AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
[verwijderd]
0
Hoe gaat het nu verder met Akzo en PPG en is de Dutch Discount een feit of een fabeltje?https://t.co/pdptpk6JZz

 13 minuten geleden     KoenBender      0 retweets

Het klima

[verwijderd]
0
quote:

TheBateman schreef op 27 mei 2017 13:46:

Nieuwtje: Akzonobel heeft hun speciale ''wij kunnen het het beste zelf'' website offline gehaald. www.akzonobel.com/waardecreatie

Sorry
We can't find the page you are looking for. Do you need one of the following:
[/quote]

Vroeg me laatst ook af waarom....

[quote alias=Leon P id=10064036 date=201705242233]
Wat er aan de hand is met die irritante AdWords campagne van Akzo weet ik ook niet. Die link die ze hadden gemaakt waarin ze wilden beweren dat hun plannen beter waren werkt niet meer. De campagne is er nog wel.

Voldoet aan beloftes - AkzoNobel - akzonobel.com?
www.akzonobel.com/waardecreatie
Lees waarom AkzoNobel de beloofde plannen het beste zelf kan realiseren.

[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 26 mei 2017 20:25:

Oh Jaap van Duijn. Die is al jaren geleden afgeserveerd. Was ooit hoogste baas bij Robeco. Grootste beleggingsmij ter wereld maar slechste resultaten van de wereld.
Jaapie jaapie jaapie, moet ook centjes verdienen met 13 in een dozijn stukjes stukjes schrijven. Gaat toch rustig achter de geraniums zitten man, je hebt werkelijks niets inhoudelijks toe te voegen met deze stukjes. Allemaal zever in pakskes.

pardon
0
Morgenavond om 6 uur is de uitspraak,normaal gesproken is die in het voordeel van de aandeelhouders.
Rising hope
0
Ik verwacht morgen een volatiel dagje. We kunnen in de loop van de dag wel een inschatting maken welke kant het opgaat morgenavond. Ik zit te denken om mijn positie uit te breiden, maar dat blijft dan weer een gok.
TheBateman
0
quote:

Leon P schreef op 27 mei 2017 18:06:

[...]
Het komt natuurlijk ook totaal niet ''biased'' over als je al na het 1e bod een campagne gaat voeren om zelfstandig te blijven.

Verstandig om die hele campagne gewoon te stoppen. Maar het is al te laat.
*voetnoot
0
[verwijderd]
0
quote:

TheBateman schreef op 28 mei 2017 12:28:

[...]

Het komt natuurlijk ook totaal niet ''biased'' over als je al na het 1e bod een campagne gaat voeren om zelfstandig te blijven.

Verstandig om die hele campagne gewoon te stoppen. Maar het is al te laat.
Lijkt mij ook. Ik blijf long zitten en kijk wel hoe het af gaat lopen.
TheBateman
0
Same here.

Die slogan van die campagne was ook erg misleidend. Ik herinner me dat het was: ''Waarom Akzonobel het beste zelf de voorgestelde plannen kan uitvoeren.''

Dit is een kansloze slogan. Er is niemand die beweert dat het ''de plannen van Akzonobel'' beter kan uitvoeren. PPG heeft totaal andere plannen in gedachte.

*voetnoot
1
Sites en forum afgelopen week gelezen aangaande AKZO en PPG. Artikel in FD en op twitteracoount 'live' de rechtzaak gevolgd. PPG heeft zich vastgebeten en lijkt niet meer los te laten. Goedschikts danwel kwaadschiks. Er lijkt ook nog wel ruimte in het aandeel naar boven te zitten (?) Ga morgen bijkopen, lijkt me niet zo'n groot risico. Wacht ik de uitkomst morgen nabeurs af ben ik vast weer net iets te laat met reageren. Mooi bedrijf, zelfstandig én als partner van PPG.
TheBateman
0
Bitterbal beste bescherming tegen activist
President-commissaris Jan Lobbezoo is al met zijn gedachten bij de borrel en bitterballen. De jaarvergadering van ASM International in het Amsterdamse Hilton duurt nu al meer dan vier uur. Maar agendapunt dertien moet nog worden besproken.
Dat discussiepunt is het enige wat er op deze bijeenkomst eigenlijk toe doet. Het is ingebracht door Eminence, een Amerikaanse activistische belegger. Die wil dat de Nederlandse toeleverancier aan de chipindustrie zijn Aziatische dochterbedrijf verkoopt, zodat het aantrekkelijker wordt voor een eventuele koper.
Iedere bestuurder weet: als de aandeelhouders hongerig worden, is de beste bescherming een vers gebakken bitterbal.
Iedere bestuurder weet: als de aandeelhouders hongerig worden, is de beste bescherming een vers gebakken bitterbal.Foto: Maarten Hartman/HH
Is dit een herhaling van zetten? Na een heftige strijd, trokken andere activisten zeven jaar geleden al aan het kortste eind. Nu staat Chuck del Prado (topman/grootaandeelhouder/zoon van de oprichter) weer tegenover een activistische belegger. Ricky Sandler van Eminence geeft een presentatie. Del Prado geeft een presentatie. Enkele nieuwsgierige aandeelhouders lopen naar de interruptiemicrofoons, terwijl Lobbezoo herhaaldelijk aangeeft dat de bitterballen nu toch echt klaar staan.
Barbaren aan de poort
De activist is terug in Nederland en niet alleen bij ASM International. Vijf kilometer verderop staat op dezelfde dag AkzoNobel tegenover Elliott International. Dat wil dat Antony Burgmans het veld ruimt. De president-commissaris van de Flexa-fabrikant zou de vleesgeworden barrière zijn tussen AkzoNobel aan de ene kant en het Amerikaanse PPG aan de andere kant. PPG, in Nederland bekend van Histor, wil AkzoNobel zo graag kopen, dat het zijn bod twee keer heeft verhoogd. AkzoNobel blijft 'nee' zeggen.
Oude tijden herleven, ook gezien de avances die PostNL en Unilever ontvingen uit het buitenland. Alles leek pais en vree, maar na tien jaar staan de barbaren weer aan de poorten van de BV Nederland. Toen gingen Nederlandse iconen als machinebouwer Stork en ABN Amro verloren, zo was het gevoel. Staat de Nederlandse verfmaker AkzoNobel nu datzelfde lot te wachten?
Terug in de tijd
Niet als het aan de politiek ligt. Tien jaar geleden wilde Den Haag zijn vingers niet branden. De 'corporate raiders' uit Amerika en Engeland kregen wel het etiket 'sprinkhaan' opgeplakt, maar hen werd geen strobreed in de weg gelegd. De beslissing lag bij de aandeelhouder, die tenslotte de (mede) eigenaar van een beursgenoteerd bedrijf is. Wie betaalt, bepaalt. Maar dat was tien jaar geleden.
‘Ik krijg het gevoel alsof we twintig jaar terug in de tijd worden geworpen’• Beleggingsanalist
Want in het weekend voorafgaand aan het AkzoNobel- en ASM International-treffen, liet Henk Kamp weten dat hij ondernemingen een wettelijke bedenktijd wil geven bij ongewenste overnames. De demissionair minister van Economische Zaken schaarde zich aan de zijde van enkele bedrijfscommissarissen, die opriepen tot een 'time-out' van een jaar. Sinds de jaren negentig, is men druk bezig geweest allerlei constructies af te breken, die Nederlandse bedrijven beschermden tegen overnames. Nu stapt de politiek in.
'Ik krijg het gevoel alsof we twintig jaar terug in de tijd worden geworpen,' verzucht een doorgewinterde beleggingsanalist.
Dutch discount
Met de activistische belegger keert de discussie over bescherming terug. Maar ook een andere spook uit het verleden werd gewekt: de Dutch discount.
Als beursgenoteerde bedrijven zich verschansen achter verdedigingswallen, wil niemand de aandelen van die bedrijven nog hebben, is de redenering. Beleggers in aandelen houden altijd rekening met een mogelijke overname, waardoor ze in één klap een geweldig rendement kunnen halen. Haal je die optie weg, dan loont het dus niet meer om in die aandelen te beleggen. Met als gevolg dat Nederlandse aandelen, ten opzichte van bijvoorbeeld andere Europese of Amerikaanse aandelen, in waarde zullen dalen.
'Het Wallonië van Europa'
‘Extra wetgeving is overbodig en schadelijk voor de reputatie en de relatieve waardering van Nederlandse beursfondsen’• Erwin Dut, Kempen Capital Management
Bescherming heeft dus een averechts effect, zo redeneren beleggers. Beursgenoteerde bedrijven moeten niet beschermd worden en hoeven dat ook niet. De vrees voor een overname, waarbij een zittend bestuur een andere eigenaar krijgt, houdt zo'n bestuur juist scherp, zegt een andere beleggingsanalist, kijk maar hoe Unilever en AkzoNobel plotseling plannen ontvouwen waar aandeelhouders al jaren op aandringen. Dan gaat de koers van het aandeel vanzelf omhoog en dat biedt uiteindelijk de beste bescherming.
'Extra wetgeving op dit punt vinden wij overbodig en schadelijk voor de reputatie en de relatieve waardering van Nederlandse beursfondsen,' aldus Erwin Dut, die bij Kempen Capital Management het Europese Deelnemingenfonds runt. Of zoals Adriaan de Mol van Otterloo van het Londense Intrinsic Value Investors de beschermingsmaatregelen uitlegde: Nederland dreigt 'het tweede Wallonië van Europa te worden'.
Tijd is op
De Mol van Otterloo stak zijn ergernis maandag niet onder stoelen of banken. Met zijn fonds heeft hij tientallen miljoen in AkzoNobel-aandelen gestoken. Het plan van Kamp deed De Mol van Otterloo af als een 'politieke hetze'. Hij gelooft al helemaal niets van de argumenten van AkzoNobel om steeds maar de boot af te houden bij belager PPG.
De Mol van Otterloo zit dus duidelijk in het kamp van Elliot International, de Amerikaanse activistische aandeelhouder die de procedure bij de Ondernemingskamer heeft aangespannen. Elliot wil dat AkzoNobel in gesprek gaat met PPG. Fondsbeheerder Wiktor Sliwinski wilde daar maandag, aan het einde van de middag, nog een laatste woord aan wijden, Gijs Makking, die de zitting van de Ondernemingskamer voorzat, was onverbiddelijk. De tijd was op.
Vers gebakken bitterbal
Sliwinski, een lange man met bril en baard, reageerde laconiek. Terwijl hij door de marmeren gangen van het Gerechtshof aan het IJ naar buiten liep, schudde hij PPG-topman Michael McGarry nog snel even de hand. Aankomende maandag zal Sliwinski weer acte de présence geven, als de Ondernemingskamer een oordeel velt.
Of AkzoNobel dan hulp nodig heeft van politiek Den Haag of zich op een andere manier moet beschermen, zal dan blijken. ASM International kon het afgelopen week in ieder geval op eigen kracht. Eminence kreeg weinig steun. En iedere bestuurder weet: als de aandeelhouders hongerig worden, is de beste bescherming een vers gebakken bitterbal.
*voetnoot
0
(ABM FN-Dow Jones) Sherwin-Williams Company heeft goedkeuring van de Amerikaanse en Canadese mededingingsautoriteiten gekregen voor de geplande overname van sectorgenoot Valspar Corporation. Dit maakte de concurrent van AkzoNobel op het gebied van verven en lakken vrijdag bekend.

Sherwin-Williams meldde daarbij dat nu alle autoriteiten met de overname hebben ingestemd. Het concern verwacht de acquisitie op 1 juni te kunnen afronden.

De Amerikaanse Federal Trade Commission maakte vrijdag bekend dat Sherwin-Williams in de Verenigde Staten en Canada wel twee fabrieken voor industriële houtcoatings van Valspar aan Axalta moet verkopen, om de definitieve goedkeuring te krijgen.

Zoals bekend is AkzoNobel zelf in een overnamestrijd gewikkeld met PPG Industries, dat het Nederlandse concern probeert in te lijven.
taurus86
0
quote:

elmono schreef op 26 mei 2017 18:53:

"PPG heeft op verfgebied in Europa weinig te zoeken."

En dat bepaalt de grote goeroe, bhoehahaha.

En deze is ook grappig:

"Voor de 'millenials' is coating absoluut geen sexy business, dus veel baanbrekends is er niet te verwachten."

bhoehaha

En dan de grappigste:

"Een echte volwassen bedrijfstak, waar nu de ene cashcow de andere wil consumeren."

Sorry maar het is allemaal quatsch.

Hoe quatsch dan wel? Ken je AKZO en heb je tegenargumenten? Ik denk het niet. Je hebt nu eenmaal insiders en (bange?) outsiders. Helaas 't is niet anders.
Ik zou - als ik U was - uw beleggingsbelang in deze nog maar eens overwegen.
Guus_Geluk
0
quote:

bdj schreef op 28 mei 2017 21:10:

Hier legt Ton het allemaal nog even uit.
www.youtube.com/watch?v=oxClDT2wdro
Sindsdien is de koers wel al naar 76.- geduikeld
Sindsdien hebben grote partijen zoals BlackRock hun longpositie in Akzo wel uitgebreid.
TheBateman
0
Dit is een grap of niet? Zie onderstaande.

Het bestuur en de rvc van AkzoNobel zijn mede op basis van en in lijn
met uitgebreide analyses en waarderingen van HSBC en Lazard tot
de conclusie gekomen dat het derde voorstel van PPG nog steeds niet
de huidige en toekomstige waarde van AkzoNobel reflecteert. HSBC
en Lazard hebben onafhankelijk van elkaar een waardering gemaakt
van AkzoNobel op basis van verschillende methoden en verschillende
uitgangspunten. Deze analyses toonden het bestuur en de rvc dat ook
het derde voorstel van PPG AkzoNobel onderwaardeert. De financiële
adviseurs hebben in hun advisering duidelijk hun visie naar voren
gebracht die de beslissing van het bestuur en de rvc om het bod op
financiële gronden af te wijzen, ondersteunde.
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 66,280
Verschil +0,180 (+0,27%)
Hoog 66,540
Laag 64,780
Volume 688.711
Volume gemiddeld 366.817
Volume gisteren 512.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront