Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

70.739 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 3533 3534 3535 3536 3537 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Trump vroeg onderzoek naar Flynn te stoppen
Gisteren, 23:59

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft aan de pas ontslagen directeur van de FBI, James Comey, gevraagd het onderzoek naar de voormalige Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn neer te leggen. Dat meldde The New York Times dinsdag op basis van een memo van Comey.

De FBI-directeur schreef de memo vlak na een een bezoek aan het Witte Huis in februari waarin Trump zijn verzoek volgens Comey deed. „Ik hoop dat je dit kan laten gaan”, zou Trump tegen hem hebben gezegd over het federale onderzoek naar de veiligheidsadviseur. Het Witte Huis zegt in een eerste reactie dat dat nooit is gebeurd.

De ontmoeting had een dag nadat Flynn was afgetreden plaats. In de memo wijdt de oud-FBI-directeur uit over de details van dat gesprek. Het verslag is ingezien door twee mensen die dichtbij Comey stonden, die op hun beurt The New York Times inlichtten. De krant heeft de memo of een kopie daarvan nooit gezien.

Flynn moest, na amper een maand in dienst te zijn geweest, ontslag nemen toen bleek dat hij vicepresident Mike Pence onjuist had geïnformeerd over zijn eerdere contacten met Russische functionarissen na de presidentsverkiezingen. Daarnaast verzuimde Flynn ook te melden dat hij in 2015 een betaald bezoek bracht aan Rusland en toen onder meer een gesprek had met president Poetin.
DeZwarteRidder
0
De zoveelste uitglijder van blufpresident Trump: wie kan en wil nog samenwerken?
De invloed van Trump op de regering-Trump

Kunnen staatsgeheimen nog wel aan onze president worden toevertrouwd? Die vraag circuleert in het Capitool en bij de veiligheidsdiensten. Aanleiding is de loslippigheid van Trump tegenover vreemde machthebbers.
Door: Bert Lanting 16 mei 2017, 22:18

'Ik zou tegen de inlichtingendiensten willen zeggen: als je aan deze man verslag moet uitbrengen, vertel hem niets, doe gewoon alsof, want hij is gevaarlijk.' Dat was het vernietigende commentaar van Harry Reid, de vroegere leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, na berichten in de Amerikaanse pers dat president Donald Trump strikt geheime informatie heeft doorverteld aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

Volgens de Washington Post zou Trump zijn mond hebben voorbijgepraat toen hij Lavrov en de Russische ambassadeur Sergej Kisljak vorige week in het Witte Huis ontving. In een tweet reageerde Trump dinsdag dat hij de Russen 'om humanitaire redenen' op de hoogte had gesteld. Bovendien had hij als president het volste recht de informatie door te geven. Ter geruststelling liet het Kremlin weten dat Trump niets geheims had verteld. The New York Times meldde dinsdagavond op basis van regeringsbronnen dat de president zijn informatie van Israëlische bronnen kreeg.
Kopschuw

Medewerkers van de CIA en de NSA waarschuwen dat de loslippigheid van Trump buitenlandse veiligheidsdiensten kopschuw zal maken

Ook partijgenoten van de president reageerden geschokt. Bob Corker, de Republikeinse voorzitter van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken, constateerde dat er 'chaos' heerst in het Witte Huis. Trumps medewerkers zijn de hele tijd bezig brandjes te blussen die hun impulsieve baas heeft aangestoken.

De uitglijder van Trump zal de toch al gespannen relatie tussen de president en de veiligheidsdiensten geen goed doen. Die voelen zich nog steeds diep gekwetst doordat Trump hen beschuldigde van 'nazi-praktijken' na het uitlekken van hun onderzoek naar de contacten tussen zijn campagneteam en de Russen.

Medewerkers van de CIA en de NSA waarschuwen dat de loslippigheid van Trump buitenlandse veiligheidsdiensten kopschuw zal maken informatie met de VS te delen. Zelf beginnen ze zich ook af te vragen wat ze moeten doen, als hun geheimen zelfs bij de president niet veilig zijn. 'We kunnen staatsgeheimen toch niet weghouden van de president?', merkte Mark Warner op, de Democratische ondervoorzitter van de inlichtingencommissie van de Senaat.

Trumps critici maken zich vooral zorgen over zijn ijdelheid en behoefte aan lof. Ook dit keer bleek dat zijn zwakke plek. Volgens de Washington Post praatte hij zijn mond voorbij toen hij tegenover Lavrov zat op te scheppen over de 'geweldige informatie' die dagelijks van zijn inlichtingendiensten krijgt.

De misser komt boven op een reeks andere blunders die Trump heeft begaan in zijn contacten met buitenlandse leiders. Hij gooide de hoorn op de haak midden in zijn eerste telefoongesprek met de Australische premier Turnbull - een van Amerika's trouwste bondgenoten. Bij een bezoek van de Japanse premier Abe konden gasten van zijn buitenverblijf Mar-a-Lago meeluisteren terwijl hij met zijn medewerkers crisisberaad hield over Noord-Korea.

Medewerkers van het Witte Huis klagen anoniem tegenover de Amerikaanse pers dat Trump er een hekel aan heeft zich diepgaand voor te bereiden op zijn gesprekken met buitenlandse bezoekers. Het gevolg is dat ze met angst en beven moeten afwachten hoe het afloopt als Trump aan het improviseren slaat, zeker als hij tegenover een gehaaide en ervaren diplomaat als Lavrov staat.

Voor sommige buitenlandse bezoekers is het uiteraard een voordeel als Trump niet goed beslagen ten ijs komt. Zo bereidde de Chinese president Xi Jinping zich voor op een stormachtige ontmoeting met Trump, toen hij vorige maand de VS aandeed. In plaats daarvan prees Trump hem uitbundig na het gesprek: na tien minuten praten met Xi was hij erachter gekomen dat de kwestie Noord-Korea ingewikkelder was dan hij had gedacht.

Amerika's bondgenoten maken zich zorgen over Trumps onvoorspelbaarheid, zijn uitbarstingen en zijn gebrek aan kennis. Toen Trump de Turkse premier Erdogan uitgebreid begon te prijzen in een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Merkel, bleek Trump helemaal niet op de hoogte van de diplomatieke ruzie tussen Turkije en Duitsland.

Tegenover het persbureau Reuters vertelden Duitse diplomaten dat ze meer vertrouwen hebben gekregen in Trumps medewerkers, zoals nationale veiligheidsadviseur generaal McMaster (die dinsdag zei dat Trump helemaal niet wist wie de bronnen waren van de informatie die hij met de Russen deelde) en minister van Defensie James Mattis. Wat betreft Trump zelf is de twijfel alleen maar toegenomen. 'Je mag de invloed van Trump op de regering-Trump niet onderschatten', merkte een van hen met veel gevoel voor understatement op.
DeZwarteRidder
0
Wat als de wereld wordt geleid door een kind?
Het gevaar van Donald Trump: een infantiele, lege man

Trump is in de kern een infantiele figuur die uit is op positieve bevestiging. Het gevaar van een lege man.
Door: David Brooks 16 mei 2017, 19:30

Blijf op de hoogte

Iedere dag rond lunchtijd het belangrijkste nieuws van de ochtend, de mooiste fotografie en het gesprek van de dag? Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Soms lijkt Donald Trump een ontluikende autoritaire leider, soms een corrupte Nixon, een volksmennende populist of een loopjongen van big business. Maar uit de interviews die hij inmiddels heeft gegeven, wordt duidelijk dat hij geen van bovenstaande dingen is.

In de kern is Trump een infantiele figuur. Van de drie taken die mensen van 25 meestal al beheersen, heeft Trump er niet een onder de knie. Onvolwassenheid wordt het thema van zijn presidentschap, het gebrek aan zelfbeheersing een leitmotiv.

Hij zoekt altijd wanhopig naar goedkeuring en vertelt fabelachtige heroïsche verhalen over zichzelf

Ten eerste hebben de meeste volwassenen geleerd stil te zitten. Maar mentaal is Trump nog altijd een 7-jarig jongetje dat door de klas springt. Zijn antwoorden in interviews zijn nooit lang - 200 woorden maximaal - maar in die tijd weet hij vaak door vier of vijf onderwerpen te racen en te concluderen dat de media hem oneerlijk behandelen. Zijn onvermogen zich te concentreren, maakt het moeilijk feiten te leren. Hij is slecht ingelicht over zijn eigen beleid en maakt een zootje van zijn spreekpunten.

De meeste volwassenen hebben een bepaald niveau van zelfkennis, interne criteria waarmee ze hun sterke en zwakke punten meten. Maar Trump lijkt permanente bevestiging van buiten nodig te hebben om zijn gevoel van eigenwaarde stabiel te houden. Dus zoekt hij altijd wanhopig naar goedkeuring en vertelt hij fabelachtige heroïsche verhalen over zichzelf.

'In korte tijd begreep ik alles wat nodig was over de zorg', vertelde hij het Amerikaanse weekblad Time.

Trump belichaamt het dunning-krugereffect, waarin de incompetente persoon té incompetent is om zijn eigen incompetentie te begrijpen

Als je Trump beluistert, weet hij meer over de technologie van vliegdekschepen dan de marine. Volgens zijn interview met The Economist, muntte hij de term 'priming the pump' (al was deze term al beroemd in 1933). Trump probeert niet alleen anderen te misleiden. Zijn onwaarheden zijn pogingen om een wereld te bouwen waarin hij zich een moment goed kan voelen en zichzelf comfortabel om de tuin kan leiden.

Hij is dus de recordhouder aller tijden van het dunning-krugereffect - het fenomeen waarin de incompetente persoon té incompetent is om zijn eigen incompetentie te begrijpen. Trump dacht dat zijn besluit James Comey te ontslaan zou worden toegejuicht. Hij is voortdurend verbaasd omdat de realiteit zijn fantasieën in de weg zit.

Ten derde, de meeste volwassenen kunnen begrijpen hoe andere mensen denken. Ze kunnen bijvoorbeeld de subtiele kunst leren van valse bescheidenheid, zodat ze niet als onuitstaanbaar worden gezien.

Hij wil dat mensen van hem houden, dus hij vertelt interviewers constant dat hij heel geliefd is

Maar Trump lijkt nog niet zover te zijn. Andere mensen zijn zwarte dozen die ofwel bevestiging leveren ofwel afkeuring. Als gevolg daarvan is hij op een rare manier transparant. Hij wil dat mensen van hem houden, dus hij vertelt interviewers constant dat hij heel geliefd is. Als je Trump hoort, liep elke ontmoeting van een kwartier twee uur uit omdat zijn gasten hem zo geweldig vonden.

Wat ons voert naar de berichten dat Trump een inlichtingenbron heeft verraden en geheimen heeft gelekt aan zijn Russische bezoekers. Voor zover we nu weten deed Trump dat niet omdat hij een Russische agent is of uit kwade bedoelingen. Hij deed het omdat hij slordig is, omdat hij zich niet kan beheersen en vooral omdat hij een 7-jarig jongetje is dat de instemming nodig heeft van degenen die hij bewondert.

Het Russische lek bevestigt een ander ding, het gevaar van een lege man.

'We willen Trump graag begrijpen', schrijft David Roberts in Vox. 'Maar wat als er niets te begrijpen valt?'

Onze instellingen zijn afhankelijk van mensen met genoeg gravitas om hun taken uit te voeren. Maar er is altijd minder Trump dan het lijkt. Als we de uitspraken van een president analyseren nemen we aan dat er substantie schuilt achter zijn woorden.

Maar Trumps uitspraken komen niet noodzakelijkerwijs ergens vandaan of gaan ergens naartoe, en hebben geen permanente realiteit behalve de wens aardig gevonden te worden. De grote analytische krachten van de wereld zijn gericht op het begrip van een man wiens gedachten vaak niet meer zijn dan zes vuurvliegjes die rondvliegen in een jampot.

'We willen Trump graag begrijpen', schrijft David Roberts in Vox. 'Maar wat als er niets te begrijpen valt?'

Uit die leegte komt een nonchalance die mogelijk een inlichtingenbron verraadde, en een land in gevaar bracht.
enwatnu
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 mei 2017 00:05:

Trump vroeg onderzoek naar Flynn te stoppen
Gisteren, 23:59

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft aan de pas ontslagen directeur van de FBI, James Comey, gevraagd het onderzoek naar de voormalige Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn neer te leggen. Dat meldde The New York Times dinsdag op basis van een memo van Comey.

De FBI-directeur schreef de memo vlak na een een bezoek aan het Witte Huis in februari waarin Trump zijn verzoek volgens Comey deed. „Ik hoop dat je dit kan laten gaan”, zou Trump tegen hem hebben gezegd over het federale onderzoek naar de veiligheidsadviseur. Het Witte Huis zegt in een eerste reactie dat dat nooit is gebeurd.

De ontmoeting had een dag nadat Flynn was afgetreden plaats. In de memo wijdt de oud-FBI-directeur uit over de details van dat gesprek. Het verslag is ingezien door twee mensen die dichtbij Comey stonden, die op hun beurt The New York Times inlichtten. De krant heeft de memo of een kopie daarvan nooit gezien.

Flynn moest, na amper een maand in dienst te zijn geweest, ontslag nemen toen bleek dat hij vicepresident Mike Pence onjuist had geïnformeerd over zijn eerdere contacten met Russische functionarissen na de presidentsverkiezingen. Daarnaast verzuimde Flynn ook te melden dat hij in 2015 een betaald bezoek bracht aan Rusland en toen onder meer een gesprek had met president Poetin.
Under the law, Comey is required to immediately inform the Department of Justice of any attempt to obstruct justice by any person, even the President of the United States. Failure to do so would result in criminal charges against Comey. (18 USC 4 and 28 USC 1361) He would also, upon sufficient proof, lose his license to practice law.

So, if Comey believed Trump attempted to obstruct justice, did he comply with the law by reporting it to the DOJ? If not, it calls into question whether the events occurred as the Times reported it.

Obstruction requires what’s called “specific intent” to interfere with a criminal case. If Comey concluded, however, that Trump’s language was vague, ambiguous or elliptical, then he has no duty under the law to report it because it does not rise to the level of specific intent. Thus, no crime.

There is no evidence Comey ever alerted officials at the Justice Department, as he is duty-bound to do. Surely if he had, that incriminating information would have made its way to the public either by an indictment or, more likely, an investigation that could hardly be kept confidential in the intervening months.

Comey’s memo is being treated as a “smoking gun” only because the media and Democrats, likely prompted by Comey himself, are now peddling it that way.

Comey will soon testify before Congress about this and other matters. His memo will likely be produced pursuant to a subpoena. The words and the context will matter.

But by writing a memo, Comey has put himself in a box. If he now accuses the President of obstruction, he places himself in legal jeopardy for failing to promptly and properly report it. If he says it was merely an uncomfortable conversation, he clears the president of wrongdoing and sullies his own image as a guy who attempted to smear the man who fired him.

Either way, James Comey comes out a loser. No matter. The media will hail him a hero.

After all, he gave them a good story that was better than the truth.
DeZwarteRidder
0
Michael Moore belooft een ’explosieve’ documentaire over Donald Trump.

Michael Moore maakt documentaire over Trump
Vandaag, 00:22

Regisseur Michael Moore is bezig aan een film over Donald Trump. De documentaire krijgt de titel Fahrenheit 11/9 en zal op het filmfestival van Cannes gepresenteerd worden.

De titel slaat op de datum dat bekend werd dat Trump de presidentsverkiezingen had gewonnen, 9 november 2016. Het is ook een verwijzing naar Moore’s eerdere documentaire over George W. Bush, Fahrenheit 9/11. Die film, de succesvolste documentaire aller tijden, maakte hij samen met producer Harvey Weinstein, die ook nu weer meewerkt.

Moore heeft de afgelopen tijd in het geheim gewerkt aan de documentaire, maakte Weinstein dinsdag bekend.

„Het maakt niet uit wat we doen, niets werkt,” zei Moore in een statement. „Wat er ook onthuld wordt, hij blijft zitten. Feiten, de werkelijkheid, hersenen kunnen hem niet verslaan. Zelfs als hij een zichzelf in zijn voet schiet, staat hij de volgende ochtend weer op en gaat hij door met twitteren. Dat zal allemaal stoppen met deze film.”

Michael Moore werd bekend met zijn documentaires waarbij hij politieke en maatschappelijke kwesties aankaart. Zijn film Bowling For Columbine, over wapens in de VS, won in 2003 een Oscar. Fahrenheit 9/11, over de reactie van de VS op de aanslagen van 11 september 2001, ging er in 2004 op het filmfestival in Cannes vandoor met de Gouden Palm.

Moore kondigde onlangs ook aan dat hij de theaters ingaat met een voorstelling over Trump.
enwatnu
0
Hannity: 5 major forces are aligning to take down Trump
May. 16, 2017 - 13:32 - The destroy Trump propaganda media, the Washington deep state, Democrats, establishment Republicans and never Trumpers are now working together in an unprecedented attack against a sitting president

video.foxnews.com/v/5437180655001/?#s...
objectief
1
Ja, Trump heeft geen tegenstanders nodig...hij doet er alles aan om van dat presidentschap verlost te worden.
whammy
0
Vraagt zich nu geen enkel medium zich af waar de second man is. Mike Pence oerconservatief maar wel de meest integere persoon in de huidige Amerikaanse regering. Moet hij het stokje overnemen na een impeachment van Trump? en zo blijven we maar aanmodderen met de wereldpolitiek.
@iPlof
0
Senator Warren: The corporate tax rate is not too high

“Somebody’s going to have to pay the bills to keep the government running,” Warren said. “A generation ago, corporations paid 30% of what it costs to run the federal government. Today, corporations pay less than 10%.”
finance.yahoo.com/news/senator-warren...
izdp
0
LOL, de so-called president krijgt zijn trekken thuis; de democratie slaat terug en gaat zelf onderzoeken.
DeZwarteRidder
0
De Trump-story gaat heel naar eindigen, maar hoe en wanneer is een groot raadsel.
Het is wel zeker dat er heel wat films over Trump gemaakt gaan worden, want zo'n buitenkans kunnen filmmakers niet laten liggen.
pietje-2005
0
Hij zit er en is democratisch gekozen.
Als ze hem voorlopig niet wegsturen, wat niet zo simpel is, wordt het wel een rommeltje maar gaan we alleen doormodderen.
De media, met CNN voorop, lachen duidelijk in hun vuistje.
De AEX gaat gewoon verder omhoog en dat is het enige wat echt telt, tenslotte.
De rest is (nep)nieuws, slechts.
taurus86
0
Ga voor het '9/11 memorial' staan, en stel jezelf de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. CIA of FBI of GCHQ, wisten er niets van dat dit werd voorbereid?

Enfin: Plaats dit in de context van het Trump/Lavrov/ISIS verhaal van dit moment en trek je persoonlijke conclusies.

[verwijderd]
0
Cézan
1
Het eerste wat ik doe na inloggen op mijn laptop, ff kijken hoe het met de futures staat, bar en boos wss na wat ik gisteren gezien heb op WS.
Valt mee dus. Trump komt er voorlopig 'nog' mee weg met zijn capriolen.
Ik geloof best dat Trump het goed meent met de US en de wereld maar dan wel volgens zijn eigen standards. Kortom hij gaat zijn eigenwijze weg, overtuigd als hij is van eigen kunnen.

En de beurs zal dadelijk flink stijgen, dat patroon zagen we al eerder.
Maar het zwaard van Damocles blijft dreigend of is het meer een irritant klein wolkje, boven de indices zweven, maar zelfs dat went..
Het woord 'impeachment' heb ik al een enkele keer horen vallen maar sofar mag het nog geen echte naam hebben.
Hoorde elders als.. dat de huidige VP automatisch president wordt en dat vinden de meesten ook maar niks. Laat hem (Pence) dan maar voorlopig als clappend schoothondje van Trump blijven functionneren.

:)
Chiddix
0
Het demoniseren van Trump is niet goed voor de beurzen. Niet dat Trump zelf ook foutjes maakt maar hem aanvallen gaat de democraten en verraders(John McCain etc) binnen de republikeinse partij goed af.
DeZwarteRidder
0
'Campagneteam Trump had minstens 18 geheime contacten met Russen'

Gepubliceerd: 18 mei 2017 11:40 Laatste update: 18 mei 2017 11:50

Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump had minstens achttien geheime momenten waarop contact werd gelegd met Russische autoriteiten, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november 2016.

Dat meldt persbureau Reuters donderdag op basis van verklaringen van Amerikaanse ambtenaren en voormalig-ambtenaren die bekend zijn met die momenten.

Michael Flynn, de voormalig Nationale Veiligheidsadviseur, en andere adviseurs van de president zouden telefoongesprekken en e-mailcontact hebben gehad met Russische ambtenaren. Bij zes van deze geheime momenten zou het gaan om telefoongesprekken tussen adviseurs van Trump en Sergey Kislyak, een Russische diplomaat.

De gesprekken tussen Flynn en Kislyak zouden na de verkiezingen op 8 november verder gaan over de ontwikkeling van een geheim kanaal voor de communicatie tussen Trump en de Russische president Vladimir Poetin. Dit communicatiekanaal zou buiten het weten van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad worden opgezet.

De informatie van de ambtenaren en oud-ambtenaren is nu onderdeel van de onderzoeken, uitgevoerd door zowel het Congres als de FBI, naar de mogelijke bemoeienis van Rusland tijdens de verkiezingen.

Dit bericht wordt aangevuld.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Alle tegenstanders van Trump lekken als lekkende kranen.

De enigen die hem nog steunen zijn zijn stemmers, die niet willen toegeven dat ze een fout gemaakt hebben.
Zheng He
0
quote:

Chiddix schreef op 18 mei 2017 11:16:

Het demoniseren van Trump is niet goed voor de beurzen. Niet dat Trump zelf ook foutjes maakt maar hem aanvallen gaat de democraten en verraders(John McCain etc) binnen de republikeinse partij goed af.
Terwijl Trump door een pijntje aan z'n voet riant verbleef in een Trump International Hotel zat McCain in Hanoi Hilton.
Van demoniseren is sprake wanneer je naar Trump gaat roepen Lock'm Up, zoiets zou Trump natuurlijk nooit doen.
70.739 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 3533 3534 3535 3536 3537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.063,10 -0,41%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.983,08 -0,50%
 US30^ 38.360,81 -0,37%
 Nasd100^ 17.459,90 -0,12%
 US500^ 5.053,64 -0,32%
 Japan225^ 38.026,26 +0,23%
 Gold spot 2.323,81 +0,08%
 EUR/USD 1,0686 -0,15%
 WTI 82,75 -0,66%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront