de premies die ik heb moeten betalen voor het terug kopen. Er blijft zelfs iets over. Het aardige dat ik nu lagere series heb en op die manier mijn risico ook verlaag, immers verplicht kopen voor 24,00/23,50/23,00 is toch anders dan nieuwe series 22,50.
Uiteraard hoop ik wel dat in juni blijkt dat aandeel te ver weggezakt is en koers weer hersteld is naar ongeveer 23,00 euro of hoger.
Dan is het verlies wat ik nu heb genomen weer volledig weg gevaagd.
pielsje
0
quote:

A3aantje schreef op 19 april 2017 21:54:

zoals al eerder aangegeven zit ik helemaal scheef met mijn geschreven puts april 24,00/23,50/23,00 en 22,50. ABN is dan ook wel in een maand tijd flink terug gezakt van 24,30 naar 22,25. Gisteren zelfs ruim onder 22,00. Zonder aanleiding toch in één maand tijd bijna 10%.
Het is even puzzelen geweest maar zowel vandaag als enkele dagen terug de hele boel door gerold naar, voor een deel naar mei 23,50 en een groter deel naar juni 22,50. Ontvangen premies hiervoor dekken de premies die ik heb moeten betalen voor het terug kopen. Er blijft zelfs iets over. Het aardige dat ik nu lagere series heb en op die manier mijn risico ook verlaag, immers verplicht kopen voor 24,00/23,50/23,00 is toch anders dan nieuwe series 22,50.
Uiteraard hoop ik wel dat in juni blijkt dat aandeel te ver weggezakt is en koers weer hersteld is naar ongeveer 23,00 euro of hoger.
Dan is het verlies wat ik nu heb genomen weer volledig weg gevaagd.
Ja, en?
Niemand neemt je het kwalijk hoor
voda
0
ABN AMRO investeert in groene scheepvaart

Gepubliceerd op 21 apr 2017 om 10:56 | Views: 674

ABN AMRO 14:52
22,61 +0,28 (+1,23%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO investeert samen met de Europese Investeringsbank (EIB) 150 miljoen euro in groene projecten in de maritieme transportsector. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

De EIB trok eerder al 750 miljoen euro uit voor projecten in Nederland die de milieuprestaties van transportschepen verbeteren. De investeringen worden gesteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de investeringstak van de Europese Commissie.
A3aan
0
Hatzekidee! Leed weer geleden. Vorige week droefenis met de afwikkeling van ingenomen posities en nu alles weer boven water.
Turbocharger
0
Proficiat, A3aantje! Maar je ziet hoe link het is, putjes schrijven. Nu ging het goed, maar voor hetzelfde geld krijgt die bolle in NK het op z'n heupen en gaat ie atoombommen gooien. Dat moet je geen geschreven putjes hebben!
A3aan
0
Wat volatiel weer vandaag. Tot nu toe laag/hoog 38 centen. Mooi voor de handel.
Onbegrijpelijk dat er zo weinig volgers ABN zijn. Er is leuk met dit aandeel te verdienen.
voda
0
Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ABN AMRO

Koersdoel naar 23,00 euro

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft woensdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 22,00 naar 23,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

De analisten van de Duitse bank verhoogden hun taxaties voor ABN AMRO met 6 procent. Voor dit jaar denken de analisten dat de netto rentebaten een procent hoger zullen uitkomen dan aanvankelijk gedacht, "en we denken dat de consensus zal volgen rond de cijfers over het eerste kwartaal".

De fees van ABN AMRO in het eerste kwartaal waren volgens Deutsche Bank vermoedelijk goed. De kosten en risicokosten stegen volgens de analisten "bescheiden", toevoegend dat de risicokosten van een erg laag niveau komen. De return on tangible equity (ROTE), het rendement op het tastbare vermogen van de bank, zal afgelopen kwartaal zijn uitgekomen op 13 procent.

Op een iets lager Damrak daalde het aandeel ABN AMRO woensdag 0,3 procent naar 23,83 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
ABN is binnen één week weer terug boven 24,00 euro. Zo snel kan koers weer veranderen. Mooi fonds voor de handel. Vorige week nog peentjes zitten zweten om geschreven puts april zo gunstig mogelijk af te wikkelen rond een koers van 22,00 euro.
A3aan
0
Kon mij vanmiddag niet beheersen. Flink opgelopen koers en daarom de aandelen verkocht. In de nabeurs ze weer binnen gekregen. Leuk tussendoortje zo.
452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront