AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
MikeM.
0
quote:

roubin schreef op 28 april 2017 16:40:

Ik denk dat PPG en AkzoNobel een sterke wereldspeler zullen zijn.


wat bedoel je? PPG en Akzo samen of juist niet samen? PPG en AkzoNobel samen is namelijk PPG en geen PPG en Akzonobel.

De Akzo heren hadden afgelopen AvA nog geen antwoord op vergelijk tussen bod en waarde van eigen strategie.

Ben benieuwd welke analyse aan jouw visie ten grondslag ligt, bereid te delen met het nieuwsgierige gezelschap hier?
MikeM.
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 28 april 2017 17:19:

Dayhigh sluiten=Akzo gaat aan tafel
Getting close met hoger volume kan ik dat volgen, slotveiling van belang. Staat nu op 900k stukjes handel, 50% van gemiddelde.
[verwijderd]
0
quote:

MikeM. schreef op 28 april 2017 17:23:

[...] De akzo heren hadden afgelopen AvA nog geen antwoord op vergelijk tussen bod en waarde van eigen strategie. Ben benieuwd welke analyse aan jouw visie ten grondslag ligt, bereid te delen met het nieuwsgierige gezelschap hier?

Vooral intuitie.

Halte
1
Zometeen op Een Vandaag ( na 6 uur journaal) een item met daarin een waarschuwing van oud Nederlndse PPGwerknemers voor de gevolgen voor werkgelegenheid en de managementcultuur bij overname van akzo door PPG; Corne van Zeijl zal waarschijnlijk tegenover een FNV leider en werkmers de aandeelhouderskant proberen te verdedigen !
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 28 april 2017 16:20:

Ik zeg dat ze met PPG toch in gesprek gaan
dit ook al omdat Burgmans uitdrukkelijk zei we zijn niet in gesprek gegaan omdat het bod te laag was]
Ik denk dat ze er 100 uit willen slepen op een uitermate tactische manier
Zelf verwacht ik nabeurs nieuws met een: Ja we gaan in gesprek
Dan staan we maandag op 88/90
Wie wil dat risico lopen om 10 Euro te laten lopen
Maandag = Dag van de Arbeid
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 28 april 2017 17:19:

Dayhigh sluiten=Akzo gaat aan tafel
Dat wil en hoop jij.....maar is natuurlijk geen logica.
[verwijderd]
1
NPO1 ingehuurd door Kamp, Akzo. Wat een linkse propaganda met onze belastingcenten.!!!!
[verwijderd]
0
Corne die zo trots is regelmatig de stemming onder de analisten te toetsen en als analisten somberder worden stijgen de koersen. En Corne altijd op RTLZ Wereldhave aanprijzen omdat hij dit aandeel in portefeuille heeft. NPO1 te laf om bijv. Hans de Geus , Jacob Schoenmaker of Durk Veenstra te horen.
[verwijderd]
0
eduardo3105
0
quote:

streven naar beter schreef op 28 april 2017 21:23:

Beleggers steeds bozer op Akzo t.co/PO3lByxpLc #akzonobel t.co/uxmRaleTFs

36 minuten geleden dft 0 retweet kan iemand dit openen
wel van iex
AMSTERDAM (AFN) - Causeway Capital Management is ,,extreem teleurgesteld'' in de weigering van AkzoNobel om een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen over de positie van president-commissaris Antony Burgmans. Dat schrijven ze in een brief aan de raad van bestuur en raad van commissarissen van het verf- en chemiebedrijf.
Causeway, een grotere aandeelhouder van Akzo, voegde zich onlangs bij Elliott Advisors die het verzoek over Burgmans deed. Eerder zei Elliott al dat Akzo met het besluit om niet te vergaderen over de positie van Burgmans een loopje neemt met de rechten van de aandeelhouders.
Causeway gaf in zijn brief ook aan het onbegrijpelijk te vinden dat AkzoNobel nog niet om de tafel zit met PPG Industries, het Amerikaanse verfbedrijf dat grote interesse heeft in een overname van Akzo. Volgens Causeway levert het samenvoegen van Akzo met PPG een ,,sterker bedrijf op met betere vooruitzichten voor alle belanghebbenden''.
Elliott zelf liet vrijdag ook weer van zich horen, ditmaal door een soort overzicht te publiceren met reacties van de markt, analisten en andere commentaren op de houding van AkzoNobel. Daarbij wees de activistische belegger erop dat voorstellen over het verlenen van decharge op Akzo's reguliere aandeelhoudersvergadering afgelopen dinsdag veel tegenstemmen kregen. Daaruit maakt Elliott op dat een aanzienlijk deel van de aandeelhouders van het bedrijf boos is over de gang van zaken.
Halte
0
Jaap Koelewijn zegt in ieder geval wel zinvolle dingen (van ad.nl):

'Bescherming maakt multinationals log en lui'

De roep om ‘onze’ bedrijven te wapenen tegen buitenlandse overnames klinkt steeds luider. Maar beschermingsmaatregelen werken juist averechts, stelt hoogleraar Jaap Koelewijn.

Annemieke van Dongen 28-04-17, 18:38

Bescherming tegen overnames maakt grote bedrijven lui en log, stelt Jaap Koelewijn, hoogleraar corporate finance aan Nyenrode. ,,Bedrijven die zich veilig wanen, gaan minder presteren. In het verleden hebben we dat zien gebeuren bij onder meer Philips en ABN AMRO. Dat werden naar binnen gekeerde conglomeraten met veel bureaucratie.

Zulke bedrijven worden weggeconcurreerd door concurrenten die wèl efficiënt werken, en daardoor hun producten goedkoper kunnen aanbieden en beter personeel kunnen aantrekken met hogere salarissen. Zorgen dat je goed presteert is voor een bedrijf dan ook de beste – en enige echte – bescherming tegen een overname.’’

Verhit debat

De strijd om AkzoNobel en (voorlopig) afgeketste overnamepoging van Unilever heeft een verhit debat aangewakkerd over de bescherming van ons economische erfgoed. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Nederlandse bedrijven buitenlandse 'aasgieren' van het lijf kunnen houden als ze op een agressieve manier proberen de macht te grijpen. Ook het kabinet werkt aan een wettelijke beschermingswal bij vijandige overnames. De politici krijgen niet alleen bijval van de vakbonden, maar ook van werkgeversorganisatie VNO-NCW en tal van coryfeeën uit het bedrijfsleven.

‘Onze’ multinationals kunnen nu snel ten prooi vallen aan op vlugge winst beluste aandeelhouders, waarschuwden bijvoorbeeld Jeroen van der Veer (oud-topman Shell, nu president-commissaris bij Philips en ING) en Jan Hommen (ex-ING, nu president-commissaris bij Ahold-Delhaize). Amerikaanse bedrijven hebben immers de jacht geopend op overzeese concurrenten.

De crisis is voorbij, de lage rente maakt geld goedkoop en de euro-dollarwisselkoers is ook nog eens gunstig. Ze voelen, kortom, het geld branden in hun zak. En met een hoofdkantoor in het buitenland dreigen banen, onderzoeksgeld en invloed uit Nederland te verdwijnen. Bovendien: vergeleken bij Nederlandse ondernemingen, die daarin vaak voorop lopen, hebben buitenlandse bedrijven met duurzaamheid meestal weinig op.

Als het landsbelang in het geding is, moet de overheid een overname van de Tweede Kamer daarom kunnen voorkomen. Uniek is dat niet: in Amerika kan een toetsingscommissie bijvoorbeeld overnames of fusies blokkeren als daardoor essentiële technologie of kennis in handen komt van ongewenste partijen. In Nederland wil de SP het verste gaan. Via een werknemersvergadering, die dezelfde rechten krijgen als een aandeelhoudersvergadering, moet personeel ‘vijandige acties van sprinkhaankapitalisten kunnen dwarsbomen’.

Beschermingsmuur
Het is niet zo dat beursgenoteerde ondernemingen nu weerloos zijn. Bijna alle bedrijven in onze Kaascup hebben beschermingsconstructies die ze bij gevaar in stelling kunnen brengen. Bijvoorbeeld een speciale stichting die extra aandelen kan uitgeven om de besluitvorming te sturen. Een vergelijkbare beschermingsmuur voorkwam vorig jaar dat KPN in handen kwam van het Mexicaanse América Movil.

Tegen écht volhardende kopers hebben zulke verdedigingslinies echter geen zin, zegt directeur Gerard van Vliet van de vereniging van commissarissen en toezichthouders (NCD). ,,Als het bod maar hoog genoeg wordt, gaan de aandeelhouders uiteindelijk toch door de knieën.’’

Beschermingswallen maken Nederlandse bedrijven minder aantrekkelijk om in te beleggen. In een poging nieuwe maatregelen buiten het regeerakkoord te houden, stuurde de koepel van aandeelhouders in Nederlandse beursfondsen daarom al een brandbrief naar de formateur. Ook de vereniging van commissarissen vindt dat de keus voor meer bescherming niet bij de overheid maar bij aandeelhouders ligt.

Van Vliet: ,,Als zij daarmee instemmen, prima. Maar je kunt de regels niet halverwege het spel veranderen.’’ Bovendien, zo merkt hij fijntjes op: ,,Als Nederlandse bedrijven overnames doen in het buitenland, hoor je nooit wat. Typisch voor ons domineesland, dat vermanende vingertje.’’

Koelewijn is überhaupt geen voorstander van beschermingsmaatregelen. Constructies als preferente aandelen en continuïteitsstichtingen zijn volgens hem ‘excuses voor bedrijven die geen optimale prestaties leveren’.
Wel vindt de hoogleraar dat bedrijven die overnameprooi zijn wat tijd gegund moet worden om de neuzen van alle belanghebbenden dezelfde kant op te krijgen en hun strategie te bepalen. ,,Een aantal maanden bedenktijd kan voorkomen dat bedrijven in handen vallen van agressieve rovers.’’

En de bedrijven zelf? Die beseffen ook dat een succesvolle eigen koers de beste bescherming tegen overnames is. Zo antwoordde Shell op de vraag hoe het is beschermd: ,,Wij namen vorig jaar voor 64 miljard euro British Gas over. Dat heeft ons versterkt en voorbereid op de energietransitie in de toekomst.''

AkzoNobel probeert die eigen koers nu naarstig te vinden. Unilever lijkt daarin geslaagd. Het verkoopt zijn margarinemerken, gaat kosten besparen, een hoofdkantoor sluiten en zelf naar een grote overnameprooi op zoek.
[verwijderd]
0
quote:

braniek schreef op 28 april 2017 18:43:

NPO1 ingehuurd door Kamp, Akzo. Wat een linkse propaganda met onze belastingcenten.!!!!
Is Kamp niet van VVD? Hoe kan dat nou weer.
eduardo3105
0
quote:

raarmaarwaar schreef op 28 april 2017 22:31:

[...]

Is Kamp niet van VVD? Hoe kan dat nou weer.
Hij zoekt een nieuwe baan.
[verwijderd]
1
quote:

raarmaarwaar schreef op 28 april 2017 22:31:

[...]

Is Kamp niet van VVD? Hoe kan dat nou weer.
Volgens mij heeft Kamp wel betere dingen te doen dan de Akzo Aandeelhouders lastig vallen.

Zo mag hij de aandelen van zijn voorzitter Keizer eens controleren.
Over zelfverrijking gesproken.

Zodemieter op Kamp....een politicus die zich met commerciële bedrijven bemoeit??
En verantwoordelijk is voor de koersontwikkeling ??? Dat mag helemaal niet man. Heb je het niet druk genoeg met je eigen werk??
En hou die voorzitter Keizer van je in de gaten. Maar daar doe je je bek niet over open !!! Ouwe Lafbekk.

[verwijderd]
0
Zo heerlijke opluchting...
Links lullen...(Kamp)....Rechts zakken vullen (Keizer).
Walgggggggggggggggggg
baloub1
0
Gisteren echt in stomme verbazing naar Eenvandaag gekeken. Wat een eenzijdig verhaal over PPG. Echt schandalig! Laten alleen de tegenstanders van overnames de hele tijd aan het woord. Moet toch neutrale verslaggeving zijn.
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 65,240
Verschil -0,700 (-1,06%)
Hoog 65,900
Laag 64,880
Volume 419.672
Volume gemiddeld 357.012
Volume gisteren 302.452

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront