Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
0
S&P handhaaft kredietwaardigheid Nederland

Kredietwaardigheid blijft AAA voor lange termijn.

(ABM FN-Dow Jones) Kredietwaardigheid blijft AAA voor lange termijn.

Standard & Poor's heeft zijn kredietratings voor Nederland gehandhaafd, waarbij sterke en brede economische prestaties de Nederlandse overheid in de kaart zullen blijven spelen. Dit meldde de kredietbeoordelaar vrijdag.

De rating voor de langetermijnkredietwaardigheid werd gehandhaafd op AAA. Voor de korte termijn blijft een rating van A-1+ van kracht.

S&P mikt op kleine overheidsoverschotten gedurende 2017 tot 2020 en voorziet een verdere vermindering van de schulden als gevolg.

De verwachtingen voor de Nederlandse economie blijven volgens de kredietbeoordelaar stabiel, waarbij de economie zal blijven groeien in de komende twee jaar, waardoor de sterke externe positie van het land in stand blijft.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wereldhandel neemt toe

Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 09:02 | Views: 558

DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in maart met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) woensdag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

De groei volgde op een krimp van 0,8 procent in de tweede maand van 2017. De eerste raming voor februari wees nog op een krimp van de internationale handel met 0,6 procent.

De wereldwijde industriële productie nam in maart met 0,3 procent toe ten opzichte van de voorgaande maand.
voda
0
Nederlandse industrie zet groei voort

Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 09:20 | Views: 675

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse industrie groeit dit jaar met 3 procent. Die verwachting spreekt ING woensdag uit. Dat zou de hoogste groei zijn sinds 2011.

Met name de auto-industrie groeit dit jaar opnieuw hard. Mede door het succes van VDL Nedcar komt de groei in deze sector uit op 20 procent. Ook de afgelopen twee jaar kwam de groei in de auto-industrie al op 20 procent uit. De volledige technologische industrie, waar naast de auto-industrie ook bijvoorbeeld machinebouw bij hoort, groeit met 6 procent, aldus ING.

Tegenover de groeiende sectoren staat de voedselindustrie. Die blijft naar verwachting gelijk aan afgelopen jaar. Dat komt vooral door een krimp in de zuivelindustrie veroorzaakt door nieuwe fosfaatregels.
voda
0
Handel in goederen G20 zit stevig in de lift

Gepubliceerd op 29 mei 2017 om 12:24 | Views: 833 | Onderwerpen: G20

PARIJS (AFN) - De internationale handel in goederen door de G20, de verzameling van 's werelds belangrijkste economieën, is in het eerste kwartaal van het jaar stevig aangetrokken. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maakte maandag bekend dat er daarmee vier kwartalen op rij sprake was van groei.

De G20-landen realiseerden vorig kwartaal gemiddeld qua export van goederen 3 procent groei ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. Op Frankrijk na zagen alle G20-landen hun uitvoer stijgen.

Australië voerde die lijst aan met een plus van 7,2 procent. Ook in Zuid-Korea (plus 5,7 procent) en het Verenigd Koninkrijk (plus 3,3 procent) was de groei volgens de OESO robuust. Van de eurolanden presteerde Duitsland met een exportplus van 1,3 procent het beste.

Qua import van goederen was in alle landen van de G20 sprake van groei. Deze kwam gemiddeld uit op 4 procent. In China was de stijging van de invoer met krap 10 procent het sterkst. Turkije sloot hier de rij met een plus van 1,8 procent.
Nederland maakt overigens geen deel uit van de G20.
voda
0
Nederlandse begrotingsoverschot neemt toe

Staatsschuld zal verder dalen.

(ABM FN-Dow Jones) Het begrotingsoverschot in Nederland zal naar verwachting in de komende jaren oplopen, terwijl de staatsschuld daalt. Dit schreef minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in de Voorjaarsnota 2017 die donderdag aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Het Nederlandse begrotingsoverschot zal stijgen van 0,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2017 naar 1,3 procent in 2021, zo voorziet Dijsselbloem.

Het toegenomen begrotingsoverschot zal leiden tot een verbetering van het EMU-saldo van 0,7 procentpunt ten opzichte van de Miljoenennota van vorig jaar en dat komt vooral door de toename van de verwachte inkomsten in 2017. Het EMU-saldo is een som van de inkomsten minus de uitgaven van de collectieve sector.

De staatsschuld komt dit jaar naar verwachting uit op 59,4 procent van het bbp, een verbetering van 2,7 procentpunt of 13 miljard euro ten opzichte van de raming uit de Miljoenennota 2017. In 2010 kwam de zogenoemde EMU-schuld voor het laatst onder de zestig procent uit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
OESO positiever over wereldeconomie

Verwachting voor dit jaar opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) De OESO verwacht dat de mondiale economie dit jaar sterker groeit dan eerder verwacht. Dit meldde de Parijse organisatie woensdag.

De wereldeconomie dikt dit jaar naar verwachting met 3,5 procent aan, waar de OESO eerder uitging van 3,3 procent. In 2016 groeide de wereldeconomie volgens de berekeningen van de organisatie met 3,0 procent.

De opwaartse bijstelling wordt ondersteund door hogere groeiverwachtingen voor de eurozone, China en Japan. Evenwel was de OESO negatiever over de verwachte economische groei in de Verenigde Staten omdat de door president Donald Trump beloofde investeringen en belastingverlagingen pas later merkbaar worden. Dit jaar groeit de Amerikaanse economie daarom niet met 2,4 maar met 2,1 procent en die groei trekt volgend jaar aan tot 2,4 procent, van een eerder verwachte 2,8 procent.

ECB moet in 2018 gaan taperen

In 2018 is het zaak voor de Europese Centrale Bank om zijn stimuleringsmaatregelen terug te schroeven, zei de OESO woensdag verder.

"Met een kerninflatie die langzaamaan dicht bij de doelstelling [van de ECB] komt, moet de ECB geleidelijk aan zijn obligatie-opkopen gaan afbouwen in 2018", aldus de organisatie. "De inflatieverwachtingen rechtvaardigen ook een geleidelijke uitfasering van het negatieve rentebeleid, en dan in het bijzonder van de negatieve depositorente, die tegen het eind van 2018 omhoog kan", volgens de OESO.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Nederlandse economie groeit door

Rabobank ziet afvlakking groei in 2018.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie groeit dit jaar door, maar de groei zal volgend jaar iets afvlakken. Die verwachting spraken economen van de Rabobank woensdag uit in een kwartaalbericht.

De onderzoekers voorzien voor dit jaar een groei van het bruto binnenlands product van 2,2 procent, die in 2018 zal afvlakken naar 1,9 procent.

De export groeit gestaag. Ook de woninginvesteringen en de consumptie van huishoudens stuwen de economische groei in Nederland dit jaar op. De arbeidsmarkt doet het eveneens goed. Zo komt de werkloosheid in 2018 naar verwachting uit op 4,5 procent.

Ondanks deze goede vooruitzichten is de ontwikkeling van het besteedbaar inkomen in ons land op lange termijn wel een zorg, aldus de onderzoekers. "In de crisis dook het inkomen van veel Nederlanders omlaag en het groeit nu al langere tijd matig, ondanks dat de werkloosheid rap daalt", aldus Rabobank-econoom Nic Vrieselaar.

"Afgelopen maanden was de reële loongroei zelfs fors lager dan in de eerste maanden van 2016. Dit kan deels komen doordat de Nederlandse arbeidsmarkt, net als die in andere Europese landen, ruimer is dan de werkloosheidscijfers impliceren. Zowel de hoogte van het besteedbaar inkomen als de werking van de arbeidsmarkt heeft baat bij verkleining van de wig tussen netto loon en werkgeverslasten", zo voegde Vrieselaar toe.

De economen van de Rabobank hebben de verwachtingen voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk naar beneden bijgesteld, maar ze verwachten dat de eurozone en China harder zullen groeien dan eerder voorzien. Daarnaast zien ze een wereldwijd herstel van grondstofprijzen, waar vooral grondstof exporterende economieën als Rusland en Brazilië baat bij zullen hebben.

Los van geopolitieke onzekerheden lijkt de mondiale economie volgens de onderzoekers in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dit is overigens vooral een cyclisch verhaal, want veel van de huidige groei betreft inhaalgroei, menen ze.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bijna 23.000 banen er bij in mei

Vooral zakelijke dienstverlening droeg flink bij.

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in Nederland is in mei met 22.700 banen gegroeid. Dit maakte loonstrookjesverwerker ADP donderdag bekend.

De grootste bijdrage aan deze groei afgelopen maand kwam uit de zakelijke dienstverlening, waar er 18.900 banen bijkwamen.

In april kwamen er nog 36.400 banen bij in Nederland. Ook toen droeg de zakelijke dienstverlening met 29.000 het meest bij.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Inflatie neemt af in mei

Prijsstijging van 1,1 procent in mei.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen zijn in mei in een lager tempo gestegen dan in april. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In mei lag de inflatie op 1,1 procent. In april steeg het prijspeil ten opzichte van een jaar eerder nog met 1,6 procent.

"Vooral door goedkopere vliegtickets en vakanties op bungalowparken stegen de consumentenprijzen in mei minder", constateerde het CBS, nadat in april deze prijzen juist nog piekten als gevolg van de schoolvakanties die eind april begonnen.

Verder werden autobrandstoffen in mei goedkoper en ook dit had volgens het statistiekbureau een drukkend effect op de inflatie van consumentenprijzen.

Kern

De kerninflatie, dat wil zeggen de prijsontwikkeling exclusief de volatiele componenten energie, voeding, alcohol en tabak, bedroeg in mei 0,8 procent op jaarbasis. Dat was fors minder dan de 1,3 procent in april.

Europees

De geharmoniseerde prijsindex, zoals die in Europa wordt aangehouden, wees op een inflatie van 0,7 procent in mei, tegen 1,4 procent in april. In de eurozone daalde de inflatie van 1,9 procent naar 1,4 procent.

De Europese geharmoniseerde prijsindex houdt in tegenstelling tot de inflatieberekening door het CBS geen rekening met de kosten van het wonen in de eigen woning.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: ECB voorzichtiger over inflatie maar positiever over groei

Centrale bank laat referentie aan lagere rentes weg.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag conform verwachting de inflatieramingen verlaagd, maar gaf ook juist wat optimistischer verwachtingen af voor de economische groei. Dit bleek uit de toelichting die voorzitter Mario Draghi gaf na het rentebesluit eerder deze middag.

De ECB handhaafde, eveneens als verwacht, de belangrijkste rentes. Daar voegde de centrale bank evenwel aan toe te verwachten dat de basisrentetarieven van de centrale bank voor langere tijd, en ruim voorbij de periode van de netto activa-aankopen, op het huidige niveau zullen blijven.

Daarmee liet de ECB voor het eerst de referentie aan de mogelijkheid tot lagere rentes weg. "Dat is nieuw. Niet wereldschokkend, eerder een reality check met de betere economische cijfers", zo zei marktanalist Elwin de Groot van Rabobank in een reactie tegen ABM Financial News. De analist sprak van een "babystapje" van de ECB richting een normalisering van het monetaire beleid.

Analist Naeem Aslam van Think Markets deelde de mening van De Groot. "Niemand verwachtte een renteverlaging en het schrappen van die referentie [om de rente verder te verlagen] betekent eigenlijk niet zoveel", zei Aslam.

Overigens benadrukte Draghi donderdag dat de ECB "substantieel" moet blijven stimuleren, en dat de centrale bank klaar staat om het aankoopprogramma voor obligaties te intensiveren indien nodig. Ook voegde de centraal bankier daaraan toe dat de ECB nog lang in de markt actief zal blijven. Een discussie over een exit-strategie vond volgens Draghi de afgelopen twee dagen niet plaats.

Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef vandaag staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent. De centrale bank koopt maandelijks voor 60 miljard euro aan obligaties op.

ECB verlaagt inflatieramingen

De ECB streeft naar een prijsstabiliteit van rond de, maar net onder 2,0 procent. In mei kwam inflatie uit op 1,4 procent op jaarbasis, waar dit in april nog 1,9 procent was.

Nadat woensdag al uitlekte dat de inflatieramingen zouden worden verlaagd, voldeed de ECB donderdag inderdaad aan die berichtgeving. Draghi gaf aan te verwachten dat de inflatie in de komende maanden rond de huidige niveaus zal blijven.

De ECB rekende afgelopen maart voor dit jaar op een inflatie van 1,7 procent en voor 2018 op 1,6 procent. Voor 2019 voorzag de ECB een stijging van de consumentenprijzen van opnieuw 1,7 procent.

Vandaag liet de ECB weten voor dit jaar op een inflatie te rekenen van 1,5 procent, volgend jaar op 1,3 procent en in 2019 van 1,6 procent. De neerwaartse bijstellingen zijn onder meer het gevolg van de lagere energieprijzen, zei Draghi.

Ondanks dat de ramingen daarmee verder afkomen van de doelstelling van de ECB, zei de voorzitter in zijn toelichting er van overtuigd te zijn dat de inflatie uiteindelijk "duurzaam" naar de gewenste bijna 2 procent zal bewegen.

Meer groei

De ECB liet zich donderdag daarentegen positiever uit over de groeivooruitzichten. Nieuwe cijfers bevestigen volgens Draghi dat het economische momentum sterker wordt en dat de groei breed gedragen wordt. De risico's zijn "grofweg in evenwicht", aldus de bankier. Eerder zei de ECB nog dat de neerwaartse risico's groter waren dan de opwaartse.

Wel zorgt het uitblijven van de volgens de centrale bank noodzakelijke hervormingen in de muntunie, dat de groei gedrukt wordt.

De ECB verwacht dat de economie van de eurozone dit jaar met 1,9 procent groeit. In maart lag de verwachting nog op 1,8 procent.

In 2018 moet de groei volgens de ramingen van de centrale bank uitkomen op 1,8 procent, waar bij de vorige raming nog werd gemikt op 1,7 procent. Voor 2019 werd de groeiraming opwaarts bijgesteld van 1,6 naar 1,7 procent.

Samenvattend sprak macrostrateeg Timothy Graf van State Street Global Markets van "weinig verrassingen". Graf meent dat de ECB, gezien de druk op de inflatie, ook geen haast hoeft te maken om het stimulerende beleid te beëindigen.

De euro noteerde donderdag na het rentebesluit en de toelichting van voorzitter Mario Draghi op 1,1217 na even onder de 1,12 te zijn gedoken. Donderdagochtend verhandelde het muntpaar nog op 1,1256.

Update: om meer informatie en reacties toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederland industrie produceert meer

Industriële productie 2,4 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in april duidelijk meer geproduceerd, maar het groeitempo nam wel verder af. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In april lag de productie 2,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart steeg de productie echter nog met 3,6 procent op jaarbasis en in februari was dit 6,0 procent.

"Al meer dan anderhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide het sterkst", zo constateerde het CBS.

Van maart op april 2017 steeg de productie volgens het statistiekbureau met 0,4 procent, gecorrigeerd voor seizoen- en werkdageffecten.

Sinds medio 2014 is er sprake van een stijgende trend van de industriële productie.

Daling vertrouwen producenten

Het producentenvertrouwen daalde in mei. Ondernemers in de industrie zijn vooral minder positief over hun verwachte bedrijvigheid en hun orderpositie. Desondanks staat het vertrouwen nog wel altijd "ruim" boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, voegde het CBS toe.

De industriële ondernemers in Duitsland, een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie, waren in mei wel positiever gestemd. Het vertrouwen van Duitse producenten bereikte het hoogste niveau in bijna 6 jaar. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in april 2,2 procent hoger dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
DNB voorziet sterkste groei Nederlandse economie in tien jaar

Groei komt in 2017 naar verwachting uit op 2,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Nederlandse economie komt dit jaar naar verwachting uit op 2,5 procent. Dit is de verwachting die De Nederlandse Bank maandag in zijn halfjaarlijkse ramingen bekend maakte.

Als deze groei dit jaar wordt gerealiseerd is dat de sterkste toename in omvang van de Nederlandse economie sinds 2007.

De 'sterke' economische prestatie in 2017 is onder andere te danken aan de aantrekkende wereldhandel en het herstel van de bedrijfsinvesteringen. De economische groei is breed gedragen en wordt ondersteund door alle bestedingscategorieën.

Voor de twee jaren na 2017 verwacht DNB een groei van 2,1 procent voor 2018 en 1,9 procent voor 2019.

Met deze voorspellingen is de verwachting dat het begrotingsoverschot oploopt van 0,4 procent van het bruto binnenlands product in 2016 naar 1,1 procent in 2019. Tegelijkertijd loopt de werkloosheid in de verwachting van de bank terug van 5,0 procent in 2017 naar 4,4 procent in 2019.

Vooral werkenden met een deeltijdbaan die meer uren zouden willen werken, zorgen er voor dat de loondruk op dit moment niet toeneemt.

De sterke afname van de overheidsschuld bedraagt ruim 10 procentpunten van het bbp en wel van 62,3 procent van het bbp in 2016 naar 51,3 procent van het bbp in 2019, waarmee de schuld ruim onder de Europese schuldennorm van 60 procent komt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Werkloosheid blijft 5,1 procent

Wel minder WW-uitkeringen.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Nederland is in mei opnieuw uitgekomen op 5,1 procent. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.

De werkloosheid liep in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 6.000 mensen per maand terug, waarbij de afname onder jongeren het sterkst was. In mei waren er nog 456.000 werklozen.

Het aantal mensen met betaald werk nam de afgelopen drie maanden juist toe, met gemiddeld 14.000 per maand.

Het UWV telde eind mei 386.000 WW-uitkeringen. Daarmee daalde het aantal uitkeringen met 3,9 procent ten opzichte van april. "Vooral het aantal uitkeringen aan jongeren daalde fors", aldus het CBS, met ruim 10 procent.

Uitkering in 2017

Het UWV verstrekte in de eerste vijf maanden van dit jaar 175.000 nieuwe WW-uitkeringen, 20 procent minder dan in dezelfde periode in 2016. Er werden ruim 201.000 WW-uitkeringen beëindigd, 7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Meer omzet Nederlandse detailhandel

Stijging van bijna 5 procent in april.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in april bijna vijf procent meer omgezet dan een jaar eerder, waarbij de volumes krap vier procent hoger uitkwamen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Zowel in maart als in april steeg de omzet van de detailhandel met 4,7 procent. In januari was dit 5,1 procent en in februari was er een stijging van 4,4 procent.

Deze cijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel bijna drie procent hoger dan in april 2016.

De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide in april. Daarnaast is online bijna 18 procent meer omgezet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse bouwsector trekt aan

Orders woningbouw op recordniveau volgens branchevereniging.

(ABM FN-Dow Jones) De orderportefeuille in de Nederlandse bouwsector is in april gestegen, waarbij vooral orders voor woningen sterk opliepen. Dit maakte branchevereniging Economisch Instituut voor de Bouw maandag bekend.

De werkvoorraad in de totale bouw steeg met 0,3 maand ten opzichte van maart 2017 tot 8,5 maanden. De orders voor nieuwe woningen stegen met 0,4 maand tot 10 maanden. De werkvoorraad voor deze sector is hiermee op de hoogste niveau terecht gekomen sinds het begin van deze meting.

In de utiliteitsbouw bleef het aantal orders daarentegen stabiel volgens branchevereniging EIB. De totale orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw nam met 0,3 maand toe tot 9,4 maanden.

De werkvoorraad in de wegenbouw steeg tot 5,1 maanden, terwijl de orderportefeuille van de grond- en waterbouw 6,9 maanden bedroeg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ederlandse huishoudens besteden duidelijk meer

Consumptie met 2,7 procent omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse huishoudens hebben in april duidelijk meer besteed dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Consumenten gaven in april 2,7 procent meer uit. Daarmee lag de groei hoger dan de 1,7 procent in maart en de stijging van 1,2 procent in februari.

Consumenten hebben in april ruim 6 procent meer uitgegeven aan duurzame goederen zoals kleding en spullen voor hun huis. Aan voedings- en genotmiddelen gaven ze ruim 2 procent meer uit dan een jaar eerder. Verder hebben consumenten in april 2 procent meer besteed aan overige goederen.

Minder gunstig beeld juni

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in juni iets minder gunstig dan in april.

"Dat komt vooral doordat het oordeel van consumenten over de ontwikkeling van de werkloosheid in de komende 12 maanden minder positief is dan in april." De toename van de werkzame beroepsbevolking ten opzichte van een jaar eerder is ook minder groot in de radar van juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse consument blijft vertrouwen houden

Vertrouwen in juni stabiel

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van de Nederlandse consument is in juni stabiel gebleven. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex kwam deze maand opnieuw uit op 23.

Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in juni ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van 3 negatief. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met een stand van 41 negatief.

De koopbereidheid neemt iets toe in juni, constateerde het CBS. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 10, tegen 8 in mei. Consumenten zijn positiever over hun eigen financiële situatie en vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen.

Het oordeel over het economisch klimaat verandert nauwelijks. Deze deelindicator komt uit op 44, tegen 45 in mei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
hirshi
0
quote:

hirshi schreef op 22 juni 2017 11:30:

Corbion: Holding Out For €40 A Share

wallstreetwires.com/corbion-amscrbn-h...
Sodeju

€ 27,15 toen ik dit bericht postte.

Ook meegedaan?

(-:
voda
0
Nederlandse overheidsschuld onder Maastricht-norm

Voor eerst in zes jaar onder 60 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse overheidsschuld is in het eerste kwartaal van 2017 onder de 60 procent uitgekomen. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekend.

De overheidsschuld kwam uit op bijna 423 miljard euro, ofwel 59,6 procent van het bruto binnenlands product. Daarmee was de schuld voor het eerst in zes jaar tijd lager dan 60 procent van het bbp, de norm die door de Europese Unie wordt gehanteerd.

Eind 2016 bedroeg de schuldquote nog 61,8 procent.

De schuld werd verlaagd door een overschot op de begroting en door opbrengsten uit het verminderen van financiële bezittingen. De schuldquote werd ook verlaagd door een hoger bbp, aldus het CBS.

Het CPB raamt voor eind 2017 een overheidsschuld van 58,5 procent van het bbp in zijn raming van juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.265 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,19  +4,40  +0,50%  15:16
 Germany40^ 18.129,90 -0,04%
 BEL 20 3.897,10 +0,16%
 Europe50^ 5.011,28 +0,06%
 US30^ 38.435,79 -0,18%
 Nasd100^ 17.549,88 +0,39%
 US500^ 5.072,14 +0,05%
 Japan225^ 38.106,26 +0,44%
 Gold spot 2.321,16 -0,04%
 EUR/USD 1,0687 -0,14%
 WTI 82,86 -0,53%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +22,50%
ASMI +11,66%
NX FILTRATION +4,81%
RANDSTAD NV +3,76%
FASTNED +2,78%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,82%
ING -5,91%
WDP -2,43%
Avantium -2,17%
Eurocommercia... -1,87%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront