BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM Mei 2017

2.272 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 110 111 112 113 114 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

snipper schreef op 9 mei 2017 12:48:

[...]
..right.. Asml heb ik al erg lang in porto, jammer genoeg als erfenis gekregen van pa 12 jr geleden...heeft mij iig geen windeieren gelegd....
Ik zeg toch ook niet dat een slechte belegging is? In bijv. de VS zijn tech aandelen al jaren duur en toch lopen aandelen als Google, Microsoft en Facebook nog steeds gestaag op. Hetzelfde geldt voor ASML. Zolang de trein rijdt kun je er lekker op verdienen en wie weet stoomt ASML nog jaren door. Maar puur fundamenteel gezien zijn het dure aandelen. Voor een gemiddeld, goedlopend tech aandeel tel bij de meeste fondsen zo´n 30 keer de winst neer. Bouwaandelen zijn van nature goedkoper omdat ze een risicovoller verdienmodel hanteren (lage omzetmarge, hoge projectrisico´s, cyclisch etc.). Wanneer Heijmans, BAM en VolkerWessels over een paar jaar op volle potentie draaien en gezonde winstmarges realiseren moet je erop rekenen dat ze een k/w verhouding hebben van 15 á 20. Wat ik overigens heel redelijke waarderingen vind (en dus nog meer dan genoeg opwaarts potentieel voor deze aandelen).
snipper
0
quote:

Rick+__+ schreef op 9 mei 2017 13:05:

[...]

Ik zeg toch ook niet dat een slechte belegging is?
..huh..babylonische spraakverwarring zeker..dat beweer ik ook niet..wel een nette onderbouwing van je..
Wilbar
1
quote:

Beurs2020 schreef op 9 mei 2017 14:23:

Wil je weten waarom?
Nee, want dan krijgen we weer die hele riedel van je..
[verwijderd]
0
quote:

Wilbar schreef op 9 mei 2017 14:25:

[...]
Nee, want dan krijgen we weer die hele riedel van je..
Ach, we moeten iets te lezen hebben :P
[verwijderd]
0
quote:

Wilbar schreef op 9 mei 2017 14:25:

[...]
Nee, want dan krijgen we weer die hele riedel van je..
Goh dat dacht ik al :)
[verwijderd]
0
quote:

Buts schreef op 9 mei 2017 14:40:

Heb ff een deel verkocht en de rest gaat mee met de cijfers
Weer een spijtoptant toevoegen aan de lijst met zenuwachtige beleggers (die na de enorme stijging van de afgelopen weken hun (deel van de) winsten hebben veiliggesteld) donderdag de lang verwachte goede cijfers zien en dan samen met de nieuwkomers weer massaal willen instappen met een koersexplosie tot gevolg (en een paar dubbeltjes of meer duurder).
Kouwe 81
0
Whoppa.. ik ben d'r weer helemaal uit.. ik vertrouw het zaakje niet, en ben de vorige 4 keren bij kwartaalcijfers ook genaaid met een dikke daling...
Winst gepakt, en wacht wel weer tot na de cijfers ;-)
(of wellicht morgen weer instappen, hehe)
Buts
0
quote:

Beurs2020 schreef op 9 mei 2017 14:47:

[...]Weer een spijtoptant toevoegen aan de lijst met zenuwachtige beleggers (die na de enorme stijging van de afgelopen weken hun (deel van de) winsten hebben veiliggesteld) donderdag de lang verwachte goede cijfers zien en dan samen met de nieuwkomers weer massaal willen instappen met een koersexplosie tot gevolg (en een paar dubbeltjes of meer duurder).
Ik weet niet wat de cijfers gaan brengen, en ik ben niet nerveus maar wil niet mijn winst in rook zien opgaan dus blijf met een klein gedeelte erin want het is elke keer een tegenvaller en daar ben ik klaar mee.
[verwijderd]
0
quote:

Kouwe 81 schreef op 9 mei 2017 14:48:

Whoppa.. ik ben d'r weer helemaal uit..
Alweer? Ik zag net je 40K gaan :)
Kouwe 81
0
quote:

Beurs2020 schreef op 9 mei 2017 15:03:

[...]Alweer?
Mja, ik vertrouw die kwartaalcijfers gewoon niet.
:(
[verwijderd]
0
quote:

Buts schreef op 9 mei 2017 14:55:

[...]Ik weet niet wat de cijfers gaan brengen.....
Ik ook niet maar hieronder zie je de opmerkingen bij de cijfers van afgelopen februari en er is geen correctie in de vorm van een trading update geweest dus....


Bouwbedrijf voorziet dit jaar meer winst bij lagere opbrengsten.
(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft in 2016 conform verwachting meer winst behaald en verwacht dat de winststijging in het lopende jaar doorzet. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de resultaten van het bouwbedrijf.
De winst voor belastingen kwam vorig jaar uit op 102,7 miljoen euro. Over 2015 bedroeg dit resultaat ruim 88 miljoen euro. BAM had zelf aangegeven een hogere winst voor belastingen te verwachten dan in het voorgaande jaar. KBC Securities rekende op 94 miljoen euro en ING op 93 miljoen euro.
De winstmarge verbeterde van 1,2 naar 1,5 procent.
De nettowinst van de bouwer steeg van 10,2 miljoen naar 46,8 miljoen euro, ofwel 0,17 euro per aandeel.
Analisten zeiden voorafgaand aan de cijfers vooral geïnteresseerd te zijn in de prestaties van de bouwdivisie, die in de eerste drie kwartalen goed was voor een verlies van ongeveer 30 miljoen euro. BAM zei dat de Duitse bouwdivisie over het hele jaar een verlies rapporteerde van 33,3 miljoen euro. De onderneming verwacht dat de Duitse activiteiten in 2017 echter weer winst zullen maken.
De divisie Bouw en Vastgoed behaalde over heel 2016 een winstresultaat van 3,5 miljoen euro, waar de vastgoedactiviteiten 26,7 miljoen euro bijdroegen.
De groepsomzet daalde van 7.423 miljoen euro naar 6.976 miljoen euro. Het orderboek bedroeg aan het einde van het jaar 10,2 miljard euro. Eind 2015 was dit nog 11,5 miljard euro.
Outlook
Voor dit jaar verwacht het bedrijf uit Bunnik dat de omzet "enigszins" lager en het gecorrigeerde resultaat voor belastingen juist hoger zal zijn dan in 2016. Ook voorziet het management dat herstructureringskosten lager zullen uitvallen dan in het vorige jaar.
"Wat de toekomst betreft, toont onze externe omgeving een gemengd beeld, met aan de ene kant stabiele of licht verbeterende economische indicatoren in onze thuismarkten en aan de andere kant de onzekerheid over Brexit en komende verkiezingen. Ondanks deze kanttekeningen, heb ik er vertrouwen in dat wij ons positieve momentum bij de uitvoering van onze strategie in 2017 zullen voortzetten", zei bestuursvoorzitter Rob van Wingerden in een toelichting op de cijfers.
BAM wil een dividend uitkeren van 0,09 euro per aandeel. Over 2015 werd 2 eurocent uitbetaald.
Het aandeel BAM Groep sloot maandag op een rood Damrak 4,2 procent hoger op 4,99 euro.
Door: ABM Financial News.
Buts
0
Dit is een heikel punt:
Analisten zeiden voorafgaand aan de cijfers vooral geïnteresseerd te zijn in de prestaties van de bouwdivisie, die in de eerste drie kwartalen goed was voor een verlies van ongeveer 30 miljoen euro. BAM zei dat de Duitse bouwdivisie over het hele jaar een verlies rapporteerde van 33,3 miljoen euro. De onderneming verwacht dat de Duitse activiteiten in 2017 echter weer winst zullen maken.
€d_Modus Vivendi
0

Fonds ASR verduurzaamt 104 woningen

Beleggingen

Eind april zijn de laatste van de 104 energiezuinige gerenoveerde woningen in Nieuwegein opgeleverd. De woningen zijn verduurzaamd naar EPA-label A.
Fonds ASR verduurzaamt 104 woningen
Door de renovatie zijn de uit 1972 daterende woningen toekomstbestendig gemaakt, esthetisch verbeterd en is het comfort verhoogd.
BAM Wonen heeft het project uitgevoerd. De woningen, gelegen in Nieuwegein-Zuid, zijn van EPA-label D/E verduurzaamd naar EPA-label A en de schil van de woning is ingrijpend aangepakt. Zo zijn de woningen voorzien van HR++-glas, de daken en vloeren volledig geïsoleerd, de dakpannen vervangen en zijn alle woningen voorzien van geïntegreerde zonnepanelen.
Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft nog 430 woningen op de planning staan die in 2017 worden verduurzaamd naar EPA-label A.
Eerste publicatie door op 9 mei 2017
€d_Modus Vivendi
0


De eerste bewoners van de eerste Amsterdamse woontoren ten noorden van het IJ krijgen woensdag de sleutel. Bouwer BAM, ontwikkelaar AM, eigenaar pensioenfonds PMT en architect Paul de Ruiter gaven op dinsdag een rondleiding door de 70 meter hoge kolos, pal achter de A’dam Tower.

De woontoren, B’mine gedoopt, is in meerdere opzichten bijzonder. Ten eerste is het de allereerste woontoren in wat ooit het ‘vergeten’ deel van de hoofdstad was. Volgens Senior Stedenbouwkundige van de gemeente Amsterdam, Ton Schaap, is het appartementengebouw “een schakelpunt in de ontwikkeling van Amsterdam Noord. We bouwen hier vier keer zo dicht als op Java-eiland. Deze oplevering is het startsein van de transformatie van Amsterdam als stad langs de Amstel tot het Amsterdam als stad aan het IJ.”

IMG_2773.JPG
Adembenemend uitzicht

Met 70 meter is het gebouw nog niet eens zo heel hoog, in de komende jaren zullen er op schootsafstand exemplaren van 110 meter verrijzen, maar zo pal aan de noordoever van het IJ oogt het fors. En het uitzicht vanaf de 23ste verdieping is adembenemend.

Ook bijzonder is dat B’mine onder de grond bijna net zo diep steekt als het boven het maaiveld uittorent. Om verzakkingen van de omliggende gebouwen, waaronder een aantal historische Shell-laboratoria en de blikvangers A’dam Tower en Eye Filmuseum, te voorkomen moest tot op de derde zandlaag geheid worden. Om die ruim 60 meter te halen heeft BAM Wonen Speciale Projecten zogenoemde schakel- of koppelpalen gebruikt: heipalen van dik 30 meter lang die aan elkaar geklikt kunnen worden. Volgens hoofduitvoerder Anthal Zandvliet “een zelden toegepaste techniek in Nederland”.

32_B'mine_©Ossip.jpg
Ossip van Duivenbode
Betaalbare huren

En dan de woningen zelf. Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), sinds 2013 eigenaar van het gebouw, wilde dat een deel van de appartementen ook bereikbaar zouden zijn voor “de mensen aan wie wij een pensioen uitkeren”, stelt George van Hooijdonk, Hoofd Onroerend Goed. “Er is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen in de stad. Wij wilden onze verantwoordelijkheid nemen. En we verbinden ons voor minstens 15 jaar aan dit gebouw. In die tijd zullen we de huren op niveau houden.”
'Friends-concept'

Van de 147 appartementen in de woontoren zijn er 102 - voor Amsterdamse begrippen - min of meer betaalbaar. 50 stuks hebben een huur van 940 euro per maand en 52 stuks behoren tot het zogenaamde ‘Friends-concept’, een door AM bedachte woonvorm waarbij vrienden, kennissen of familie “als gelijkwaardige huurders” samen een appartement huren. Die appartementen hebben twee even grote slaapkamers, de rest van de woning wordt gedeeld. De huurders betalen ieder evenveel huur, te weten 714 euro per persoon. “Juridisch had dat nog wat voeten in aarde”, legt AM-directeur Peter Heuvelink uit. “Maar we zijn goed geholpen door de gemeente, waardoor dit nu mogelijk is.”

De vier penthouses op de 23ste verdieping moeten tussen de 3.200 en 3.600 euro per maand kosten. Daarvan zijn er nog twee niet verhuurd. De rest van het gebouw is volledig verhuurd.


rationeel
0
Het is mogelijk om voor dit reeds toegekende dividend van uw standaard instelling af te wijken. U kunt dit tot en met woensdag 10 mei 2017, 08:00 uur via de website aangeven.

De omwisselverhouding wordt gebaseerd op het volume gebaseerde gewogen gemiddelde van de handelsdagen 8, 9 en 10 mei 2017.
TanteBetsy
0
quote:

Kouwe 81 schreef op 9 mei 2017 14:48:

Whoppa.. ik ben d'r weer helemaal uit.. ik vertrouw het zaakje niet, en ben de vorige 4 keren bij kwartaalcijfers ook genaaid met een dikke daling...
Winst gepakt, en wacht wel weer tot na de cijfers ;-)
(of wellicht morgen weer instappen, hehe)

hier same same, heb er totaal geen vertrouwen in, en dat komt ook door eerdere ervaringen....
2.272 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 110 111 112 113 114 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 3,900
Verschil -0,120 (-2,99%)
Hoog 4,036
Laag 3,874
Volume 691.847
Volume gemiddeld 1.429.711
Volume gisteren 825.674

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront