Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Juni lijntje Sif

420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

Cas-Sandra schreef op 13 juni 2017 16:00:

[...]

Ik ben nu eenmaal een vriendelijk en positief ingesteld mens SIFFERD.
En daar ben ik heel ver meegekomen in het leven.
Als je daar problemen mee hebt, jammer voor jezelf.

Mvg Sandra

Ik ben ook HEEL ver gekomen in het leven door ZAKELIJK en PRIVE te scheiden.
Als je daar problemen mee hebt......jammmer dan.

Bluescreen
0
Qua koers zitten we weer boven het 52-weeks gemiddelde;
in loop van maand juni verwacht ik meer order-nieuws en kan
de koers naar hoger niveau.
Laten we proberen de posts ook op niveau te houden ......
[verwijderd]
0
Tis eenmaal zo dat ze bij SIF schreeuwen om technisch personeel...dat zal niet voor niks zijn.

Nu etteren we rond koersen 17-25...maar hier kijken we over een jaar of 2 echt lachwekkend op terug.

Weet je nog zeggen we dan...in 2017 deden we koers 20....en toen zaten we nog te twijfelen om in te stappen .
Nu doen we koers 40
A3aan
0
Goedemiddag. Ik ben weer terug van de e-bike tocht. Effe 40 km er doorheen geramd. Ik zie dat ik ze nog niet terug heb. Had stille hoop dat er wel weer 50 centjes vanaf zou gaan. Maar zie juist dat er nog een paar duppen bij gekomen zijn. En toch wil ik ze wel terug.
[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 13 juni 2017 17:04:

Goedemiddag. Ik ben weer terug van de e-bike tocht. Effe 40 km er doorheen geramd. Ik zie dat ik ze nog niet terug heb. Had stille hoop dat er wel weer 50 centjes vanaf zou gaan. Maar zie juist dat er nog een paar duppen bij gekomen zijn. En toch wil ik ze wel terug.
In die tijd dat jij je tekst typt had ik ze al 3x verkocht en weer teruggekocht......
Sir Cryptalot
0
quote:

SIFFERD schreef op 13 juni 2017 17:24:

[...]

In die tijd dat jij je tekst typt had ik ze al 3x verkocht en weer teruggekocht......

Nou nou, niet overdrijven hoor. Zo speculatief is dit aandeel ook weer niet. Persoonlijk ben ik ooit ingestapt bij 14,70 om er bij 23,56 weer uit te stappen, met het voornemen terug te kopen op 18. Vanmorgen gedaan en ik wacht weer de 21+ af waarna de stop-loss aangaat en meeverhuisd. Ik blijf het een prachtbedrijf vinden maar het blijft speculeren wanneer de concurrentie wakker wordt en/of het orderboek achterblijft. Ik vond het een sterk bericht dat het een buitenlandse order betrof. Dit belooft wat!
ff_relativeren
1
de concurrentie is vast al wakker @ Mrzl. Remember : SBM Offshore haalt ook orders binnen voor dragers van offshore windmolens.

bron : maritiemnieuws.nl/76318/sbm-gaat-drij... ,

en

www.sbmoffshore.com/what-we-do/our-pr... .
[verwijderd]
1

Wie denkt dat windmolens te duur zijn, rekent dit meestal niet mee:

Fossiele energie veroorzaakt dure luchtvervuiling en klimaatverandering. Reken je die kosten daarvan mee, dan kan duurzame energie concurreren met fossiele energie. Windenergie is dan zelfs het allergoedkoopst. Nu kost het uitstoten van een ton CO2 nog geen 5 euro, terwijl de echte maatschappelijke kosten van de uitstoot van een ton CO2 rond de 67 euro liggen. Dertien keer zo hoog!
De werkgelegenheid: windenergie creëert veel meer banen dan fossiele energiecentrales.
De kosten van stroom uit fossiele energiecentrales zullen in de toekomst blijven stijgen, de kosten van windmolens blijven dalen omdat ze steeds goedkoper gebouwd kunnen worden.
We moeten investeren in grote windmolenparken om onze economie op langere termijn volledig op duurzame energie te laten draaien. Als we die omslag nu niet maken hebben latere generaties een enorm probleem. We hebben op land in Nederland niet genoeg ruimte voor de windenergie die we nodig hebben, daarom moeten er ook windmolenparken op zee worden gebouwd.



Windmolens maken Nederland gezonder



Als we investeren in windenergie worden minder Nederlanders ziek en gaan er minder dood. Door de bestaande kolencentrales in Nederland overlijden jaarlijks 137 mensen voortijdig. Luchtvervuiling zorgt voor ziekten zoals astma. Ook zorgden deze centrales in 2013 voor 31.000 dagen ziekteverlof. Al die fysieke en economische schade wordt niet betaald door de vervuilers.

Tenslotte brengt klimaatverandering enorme gezondheidsrisico's met zich mee. Gevaarlijke bacteriën en virussen die gevangen zaten in bevroren aardlagen, komen vrij door het opwarmende klimaat. Dit kan epidemieën gaan veroorzaken.





Windmolens leveren veel energie op



De Global Wind Energy Council berekende dat we in 2030 mondiaal al 19% van onze energie met wind kunnen opwekken en in 2050 25-30%.

Windmolens winnen het in opbrengst van zonnepanelen. Zonne-energie is prachtig en wordt steeds beter. Maar vooralsnog wekt een 3MW molen evenveel stroom op als 30.000 panelen, oftewel zo’n 8 voetbalvelden vol. In Nederland hebben we windmolens nodig om genoeg schone energie op te wekken.



Windmolens zorgen voor banen



Windenergie op land en op zee levert minimaal tien(!) keer meer permanente werkgelegenheid op dan kolencentrales. Dit blijkt uit het rapport 'Werkgelegenheidseffecten door wind en kolen in Eemshaven, Friesland en Groningen', gepubliceerd door adviesbureau Ecofys in opdracht van Greenpeace.



Windmolens zijn recyclebaar



Moderne windmolens kunnen goed gerecycled worden en leveren daarom nauwelijks afval op. Veel materialen kunnen zelfs hergebruikt worden voor nieuwe molens. Dit geldt alleen niet voor de rotorbladen, die zijn meestal gemaakt van glasvezel. Ze kunnen wel gerecycled worden, maar dan worden er laagwaardigere toepassingen van gemaakt zoals verkeerspalen. Er wordt wel gewerkt aan hoogwaardigere toepassingen.

Doordat de techniek zich ontwikkelt, zijn nieuwe windmolens milieuvriendelijker dan oude typen molens. In oude windmolens is soms het metaal neodymium gebruikt. Dat komt vaak uit China, waar men het niet zo nauw neemt met milieustandaarden. Dit is een breed probleem en Greenpeace voert in China al jaren actief campagne voor betere milieuwetgeving. De windmolens die de laatste jaren in Nederland zijn gebouwd, zijn meestal zonder dit metaal uitgevoerd.

Windmolens zijn niet schadelijk voor dieren



De klimaatcrisis is funest voor verschillende diersoorten. De broedstranden van schildpadden stromen over, Adelie - pinguins vinden te weinig eten en het leefgebied van de ijsbeer smelt weg. Windmolens beperken de risico's van klimaatverandering.

Wel vliegt er af en toe een vogel tegen een windmolen. Het aantal vogelslachtoffers valt echter in het niet bij andere gevaren voor vogels, zoals hoogspanningskabels en katten. De vogelsterfte door windmolens is slechts 1 à 2 procent van het aantal vogels dat wordt gedood door wegverkeer. Windmoleneigenaren moeten wel hun best blijven doen om vogelslachtoffers te voorkomen.



Vaak wordt beweerd dat het bouwen van windmolens in zee schadelijk zou zijn voor vissen en vogels. In Nederland staan al twee windparken in zee, voor de kust van Egmond. Vanaf de bouw is er uitvoerig onderzoek gedaan naar hoe vissen en vogels reageren op de bouw van de parken en het draaien van de molens daarna. Uit dat onderzoek blijkt eerder een positief dan een negatief effect. Kabeljauw voelt zich thuis tussen de windmolens, andere vissen hebben er geen interesse in. Ze zwemmen er gewoon doorheen. Dat geldt ook voor zeehonden en bruinvissen.

Bij de bouw van windmolens moeten er palen in de grond worden geheid wat in theorie schadelijk kan zijn voor bruinvissen die daar gevoelig voor zijn. In de praktijk blijkt echter niet dat bruinvissen hier last van hebben. Voor aanvang van het heien zijn bruinvissen al op grote afstand vanwege de bouwactiviteiten. Trekvogels hebben vrijwel geen last van windparken. Ze vliegen er omheen of overheen. Het komt nauwelijks voor dat vogels worden geraakt door wieken. Aalscholvers hebben baat bij windparken want voor hen is dit een ideale plek om hun verenpak te drogen.

Windmolens maken ons energie-onafhankelijk



'O jee, Poetin draait de gaskraan dicht.' Als de spanningen met Rusland oplopen, roepen we allemaal dat we energie-onafhankelijk willen zijn. Dat kan ook. In theorie kunnen windmolens volgens wetenschappers de hele wereld van energie voorzien. Realistisch gezien is het nodig om te kiezen een combinatie van windenergie en andere duurzame bronnen. Op die manier kán Nederland binnen afzienbare tijd duurzaam en energieonafhankelijk zijn. We hebben het laten narekenen.

In alle toekomstscenario’s die er gemaakt zijn over onze energievoorziening, of die nu afkomstig zijn van Shell, het International Energy Agency of Greenpeace, neemt wind een belangrijke rol in. Bijna 40% van alle schone energie die we in 2023 in Nederland opwekken zal van wind komen. Dat is zo afgesproken in het Nationale Energieakkoord. Zowel het Nederlandse bedrijfsleven als de overheid hebben zich gebonden aan dit akkoord.

Ook op kleinere schaal kiezen steeds meer mensen voor hun eigen duurzame energievoorziening en investeren in zonne- en windenergie. Zonnepanelen zijn zelfs mogelijk als je met meer huishoudens in één pand woont. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor samen te investeren in een windmolen.

Nederland zou niet bestaan zonder windmolens



Nederland is beroemd om haar windmolens. Ze hebben sinds de zestiende eeuw een groot deel van Nederland gecreëerd door water weg te pompen waardoor land droog kwam te liggen. In de negentiende eeuw stonden er in Nederland meer dan 10.000 windmolens! Daarvan is nu nog een klein deel over. Een aantal van die molens worden nu nog steeds gebruikt. Het is ons culturele erfgoed.

Die molens toen produceerden energie uit wind, die nuttig kon worden gebruikt voor het wegpompen van water of de productie van meel of planken. Dat is bij moderne windmolens niet anders. Het verschil is dat we sinds de negentiende eeuw véél meer energie gebruiken. En dus moeten de windmolens steeds groter worden. Daar staat tegenover dat moderne windmolens veel efficiënter zijn dan houten windmolens.
hjs64
1
Mrzl, de concurrentie in Duitsland zit in Rostock, volgens mij ex DDR dus ten oosten van Denemarken. Als de vandaag gepubliceerde order het Duitse deel van de Noordzee ten westen van Denemarken betreft kan ik heel goed begrijpen dat SIF daar concurrerend is.
A3aan
0
Mijn felicitaties aan de vasthouders. Mooie slotkoers vandaag. Zelf toch een beetje teleurgesteld dat ik waarschijnlijk te vroeg winst gepakt heb. Aan de andere kant, winst in de knip is echte winst. En het gebeurt niet zo vaak dat ik in één dag ruim een eurootje pak. Ik ben altijd al blij met 20 tot 30 cent bij een aandeel van ongeveer 20 euro. En toch zegt mijn glazen bol dat ik ze wel weer terug krijg. Tegen welke koers weet ik nog niet.
[verwijderd]
0
A3 A3 A3.....heb je het nu door?
Stel dat je niet op vakantie was en geen snorfiets uitje had....dan had je alweer zoals gewoonlijk nerveus je winst genomen op 20 cent winst.

Dat is nu net de reden dat jou die hele euro nooit is overkomen....laat staan eens 8 euro in een paar maandjes.

KT zit in je bloed....maar probeer gewoon eens LT
ff_relativeren
0
quote:

SIFFERD schreef op 13 juni 2017 17:24:

[...]

In die tijd dat jij je tekst typt had ik ze al 3x verkocht en weer teruggekocht......

Duhhh ? Hoezo probeer het eens LT ?
[verwijderd]
0
Ja ik zei had....niet heb.
Bij wijze van......etc.
Ik ken A3 al langer en zijn getreuzel dus hij snapt het wel......meer dan je soms denkt. ;)
[verwijderd]
0
Spijtig van de koerssprong vandaag, voor mij allesinds ;)
Dacht zo rond de 17 aan te kopen, dacht dat we daar nog wel zouden komen.
Nu we boven het 52-weeks gemiddelde zitten, denk ik dat er een uptrend zit aan te kopen.
Toch ben ik koppig en koop ik niet, 8% winst mislopen is me wat te veel ;)
Wel een prima periode om inderdaad koopjes te doen lijkt me. Het orderboekje verloopt de laatste tijd wat stroefjes, dan is het het moment om je slag te slaan!
But they dips, ik hoop op nog een nieuwe dip :)
[verwijderd]
0

Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen zelfs niet op koers 18 - 19 kopen wetende dat SIF overmatig is afgestraft vanaf koers 25.

Echt onbegrijpelijk, en dan nog voor een dubbeltje op de eerste rang willen ziiten en wachten op onder in koers 17 ????

Daarnaast zegt het 52-weeks gemiddelde mij NIKS,....evenals de steunlijn (koers 18) van DIEGY waar we allang doorheen waren gezakt (naar 17,8), en een paar dagen later gewoon koers 19,5 doen.

Je zal ze hebben verkocht op basis van dat Technische advies (zogenaamde steunlijnen). Dan ben je helemaal in de zeik genomen.
objectief
0
Weer het gebruikelijke eenzijdige verhaal van Sifferd...raakt kant noch wal.
Niemand weet waar een koers naartoe gaat...als de beurs daalt dan daalt dit aandeel mee.
Kijk naar de adviezen van experts:
19/5 ING kopen met koersdoel 22,50
18/5 NIBC verkopen met koersdoel 16,50

Conclusie: de experts weten het niet...maar Sifferd natuurlijk wel.
[verwijderd]
0
Lastig he begrijpend lezen Fredje.

Wanneer kom jij nou eens met inhoudelijke berichten ?
Want overal waar ik je tegen kom staat complete ONZIN !!

Jammer he dat de koers WEDEROM mijn gelijk bewijst.
En al jouw krankzinnige opmerkingen over verkiopen op en rond koers 18 compleet te niet worden gedaan !!.

Je mag wel op cursus bij me hoor....want wat je allemaal hebt geschreven is echt niet om aan te zien.
420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 14:39
Koers 9,990
Verschil -0,030 (-0,30%)
Hoog 10,020
Laag 9,970
Volume 753
Volume gemiddeld 14.045
Volume gisteren 2.855

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront