Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Tesla blow-off

7.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
[verwijderd]
0
Verdubbeld in 7 maanden? Dat is wel ernstig.

Over een goede maand gaan we de eerste Model 3 afgeleverd worden. Ze gaan niet wachten op orders, eerst gewoon maken en distribueren. Zo weinig opties te kiezen dan werknemers/klanten toch wel kopen om de eersten te zijn.

Pas in 2019 op zijn vroegst zien we levering van Model Y, maar daar moet dan wel een fabriek voor gebouwd worden nog. Als die wagen echt aantrekkelijker is nog dan Model 3, echt simpeler/goedkoper te fabriceren, en Model 3 doet het al bewezen goed, kan dat een nieuwe impuls worden voor TSLA.
Van Model 3 kan Fremont er over anderhalf jaar er jaarlijks 500.000 maken, bovenop de 100.000 en nog klimmende Model S+X.
Model Y moet de eerste fabriek er een miljoen van kunnen maken lijkt me, zoniet meer.
Het goede nieuws uit de aandeelhoudersvergadering is dat de Nevada gigafactory zou volstaan voor alle bovenstaande aan batterijen en aandrijflijnen. De Model Y GF heeft dus geen eigen batterijen fabriek nodig. Dat maakt het een relatief kleinere kapitaalinvestering. En men heeft het ook over 50% minder kapitaalintensief dan Model 3 was/is.

Model Y wordt een crossover op een eigen platform, ergens tussen Model X en Model 3, wellicht. Hele nieuwe manier van ontwerpen, veel minder bekabeling nodig. Ik vermoed een soort slimme enkele backbone van voor tot achter.

Het lijkt erop dat Model Y een nieuwe locatie zou krijgen. Terwijl mij logisch zou lijken Neveda ermee uit te breiden zodat er daar hele auto's van de band kunnen komen, de battery packs en motoren nooit an sich verplaatst hoeven. Model Y is tegen die tijd wel fully autonomous, en kan dus zichzelf naar een Tesla Store rijden? En anders heeft Tesla wel eigen semi trucks voor die klus.
Maar goed, een nieuwe fabriek dus. Mij lijkt logisch ergens in de VS, om logistiek te beperken. Of zouden ze hem in Europa planten en dan boten vol drive units verschepen? Dat is relatief efficient, wellicht. Ook qua belastingen? De Y fabriek zou ook wagens zonder drivetrain kunnen maken, voor Noord-America te assembleren aldaar.
@iPlof
0
quote:

voda schreef op 14 juni 2017 20:06:

Volgens Binckbank wordt met name in Tesla geïnvesteerd door beleggers onder de dertig jaar.

Die hebben de vorige beursbubbels gemist, toen belegden ze waarschijnlijk vooral in bier gefinancierd door de studiefinanciering.

Tesla: 62 miljard dollar beurswaarde, 7 miljard omzet, koerswinst (verlies) verhouding van -80x

BMW: 54 miljard dollar beurswaarde, 90 miljard omzet (maakt ook elektriek trouwens), koerswinst verhouding 8x

Mooiere bubbels dan Tesla zie je zelden.

rationeel
0
De komende jaren gaat Porsche enorm veel geld pompen in Israëlische start-ups die aan de top staan op het vlak van kunstmatige intelligentie.
In Israël blinken heel wat start-ups uit op het domein van kunstmatige intelligentie. En omdat die techniek nauw verbonden is met de autonome voertuigen van de toekomst heeft Porsche beslist om tientallen miljoenen dollar te investeren in de best presterende bedrijven. De beslissing is zelfs officieel meegedeeld door de constructeur. Wat meteen veel zegt over het belang dat die er zelf aan hecht…
Aparte filialen
Concreet gaat Porsche de Israëlische bedrijven nauw opvolgen via twee aparte filialen: Porsche Digital en de investeringsfondsen Magma en Grove. Dat laatste heeft als doel te investeren in fondsen en start-ups in Israël. Magma Venture is bijvoorbeeld een fonds dat zich concentreert op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Israël en beheert 600 miljoen dollar. Grove van zijn kant investeert veel in het internet der dingen en eveneens in kunstmatige intelligentie.
Israëlische experts
Tijdens de aankondiging verklaarde Lutz Meschke, een van de leden van de uitvoerende raad van Porsche die belast is met innovatie: “Israël is een onvermijdelijke markt voor ingenieurs en specialisten in informatietechnologie. Nergens anders ter wereld vind je zoveel start-ups in de sector. Dit talent en die knowhow in combinatie met de expertise van de arbeiders van Porsche vormen een uitstekende basis voor de groei van de commerciële modellen van de toekomst”. Een heldere verklaring. Tot slot wil de constructeur nog een permante vertegenwoordiging openen in Israël, zodat het spitstechnologie nog beter kan opsporen en in zijn projecten kan integreren.
- See more at: www.autogids.be/autonieuws/industrie-...
[verwijderd]
0
Als detesla koers relatief constant blijft zal de koers/omzet verhouding binnen anderhalf jaar flink gaan dalen. In die tijd gaat er geklommen worden naar 500.000 jaarlijkse Model 3's, aan ruim $40K/st. Even 20 miljard omzet erbij bovenop die genoemde 7 miljard. En dan zijn er nog de daken/powerwalls en industri?le powerpacks die omzetgroei gaan genereren, zonder enige twijfel.
Oh, en vrachtwagens natuurlijk.

Als Tesla in een bubbel zit (ik erken sowieso dat er veel toekomstige groei ingeprijsd is), moet de koers wel flink blijven klimmen om niet in normale maatstaven terechtt te komen.

Zodra een Tesla onderdeel eenmaal naar capciteit operereert komt er best wel winst uit meen ik. Dus die Fremont fabriek die over 1,5 jaar uit devoegen barst met 600.000 prijzige auto's (gemiddeld zeker $50K+) zal dan echt wel winstgevend zijn. De Gigafactory in Nevada zit dan ook bijna aan de helft van de max capaciteit en is dan zeker de beste in zijn soort wereldwijd. Goedkope batterijen in dure auto's, dat is lekkere business.
Niet knipogen als er binnen een jaar 10 miljard nodig is voor een Model Y gigafabriek ergens. Als eerste van zeker tien die er aankomen.
fausto1
0
Omzet groei is nog geen winst. De omzet van Tesla is de afgelopen jaren gestegen en het verlies ook ..
De fabriek die Tesla nu heeft heeft helemaal de capaciteit niet om zoveel auro's te produceren. Tesla moet enorm investeren (nieuwe fabriek) waardoor de schulden toenemen. Die dure auto's moeten ze ook nog kwijt kunnen. Musk heeft zelf als gezegd dat er voor 2020 geen winst hoeft te worden verwacht.
[verwijderd]
0
Tesla heeft drie fabrieken waar ik van weet:
- Fremont auto assemblage, deed 500.000 Toyota's. Nu al 100.000+ Model S&X op de trage lijn. Ze willen er 10.000 Model 3 per jaar naast gaan bouwen met de geheel nieuwe lijn robots uit inmiddels ingelijfde Grohmann.
- Gigafactory 1 Nevada, cellen, neergy producten (power wall/pack) en aandrijflijnen
- Gigafactory 2 Buffalo voor solar dakpannen

GF1 kan, volgens Musk's commentaar in de aandeelhouderspresentatie, ook de cell- en aandrijflijn productie voor Model Y aan. Mag ook wel, het is een echt grote doos, en nog lang niet af.

Model Y zoals gezegd moet zijn eigen assenblagefabriek krijgen.

Als een bedrijf hard groeit en blijft investeren, is logisch dat het verlies in afsolute zin een tijd blijft groeien. En met dat je zekerder in je vel zit, loyale aandeelhouders, vertrouwende leenders, kun je zelfs percentueel misschien meer het rood in.
Als je alleen naar de opstartproducten kijkt, Model S&X (Roadster was meer een uit de hand gelopen feasibility study), is daar VEEL groei geweest. Het begon met wat zo-zo luxe sedans met 60 tot 85kWh en achterwielaandrijving. Er werd als optie voorwielaandrijving toegevoegd en wat gewilligere stoppen, en klanten gaven graag het dubbele van het instapmodel uit voor een dragraceversie met 7 stoelen. Wat de criticasters ook zeggen, spreek met een Tesla rijder en ze willen niet anders meer. Ik reed laatst mee in een simpele Open Ampera (de oude) en dat was al een revelatie in de stad. Alsof je na een leven op klompen ineens zachte hardloopschoenen aan krijgt met elastische veters.

Geen winst tot 2020? Boehoe!
Als je groei moet bewerkstelligen uit winst, hoe lang duurt het dan om op een x aantal auto's te zitten? Kom je wel tot enig aantal zonder verlies?
Heel de wereldeconomie is gebaseerd op schulden maken. Schuld = winst. Haal de nationale schulden af van de inboedel, wat blijft er dan over?
In 2020 zullen we wel minimaal 1 gigafatory meer hebben staan al, dus de aandelen en bonds zijn niet louter in gebakken lucht gaan zitten.

De 2017 omzet zal flink hoger komen dan 2016, zelfs bij vlakke S&X omzet (ik verwacht iets groei daar). Naar schatting van Ben Sullins (fanboy) gaan er 82.000 Model 3 gebouwd worden. En bij een voorzichtige 40K gemiddeld is dat al ruim 3 miljard extra. Nog los van de daken (vol orderboek) en energy products (gewild spul).
fausto1
0
De huidige fabriek barst al uit zijn voegen (lees de mail van voda of de Amerikaanse forums). Daarnaast investeer ik liever in een bedrijf dat winst maakt en een leuk dividend betaald. Tesla is voor speculanten. Het is de vraag of er ooit winst gemaakt wordt. Ze kunnen ook bezwijken onder de hoge schuld. Ze hebben nu al een junk status!
[verwijderd]
0
Ze hoeven geen winst te maken om iets waard te zijn, maar zonder dividend is het een lange termijn play uiteraard. Toch was er geen slecht moment van instappen als je vandaag besluit het aandeel zat te zijn. Op elke termijn fijn rendement, toch?
voda
0
Tesla zet vermoedelijk fabriek in China neer - media

Akkoord kan deze week al op tafel liggen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla staat op het punt een deal te sluiten met de Chinese stad Shanghai voor de bouw van een fabriek. Dit meldden bronnen aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

Een akkoord over de opzet van een fabriek zou volgens deze bronnen deze week al op tafel kunnen liggen.

De faciliteit is gepland voor de Lingang-zone van de stad.

Mocht dit allemaal doorgaan, dan zal het Amerikaanse bedrijf een joint venture moeten sluiten met ten minste één lokale partij. De identiteit daarvan is nog niet bekend.

Door lokaal te produceren kan Tesla importheffingen ontlopen, aldus Bloomberg.

Het aandeel Tesla sloot maandag 0,4 procent lager op 369,80 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
@iPlof
0
China loopt voorop als het gaat om accu techniek en elektrische aandrijvingen etc. dus best logisch.

Dictator Trump zal wel in woede ontsteken op dit nieuws.
Outsourcen naar het buitenland mag uiteraard alleen zijn dochter.
voda
0
Hahaha, ik vind het schitterende van Elon Musk, dat hij niet naar de pijpen van die clown Trump danst!
Wat een ondernemer zeg! De man heeft zoveel goede ideeen!
[verwijderd]
0
Logische en noodzakelijke stap van Musk, Tesla moet ook daar gewoon zitten. Zonder Trumpie was dit ook wel gebeurd.
fausto1
0
Musk is vooral een praatjesmaker met veel beloften die niet uitkomen. Lees maar de amerikaans forums.

Earlier in 2016, Tesla CEO Elon Musk confirmed that the automaker plans on securing a location and a local partner for a manufacturing facility in China by the middle of 2016, but an announcement never came.

Tesla maakt verlies op verlies, daar wil je niet in investeren. Het is meer iets voor speculanten die in de praatjes van Musk geloven. Dit duurt voor tot de bom barst
[verwijderd]
0
@fausto1
Op de 5 jaar geleden geinvesteerde dollars wordt allang winst gemaakt. Alleen die volstaat niet om hele overnames te doen en fabrieken bij te bouwen, dus nieuwe grotere investeringen nodig. Het is gewoon onmogelijk om een automerk op te zetten (met nog andere activiteiten) die 100.000 luxe wagens produceert en meteen winstgevend is.

Heel de wereldeconomie draait om hett creëren van schuld. Maar een innovator die geen winst maakt wordt mett de nek aangekeken? Wie heeft zijn huidige huis en auto cash afgerekend?
Meer herinvesteren dan je winst maakte, heeft iemand een betere manier in gedachten om snel te groeien?

In China willen de mensen Tesla auto's. Waarom zouden ze in de VS gemaakt moeten worden? Niet bepaald productieland numero uno. Made in USA is so 70's.
fausto1
0
het lijkt mij niet verstandig om aandelen te kopen van een bedrijf dat tot zijn nek in de schulden zit en waarvan de vraag is of ze die ooit kunnen terugbetalen. En hebben we nog niets geleerd van de grote crisis van 2008? Het hele financiele systeem stond op instorten vanwege het feit dat er teveel en gemakkelijk geleend werd. Wat hebben de overheden gedaan: het lenen nog goedkoper gemaakt. Waardoor er weer nieuwe bubbles ontstaan.
voda
0
Tesla urges India government to reduce import duty

THE HANS INDIA reported that electric car major Tesla is currently in talks with the Indian Government to reduce the import duty while it sets up a production plant in India. Tesla had committed to arrive in India with the Model 3 by this summer, but has missed that deadline.

However, in a reply to a tweet from a Twitter account holder, Tesla founder Mr Elon Musk tweeted that “In discussions with the government of India requesting temporary relief on import penalties/restrictions until a local factory is built”.

The Government of India’s Central Board of Excise and Customs currently imposes a 60% customs duty on import of Completely Built Unit electric cars priced below USD 40,000 while the customs duty on Completely Knocked Down units is 10%.

Meanwhile, if the price of the unit being imported is over USD 40,000, customs duty then leviable is 100%. If things were to go according to plans, Tesla will launch the Model 3 in India first.

Source : THE HANS INDIA
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

fausto1 schreef op 22 juni 2017 16:00:

het lijkt mij niet verstandig om aandelen te kopen van een bedrijf dat tot zijn nek in de schulden zit en waarvan de vraag is of ze die ooit kunnen terugbetalen. En hebben we nog niets geleerd van de grote crisis van 2008? Het hele financiele systeem stond op instorten vanwege het feit dat er teveel en gemakkelijk geleend werd. Wat hebben de overheden gedaan: het lenen nog goedkoper gemaakt. Waardoor er weer nieuwe bubbles ontstaan.
Als je zo redeneert, zou iemand dan ooit één USD moeten bezitten, of enige USD genomineerd aandeel?
Met de groei die ze realiseren, en dat zijn echt niet alleen gebouwen en toekomstige producten, zie ik echt wel schulden terugbetaald worden. Zolang ze deze groei handhaven, is schuld veel minder relevant. Kijk naar de waardering van enige startup. Tesla groeit nog net zo hard als de meeste startups in hun 2e jaar. De schulden zijn groei gerelateerd, niet ontstaan door grove fouten, uitblijvende vraag, of iets dergelijks.

Dat het aandeel zo hoog staat is deels een teken van de tijd. Weinig aandelen heben géén belanchelijk hoge waardering. De meesten ontbreekt het aan een stralende toekomst met groeiend leger loyale klanten die niet anders meer willen.
De producten zijn goed (veel onafhankelijke tests gewonnen, en besef: ze investeren niet in advertenties), hoogstmogelijke veiligheidslabels, groen in een wereld vol mensen die denken dat wijzelf het klimaat veranderden, en de concurrentie weet nog altijd geen passend antwoord te formuleren.
Ja, Audi wil een auto gaan maken, over een jaar of 2. Ideaal om thuis op te laden, maar onderweg laden als een Tesla, zo snel als Tesla, dat moet nog even geregeld worden, met geld van anderen liefst. Tesla heeft die oplaadinfra gewoon al, en verdubbelt die dit jaar.

Ja, het aandeel is te hoog, maar niet vanwege het verlies. Gewoon omdat de markt teveel versgecreërde Dollars en Euro's ziet binnen komen. Centrale banken kopen schuld en aandelen, alles om de "economie te stimuleren" met rijkdom die eigenlijk niet bestaat.
Maar als je het fundamenteel bekijkt, slaap het toch rustiger met een aandeel Tesla onder je kussen dan $370 digitale dollars. Die dollar verloor 97% van de koopkracht de afgelopen eeuw.
fausto1
0
Er zijn genoeg aandelen of fondsen in USD ide er fundamenteel veel beter voorstaan. Tesla is gegroeid maar groeien van niets naar iets is altijd makkelijk. ze denken nu te groeien naar een productie van 500000 auto's in 2018 maar ik en vele anderen zien dat niet gebeuren. Ik heb veel liever 370 dollar dan 1 aandeel Tesla. Je geeft zelf aan dat het hoog staat en iets wat hoog staat kan diep vallen. Dat laden onderweg kan maar op enkele plaatsen en duurt toch minimaal een half uur. en thuis moet je wel een oplaadplek hebben. Ik zie dat niet op grote schaal gebeuren.
7.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 22:00
Koers 144,610
Verschil +2,560 (+1,80%)
Hoog 147,260
Laag 141,110
Volume 124.545.104
Volume gemiddeld 100.614.200
Volume gisteren 75.580.637

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront