Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

Prima resultaten 1e kwartaal 2017 voor Van Lanschot

6 Posts
Forecast2006
0

's-Hertogenbosch, 18 mei 2017

Van Lanschot publiceert vandaag de trading update over het eerste kwartaal van dit jaar.
Constant Korthout, Chief Financial & Risk Officer van Van Lanschot: 'We zijn tevreden over het eerste kwartaal. Het resultaat laat een stijging zien en onze inkomsten vertonen een positieve ontwikkeling. Markten waren dit kwartaal minder volatiel dan in het eerste kwartaal van 2016, wat terug te zien is in de provisie-inkomsten en groei van client assets met € 1,4 miljard naar € 70,8 miljard. Het resultaat bevat ook de boekwinst op de succesvolle verkoop van het minderheidsbelang van Van Lanschot Participaties in TechAccess.

Zowel de kosten als de toevoeging aan de kredietvoorziening zijn van een vergelijkbaar niveau als in dezelfde periode vorig jaar. De uitvoering van Strategy 2020 verloopt volgens schema, zoals onder andere blijkt uit de verdere afbouw van de zakelijke kredietportefeuille en de uitbestedingstrajecten voor de hypotheekadministratie en het betalingsverkeer.

De assets under management (AuM) zijn in het eerste kwartaal toegenomen. Deze groei is onder meer het resultaat van een netto-instroom van € 0,4 miljard, die zowel binnen Private Banking, Evi als Asset Management is gerealiseerd.

Binnen Private Banking zien we positief momentum. Onze klanten geven aan de begin maart gelanceerde app voor beleggingsadvies te waarderen. Daarnaast hebben we de private banking-activiteiten van Staalbankiers volledig en succesvol geïntegreerd. Het positieve sentiment en de koersontwikkeling dit kwartaal resulteren in zowel netto-instroom als stijging van AuM.

Het team van Evi van Lanschot is, na het opbouwen van naamsbekendheid, gefocust op de volgende stap in haar marketingstrategie en het versterken van de groei. Bij Evi investeren we in het verbeteren van data-analyses en het online gebruiksgemak, zodat onze dienstverlening nog beter aansluit bij de klantwensen.

Asset Management is 2017 voortvarend gestart. AuM groeiden zowel bij fiduciair management als bij de door Asset Management beheerde beleggingsstrategieën. Zo hebben het in 2014 opgerichte Kempen Global Small Cap Fund en Kempen Global Property Fund de afgelopen drie jaar een goed track record opgebouwd, en daarmee de basis gelegd voor verdere groei. In april heeft Stichting Pensioenfonds UWV een conceptovereenkomst getekend om met ingang van 1 oktober 2017 Kempen Capital Management (KCM) aan te stellen als fiduciair manager. Voor KCM wordt Pensioenfonds UWV met een belegd vermogen van circa € 7,3 miljard de derde fiduciaire opdrachtgever met een vermogen groter dan € 5 miljard.

Merchant Banking kende, zoals vaker in het eerste kwartaal van het jaar, een vrij langzame start. In 2016 had Merchant Banking vooral momentum na de zomer; ook nu zien we een goed gevulde pijplijn voor de volgende kwartalen.
Onze sterke kapitaalpositie wordt bevestigd door een stijging van de phase-in Common Equity Tier I-ratioi naar 19,3%. De fully loaded Common Equity Tier I-ratioii is toegenomen tot 19,0%. De leverageratioii is stabiel op 6,8%.'


FINANCIËLE AGENDA 2017

18 mei Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2017
29 augustus Publicatie haljaarcijfers 2017
3 november Publicatie trading update derde kwartaal 2017



Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschot.com

Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschot.com


Forecast2006
0
DEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot heeft de positieve ontwikkeling van het resultaat in het eerste kwartaal zien doorzetten, geholpen door betere marktomstandigheden. Dat maakte de Bossche vermogensbeheerder donderdag bekend, zonder winstcijfers te vermelden.Waar het eerste kwartaal van 2016 gekenmerkt werd door wilde koersbewegingen op de financiële markten, verliep die periode dit jaar een stuk rustiger. Dat zag Van Lanschot terug in zijn resultaten. De provisiebaten namen toe, en ook het vermogen van klanten zat in de lift. De toevertrouwde middelen stegen met 1,4 miljard euro naar 70,8 miljard euro. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-180517...
EQ140
0
Jammer dat de boeken niet opengaan. De kosten blijven hoog ondanks de beloofde besparing. Alles overziend was de koers wat te hard vooruitgelopen en maakt een kleine correctie net als de andere banken.
voda
0
Beursblik: update Van Lanschot klinkt goed

ING blijft meer ruimte zien voor kapitaalteruggave.

(ABM FN-Dow Jones) De trading update van Van Lanschot bevatte weinig concrete cijfers, maar wijst op een operationeel en ook financieel solide start van het jaar. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

De bank meldde verbeterende resultaten en een positieve ontwikkeling van de winst. De instroom van beheerd vermogen was 0,4 miljard euro terwijl de kernkapitaalratio verbeterde van 18,6 tot 19,0 procent.

ING verwacht dat beleggers de update zullen opvatten als een bevestiging dat de strategie wordt uitgevoerd. De bank herhaalt zijn opinie dat Van Lanschot voorzichtig is in zijn doelstelling op tot 2020 tenminste 250 miljoen euro aan kapitaal terug te geven. ING ziet ruimte voor het dubbele bedrag.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 27,00 euro.

Het aandeel Van Lanschot noteerde donderdag 1,4 procent lager op 25,81 euro op een rode beurs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
la rinconada
0
UBS verhoogt KOERSDOEL van 26,00 naar 27,60

Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Van Lanschot verhoogd van 26,00 euro tot 27,60 euro, met handhaving van het koopadvies, op grond van hogere winstramingen na de kwartaalupdate van vorige week. Dit stelde de Zwitserse zakenbank maandag in een rapport.

Analist Anton Kryachok maakte uit de update op dat de instroom van beheerd vermogen zal bijdragen aan een snellere terugkeer naar gezonde winstgevendheid. Een nieuw mandaat van pensioenfonds UWV voor vermogensbeheerder Kempen zal daar verder aan bijdragen in de tweede helft van het jaar.

Een sneller dan verwachte opbouw van kapitaal verbeterde tegelijk het plaatje voor de verwachte teruggave van kapitaal aan aandeelhouders.

Hoewel het aandeel sinds het begin van het jaar al 17 procent beter presteerde dan sectorgenoten, ziet UBS nog verdere herwaardering van het aandeel in het vat. Een hoger dan verwachte dividenduitkering kan daarbij de impuls zijn.

Het aandeel Van Lanschot daalde maandag 3,5 procent op 25,19 euro op een overwegend groen Damrak. Het aandeel noteert ex-dividend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 22, 2017 04:29 ET (08:29 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 32,150
Verschil +0,600 (+1,90%)
Hoog 32,400
Laag 31,300
Volume 64.387
Volume gemiddeld 88.545
Volume gisteren 98.534

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront