Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 2017

2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2017 15:09:

[...]
Die verpanding is geen probleem op dit moment; het is gewoon een vorm van zekerheid.
Het kan een probleem zijn als ze het convenant met de Rabobank schenden. Maar dan zal Rabobank nog direct tot uitwinning over (kunnen)gaan.
[verwijderd]
0
quote:

The Duck Master schreef op 15 juni 2017 15:07:

Zou V8 eigenlijk op de AVA al een goedgekeurd JV hebben, of kunnen ze dat onbeperkt in de tijd blijven uitstellen?

Ze kunnen niet uitstellen en zijn al in overtreding. Wat ze kunnen doen:
- agendapunt vaststelling jaarrekening schrappen en later een AVA oproepen voor vaststelling van de jaarrekening. Dit zou merkwaardig zijn omdat AVA juist draait om vaststelling van de jaarrekening

- de jaarrekening zonder verklaring vast laten stellen door de AVA. Dit zou schandalig zijn. Dan is 2015 ook meteen de laatste goedgekeurde jaarrekening van V8 want no way dat een kantoor de controle van 2017 uit zou willen voeren.

- de AVA annuleren tot de verklaring er ligt.

Ik mag hopen dat AFM inmiddels haar betrokkenheid heeft getoond.
[verwijderd]
0
"8. Benoeming accountant 2017 *
Gezien de korte termijn tussen het publiceren van de jaarrekening en de oproep
van de aandeelhoudersvergadering wordt voorgesteld de benoeming van de
accountant te agenderen voor een buitengewone vergadering van aandeelhouders te
houden in september of oktober 2017. "

Wie krijgt de eer?

Ook een mooie voor het CV van Herschel. Je eerste jaar als CFO en 1. te laat zijn 2. geen goedkeurende verklaring voor drie beursgenoteerde bedrijven uit de stal van V8 en mogelijk ook voor enkele niet beursgenoteerde deelnemingen 3. straks accountantsloos zijn (?)
[verwijderd]
0
quote:

wiegveld schreef op 15 juni 2017 21:20:

www.veb.net/artikel/06287/effect-6-de...

spijker op de kop, wie heeft de hammer?
Een micro entiteit met zeer complexe transacties?

Laat ons niet lachen zeg.

En mijnheer Herschel kan het beste zo snel mogelijk zijn ontslag indienen bij deze club of zich laten uitschrijven uit het accountantsregister. Zijn werkzaamheden daar zijn onverenigbaar met de VGBA. En laten we eerlijk zijn. Een accountant met Value8 op zijn CV komt nergens meer aan de bak.

Artikel 2
Teneinde invulling te geven aan zijn verantwoordelijkheid als accountant om te handelen in het algemeen belang, houdt de accountant zich aan de volgende fundamentele beginselen: (Zie T2)
professionaliteit;
integriteit;
objectiviteit;
vakbekwaamheid en zorgvuldigheid; en
vertrouwelijkheid.

Artikel 3
Het in artikel 2 genoemde fundamentele beginsel professionaliteit is van toepassing op elk handelen of nalaten van de accountant.
De in artikel 2 genoemde fundamentele beginselen integriteit, objectiviteit, vakbekwaamheid en zorgvuldigheid, en vertrouwelijkheid zijn van toepassing op de accountant bij de uitoefening van zijn beroep. (Zie T3)

Paragraaf 2.2 Professionaliteit

Artikel 4
De accountant onthoudt zich van elk handelen of nalaten waarvan hij weet of behoort te weten dat dit het accountantsberoep in diskrediet brengt of kan brengen. (Zie T4 en T4 en T5)

Artikel 5
De accountant die vermoedt dat de organisatie waarbij hij werkzaam is dan wel waaraan hij is verbonden wet- en regelgeving niet naleeft, treft een redelijkerwijs te nemen maatregel. (Zie T5 en T4 en T5)

Paragraaf 2.3 Integriteit

Artikel 6
De accountant treedt eerlijk en oprecht op. (Zie T6 en T6 tot en met T10)

Artikel 7
Indien de accountant betrokken is bij of in verband wordt gebracht met niet-integer handelen van anderen, neemt hij een maatregel gericht op het beëindigen van dit handelen.
Indien de maatregel, bedoeld in het eerste lid, niet mogelijk is distantieert de accountant zich van het niet-integer handelen. (Zie T7 en T6 tot en met T10)

Artikel 8
De accountant die vermoedt dat de organisatie waarbij hij werkzaam is dan wel waaraan hij is verbonden niet integer handelt, treft een redelijkerwijs te nemen maatregel. (Zie T8 en T6 tot en met T10)

Artikel 9
Indien de accountant betrokken is bij of in verband wordt gebracht met informatie die materieel onjuist, onvolledig of misleidend is:
neemt hij een maatregel gericht op het wegnemen van de onjuistheid, onvolledigheid of misleiding; of
voegt de accountant aan deze informatie een mededeling toe waarin hij de onjuistheid, onvolledigheid of misleiding aan de beoogde gebruikers van de informatie kenbaar maakt.
Indien de maatregel of mededeling, bedoeld in het eerste lid, niet mogelijk is distantieert de accountant zich van deze informatie. (Zie T9 en T6 tot en met T10)

Artikel 10
Indien de betrokkenheid van de accountant bij bepaalde informatie door een ander onjuist wordt voorgesteld, treft de accountant een redelijkerwijs te nemen maatregel om zijn werkelijke betrokkenheid aan de beoogde gebruikers van de informatie kenbaar te maken. (Zie T10 en T6 tot en met T10)

Paragraaf 2.4 Objectiviteit

Artikel 11
De accountant laat zich bij zijn afwegingen niet ongepast beïnvloeden. (Zie T11)
Paragraaf 2.5 Vakbekwaamheid en zorgvuldigheid

Artikel 12
De accountant houdt zijn vakbekwaamheid op het niveau dat is vereist om een professionele dienst op een adequate wijze te kunnen verlenen. (Zie T12 tot en met T15)

Artikel 13
De accountant past de bij een professionele dienst relevante wet- en regelgeving toe.
De accountant voert een professionele dienst nauwgezet, grondig en tijdig uit. (Zie T12 tot en met T15)

keffertje
0
quote:

wiegveld schreef op 15 juni 2017 21:20:

www.veb.net/artikel/06287/effect-6-de...

spijker op de kop, wie heeft de hammer?
Graag het hele artikel plaatsen indien het verschijnt morgen of overmorgen.

Ome Koos brengt de koers weer richting de 6 euro, maar waarom eigenlijk?
The Duck Master
0
www.iexgroup.nl/Column/267718/IEX-Gro...

De lamme neemt de blinde over :)
Nu maar hopen dat IEX (V8) niet net zo in de luren is gelegd als de klanten van Tostrams...
keffertje
0
quote:

The Duck Master schreef op 16 juni 2017 09:14:

www.iexgroup.nl/Column/267718/IEX-Gro...

De lamme neemt de blinde over :)
Nu maar hopen dat IEX (V8) niet net zo in de luren is gelegd als de klanten van Tostrams...
Er zal ongetwijfeld maar een argument zijn voor deze move: te activeren goodwill. Opzitter kan zijn borst natmaken en zijn rekening weer verhogen
[verwijderd]
0
Jammer dat Rienk Kamer (1943-2011) er niet meer is. Die kon het altijd leuk vertellen en zijn bedrijf was vast ook doelwit van IEX geworden ;)
[verwijderd]
0
tja. de reactie van value8 (kom kennismaken) na een gedegen verhaal over je stuntelige toko is veelzeggend. einde oefening lijkt me.
[verwijderd]
0
Hartelijk dank Wiegveld voor het delen van dit artikel.

We naderen de unieke situatie dat er op de AvA een jaarrekening ligt zonder controleverklaring.

Zondag is Jaap van Duijn weer te gast bij Harry Mens. En deze keer zal hij wel zeggen dat de accountant er niet om kon lachen en dat iedereen het lachen nu ook wel is vergaan inclusief hem zelf.

Ik houd het erop dat er een afkeurende verklaring ligt En misschien deelt Opzitter die wel zelf uit op de AvA als de directie daar niet aan wil.

De accountant is er tenslotte in het algemeen belang en staat nu meer dan ooit onder druk om dat waar te maken.

En vergeet HFS Group en FNG niet. Die zitten met het zelfde probleem.
[verwijderd]
0
Fijn dat ik dit artikel heb kunnen lezen. Keek er al een week naar uit.

De reactie van Value8 is weer exemplarisch en typisch PPdV. Er wordt totaal niet ingegaan op de punten van kritiek. Geen woord over de verpanding van minderheidsbelangen, geen woord over de ontbrekende controleverklaring, geen woord over de operationele verliezen, geen woord over de bonussen voor het bestuur, gewoon helemaal niks. Alles wordt weer weggewuifd met de bekende quotes over 800 medewerkers die allemaal hun stinkende best doen. Maar wat koop je daarvoor? Helemaal niks... Al werkten er 800.000 mensen bij Value8, daar gaat het helemaal niet om.

Ze gaan straks op de AvA het hele riedeltje weer afdraaien en de bijkans heilige Peter Paul zal dankbaar het applaus van zijn discipelen in ontvangst nemen. Ze gaan gewoon zonder accountantsverklaring de agendapunten in stemming brengen en alle voorstellen worden aangenomen. Zo lang er geen autoriteit is die ingrijpt gaat Peter Paul gewoon zijn eigen Goddelijke gang.
[verwijderd]
0
De verpanding van de beursgenoteerde minderheidsbelangen is natuurlijk een ernstige benadeling van de aandeelhouders en beperkt bovendien Value8 enorm in haar bewegingsvrijheid. Value8 kan deze effecten (uitsluitend na toestemming van de bank) nog slechts aanwenden om de bankschuld af te lossen. Dit is nieuwe en onprettige informatie. Voor de aandeelhouders waren deze belangen altijd een geruststellende gedachte omdat de aandeelhouder er - naar nu blijkt onterecht - vanuit kon gaan dat in tijden van liquiditeitskrapte er nog een behoorlijke buffer was aan eenvoudig contant te maken effecten. Bovendien zal, in het onverhoopte geval dat Value8 failliet gaat, de gehele opbrengst naar de bank gaan en staat de aandeelhouder met lege handen. Het is daarom een grove nalatigheid dat deze informatie niet eerder in de jaarverslagen van Value8 is gepubliceerd.

DeZwarteRidder
0
quote:

Inquisitor schreef op 17 juni 2017 10:03:

De verpanding van de beursgenoteerde minderheidsbelangen is natuurlijk een ernstige benadeling van de aandeelhouders en beperkt bovendien Value8 enorm in haar bewegingsvrijheid. Value8 kan deze effecten (uitsluitend na toestemming van de bank) nog slechts aanwenden om de bankschuld af te lossen. Dit is nieuwe en onprettige informatie. Voor de aandeelhouders waren deze belangen altijd een geruststellende gedachte omdat de aandeelhouder er - naar nu blijkt onterecht - vanuit kon gaan dat in tijden van liquiditeitskrapte er nog een behoorlijke buffer was aan eenvoudig contant te maken effecten. Bovendien zal, in het onverhoopte geval dat Value8 failliet gaat, de gehele opbrengst naar de bank gaan en staat de aandeelhouder met lege handen. Het is daarom een grove nalatigheid dat deze informatie niet eerder in de jaarverslagen van Value8 is gepubliceerd.
De verpanding van sommige bezittingen is gewoon zeer goed nieuws voor de aandeelhouders van V8, want hierdoor wordt V8 in feite gedwongen om z'n bankschuld af te lossen.
Zodra dat gebeurt is, wordt V8 gedwongen om de tering naar de nering te zetten en kan V8 niet meer failliet gaan.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 juni 2017 10:21:

[...]
De verpanding van sommige bezittingen is gewoon zeer goed nieuws voor de aandeelhouders van V8, want hierdoor wordt V8 in feite gedwongen om z'n bankschuld af te lossen.
Zodra dat gebeurt is, wordt V8 gedwongen om de tering naar de nering te zetten en kan V8 niet meer failliet gaan.
Dit ben ik volstrekt niet me je eens. Bovendien impliceer je dat Value8 kennelijk een dergelijke "stok achter de deur" nodig heeft. Zoals ik al schreef: bij een (al dan niet tijdelijke) liquiditeitskrapte zit Value8 meteen klem. Het is in zo'n geval heel fijn om snel een liquide bezit te kunnen verkopen of (op dat moment) te verpanden tegen cash. Dat laatste is nu al gebeurd en de cash is alweer op. Het is ook een onterechte aanname dat Value8 na aflossing van de bankschuld niet meer failliet kán gaan. Ieder bedrijf kan failliet gaan en Value8 loopt wat dat betreft zeker een verhoogd risico. Bedenk je altijd: een faillissement wordt NOOIT veroorzaakt door een solvabiliteitsprobleem maar ALTIJD door een liquiditeitsprobleem. Vrij beschikbare liquiditeiten zijn dus ALTIJD goed voor een onderneming.

2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:33
Koers 5,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 3.253
Volume gisteren 4.109

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront