ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML in 2017

3.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 148 149 150 151 152 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Timing the Moment schreef op 16 juni 2017 23:13:

Sorry, maar zie het het nou goed? ASML in US iets lager gesloten dan slot AEX? De overige NL fondsen zijn wel ietsjes omhoog gegaan vergeleken met het slot van Europa:

www.beursgorilla.nl/nl-fondsen-usa.asp

Ja kwam door de spike up bij NL close

= optie expiratie belangen

Alle drie de semiconductors zijn vandaag zwaar gemanipuleerd voor de quadruple witching.

Ik verwacht vanaf maandag dat de echte trends weer naar voren gaan komen
[verwijderd]
0
Dankje! Dat kan inderdaad een verklaring zijn. Ik ben benieuwd wat ASML volgende week zal doen.

Techfondsen zijn nog beetje onder druk de laatste tijd. Kijken wat volgende week het zal worden.
[verwijderd]
0
quote:

Timing the Moment schreef op 17 juni 2017 00:13:

Dankje! Dat kan inderdaad een verklaring zijn. Ik ben benieuwd wat ASML volgende week zal doen.

Techfondsen zijn nog beetje onder druk de laatste tijd. Kijken wat volgende week het zal worden.
Ik vind het grootste onzin de tech-correctie.
Alsof er iets is gezegd wat 'nog niet bekend was'.

Zolang de uptrend in de DowJones doorgaat, zijn we nog lang niet klaar met uptrenden.

Vergeet ook niet, JP Morgan is bv op de 54-56 ingestapt met zon 3% extra aandeel bij ASMI.
ALs die gasten met alle voorkennis in de wereld instappen vlak voor zo'n correctie, dan is er nog een heeeele lange weg omhoog te gaan.
roloff
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 juni 2017 07:03:

[...]
Aardige strategie, die ik regelmatig volg bij TT en RDS, en momenteel ook bij Aegon en SBM, en Microsoft in de US. Wel met een paar kanttekeningen:

- Bij TT hou ik naast die geschreven optieconstructies ook een ijzeren voorraad aan in de vorm van aandelen en deep-itm calls. Dit omdat dat 'bijzondere bericht' met een plotse koersstijging tot 12-15€ als gevolg, zomaar kan komen. Ik zeg niet dat die kans de komende maanden groot is, maar het kan wel. Jij weet als volger van het TT-forum waar ik het over heb.
- Bij RDS is mijn gedoe wellicht niet zo slim, je mist bij opties het dividend. Met excuus aan Roloff (@rolof), die me er vaak genoeg op wees.
- Bij ASML werk ik met diagonale call spreads, bijv. gekochte calls dec 90 en geschreven calls sep 115 (in sep door te rollen). Dit omdat bij een zeker inzetbaar bedrag dan aan hoger aantal contracten mogelijk is dan bij geschreven puts (vanwege de marginverplichtingen bij puts).

- Mijn belangrijkste kanttekening is een heel algemene. Je doet net of het met dat schrijven (verkopen) van opties makkelijk geld verdienen is. Alsof je tegenpartijen gek zijn.
Je negeert het risico van een doorgaande/ sluipende baisse. Ik heb zelf mijn lessen geleerd in begin 2003 en begin 2009. Dan gaan je aandelen en geschreven puts volledig door het putje, en worden de marginverplichtingen bij geschreven puts een loden last. Met name in 2003 heb ik toen veel geld verspeeld. Door die les was ik in 2009 voorzichtiger, maar toch...

Nu hoor ik je al zeggen: grijp dan in, hanteer een harde stoploss. Ja makkelijk gezegd. Bij een dip, groot of klein, gaat er geen bel bij de bodem. Als je te snel aan de noodrem trekt (zoals bij de dalingen van deze week), gooi je ook geld weg en maak je met je strategie nooit winst.

Nogmaals, je tegenpartijen zijn ook niet gek, daar zitten knappe koppen bij. Plus de "tucht van de markt". Daarom werk ik vaak met long call-spreads en short put-spreads. Je winsten zijn dan minder, maar de risico's ook.
Het blijft een rare bezigheid dat beleggen. Ben ik slimmer dan mijn tegenpartij? Nee, waarom denk ik dan eigenlijk een gemiddeld leuk rendement te halen?

Ik heb daar wel een paar bescheiden gedachten over, maar wil eerst jullie 'ervaren rotten' aan het woord laten ;-)

@Beperktedijkbewaking / hallo Han, dank voor je analyse.

Dividend RDS is inderdaad niet te versmaden :-), zeker bij een wat grotere positie.

gr. Roloff

DeZwarteRidder
0
ASML koopwaardig volgens Citi, maar er zijn alternatieven

De altijd wat cyclische chipsector ligt er al een tijdje erg goed bij en de resultaten van de bedrijven in deze sector bevestigen dat de groei er inderdaad goed in zit. Citi Research verhoogde deze week nog het advies voor ASML van Houden naar Kopen en noemde daarbij een koersdoel van 135 euro, 20 euro meer dan de huidige koers.

De analisten van Citi noemen ASML één van de beste technologiebedrijven in de wereld. De toeleverancier van de halfgeleider industrie is de dominante partij binnen een oligopolie en beschikt daardoor over 'pricing power'.

Maar de koers is de laatste jaren sterk opgelopen en bleek deze week kwetsbaar. In het kielzog van de correctie op de Nasdaq kreeg de koers van ASML deze week

Er zijn meer interessante bedrijven in deze sector. Met ASML, ASM International en BE Semiconductor is de Amsterdamse beurs ruim voorzien in chipmachinemakers. Het drietal verschilt sterk, zowel wat betreft de activiteiten als wat betreft de waardering. Enkele feiten op een rij.

ASM International was in Europa een van de eersten die machines ging maken voor de fabricage van halfgeleiders. In 1984 startte ASM International een joint venture met Philips: ASML. Dit is vandaag de dag een van de grote successen in het Nederlandse bedrijfsleven. Na de verkoop van het dochterbedrijf ASM-Fico in Herwen in 1993 aan Berliner Elektro Holding AG in Berlijn ontstond BE Semiconductor Industries in Duiven (BESI).

ASML, ASMI en BESI houden zich met een totaal ander deel van het chipproductieproces bezig. ASML is gespecialiseerd in de ‘wafersteppers’ en scanners’, waarbij met een fotografisch proces (lithografie) de patronen op de siliciumschijven wordt aangebracht. Daarbij worden steeds fijnere lasers gebruikt, tegenwoordig op basis van extreem ultraviolet licht, waarmee zeer kleine details aangebracht kunnen worden.

ASM International is actief in de ‘front-end’ van het productieproces: het bewerken van de wafers voordat ze een machine zoals die van ASML ingaan. BESI is actief in de ‘back-end’ van het proces: de assemblage en de verpakking.

ASML is natuurlijk hét succesverhaal van de Amsterdamse beurs van deze eeuw, maar ook het aandeel BESI deed het erg goed. Het zijn echter qua omvang nog twee zeer uiteenlopende bedrijven: BESI is net geen twee miljard waard, ASML meer dan 25 keer zoveel. ASM International is een beetje de brekebeen in dit gezelschap: een achterblijvende koers en vaak veel gedoe met activistische aandeelhouders die ontevreden zijn over het management en ook graag zouden zien dat het bedrijf zijn waardevolle belang in ASM Pacific Technology verkoopt. Op basis van de huidige koerswinstverhoudingen en het hoge dividendrendement oogt BESI van dit drietal nu het meest aantrekkelijk. Toch zijn analisten het meest positief over ASM International: Van de 13 die het bedrijf volgen geven er maar liefst 11 een koopadvies, 1 zegt houden en 1 verkopen.

Chipmachinemakers Beurswaarde Jaaromzet 2017 KW 2017 Dividendrendement
ASM International €3,4 miljard €691 miljoen 19 1,3%
ASML €51,2 miljard €8,2 miljard 29 1,0%
BE Semiconductor €1,9 miljard €462 miljoen 22 3,0%
Applied Materials $48,1 miljard $14,2 miljard 17 0,9%

(Taxaties, bron: Bloomberg)

Wie overweegt deze sector in de beleggingsportefeuille op te nemen mag ook een blik werpen op het Amerikaanse Applied Materials, de grootste chipmachinemaker ter wereld en dominant in zo ongeveer alle stappen van het proces behalve die waarin ASML zich heeft gespecialiseerd.

Uit gegevens van Bloomberg blijkt dat op basis van de PEG-ratio (de verhouding tussen de koerswinstverhouding en de verwachte groei) Applied Materials nu relatief aantrekkelijk is. De PEG-ratio ligt bij dit Amerikaanse bedrijf onder de 1, zoals beleggers het graag zien. Voor de drie Nederlandse sectorgenoten is dit getal nu groter dan 1. Van de 24 analisten die Applied Materials volgen geven er 19 een koopadvies, 4 zeggen houden en 1 verkopen.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

rolof schreef op 17 juni 2017 13:58:

[...]@Beperktedijkbewaking / hallo Han, dank voor je analyse.

Dividend RDS is inderdaad niet te versmaden :-), zeker bij een wat grotere positie.

gr. Roloff
Sorry, ik vecht hier niet alleen voor grotere posities. Ik vecht ook voor de kleine man, al dan niet via RDS, FUR of TT.

Veel geluk in de Algarve.
Zweten jullie daar ook zo? De zomers worden steeds heter, zo zeggen sommige deskundigen. Volg je de ontwikkelingen nog?

De plantjes op mijn balkon hebben nu al last van de zon.
Het betekent hier import van biologische exoten, zoals luidruchtige kanariepieten.
Voor mensen geldt hetzelfde. Hou toch eens jullie luidruchtige Islam voor je!

Ik benoem een nieuw mensenrecht: behoud van eigen cultuur! Ook van mijn calvinistische cultuur. No way dat economische import dat veranderen zou mogen.

Behoud van eigen cultuur betekent dat GL op vele manieren op hun visie terug moet komen. Zij benoemen de oude katholieke of protestante, kortom westerse, cultuur als VEROUDERD.
Niet namens mij! Die lui vergissen zich echt.

Noem iemand en enige filosoof van naam, Spinoza of Hume of Lodge.
Ik heb op die lui gestudeerd en alles van gelezen. Geen van hen verguisde onze volkscultuur. INTEGENDEEL, ZIJ KWAMEN ER OP AF.

Net zolang tot de bananenbom barst. We zijn nu al het dichtstbevolkte land van Europa, en nr 3 ofzo in de hele wereld. Er is een steeds groter tekort aan sociale huurwoningen.
Het is me een raadsel waarom dit gegeven in de politieke discussies hier over immigratie nooit een rol speelt.
roloff
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 juni 2017 21:07:

[...]
Sorry, ik vecht hier niet alleen voor grotere posities. Ik vecht ook voor de kleine man, al dan niet via RDS, FUR of TT.

Veel geluk in de Algarve.
Zweten jullie daar ook zo? De zomers worden steeds heter, zo zeggen sommige deskundigen. Volg je de ontwikkelingen nog?

De plantjes op mijn balkon hebben nu al last van de zon.
Het betekent hier import van biologische exoten, zoals luidruchtige kanariepieten.
Voor mensen geldt hetzelfde. Hou toch eens jullie luidruchtige Islam voor je!

Ik benoem een nieuw mensenrecht: behoud van eigen cultuur! Ook van mijn calvinistische cultuur. No way dat economische import dat veranderen zou mogen.

Behoud van eigen cultuur betekent dat GL op vele manieren op hun visie terug moet komen. Zij benoemen de oude katholieke of protestante, kortom westerse, cultuur als VEROUDERD.
Niet namens mij! Die lui vergissen zich echt.

Noem iemand en enige filosoof van naam, Spinoza of Hume of Lodge.
Ik heb op die lui gestudeerd en alles van gelezen. Geen van hen verguisde onze volkscultuur. INTEGENDEEL, ZIJ KWAMEN ER OP AF.

Net zolang tot de bananenbom barst. We zijn nu al het dichtstbevolkte land van Europa, en nr 3 ofzo in de hele wereld. Er is een steeds groter tekort aan sociale huurwoningen.
Het is me een raadsel waarom dit gegeven in de politieke discussies hier over immigratie nooit een rol speelt.

@Beperktedijkbewaking, beste Han,

Je slaat de spijker op zun(ne) kop. Dat is de reden waarom we nov. jl. zijn geëmigreerd naar Portugal. N. had 2 jaar geleden iets op haar Facebook gezet en moskee was het er niet mee eens. N. moest op politiebureau komen en zich verantwoorden. Loopt nog steeds. Zij en ik appartement c.q. huisje verkocht en op naar Algarve (appartementje op Amendoeira golf resort gekocht, al golven we geen van beide). Hier afgelopen dagen 38 - 40 graden (iets te heet), maar de views over de greens en de vele palmen zijn niet te versmaden.

Nancy is inmiddels expert op het gebied waarom Islam er zo´n puinhoop van maakt. Las haar je post voor en ze mailt me 2 links (cultureel marxisme en Kalergi plan), daar laat ik het bij.

eunmask.wordpress.com/2015/12/23/de-v...

curiales.nl/2015/03/13/cultureel-marx...

Apropos aandelen, positie ASML iets uitgebreid. Aandelen Alibaba week geleden verkocht (winst genomen), Nasdaq topte.

Royal Dutch Shell houd ik mijn positie zoals die is.

Goed dat je het voor de kleine man opneemt, zo rijk als jij denkt dat ik ben, ben ik niet. 2008 / 2009 aardig wat verloren hoor. Maar dat vormt je en je kan het toch niet meenemen (op die zwarte wagen zit geen imperial om een koffer geld mee te nemen). Boven zijn we allemaal gelijk. Gelukkig maar :-).

Heb trouwens 25 jaar op een sociale werkplaats gewerkt, daar zie je een andere kant van de maatschappij. En wat heb ik een respect voor het gros van de mensen die daar werken en geen rottebal verdienen. Ik realiseerde me terdege dat ik aan de goede (dus gemakkelijke) kant stond. Ben me daar nog steeds iedere dag van bewust.

Hier in Portugal (arm land, wettelijk minimumloon volwassenen is circa 550 euro per maand) heb ik veel respect voor de Portugees die daar van rond moet komen.

Hartelijke en warme groet uit een eveneens warme Algarve, Roloff
Beperktedijkbewaking
0
@Roloff,
vind je het erg als ik die Kalergi wel een engerd noem?

Over je 2e link: het overheidsbeleid in Zweden mbt immigratie is idd krankjorum.
Over gescheiden zwemmen: dat was in mijn kindertijd in sommige stedelijke zwembaden ook normaal. Ik kan me er niet zo over opwinden.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

holenbeer schreef op 16 juni 2017 17:39:

[...]
Hoi,

ik denk niet alleen rendement te maken, ik maak het ook. Ik denk dat mijn tegenpartij niet die slimme en snelle marketmakers, banken enz. zijn. Ik denk dat het beleggers zijn die angstiger en hebzuchtiger zijn dan ik nu ben. Net zo angstig en hebzuchtig als ik een tijdje geleden was.
Dan koop je namelijk calls, omdat je denkt dat die winst gaan opleveren, als de koers even omhoog gaat. Of puts, omdat je bang bent dat de koersen onderuit gaan.
In het merendeel van de gevallen (ik lees 75 %, 90 %) lopen die paniekerige putaankopen en die overmoedige callaankopen waardeloos af. Dat was bij mij ook zo, ook in ons geliefde en gehate TT.

Dus dan denk je, hoe kan ik dat omdraaien: door de transactie om te draaien. Gedekte calls verkopen, en puts verkopen op een zodanige strike, dat je de aandelen wil hebben en kan betalen.

Natuurlijk kan er een crash of baisse komen, en dan moet ik verlies incasseren. Maar ik heb 2 statistieken in mijn voordeel:
- de meeste verkochte opties lopen waardeloos af. En als calls niet waardeloos aflopen, betekent het dat je je aandelen met winst + premie verkoopt
- crashes komen minder vaak voor dan waar men bang voor is, en ze herstellen vaak snel. Stel ik had ASML-puts geschreven voor de laatste crash, op het hoogtepunt in 2007 van 31,5. Toen kwam de crash, en stel ik had ze op netto 28 moeten kopen, 10 % onder die top. Eind 2009 stonden ze alweer op 28, en nu staan ze boven de 100.

Tuurlijk had je, door puts te schrijven op Imtech, een boel geld kunnen verliezen. Ik kijk dan ook wel uit waarop ik ze schrijf:
- ASML
- AMG
- Nvidia
- TT
- BESI
- Aperam
- ArcelorMittal

Als bescherming koop ik overigens ook puts, op aandelen waarvan ik verwacht dat die bij een crash of ander ongerief naar beneden storten:
- Tesla, er hoeft maar dit te gebeuren met Autopilot, met de businesscase van Model 3 of met mister Musk himself en er kan zo tientallen tot 100 dollar af
- AF-KLM, de kans dat de Franse piloten gaan staken, er een computerstoring is, of dat de huidige bullrun omdraait is reëel

Ik heb zelfs puts op Herbalife, omdat dat een groot Ponzi scheme is, en als dat uitkomt (of als meer mensen dat gaan geloven, zelfs al is het niet waar) kon het wel eens een gevalletje Imtech worden.

Wat betreft het vastclicken.
Momenteel staan mijn Nvidia-aandelen op 5 % winst (van 145 naar 152). Ik wil ze in december wel kwijt voor 170. Ik kan wachten of dat gebeurt, maar ik heb een call december 170 verkocht voor 1365 dollar.
Kunnen ook weer 2 dingen gebeuren:
- Nvidia stijgt genoeg, in december verkoop ik voor 170: 2500 dollar winst + 1365 premie. Als ik geloof hou in Nvidia, kan ik ze op dat moment zelfs weer terugkopen. Zolang ze dan niet boven de 183 staan heb ik dan nog steeds winst. Als ze wel boven die 183 staan heb ik pech gehad, een mooie spurt gemist en misschien wel voor maanden of jaren het nakijken. So be it.
- Nvidia daalt of stijgt in elk geval niet, de premie loopt uit de call en ik koop die goedkoper terug of laat hem zelfs waardeloos aflopen

Dat lager terugkopen en hoger opnieuw verkopen kan je soms wekelijks of dagelijks doen, en dan heb je al snel 10-20 % te pakken. Je houdt gewoon de aandelen aan en met die calls profiteer je van de paar procent op en neer gaande koers, die zich vertaalt in een 10-20 % op en neer gaande callprijs. Heb ik sinds de techcrash vorige week 2 keer gedaan, heeft 130 dollar opgeleverd, dit wordt de 3e keer.
Ik beschouw dat als een alternatief voor dividend. Redelijk risicoloos, immers, de calls zijn gedekt, en als de zooi echt naar beneden gaat, moet je gedisciplineerd de aandelen verkopen en de call terugkopen.

Maar dat moet je ook als je geen call hebt verkocht, en die call dempt de daling van de aandelen behoorlijk.
En uiteraard, op enig moment kan je dan weer puts verkopen in de hoop dat je de verkochte aandelen iets lager weer kan oppikken met premie.

Ik heb overigens met 2 dingen mijn grootst everliezen behaald:
- opties kopen: dus nu verkoop ik ze vooral
- in paniek verlies beperken: ik doe nu zo min mogelijk aan stop loss, meestal heb ik spijt en staat de koers in no time weer boven mijn stoploss verkoop.
Ik constateer dat we grotendeels hetzelfde denken. Onze meer of minder 'slimme' tegenpartijen bestaan niet alleen uit gretige of juist te voorzichtige optiekopers, maar ook uit grote institutionele beleggers (bv. pensioenfondsen) die niet snel handelen kunnen en ook niet al teveel risico willen of mogen lopen.

Vraagje: koop je bij Tesla, AF-KLM en Herbalife de kale puts? Of alleen als dekking bij aandelen?

Overigens bedankt voor de discussie en je uitvoerige toelichtingen. Een mens is nooit te oud om te leren. Hopelijk hebben meelezende beginnende optiebeleggers er ook wat aan gehad!

roloff
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 juni 2017 23:07:

@Roloff,
vind je het erg als ik die Kalergi wel een engerd noem?

Over je 2e link: het overheidsbeleid in Zweden mbt immigratie is idd krankjorum.
Over gescheiden zwemmen: dat was in mijn kindertijd in sommige stedelijke zwembaden ook normaal. Ik kan me er niet zo over opwinden.

@Beperktedijkbewaking, natuurlijk is Kalergi een grote engerd.
Zijn plan is basis voor ´Bilderberg´, ´New World Order´, Politieke EU Elite, Soros, etc.

Hier gaat Europa en het ergste is dat het doelbewust is, via massa immigratie aan kapot.

Groet, Roloff

[Modbreak IEX: Gelieve verder inhoudelijk over ASML te reageren.]
holenbeer
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 juni 2017 23:22:

[...]
Ik constateer dat we grotendeels hetzelfde denken. Onze meer of minder 'slimme' tegenpartijen bestaan niet alleen uit gretige of juist te voorzichtige optiekopers, maar ook uit grote institutionele beleggers (bv. pensioenfondsen) die niet snel handelen kunnen en ook niet al teveel risico willen of mogen lopen.

Vraagje: koop je bij Tesla, AF-KLM en Herbalife de kale puts? Of alleen als dekking bij aandelen?

Overigens bedankt voor de discussie en je uitvoerige toelichtingen. Een mens is nooit te oud om te leren. Hopelijk hebben meelezende beginnende optiebeleggers er ook wat aan gehad!

Gewoon de kale puts. Als ze instorten schieten die in waarde omhoog. Is deelverzekering voor de hele porto.
Schip0100
0
[quote alias=holenbeer id=10102847 date=201706161739]
[...]
Hoi,

ik denk niet alleen rendement te maken, ik maak het ook. Ik denk dat mijn tegenpartij niet die slimme en snelle marketmakers, banken enz. zijn. Ik denk dat het beleggers zijn die angstiger en hebzuchtiger zijn dan ik nu ben. Net zo angstig en hebzuchtig als ik een tijdje geleden was.
Dan koop je namelijk calls, omdat je denkt dat die winst gaan opleveren, als de koers even omhoog gaat. Of puts, omdat je bang bent dat de koersen onderuit gaan.
In het merendeel van de gevallen (ik lees 75 %, 90 %) lopen die paniekerige putaankopen en die overmoedige callaankopen waardeloos af. Dat was bij mij ook zo, ook in ons geliefde en gehate TT.

Dus dan denk je, hoe kan ik dat omdraaien: door de transactie om te draaien. Gedekte calls verkopen, en puts verkopen op een zodanige strike, dat je de aandelen wil hebben en kan betalen.

Natuurlijk kan er een crash of baisse komen, en dan moet ik verlies incasseren. Maar ik heb 2 statistieken in mijn voordeel:
- de meeste verkochte opties lopen waardeloos af. En als calls niet waardeloos aflopen, betekent het dat je je aandelen met winst + premie verkoopt
- crashes komen minder vaak voor dan waar men bang voor is, en ze herstellen vaak snel. Stel ik had ASML-puts geschreven voor de laatste crash, op het hoogtepunt in 2007 van 31,5. Toen kwam de crash, en stel ik had ze op netto 28 moeten kopen, 10 % onder die top. Eind 2009 stonden ze alweer op 28, en nu staan ze boven de 100.

Tuurlijk had je, door puts te schrijven op Imtech, een boel geld kunnen verliezen. Ik kijk dan ook wel uit waarop ik ze schrijf:
- ASML
- AMG
- Nvidia
- TT
- BESI
- Aperam
- ArcelorMittal

Als bescherming koop ik overigens ook puts, op aandelen waarvan ik verwacht dat die bij een crash of ander ongerief naar beneden storten:
- Tesla, er hoeft maar dit te gebeuren met Autopilot, met de businesscase van Model 3 of met mister Musk himself en er kan zo tientallen tot 100 dollar af
- AF-KLM, de kans dat de Franse piloten gaan staken, er een computerstoring is, of dat de huidige bullrun omdraait is reëel

Ik heb zelfs puts op Herbalife, omdat dat een groot Ponzi scheme is, en als dat uitkomt (of als meer mensen dat gaan geloven, zelfs al is het niet waar) kon het wel eens een gevalletje Imtech worden.

Wat betreft het vastclicken.
Momenteel staan mijn Nvidia-aandelen op 5 % winst (van 145 naar 152). Ik wil ze in december wel kwijt voor 170. Ik kan wachten of dat gebeurt, maar ik heb een call december 170 verkocht voor 1365 dollar.
Kunnen ook weer 2 dingen gebeuren:
- Nvidia stijgt genoeg, in december verkoop ik voor 170: 2500 dollar winst + 1365 premie. Als ik geloof hou in Nvidia, kan ik ze op dat moment zelfs weer terugkopen. Zolang ze dan niet boven de 183 staan heb ik dan nog steeds winst. Als ze wel boven die 183 staan heb ik pech gehad, een mooie spurt gemist en misschien wel voor maanden of jaren het nakijken. So be it.
- Nvidia daalt of stijgt in elk geval niet, de premie loopt uit de call en ik koop die goedkoper terug of laat hem zelfs waardeloos aflopen

Dat lager terugkopen en hoger opnieuw verkopen kan je soms wekelijks of dagelijks doen, en dan heb je al snel 10-20 % te pakken. Je houdt gewoon de aandelen aan en met die calls profiteer je van de paar procent op en neer gaande koers, die zich vertaalt in een 10-20 % op en neer gaande callprijs. Heb ik sinds de techcrash vorige week 2 keer gedaan, heeft 130 dollar opgeleverd, dit wordt de 3e keer.
Ik beschouw dat als een alternatief voor dividend. Redelijk risicoloos, immers, de calls zijn gedekt, en als de zooi echt naar beneden gaat, moet je gedisciplineerd de aandelen verkopen en de call terugkopen.

Maar dat moet je ook als je geen call hebt verkocht, en die call dempt de daling van de aandelen behoorlijk.
En uiteraard, op enig moment kan je dan weer puts verkopen in de hoop dat je de verkochte aandelen iets lager weer kan oppikken met premie.

Ik heb overigens met 2 dingen mijn grootst everliezen behaald:
- opties kopen: dus nu verkoop ik ze vooral
- in paniek verlies beperken: ik doe nu zo min mogelijk aan stop loss, meestal heb ik spijt en staat de koers in no time weer boven mijn stoploss verkoop.

echt een super analyse. In vergelijk met Holenbeer ben ik een newbee.
Maar wat een waardering voor deze heldere uitleg van een lastige materie
Anneleen
0
Beminde gelovigen AANDELEN bezitters ASML
De koers zal nu weldra omhoog gaan aldus mijn PMGG
Vele hedgefondsen komen anders vrijdag in de problemen
En daar zorgen ze wel voor dat dat niet gebeurt!
C200
0
Koersdoel naar 131,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 100,00 naar 131,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling.

ASML blijft één van de favorieten in de halfgeleidersector van analist Tammy Qiu. Zij blijft enthousiast over de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet van de Veldhovense onderneming.

Qiu voorziet dat EUV marktbreed "op tijd" zal worden geaccepteerd tussen 2019 en 2020. ASML ligt volgens de analist dan ook op schema om de eigen doelstellingen voor de nieuwe technologie te halen.

Om de financiële doelstellingen van ASML voor 2020 te halen, is het volgens Qiu ook essentieel dat EUV een succes wordt.

Het grootste risico voor monopolist ASML is als klanten hun investeringen terugschroeven, maar momenteel is dit niet het geval. Qiu verwacht dat de concurrentie tussen TSMC, Samsung en Intel zal oplaaien, waarvan ASML zal profiteren.

Het aandeel ASML sloot maandag 1,3 procent hoger op 117,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 20, 2017 02:04 ET (06:04 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
triple a
0
quote:

Prince Meander schreef op 20 juni 2017 07:41:

Beminde gelovigen AANDELEN bezitters ASML
De koers zal nu weldra omhoog gaan aldus mijn PMGG
Vele hedgefondsen komen anders vrijdag in de problemen
En daar zorgen ze wel voor dat dat niet gebeurt!
Ha Princie

Ik ben een buitenkerkelijke christen jood en islamiet hahah; mooi om weer wat prikkelende opmerkingen van je te
horen;

Heb het volste vertrouwen dat ASML och goe ontwikkeld

tot spreken

Triple A

Jan K
Nice guy
0
quote:

Prince Meander schreef op 20 juni 2017 07:41:

Beminde gelovigen AANDELEN bezitters ASML
De koers zal nu weldra omhoog gaan aldus mijn PMGG
Vele hedgefondsen komen anders vrijdag in de problemen
En daar zorgen ze wel voor dat dat niet gebeurt!
Als je blijft roepen dat ASML gaat stijgen krijg je vanzelf gelijk en als je geen gelijk hebt is het een prachtig instapmoment. Dit neemt toch niemand serieus man
voda
0
ASML zet opleidingscentrum op in China

Gepubliceerd op 21 jun 2017 om 08:56 | Views: 1.051 |

ASML 15:24
115,45 -0,70 (-0,60%)

SHANGHAI (AFN) - ASML gaat samen met de lokale onderzoeksfirma ICRD een trainingscentrum op het gebied van chiptechnologie opzetten in Shanghai. De chipmachinefabrikant wil zo zijn positie op de snelgroeiende Chinese markt versterken.

Het Veldhovense bedrijf gaat ervan uit dat de vraag in China naar productiemachines, en werknemers die weten hoe ze bediend en onderhouden moeten worden, de komende tijd sterker en sterker zal worden. Het trainingscentrum moet in die behoefte gaan voorzien, zei topman Peter Wennink woensdag.

ASML levert de apparatuur die in het trainingscentrum wordt gebruikt en de technologische expertise. ICRD zorgt voor onder meer de benodigde cleanrooms. De twee partijen onderzoeken de mogelijkheden om de samenwerking op het gebied van opleidingen op termijn uit te breiden.
Schip0100
0
[quote alias=Nice guy id=10107576 date=201706201238]
[...]

Als je blijft roepen dat ASML gaat stijgen krijg je vanzelf gelijk en als je geen gelijk hebt is het een prachtig instapmoment. Dit neemt toch niemand serieus man

Geen aandacht meer aanbesteden, grootheidswaan en daarbij behorende profetie zijn moeilijk te genezen.
Daar moet hij zelf voor open staan.
Doet hij niet, steeds dezelfde shitriedel. En inderdaad, volgens pgmg?? bla bla bla.
Wat is pgmg trouwens?
Abacadabra voor mij

Maar wat zal die gozer bijgekocht hebben zeg.
Zoveel gunstige instapmomenten achter elkaar.
Schip0100
0
quote:

rolof schreef op 19 juni 2017 00:27:

[...]@Beperktedijkbewaking, natuurlijk is Kalergi een grote engerd.
Zijn plan is basis voor ´Bilderberg´, ´New World Order´, Politieke EU Elite, Soros, etc.

Hier gaat Europa en het ergste is dat het doelbewust is, via massa immigratie aan kapot.

Groet, Roloff

[Modbreak IEX: Gelieve verder inhoudelijk over ASML te reageren.]
Schip0100
0
Ik begrijp de reeactie va de moderator. Toch is het een wezenlijk issue, naar Canadees model, In Canada is men meer dan welkom. als je toegevoegde waarde kan creëren. Zeker het geval bij dit soort technici.
Wat is er mis om dit te benoemen moderator? Hij is toch niet meteen een racist.
van dit soort onzin moeten we echt eens af.
Dit is een economisch issue.

Bovendien zijn dit kansrijke mensen die meerwaarde bieden.
Is wel veel positiever dan...
3.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 148 149 150 151 152 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 15:37
Koers 853,000
Verschil +18,700 (+2,24%)
Hoog 860,000
Laag 850,000
Volume 202.227
Volume gemiddeld 586.157
Volume gisteren 389.817

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront