Esperite (voorheen Cryo Save) « Terug naar discussie overzicht

Esperite 2017

4.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 ... 212 213 214 215 216 » | Laatste
Spes
0
quote:

Fluitgast schreef op 26 mei 2017 10:49:

Wie nu nog aandelen koopt is duidelijk aan het gokken. Gokken doe ik liever in het casino!
Heb je in ieder geval meer kans dan met aandelen Esperite.
voda
0
Uitgelicht: Esperite op rand afgrond

Aandeel sinds begin 2017 al ruim 70 procent minder waard.

(ABM FN-Dow Jones) Na diverse malen uitgesteld te zijn, kwam Esperite deze week dan toch met cijfers over het jaar 2016. Daar ging weer een hoop gedoe aan vooraf, waaronder de berichtgeving over een faillissement van onderdeel Genoma.

Een jaar geleden verklaarde de Zutphense stamcelbank, voorheen bekend als Cryo-Save, nog dat de onderneming niet in de financiële problemen zat. De boodschap daarbij was evenwel dat de financiële positie moest verbeteren. Dat lijkt maar moeilijk te lukken, want de vrije kasstroom was eind 2016 gedaald naar 0,9 miljoen euro tegen 1,4 miljoen euro een jaar eerder.

Het grootste deel van die kas is bedoeld als onderpand voor een bankgarantie en kan dus niet gebruikt worden voor het uitvoeren van de strategie. In de jaarcijfers over 2016 die Esperite deze week vrijgaf, erkende het concern dat de beschikbare vrije kasstroom momenteel niet voldoende is en dat het bedrijf zeer afhankelijk is van aanvullende financiering, ook omdat voor het huidige boekjaar een negatief bedrijfsresultaat (EBITDA) wordt voorzien.

Om het bedrijf verder vooruit te helpen, werd in maart een financieringslijn aangekondigd met een maximale omvang van 13 miljoen euro, maar daarvan heeft Esperite nu pas 1 miljoen euro binnen. Om de rest van het bedrag te krijgen, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan en daaromheen heerst veel onduidelijkheid.

Groeibriljant Genoma in zwaar weer

Het helpt niet mee dat dochterbedrijf Genoma, dat werd gezien als groeibriljant voor de onderneming, het zwaar heeft. Een Zwitserse rechtbank verklaarde het dochterbedrijf eerder deze maand failliet vanwege uitstaande betalingen aan toeleverancier Premaitha Health. Genoma blokkeerde voor 900.000 euro aan betalingen aan Premaitha omdat het Britse concern zich schuldig zou maken aan patentinbreuk bij een prenatale bloedtest. Esperite gaat in beroep tegen de gerechtelijke beslissing en maakte eerder al bekend Premaitha voor miljoenen euro's aan te klagen, onder meer vanwege reputatieschade.

Genoma was het onderdeel waar Esperite de afgelopen jaren flink op inzette. Dat vertaalde zich in 2016 naar een 3 miljoen euro hogere omzet voor het onderdeel. In de loop van dit jaar moet ook het bedrijfsresultaat verbeteren, hoewel over heel het boekjaar nog een negatief resultaat wordt voorzien.

Kritiek van VEB

oor beleggers heerst echter vooral onzekerheid. Dat vertaalde zich ook in kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters die Esperite vorige week een brief schreef om meer opheldering te vragen over het faillissement van Genoma.

"Het is niet duidelijk waarom Esperite het faillissement van Genoma niet uitdrukkelijk noemt. Ook valt op dat het meer dan tien dagen duurt, voordat het faillissement van Genoma bekend wordt. Verder vraagt de VEB zich af hoe Esperite verwacht haar activiteiten voort te kunnen zetten wanneer haar groeibriljant Genoma failliet is", aldus de belangenbehartiger.

De VEB tikte Esperite vorig jaar al eens op de vingers voor de gebrekkige communicatie, waarna het bedrijf nog beterschap beloofde. Daar is dus weinig van terecht gekomen, zo blijkt.

Wat betreft de jaarcijfers, wees de VEB er deze week op dat de accountant geen oordeel durfde te geven over de jaarrekening. "Hoogst ongebruikelijk en een zoveelste aanwijzing voor de omvang van de problemen van Esperite", stelde de belangenbehartiger.

De onderneming heeft zelf nog wel vertrouwen in de toekomst en verwacht in staat te zijn externe financiering aan te trekken, mocht dit nodig zijn. Dat beleggers zich evenwel zorgen maken over het voortbestaan van de onderneming, tekende zich deze week opnieuw af in de aandelenkoers van Esperite. Ten opzichte van vorige week daalde de koers 23 procent naar 0,40 euro. Ten opzichte van begin dit jaar is 71 procent aan beurswaarde verdampt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
aextracker
2
In weerzin van alle commotie en emotie op fora, de VEB en Premaitha's succesvolle aktie een klant\concurrent uit de markt te halen, blijft Amar zich strijdbaar uiten i.r.t. het voortbestaan van zijn (inmiddels) zwaar afgewaardeerde onderneming.
Een onderneming die wegens de niet goedgekeurde jaarrekening bij Euro 26.3 Mln Omzet, ruim Euro 8 Mln verlies maakt.
O.b.v. het aantal uitstaande aandelen, staat Esperite daarmee vandaag gewaardeerd voor ca. Euro 4 Mln.

In beleggers belangen van deze week wordt bij die waardering en hectische weken vandaag een "houden" advies voor Esprite afgegeven.

Je vraagt je daarmee af, waarom beleggers cq. specialisten zoveel tijd blijven besteden aan het bestrijden van verschillende meningen.
Er is slechts 1 waarheid ; Die van vandaag !
De verwachting van morgen en de toekomst, heet de waardering.

Die waardering is bij Esperite inmiddels euro 0.40/aandeel.
Dat maakt het des te interessanter om het fonds en de resultaten van Amar's te blijven volgen.

De constructies en voorwaarden die L-1 heeft gesteld aan de lening, en de mate waarin Esperite hier aan kan \ gaat voldoen zullen alleszins bepalend zijn voor deze waardering.
Een turnaround die na 3 jaar qua omzet (10 Mln) achterblijft op de in 2015 gepresenteerde omzetdoelen 2017 (36 Mln).
Dat heeft alles te maken met a.) het sneller dan verwachte verlies van de stamcel aktiviteit en b.) de setback t.g.v. de Illumina\Premaitha\Esperite conflicten rondom de inzet van de IONA test.
Hoe Amar zich hier de komende maanden uit weet te vechten, is razend interessant.
Zolang Amar strijdbaar is, is de bijl (lees Esperite) niet in zijn nek neergedaald en overleeft Esperite.
Daarmee een boeiend beursfonds voor wilde ritten in de kantlijn van het beursbestaan.
De lange termijn daarmee in het perspectief van de korte termijn te bezien. Van verveling is bij Esperite derhalve geen sprake.

Het is daarmee nu enkel en alleen aan Amar om het tegendeel van zijn actuele ongelijk te bewijzen.

Tracker
DeZwarteRidder
0
Het wordt toch echt heel hoog tijd dat er meldingen komen over de 1,2 miljoen nieuwe aandelen.

Als het verhaal klopt over de nieuwe bedrijven van Amar in Zwitserland, dan bereid Amar zich kennelijk voor op een faillissement, waarbij de krenten in de pap bij hem terechtkomen, iets wat ik ca een jaar geleden al als mogelijkheid heb genoemd.
DeZwarteRidder
0
quote:

gyrolando schreef op 26 mei 2017 19:44:

mooi wollig verhaal ab van mij voor het verhaal.
Inderdaad weer een (Australisch) wollig verhaal van iemand die nog steeds geen kritiek durft te uiten jegens Amar.
Tja dat komt ervan als je je in de luren laat liggen door een vlotte praatjesmaker van Franse snit.
ff_relativeren
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 mei 2017 19:48:

Het wordt toch echt heel hoog tijd dat er meldingen komen over de 1,2 miljoen nieuwe aandelen.

Als het verhaal klopt over de nieuwe bedrijven van Amar in Zwitserland, dan bereid Amar zich kennelijk voor op een faillissement, waarbij de krenten in de pap bij hem terechtkomen, iets wat ik ca een jaar geleden al als mogelijkheid heb genoemd.

ik denk niet dat er 3 nieuwe bedrijven zijn opgericht in Zwitserland.
Kijk maar naar de oprichtingsdatum die in de 3 documenten genoemd wordt ;

1. Esperite Swiss : oprichtingsjaar : 2008.
2. Genoma Life Sciences Sarl : oprichtingsjaar : 2009.
3. Genoma Swiss Biotechnology Sarl : oprichtingsjaar : 2009.

Enige dat in de 3 documenten veranderd is, is de datum van laatst bekende berichtgeving.
ff_relativeren
0
@ aextracker,

het management van Esperite, lees heer Amar, geeft zelf toe in het rapport Jaarcijfers 2016, dat het bedrijf op dit moment onvoldoende geld heeft.

De negatieve verhalen zijn dus niet te wijten aan de VEB, aan fora, of aan het FD.
Het is Esperite zelf dat onvoldoende grip heeft op de geldelijke gang van zaken.

Er is niet genoeg geld in huis, Esperite heeft een acuut liquiditeitsprobleem.
En dat is een stuk erger dan een winst- of omzetwaarschuwing.

Dat Esperite onder de huidige omstandigheden ook geen toegang meer heeft tot de miljoenenredding van L1 Capital, betekent volgens mij dat de realiteit van vandaag niets minder is dan een virtueel failliet.
aextracker
0
@ ff relativeren,

Onvoldoende geld hebben is oplosbaar en niet gelijk aan failliet.
Virtueel failliet bestaat niet.
Technisch failliet daarentegen wel.
Esperite is niet failliet, Genoma daarentegen is juridisch & daarmee technisch failliet verklaard.
Daar gaat Amar blijkbaar tegen in beroep. Ik wens hem wijsheid en tijd !

L-1 verstrekt kapitaal aan Esperite en niet sec. aan Genoma. De inhoud van de voorwaarden die L-1 heeft gesteld aan verstrekking van meer dan 1 miljoen, bepaald hoe de toekomst voor esperite er uit komt te zien.
Amar kent de voorwaarden en zal zijn akties inzetten op het realiseren van die voorwaarden en voorkomen van gezichtsverlies.

De vraag die resteert is hoeveel tijd Amar van L-1 krijgt om te bewijzen of, hoe en wanneer hij aan de L-1 voorwaarden kan gaan voldoen.
O.b.v. diens huidige aandelenpakket kan L-1 technisch een beursexit van Esperite faciliteren, danwel blokkereren.

Tracker
[verwijderd]
0
De drie bedrijven bestaan. Ze veranderden de naam van een paar dagen geleden ...
ff_relativeren
0
Nehh, onvoldoende geld hebben is voor Esperite niet zonder meer oplosbaar @ aextracker.
Ga het forum nu niet voor de gek houden.

Esperite heeft een half jaar tegen muren aangelopen in hun zoektocht naar vers geld.
En moest uiteindelijk in zee met L1 Capital. En zelfs dat loopt nu niet.

We zijn nu zover dat - 1 jaar nadat het hier op het forum al werd geduid -
ook Esperite toegeeft dat er te weinig geld is.

Je brengt me overigens (weer) aan het lachen ;
"voorkomen van gezichtsverlies" ? Nee he ?
Amar is zijn gezicht al verloren hoor ! Tenminste hier op het forum.
En bij de VEB. En bij het FD. En bij DFT. En bij .... alles en iedereen die 1 of meer van deze informatievoorzieners volgt ..

Nog een inschatting die ik anders maak dan jij ;
Volgens mij gaat het er (echt) niet om, hoeveel tijd heer Amar nog krijgt van L1 Capital. Het gaat er nu om hoeveel tijd Esperite nog krijgt van de schuldeisers en van de toeleveranciers.

Beide partijen weten dat Esperite onvoldoende geld heeft.
Schuldeisers zullen tegoeden, danwel onderpand, gaan opeisen.
En toeleveranciers zullen betaling vooraf gaan eisen.

Zo gaat dat in de zakelijke wereld.
Met een partij zonder geld doe je geen zaken op de pof.
Vooraf betalen. Gaat dat niet ? No business ... No deal ...

Kan het bedrijf de leningen (of zelfs maar de rente er op) niet tijdig terugbetalen ?
Onderpand incasseren. Ongeacht of de lener er aan mee werkt.
Gerechtelijk opeisen werkt ook hoor ...

Het zal de eisers geen moer uitmaken of Esperite dat overleeft.
Het enige dat nu telt, is de vraag hoe schuldeisers en toeleveranciers hieruit komen zonder schade.

Heer Amar weet dat uiteraard ook. Alleen @ aextracker denkt -en schrijft hier- dat er nog tijd over is. Gegund door ehhh nu ja, door wie dan ook.

N.O.P.E.
DeZwarteRidder
0
quote:

Bloem_- schreef op 26 mei 2017 22:43:

De drie bedrijven bestaan. Ze veranderden de naam van een paar dagen geleden ...
Kun je dat misschien toelichten? Wat was hun oude naam?

En waar haal je de naam van Amar vandaan?
ff_relativeren
0
quote:

Bloem_- schreef op 26 mei 2017 22:43:

De drie bedrijven bestaan. Ze veranderden de naam van een paar dagen geleden ...
Aardige draai gemaakt @ Bloem. Er zijn dus GEEN nieuwe bedrijven opgericht.
Je kwam met documenten over bestaande bedrijven, opgericht in 2008 en 2009.

In het AFM register Home Member State is niets gemeld over verandering van identiteit of van jurisdictie.
bron : www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .
[verwijderd]
1
www.shab.ch/shabforms/servlet/Search?...

Handelsregister - Registre du c
ommerce - Registro di commercio
GE
Mutationen - Mutations - Mutazioni
i
2TRAZ16 Sàrl,
à Genève
, CHE-114.825.579 (FOSC du 17.05.2017,
p. 0/3528041). Nouvelle raison sociale:
Genoma Swiss Biotechno-
logy Sàrl
. Nouveau but: en Suisse et
à l'étranger, à l'exclusion des
prestations prohibées par la LFAIE,
activités dans le domaine des sci-
ences de la vie et de la biotechnolo
gie, réaliser et financer directe-
ment les actions de recherche et de développement dans les domaines
des sciences de la vie et de la
biotechnologie, recherche, développe-
ment, fabrication et vente d'ingréd
ients actifs participant à l'entre-
tien et à la restauration des méta
bolismes et des fonctions clés de
l'organisme humain ou animal, presta
tions de services et conseils
aux laboratoires de recherche et
d'analyse dans le domaine des sci-
ences de la vie, commerce de prod
uits médicaux, importation, expor-
tation, commerce de gros et de détail
de matériel biologique et tech-
nique, gestion des licences et le
urs travaux de recherche et de
développement, participation à d'au
tres entreprises, acquisition,
gestion et vente de biens immo
biliers, conception, développement,
production, commercialisation de pr
oduits et systèmes destinés aux
analyses médicales, biologiques et
biochimiques (cf. statuts pour but
complet). Statuts modifiés le 17.05.
2017. Nouvelle raison sociale et
no IDE de l'associée Chesterfiel
d Holding SA (CH-660-7069008-2):
Esperite Swiss SA (CHE-114.506.186).
Registre journalier no 9022 du 19.0
5.2017 / CHE-114.825.579 / 03542393
DeZwarteRidder
0
quote:

Bloem_- schreef op 27 mei 2017 15:18:

www.shab.ch/shabforms/servlet/Search?...

Handelsregister - Registre du c
ommerce - Registro di commercio
GE
Mutationen - Mutations - Mutazioni
i
2TRAZ16 Sàrl,
à Genève
, CHE-114.825.579 (FOSC du 17.05.2017,
p. 0/3528041). Nouvelle raison sociale:
Genoma Swiss Biotechno-
logy Sàrl
. Nouveau but: en Suisse et
à l'étranger, à l'exclusion des
prestations prohibées par la LFAIE,
activités dans le domaine des sci-
ences de la vie et de la biotechnolo
gie, réaliser et financer directe-
ment les actions de recherche et de développement dans les domaines
des sciences de la vie et de la
biotechnologie, recherche, développe-
ment, fabrication et vente d'ingréd
ients actifs participant à l'entre-
tien et à la restauration des méta
bolismes et des fonctions clés de
l'organisme humain ou animal, presta
tions de services et conseils
aux laboratoires de recherche et
d'analyse dans le domaine des sci-
ences de la vie, commerce de prod
uits médicaux, importation, expor-
tation, commerce de gros et de détail
de matériel biologique et tech-
nique, gestion des licences et le
urs travaux de recherche et de
développement, participation à d'au
tres entreprises, acquisition,
gestion et vente de biens immo
biliers, conception, développement,
production, commercialisation de pr
oduits et systèmes destinés aux
analyses médicales, biologiques et
biochimiques (cf. statuts pour but
complet). Statuts modifiés le 17.05.
2017. Nouvelle raison sociale et
no IDE de l'associée Chesterfiel
d Holding SA (CH-660-7069008-2):
Esperite Swiss SA (CHE-114.506.186).
Registre journalier no 9022 du 19.0
5.2017 / CHE-114.825.579 / 03542393
Bloem, leuk gevonden, maar we worden hier geen bal wijzer van.
ff_relativeren
0
@ Bloem, oke dank je. Ik ben overtuigd.

Gents, het artikel waar @ Bloem naar verwijst, is een identiteits-melding.
-ontbreekt : oude bedrijfsnaam-

Nieuwe geregistreerde naam = Genoma Swiss Biotechnology SARL.
Associatie / valt onder : CHESTERFIELD HOLDING SA.

Wie even zoekt naar de website van Chesterfield Holding SA, wordt doorgelinkt naar :
www.moneyhouse.ch/de/company/chesterf... .

Kortweg : 1 melding : Esperite Swiss SA. Status : Aktiv.

Wie daarna de moeite neemt om te checken wie er achter Chesterfield Holding SA zit, komt onder meer uit op een persbericht van Cryo-Save.

Met op bladzijde 4 het Resume van heer Amar : Oprichter en CEO van Chesterfield Holding SA (2008 tot nu).

... @ Bloem, dank !
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 27 mei 2017 18:46:

@ Bloem, oke dank je. Ik ben overtuigd.

Gents, het artikel waar @ Bloem naar verwijst, is een identiteits-melding.
-ontbreekt : oude bedrijfsnaam-

Nieuwe geregistreerde naam = Genoma Swiss Biotechnology SARL.
Associatie / valt onder : CHESTERFIELD HOLDING SA.

Wie even zoekt naar de website van Chesterfield Holding SA, wordt doorgelinkt naar :
www.moneyhouse.ch/de/company/chesterf... .

Kortweg : 1 melding : Esperite Swiss SA. Status : Aktiv.

Wie daarna de moeite neemt om te checken wie er achter Chesterfield Holding SA zit, komt onder meer uit op een persbericht van Cryo-Save.

Met op bladzijde 4 het Resume van heer Amar : Oprichter en CEO van Chesterfield Holding SA (2008 tot nu).

... @ Bloem, dank !

zie ook :

relationshipscience.com/chesterfield-... .
ff_relativeren
0
2e aanvulling : De rechtsvorm S.A. en S.A.R.L. zijn een Luxemburgse Rechtsvorm.
(bedrijfs-oprichting)

S.A. : aandeelhouders afgeschermd.
S.a.r.l. : ondernemingsvermogen afgeschermd.

Jaarstukken :
De jaarlijkse verplichtingen van de onderneming zijn het doen van een belastingaangifte. Deze wordt gedaan nadat de jaarstukken zijn gepubliceerd. De jaarstukken moeten officieel gezien binnen zes maanden na einde boekjaar worden gepubliceerd. Indien dit pas later gebeurt is dat geen probleem. Pas wanneer er een paar boekjaren te laat zijn gepubliceerd kan er een boete worden opgelegd.

bron : www.bedrijfsoprichting.nl/product/lux... .

ff_relativeren
0
3e aanvulling :

deze website laat de historie zien van de 1e registratie in 2009, en de recente identiteits-registratie ;

www.shabex.ch/co/pub/genoma_swiss_bio... .
4.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 ... 212 213 214 215 216 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.383,12 +0,16%
 EUR/USD 1,0639 -0,04%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront