Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

mineset® schreef op 7 mei 2017 15:00:

Geen zin in Franse verkiezingen ..... alle tijd voor Excelsior-Feyenoord :-)
Wat gebeurd er als Feyenoord volgende week weer verliest...??
DurianCS
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 mei 2017 17:44:

[...]
Wat gebeurd er als Feyenoord volgende week weer verliest...??
Als Ajax ook verliest dan worden ze gewoon kampioen ;-)
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 mei 2017 17:44:

[...]
Wat gebeurdt er als Feyenoord volgende week weer verliest...??
Nu met 1 punt verschil voor op Ajax en volgende week, laatste competitie wedstrijden in de eredivisie. Als .... Feyenoord volgende week zondag verliest (in de Kuip, want is thuiswedstrijd tegen Heracles) en Ajax wint uit tegen Willem-II , dan heeft Ajax de schaal en breekt in Rotterdam de hel los ..... reken daar maar op .... moederdag of geen moederdag ;-)
[verwijderd]
0
quote:

Jan70 de kleine belegger schreef op 7 mei 2017 17:10:

[...]
Hopelijk was je voor Excelsior, dan had je een mooie middag :-)
Nee, maar Feyenoord heeft het verlies aan zichzelf te danken ##**!*!&^###*%*@$%@#!!$&*(*
[verwijderd]
0
Emmanuel Macron van En Marche! wordt de nieuwe president van Frankrijk. Hij heeft volgens de eerste exitpolls zondagavond de verkiezingen gewonnen. De sociaal-liberaal heeft 65,5 procent van de stemmen gekregen en daarmee zijn tegenstander Marine Le Pen van Front National
www.nu.nl/verkiezingen-frankrijk/4674...

======

Macron wil méér EU, maar dan wel met de 'franse slag' .... Merkel wint weer terrein in Duitsland ..... dus dat wordt dan het einde van de EU vanaf 2018-2020 daarna is het finito met de EU zoals die er thans nog is.
vrm Sovjet landen zullen zekers een eigen koers gaan varen, maar wel de EU subsidies willen blijven ontvangen .... de Grieken gaan het uiteindelijk niet redden en als de rentes ook in de EU omhoog gaan is het FIN .....;-)
DeZwarteRidder
0
Vader Le Pen bekritiseert dochter na verlies
Gisteren, 21:57

PARIJS - Jean-Marie Le Pen, de voormalig leider van het Front National (FN) zei zondagavond op de Franse radiozender RTL dat zijn dochter en opvolgster als partijleider „de presidentsverkiezingen heeft verloren vanwege haar standpunt over de pensioenen en het afschaffen van de euro.”

Kritiek had hij ook op Florian Philippot, de rechterhand van Marine Le Pen. „Mede door hem heeft het Front National de verkiezingen verloren.” zei de gepensioneerde politicus. Philippot noemde de uitslag op zijn beurt „een historisch succes.”
DeZwarteRidder
0
Eurostandpunt doet Le Pen de das om
8 min geleden Eveline Bijlsma

PARIJS - Na de teleurstellende score gisteravond wil Marine Le Pen het Front National hervormen. Hoe is nog niet duidelijk, maar de stroming binnen de partij die sceptisch over haar standpunt over de euro en de Europese Unie, begint zich al te roeren.

Bijna tien miljoen van de stemmen, 34 procent op het totaal van de kiezers. Een hogere score heeft het Front National nooit gehad. Maar Marine Le Pen had gehoopt op 40 procent, eigenlijk op meer. „Het is geen nederlaag, het is een non-overwinning”, probeerde een van haar spin doctors de bittere pil wat te verzachten. „Het Front National moet zich grondig vernieuwen om deze historische kans te benutten en aan de verwachtingen van de Fransen te voldoen”, zei Le Pen gisteravond op haar uitslagenfeestje in het Bois de Vincennes.

Le Pen maakte een vliegende start met haar verkiezingscampagne vlak na de eerste ronde. De peilingen gaven haar rond de 40 procent van de stemmen, maar ze eindigde met veel minder. Een van de oorzaken daarvoor is haar zwakke prestatie tijdens het verkiezingsdebat afgelopen woensdag, waarin ze Emmanuel Macron vol aanviel. Ze gaf nauwelijks inhoudelijke argumenten en speelde alleen maar op de man. Een strategie van haar rechterhand Florian Philippot, Europarlementariër en gemeenteraadslid in het Oost-Franse Forbach.

Ook maakte ze haar eurostandpunt in de laatste week voor de tweede ronde steeds ingewikkelder. Er moest een soort ecu komen voor internationaal betalingsverkeer, de Fransman zou weer een franc krijgen om in eigen land mee te betalen. En de nood was ook niet meer zo hoog: waar Le pen eerder zei dat ze de eerste zes maanden van haar presidentschap direct met Brussel zou gaan onderhandelen, werd dat ineens anderhalf jaar.

Dat gaf al aan dat ze inzag dat de Fransen helemaal niet zo nodig uit de euro en de Europese Unie hoeven. In haar jacht op de kiezers van François Fillon van Les Républicains werd haar duidelijk dat vooral de oudere stemmer niets van dit soort capriolen moet hebben: die vreest dat allerlei onzekerheden zijn pensioen in gevaar brengen.

Haar vader Jean-Marie noemde de uitslag van gisteren een ’teleurstelling’ en wees haar standpunten over Europa als schuldige aan. Volgens hem kan de aanvoerder van deze stroming, Philippot, zich de komende tijd beter koest houden.

Daarmee heeft Le Pen-senior een breuklijn binnen de partij benoemd. Aan de ene kant is er het kamp van de ’Philippotisten’, die Frankrijk meer soevereiniteit willen geven en een linkse economische lijn voorstaan, zoals het verlagen van de pensioenleeftijd van 62 naar 60. Aan de andere kant zijn er de ’Marionisten’, de aanhangers van Marine’s aartsconservatieve nichtje Marion, die het homohuwelijk weer wil afschaffen en op economisch gebied veel liberaler is, net als haar opa. „We moeten eens goed nadenken, want we hebben van deze verkiezing geen referendum voor of tegen Frankrijk kunnen maken”, zei ze gisteren – zo had haar tante de stembusgang voorgesteld.

Gisteren bleek dat er inderdaad een glazen plafond voor de partij bestaat, en dat de rigoureuze koers over Europa kiezers afschrikt. Het is de vraag of de partij al voor de parlementsverkiezingen van 11 en 18 juni een andere weg inslaat. Er gaan stemmen op om in ieder geval de naam van de partij te veranderen. In de praktijk wordt de partij al ’Rassemblement Bleu Marine’ genoemd.
Willempie3
0
In Engeland stemde een kleine meerderheid voor de Brexit. Maar als je behalve in de EU ook in de Eurozone zit, dan betekent uitstappen zo goed als zeker een zware economische crisis. Daarom dus in Nederland en Frankrijk verlies bij de verkiezingen voor de anti-EU partijen. Die maken pas een kans als er al een grote crisis aan de gang is. Tot die tijd is uit de EU of Euro stappen een brug te ver voor de meerderheid van de kiezers. De vraag is nu of we de komende jaren een crisis kunnen verwachten die erg genoeg is om de anti EU trein op gang te krijgen. Ik denk hierbij aan nog meer grote bezuinigingen om Italie en Griekenland te redden: Hier de pensioenleeftijd naar 70, terwijl hij in Zuid-Europa dichter bij de 60 blijft. Hogere rente en inflatie terwijl de lonen niet meestijgen zodat iedereen koopkracht verliest. Ondertussen gaan onze leiders gewoon door met het opnemen van steeds meer vluchtelingen, die allemaal weer extra miljarden kosten. Een paar aanslagen hier en daar.
Het kan nog steeds voor de anti-EU partijen....

W3.
[verwijderd]
0
Partij Macron wil Franse oud-premier Valls niet als kandidaat
De oud-premier, die van 2014 tot 2016 de regering leidde onder president François Hollande, maakte dinsdag bekend dat hij van de Socialistische Partij wilde overstappen naar de partij van Macron.

De commissie die namens En Marche! de kandidaten selecteert, zegt dat het niet haar taak is "om oud-politici te recyclen".
www.nu.nl/verkiezingen-frankrijk/4681...

=================================

En dat is, wat er in Brussel ook heerst: 'zo lang mogelijk in het pluche zitten, maakt niet uit voor welke stroming, omdat het goed verdienen is en ze verders toch niks kunnen presteren in het bedrijfsleven.'
Dáár gaat het EU parlement uiteindelijk veel vertrouwen door verliezen ;-)
Chiddix
0
Macron wil de pensioenleeftijd in Frankrijk op 62 jaar houden. Rutte en co wil naar 68 jaar verhogen en nog hoger straks. En het volk slaapt.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 10 mei 2017 12:25:

Macron wil de pensioenleeftijd in Frankrijk op 62 jaar houden. Rutte en co wil naar 68 jaar verhogen en nog hoger straks. En het volk slaapt.
Frans begrotingstekort blijft maar te hoog (3.4% in 2016), pensioenleeftijd blijft maar te laag (62 en pas in 2023 naar 67 ... als het meezit), hervorming cq privatisering staatsbelangen in Frankrijk blijft maar achter (Air France, Peugeot/Citr, etc.etc.), Franse landbouw & veeteelt slokken hopen EU subsidies op, energiebedrijven doen nog weinig aan groene stroom opwekking) .....

Het gat tussen de sterkere EU landen en de zwakkere; de ex.sovjet EU staten en de rest van de EU; de hervormingsgezinde en socialistische EU landen etc. groeit verder .... totdat het helemaal mis gaat
Jestbread
1
quote:

mineset® schreef op 10 mei 2017 13:19:

[...] Frans begrotingstekort blijft maar te hoog (3.4% in 2016), pensioenleeftijd blijft maar te laag (62 en pas in 2023 naar 67 ... als het meezit), hervorming cq privatisering staatsbelangen in Franse blijft maar achter (Air France, Peugeot/Citr, etc.etc.), Franse landbouw & veeteelt slokken hopen EU subsidies op, energiebedrijven doen nog weinig aan groene stroom opwekking) .....

Het gat tussen de sterkere EU landen en de zwakkere; de ex.sovjet EU staten en de rest van de EU; de hervormingsgezinde en socialistische EU landen etc. groeit verder .... totdat het helemaal mis gaat

Macron is toch nog niet begonnen? Geef hem een kans zou ik zeggen.
whammy
0
quote:

mineset® schreef op 10 mei 2017 13:19:

[...] Frans begrotingstekort blijft maar te hoog (3.4% in 2016), pensioenleeftijd blijft maar te laag (62 en pas in 2023 naar 67 ... als het meezit), hervorming cq privatisering staatsbelangen in Frankrijk blijft maar achter (Air France, Peugeot/Citr, etc.etc.), Franse landbouw & veeteelt slokken hopen EU subsidies op, energiebedrijven doen nog weinig aan groene stroom opwekking) .....

Het gat tussen de sterkere EU landen en de zwakkere; de ex.sovjet EU staten en de rest van de EU; de hervormingsgezinde en socialistische EU landen etc. groeit verder .... totdat het helemaal mis gaat

De verhouding van de as Berlijn/Parijs is de afgelopen jaren vertroebeld en dat moet zo vlug mogelijk hersteld gaan worden. De rest van Europa is van non importance.
Chiddix
1
quote:

mineset® schreef op 10 mei 2017 13:19:

[...] Frans begrotingstekort blijft maar te hoog (3.4% in 2016), pensioenleeftijd blijft maar te laag (62 en pas in 2023 naar 67 ... als het meezit),

Wat mij opvalt op IEX wanneer ik het heb over de verhoogde AOW in Nederland er weinig posters zich erover druk maken. Nu denk ik wel, dat de meesten in de Koffiekamer het worst kan wezen. Ze hebben al AOW of misschien WAO/bijstand.
Dan raakt het je niet. Men heeft er geen belang bij. Maar de werkende bevolking?
Geen hond op het malieveld te bekennen.
Wist eigenlijk niet , dat Macron de pensioenleeftijd op 62 jaar wil houden. Nu begrijp ik , dat hij zoveel stemmen kreeg.
Die Rutte is totaal doorgeslagen met zijn verhoogde AOW en krijgt als beloning 33 zetels. Het werkende volk is van zijn verstand beroofd, lijkt het.
[verwijderd]
1
Wie is nu eigenlijk Brigitte Trogneux, de veel oudere echtgenote van Emmanuel Macron.

Welnu, de 64 jarige Brigitte komt uit een vermogende familie van Chocolademakers. Ze is geboren in 1953 en huwde in 1974 de bankier Andre Louis Auziere.
Samen kregen ze 3 kinderen, waarvan er 1 (dochter Laurence) samen in de klas zat met Emmanuel. Moeder Brigitte was lerares op diezelfde school.
Begin 1993 (Emmanuel was toen nog maar net 15 jaar oud), kreeg hij een verhouding met zijn toen net 40 jaar geworden (en toen nog gehuwde) lerares Brigitte.

Toen Emmanuel zijn ouders daar achter kwamen, werd hij meteen van school gehaald en naar een andere school gestuurd. Maar Brigitte liet hem niet los, ging scheiden en op zijn 17e wist Emmanuel al zeker dat hij Brigitte zou trouwen.
www.thesun.co.uk/news/3402012/brigitt...

==========================
Wie gaat nu Frankrijk leiden ?
toyboy Emmanuel of zijn vrouw/plaatsvervangende moeder Brigitte ?
p.s. ik dacht dat dit soort relaties (leraar vs minderjarige leerling) strafbaar waren !?
Cézan
0
quote:

mineset® schreef op 11 mei 2017 10:27:

Wie gaat nu Frankrijk leiden ?
toyboy Emmanuel of zijn vrouw/plaatsvervangende moeder Brigitte ?
p.s. ik dacht dat dit soort relaties (leraar vs minderjarige leerling) strafbaar waren !?
Waar jij je allemaal druk om maakt...

Maar precies, dacht hetzelfde, Macron zal iig ieder heel gewichtig document of A4tje eerst met zijn Brigitte bespreken.
Ad andere kant hij is mans genoeg, zou volk niet pikken.

Toyboy of niet, Frankrijk zal hier niet moeilijk over doen, maar wanneer
landsbelang/-europees belang in t gedrang komt, hmmm, ander verhaal idd.

Hier in NL zou t wel strafbaar zijn, nu zelfs nog, weet niet hoe het toen/nu was/is in France.
DeZwarteRidder
0
Europese handel met een luchtje

Soms zijn kleine wijzigingen in Brussel al betekenisvol. Na miskleunen met TTIP en CETA gebruikt de Europese Commissie liever geen afkortingen meer voor handelsakkoorden die ze wil afsluiten. Bij de aankomende overeenkomst met Japan wordt het woord JEFTA angstvallig vermeden. En bij de onderhandelingen met Indonesië gaat het ook niet meer over CEPA, ofwel het Comprehensive Economic Partnership Agreement.

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker houdt niet van afkortingen, zei zijn kabinetschef Martin Selmayr onlangs tegen het nieuwsmedium Politico in Brussel. 'Als je een debat met een dergelijke afkorting begint, dan heb je waarschijnlijk al verloren.' Met andere woorden: het was voor tegenstanders van handelsverdragen te gemakkelijk om oppositie te voeren. TTIP en CETA werden woorden waar een luchtje aan zat door er op spandoeken en viaducten STOP voor te zetten. Dat is wat lastiger bij een 'Free Trade Agreement between the European Union and Indonesia'.

Discussie over Singapore

In het licht van deze 'koerswijziging' is het wat ongemakkelijk voor de Europese Commissie dat deze week toch weer een handelsakkoord met een afkorting in het nieuws komt. Het gaat dan om EUSFTA, een overeenkomst die de Europese Unie al in 2014 met Singapore heeft afgesloten, maar die tot dusver niet in werking is getreden.

Dat laatste heeft een reden: de Europese Commissie ruziet met de lidstaten welke bevoegdheden ze precies heeft als het gaat om het afsluiten van vrijhandelsakkoorden. In de afspraken die met Singapore zijn gemaakt, zit ook een belangrijk investeringsdeel.

Onderhandelingsvrijheid

Volgens de Commissie vormen die investeringsafspraken geen probleem. In het verdrag van Lissabon heeft ze daarvoor een exclusieve bevoegdheid gekregen en is het daarom niet nodig om goedkeuring voor EUSFTA te vragen bij de nationale parlementen van de lidstaten. Dat vergroot ook de onderhandelingsvrijheid.

Maar de lidstaten denken daar anders over. Die willen de rol van de Commissie zoveel mogelijk beteugelen, zeker nu er zoveel maatschappelijke discussie is ontstaan over handelsverdragen.

Gemengd akkoord?

Het Europees Hof van Justitie zal dinsdag haar oordeel geven. De afgelopen maanden hebben de 28 rechters van het Hof zich gebogen over het advies dat de Britse advocaat-generaal Eleanor Sharpston eind vorig jaar gaf. Zij bestempelde het verdrag met Singapore als een 'gemengd akkoord', met gedeelde bevoegdheden voor de Commissie en de lidstaten.

Lees ook
Een uitvoerige analyse van het advies van de advocaat-generaal

In politieke zin komt de conclusie van het Hof misschien als mosterd na de maaltijd. De Commissie had haar macht op het gebied van handelsverdragen vorig jaar zomer al uit handen gegeven, toen ze met tegenzin besloot om het veel bediscussieerde CETA-akkoord met Canada voor te leggen aan de nationale parlementen van de lidstaten.

Klaarheid

Toch is het juridische oordeel uit Luxemburg van groot belang, zeggen handelsexperts. Handelsverdragen kunnen er in hun ogen in de toekomst anders uit gaan zien als het Hof duidelijk maakt wat wel een exclusieve bevoegdheid is en wat niet.

Die klaarheid kan bijvoorbeeld betekenen dat passages over investeringsbescherming in aparte verdragen terechtkomen. Een dergelijke stap wordt niet graag gezet, omdat 'Brussel' dan de schijn wekt dat ze een maatschappelijk debat uit de weg gaat. Maar het is allicht beter dat die discussie zich toespitst op aparte akkoorden, dan dat een hele handelsovereenkomst dreigt te sneuvelen.

FD.nl
DeZwarteRidder
0
Stijging handelsoverschot eurozone

Gepubliceerd op 16 mei 2017 om 11:15 | Views: 0 | Onderwerpen:

LUXEMBURG (AFN) - Het handelsoverschot van de eurolanden ten opzichte van de rest van de wereld is in maart gestegen tot 30,9 miljard euro. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag.

Het verschil tussen de uitvoer van eurolanden naar landen buiten de muntunie en de invoer bedroeg een jaar eerder nog 28,2 miljard euro. De gezamenlijke export van de eurolanden nam in maart met 13 procent toe tot 202,3 miljard euro. De invoer van buiten de eurozone klom met 14 procent tot 171,4 miljard euro.
DeZwarteRidder
0
Voorspellende waarde Big Mac
13 min geleden Martine Hafkamp

Vorige maand vierde de Big Mac, het broodje hamburger met twee burgers, twee plakjes kaas en de speciale Big Mac-saus z’n vijftigste verjaardag. Wie kent ‘m niet? De impact van de Big Mac gaat verder. Zo bestaat er een heuse Big Mac-index.

De Big Mac-index komt uit de koker van het Britse weekblad The Economist en zag in 1986 het levenslicht. Het is een informele manier om de koopkrachtpariteit van een bepaald land te kunnen berekenen. De index maakt ten opzichte van de dollar een vergelijking tussen valuta over de hele wereld. Door de koopkracht van de dollar te vergelijken met die van een andere munt kan men bepalen of de wisselkoers te hoog of te laag is.

Hamburger bijna overal hetzelfde

Het werkt heel eenvoudig. Het uitgangspunt is de prijs van een Big Mac, die overal ter wereld wordt gefabriceerd en verkocht. De hamburger zou, omgerekend naar dollars, bij gelijke koopkracht en productiekosten overal ter wereld hetzelfde moeten kosten. De burger is qua samenstelling immers vrijwel overal hetzelfde. Maar omdat in het ene land de koopkracht en de productiekosten lager zijn dan in het andere, verschilt de prijs van de hamburger wel degelijk. Op de ene plek zou hij dan goedkoper moeten zijn dan op de andere.
Een voorbeeld

Een voorbeeld. In juni 2005 kostte een Big Mac in de Verenigde Staten gemiddeld 3,06 dollar en in de Eurolanden gemiddeld 2,91 euro. Voor 3,06 dollar kon de consument dus hetzelfde kopen als voor 2,91 euro. De werkelijke waarde van de euro zou dus 3,06/2,91 = 1,05 dollar moeten zijn. Op dat moment bedroeg de wisselkoers echter 1,23 dollar. Volgens de theorie van de Big Mac-index was de koers dus 17 procent te hoog. Op dat moment was volgens dezelfde redenering de Russische roebel maar liefst 52 procent ondergewaardeerd en de Noorse kroon 98 procent overgewaardeerd.

Betrouwbaar?

Hebben beleggers en analisten die de waarde van een valuta moeten beoordelen iets aan deze Big Mac-index? Jazeker, de Big Mac-index blijkt behoorlijk betrouwbaar. De hamburger is niet alleen vrijwel overal gelijk, bovendien bestaat ‘ie uit verschillende producten: vlees, brood, groenten en arbeid. Aangezien McDonald’s deze producten lokaal inkoopt, is een index op basis van een Big Mac een aardige doorsnede van het prijsniveau in een lokale economie. Het is ook nog eens meer betrouwbaar. In de loop der tijd blijken de valutakoersen zich inderdaad conform de index te bewegen. Daarbij moeten beleggers niet verwachten dat een over- of onderwaardering meteen wordt gecorrigeerd. Maar, vroeg of laat komen de koersen uit waar de index ze verwacht. The Economist noemt de Big Mac-index ‘a more fun way to understand exchange rates than textbooks’.

Kritiek

Er is overigens wel kritiek op de wat eenvoudige systematiek van deze index. Een land uit de voormalige derde wereld heeft een veel lager bnp per hoofd van de bevolking dan een rijk westers land. Het loon- en prijsniveau zal dan navenant een stuk lager liggen. Met andere woorden, eenzelfde hamburger zal in bijvoorbeeld Peru veel goedkoper zijn dan in bijvoorbeeld Zwitserland. Al was het maar omdat een werknemer in Zwitserland meer per uur kost dan een werknemer in Peru. Deze omissie heeft The Economist onderkend en daarom wordt er tegenwoordig eveneens een zogenaamde ‘Adjusted Index’ gepubliceerd waarin voor het bnp per persoon wordt gecorrigeerd.
Overgewaardeerde dollar

De Big Mac-index wordt twee keer per jaar gepubliceerd, in januari en in juli. Op haar website heeft The Economist een currency-comparison tool geïntroduceerd. Hier kunnen geïnteresseerden een valuta naar keuze invoeren en constateren of deze onder- of overgewaardeerd is ten opzichte van de dollar. In januari bleek de dollar bijvoorbeeld bijna 20 procent overgewaardeerd ten opzichte van de euro. Volgens de Big Mac-index is de recente daling van de dollar ten opzichte van de euro dus conform verwachting en heeft ook nog een weg te gaan. Denk hierbij aan een evenwichtskoers van rond de 1,25.

Deze voorspellende waarde van de Big Mac-index zet alle analisten die rond de jaarwisseling massaal pariteit in gedachten hadden wederom te kijk. Ook aardig om te weten is dat de Chinese Yuan in januari 44 procent ondergewaardeerd was tegen de dollar. Daar lijkt dus nog wel wat stijging in het vatten, waarvan akte voor beleggers in Chinese aandelen!
Cézan
0
Dit heb ik al eerder gehoord, maar kunnen ze het wel? Snap mevr Merkel wel na het nagenoeg mislukte bezoek van der Trump, m.u.v. de big deals dan die hij los heeft kunnen weken, vnl in het M.O. eigenlijk.
De 7 miljard die NL moet dokken. Flnke rib.
Ik voorzie al een hoop gekibbel binnen de EU als Frau Merkel het waar wil maken. Maar er zit niks anders op


Merkel: Europa moet lot in eigen hand nemen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag Europese leiders opgeroepen om samen te blijven werken. In een biertent in Beieren noemde ze de G7-top, die gisteren eindigde, een 'wake-up call'. Volgens Merkel kunnen Duitsland en de rest van Europa niet langer afhankelijk zijn van de Verenigde Staten.

www.ad.nl/buitenland/merkel-europa-mo...
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,25  +1,46  +0,17%  16:37
 Germany40^ 18.103,70 -0,19%
 BEL 20 3.889,31 -0,04%
 Europe50^ 4.995,41 -0,25%
 US30^ 38.434,29 -0,18%
 Nasd100^ 17.571,37 +0,51%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 38.148,76 +0,55%
 Gold spot 2.326,10 +0,18%
 EUR/USD 1,0691 -0,11%
 WTI 83,49 +0,23%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +11,81%
VIVORYON THER... +11,81%
NX FILTRATION +4,65%
FASTNED +3,71%
BESI +3,56%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -10,26%
ING -6,03%
WDP -2,58%
IMCD -2,17%
Flow Traders -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront