Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
voda
0
BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 juni 2017.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,49 procent met een stemrecht van 6,14 procent.

Op 12 januari 2016 meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,32 procent met een stemrecht van 5,05 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Albert Heijn gaat kassaloze winkels testen

Gepubliceerd op 6 jul 2017 om 08:44 | Views: 3.000

Ahold Delhaize 16:14
16,48 -0,19 (-1,11%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat volgend jaar kassaloze winkels testen. Klanten kunnen dan spullen pakken in de winkel en weglopen, waarbij de verrekening automatisch gebeurt. De test gaat plaatsvinden bij AH to go-winkels.

Welke techniek Albert Heijn gaat gebruiken is nog niet bekend, liet een woordvoerder van de supermarktketen weten naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. In eerste instantie richt het pilotproject zich op de AH to go-winkels omdat snelheid en gemak bij die winkels toch al belangrijk is. De komende jaren richt AH zich met deze pilot nog niet op gewone Albert Heijn-winkels.

De Amerikaanse internetretailer Amazon test al een winkel waarbij klanten niets hoeven te scannen. Als de mobiele telefoon van de klant bekend is, registreert die alle producten in het mandje. Ook camera's en sensoren houden in de gaten welke artikelen je meeneemt. Bij het verlaten van de winkel wordt dan automatisch betaald.
voda
0
AH stopt minder suiker in fris voor kinderen

Gepubliceerd op 11 jul 2017 om 10:43 | Views: 1.128

Ahold Delhaize 16:06
16,95 +0,28 (+1,68%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn verlaagt het suikergehalte van frisdranken voor kinderen die het onder het eigen merk verkoopt. Daarnaast zorgt de supermarktketen ervoor dat er meer gezonde alternatieven in de schappen komen te liggen, zoals mineraalwater in voor kinderen aantrekkelijke verpakkingen. Steeds meer ouders vragen daarom, aldus het bedrijf.

Albert Heijn verlaagde vorig jaar al het suikergehalte van circa honderd producten van het eigen merk, die veel door gezinnen met kinderen worden gekocht, bijvoorbeeld yoghurt, vla, ketchup en koekjes. Er kwam ook een informatiewijzer bij het frisdrankschap waarop consumenten kunnen zien hoeveel suiker er in een drankje zit. Die zogenoemde Friswijzer is nu ook te vinden bij het schap met kinderdrankjes.
voda
0
NN converteert preferente aandelen Ahold Delhaize

Conversie op 9 augustus.

(ABM FN-Dow Jones) NN Investment Partners laat een flink deel van zijn cumulatieve preferente aandelen Ahold Delhaize omzetten in gewone aandelen. Dit bleek donderdag uit een melding van de Belgisch-Nederlandse grootgrutter.

NN heeft ruim 100 miljoen preferente aandelen en zal hiervan 45 miljoen stuks laten omzetten naar ruim 2,5 miljoen gewone aandelen.

De conversie vindt plaats op 9 augustus aanstaande.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
'Mogelijk herstel Ahold Delhaize na cijfers'

Gepubliceerd op 3 aug 2017 om 12:20 | Views: 3.544

Ahold Delhaize 16:20
17,45 -0,07 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - De tweedekwartaalcijfers die Ahold Delhaize volgende week woensdag presenteert kunnen mogelijk voor wat herstel van het aandeel zorgen. Dat stelt ING in een analistenrapport.

De koers van de supermarktreus kreeg een flinke knauw door een winstwaarschuwing van de Amerikaanse concurrent Kroger half juni. Een paar dagen daarna zorgde de aankondiging van de overname van Whole Foods door Amazon voor een nieuwe tik. De daling van zo'n 10 procent op de beurs is Ahold Delhaize nog niet te boven.

ING verwacht een kwartaalomzet van 16,1 miljard euro voor het concern, een stijging met 3,6 procent. Gemiddeld rekenen marktkenners op een omzet van bijna 16 miljard euro, zo blijkt uit een de voorspellingen van 23 door het concern geraadpleegde analisten. De nettowinst zal naar verwachting uitkomen rond de 369 miljoen euro met een onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) van 1,1 miljard euro.

Een jaar geleden stonden Ahold en het Belgische Delhaize nog op het punt samen te smelten. Hun cijfers werden pas in het derde kwartaal voor het eerst echt samengevoegd. Het concern gaf voor eerdere periodes wel fictieve resultaten vrij gebaseerd op berekeningen over de cijfers van beide concerns.
voda
1
AH haalt 14 eiersoorten uit schappen

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn haalt bij al zijn supermarkten veertien soorten eieren uit de schappen, naar aanleiding van het fipronil-schandaal. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, laat een woordvoerster van de supermarktketen donderdag weten.

Het betreft onder meer AH Vrije uitloop eieren, AH bio eieren, blije kipeieren en Kakelgoud 4-granen. Over de omvang van de kosten en omzetverlies van de terugroepactie kon de woordvoerster nog geen uitspraken doen.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde consumenten eerder deze week om eieren waar een te hoog fipronil-gehalte in zit met bepaalde codes erop niet te eten.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/a...
voda
0
Ik wilde vanmiddag bij onze AH eieren kopen, het hele schap was leeggehaald!
Dit gaat de supermarkten en leveranciers heel veel geld kosten. Ook de export gaat er onder lijden!!

AH haalt nog veel meer eieren terug

Gepubliceerd op 4 aug 2017 om 11:08 | Views: 1.661

Ahold Delhaize 15:36
17,47 +0,05 (+0,26%)

DEN HAAG (AFN) - Albert Heijn heeft uit voorzorg nog meer eieren uit de schappen gehaald. In totaal gaat het nu om 25 van de 38 verschillende eiersoorten die in de schappen liggen, laat een woordvoerder vrijdag weten.

Aanleiding is het gifschandaal met de verboden stof fipronil. Donderdag haalde Albert Heijn al veertien soorten eieren terug bij al zijn supermarkten. Het betreft onder meer AH Vrije uitloop eieren, AH bio eieren, blije kipeieren, Kakelgoud 4-granen, AH verse scharreleieren en basic witte scharrel ei.

Volgens de woordvoerder zijn de betreffende eieren mogelijk nog niet uit alle schappen verdwenen omdat de terugroepactie een enorme operatie is. ,,Maar er zit wel een kassablokkade op de betreffende producten waardoor de klanten er niet de winkel mee uit kunnen'', aldus de woordvoerder.

Jumbo

Jumbo, na AH de grootste supermarktketen van Nederland, wil niet zeggen welke eieren zijn teruggehaald. ,,Wij volgen het beleid van de NVWA hierin. Verder doen wij hierover geen mededelingen'', aldus een woordvoerster.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdagavond een zwarte lijst met eieren waar fipronil inzit fors uitgebreid. Daarop staan nu de eicodes van in totaal 138 bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen.

Voldoende

Volgens René Roorda, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), zijn er donderdagavond miljoenen eieren bij duizenden supermarkten weggehaald. Daarmee zijn alle eieren die nu nog in de schappen liggen volgens hem schoon. ,,Er zijn supermarkten die de helft van hun assortiment uit de schappen hebben gehaald. Hier en daar zul je wat lege schappen zien. Maar er zijn nog voldoende eieren'', aldus Roorda.

Een kleine steekproef vrijdagochtend leert dat bij veel supermarktketens de schappen met eieren nagenoeg leeg zijn. In de lege vakken verwijzen de supers met briefjes naar de website van de NVWA voor meer informatie.
voda
0
Beursblik: analisten voorzien hogere winst voor Ahold Delhaize

Ook kwartaalomzet naar verwachting gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold heeft in het tweede kwartaal van 2017 op jaarbasis vermoedelijk een hogere winst op een gestegen omzet weten te behalen. Dit is de gemiddelde verwachting van circa 20 analisten, zoals door het Belgisch-Nederlandse concern zelf in een consensus is gepubliceerd.

De analisten kwamen gemiddeld uit op een 3,1 procent hogere kwartaalomzet van 16,0 miljard euro, een 7,1 procent hoger onderliggend bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1,1 miljard euro en een nettowinst van 369 miljoen euro.

ABN AMRO focust vooral op de ontwikkeling van prijzen en de concurrentie in de grootste markt van Ahold Delhaize, de Verenigde Staten. De analisten van de bank brachten in herinnering dat Ahold in het eerste kwartaal van dit jaar in de VS te maken had met een prijsdeflatie van 1,3 procent en Delhaize zelfs met 1,7 procent. Ze voorzien daar nu een daling van de totale deflatie van het concern van 1,5 procent naar 0,2 procent en verwachten dat het supermarktbedrijf zal melden dat de inflatie in de tweede helft van het jaar terugkeert. ABN AMRO heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro.

ING meldt dat zijn taxatie voor de onderliggende EBITDA met afgerond 1,1 miljard euro fractioneel boven consensus ligt, vooral als gevolg van iets positievere verwachtingen voor de resultaten van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten. De bank rekent op "solide" resultaten. Analist Matthias Maenhaut verwacht dat het concern uit Zaandam de outlook van 220 miljoen euro aan synergieën, en een stijgende operationele marge en vrije kasstroom zal herhalen. De marktvorser voorziet ook een update voor de resultaten en doelstellingen voor synergieën. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 21,00 euro.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities meldde met zijn taxaties redelijk in lijn met de consensus liggen. De analist voorziet daarbij een positieve identieke omzetgroei in een vergelijkbaar aantal winkels en een margeverbetering als gevolg van inmiddels gerealiseerde synergieën na de in juli vorig jaar beklonken fusie. Vandenberghe is daarbij vooral geïnteresseerd in commentaar van het concern op de ontwikkeling van de concurrentie en op die van de inflatie in de belangrijkste markten. De marktvorser veronderstelt dat Ahold Delhaize vanuit zijn Europese ervaring veel kennis heeft over en ervaring met prijsvechter als Lidl en Aldi en private label. Die know-how kan Ahold Delhaize goed benutten in de Amerikaanse markt, denkt Vandenberghe. KBC Securities heeft op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro.

Analisten van Jefferies merkten op dat de recente komst van Lidl in de Verenigde Staten daar tot wisselende reacties van andere supermarktketens heeft geleid. Ze vinden het opvallend dat Lidl niet bereid is om de prijsstelling in de VS aan te passen aan die van de al veel langer in het land actieve Duitse concurrent Aldi. Ze veronderstellen echter dat Ahold Delhaize dankzij de fusie en financiële kracht meer weerstand kan bieden dan veel andere ketens, die minder schaalgrootte en vaak veel schulden hebben. Net als ABN AMRO, ING en KBC Securities heeft Jefferies een koopadvies met een koersdoel van 24,00 euro op Ahold Delhaize.

Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize maandag 0,5 procent hoger op 17,48 euro. Ahold Delhaize publiceert de kwartaalrapportage woensdag 9 augustus voorbeurs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ahold Delhaize commissaris Jack Stahl treedt af

Stahl treedt af vanwege andere zakelijke verplichtingen in de Verenigde Staten.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize commissaris Jack Stahl stapt uit de raad van commissarissen van het Nederlandse-Belgische supermarktconcern. Dit meldde het concern dinsdag nabeurs.

Stahl, die sinds 24 juli 2016 in de raad van commissarissen zat, was voorzitter van het audit, finance en risk comité. en lid van het bestuurs- en benoemingscomité. Stahl treedt af vanwege andere zakelijke verplichtingen in de Verenigde Staten. Voorafgaand aan de fusie tussen Ahold en Delhaize was Stahl lid van de raad van commissarissen van de Delhaize Groep.

Commissaris René Hooft Graafland volgt Stahl op als voorzitter van het audit, finance en risk comité.

Ahold Delhaize sloot dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Stephan
0
Als cijfers positief zijn morgenochtend krijgen shorters het benauwd denk ik :)
Andersom krijg ik het benauwd :(
voda
0
Update: Kwartaalwinst Ahold Delhaize licht lager dan verwacht

Supermarktconcern boekte hogere omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2017 een licht lager dan verwachte nettowinst behaald, maar realiseerde wel een hogere omzet. Dit maakte het Nederlands-Belgische supermarktconcern woensdag bekend.

"Een jaar na de fusie ligt de integratie van de twee bedrijven volledig op schema. We verwachten om in 2019 bruto synergieën van 750 miljoen euro te behalen, waarvan we 250 miljoen euro zullen herinvesteren in onze merken", zei CEO Dick Boer in een toelichting bij de kwartaalrapportage. "We zijn blij sterke resultaten te kunnen rapporteren. De omzet steeg over de hele linie en de operationele marge steeg met 30 basispunten tot 3,9 procent", voegde de bestuursvoorzitter nog toe.

Het onderliggend pro forma operationele resultaat steeg met 11,4 procent tot 626 miljoen euro en de bijbehorende onderliggende EBITDA steeg 8,4 procent naar 1,08 miljard euro. De nettowinst steeg van 211 miljoen naar 355 miljoen euro. Tegen constante valutaverhoudingen steeg de winst met 66,5 procent.

De pro forma omzet, die een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van Ahold en Delhaize van voor de fusie mogelijk maakt, steeg met 3,4 procent naar 16,04 miljard euro en was tegen constante valutaverhoudingen 1,8 procent hoger.

De resultaten waren daarmee iets lager uit dan analisten hadden verwacht, hoewel de omzet wel grofweg aan de verwachtingen voldeed. De analisten kwamen gemiddeld uit op een 3,1 procent hogere kwartaalomzet van 15,99 miljard euro en een nettowinst van 369 miljoen euro. De onderliggende EBITDA werd ingeschat op 1,1 miljard euro.

In de Verenigde Staten, waar Ahold en Delhaize het merendeel van hun omzet realiseren, verbeterde de omzet met terugkeer van inflatie, terwijl de marges stegen dankzij sterke synergiebesparingen. Tegen constante valutaverhoudingen was de pro forma omzet gelijk aan een jaar geleden.

In de VS heeft Ahold Delhaize te maken met nieuwe concurrentie van onder meer internetreus Amazon, dat de supermarktketen Whole Foods market heeft gekocht en de recente toetreding van het Duitse Lidl met supermarktwinkels aan de Amerikaanse oostkust.

"Dat Amazon supermarkten heeft gekocht is feitelijk een erkenning van het feit dat ze inzien dat ze in de voedingsmiddelenmarkt niet zonder fysieke winkels kunnen", zei CEO Dick Boer in een toelichting aan journalisten. "Vergeet niet dat we ook in het laatste kwartaal ten opzichte van een jaar geleden ons marktaandeel weer hebben versterkt", voegde de topman toe.

De komst van Lidl in de VS heeft met name voor de Delhaize-keten Food Lion gevolgen. "Dat heeft daar tot aanhoudende lichte deflatie geleid en met prijs- en marketingacties reageren we daarop. Het gaat overigens vooralsnog om slechts 23 Lidl-winkels en we weten vanuit onze ervaring in Europa hoe we met prijsvechters als Aldi en Lidl moeten omgaan", zei vice-CEO Frans Muller desgevraagd tegen ABM Financial News.

In Nederland was er "robuuste omzetgroei" in zowel de supermarkten als de e-commerce en steeg de onderliggende EBITDA. In België was de pro forma omzet nagenoeg gelijk, maar daalde de onderliggende EBITDA en de bijbehorende marge. In Centraal- en Zuidoost-Europa steeg de omzet, maar daalde de onderliggende EBITDA, vooral als gevolg van omzet- en margedruk in Griekenland.

Ahold Delhaize maakte dinsdagavond bekend dat Delhaize commissaris Jack Stahl opstapt uit de raad van commissarissen van het Nederlandse-Belgische supermarktconcern. Hij treedt af vanwege andere zakelijke verplichtingen in de Verenigde Staten.

Outlook

Het in juli 2016 gefuseerde concern herhaalde de verwachting om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 220 miljoen euro in 2017 te behalen en in dit jaar een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te realiseren. Het concern verwacht dat de onderliggende operationele marge in het hele jaar grotendeels in lijn zal zijn met de marge van 3,9 procent in de eerste helft van het jaar.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,3 procent lager op 17,71 euro.

Update: om informatie en toelichting door Ahold Delhaize toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: meevallend tweede kwartaal Ahold Delhaize

Morgan Stanley rekent niet op opwaartse bijstellingen consensus.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, maar vermoedelijk leidt dit niet tot verhoging van de consensus. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van de supermarktuitbater.

"In het algemeen waren de cijfers in het tweede kwartaal relatief goed, met zowel een stijging van de omzet als de EBIT die licht sterker was dan de consensusverwachting", aldus de marktvorsers van Morgan Stanley.

Daarbij zullen de resultaten volgens de analisten voor de nodige "geruststelling" zorgen over de ontwikkelingen in de Verenigde Staten, mede omdat Ahold Delhaize aangaf dat er weer voedselinflatie was in het afgelopen kwartaal.

Verder gaf Ahold Delhaize aan in 2019 naar verwachting voor 750 miljoen euro aan bruto synergievoordelen te realiseren. Netto handhaafde de grootgrutter echter de eerder genoemde 500 miljoen euro, omdat het meer zal investeren in aanbiedingen richting klanten.

"We denken dat deze aankondiging grotendeels in lijn was met de marktverwachtingen. Al met al denken we niet dat de consensus voor de winst per aandeel in 2017 veel zal veranderen op basis van de berichtgeving van vandaag", aldus de analisten.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 21,00 euro. Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,3 procent lager op 17,71 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: sterke resultaten van Ahold Delhaize

Jefferies roemt vooral prestaties in de VS en Nederland.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2017 mooie resultaten geboekt, vooral dankzij sterke prestaties in de Verenigde Staten en in Nederland. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in een reactie op de kwartaalrapportage van het concern.

De analisten wezen daarbij onder meer op de identieke omzetgroei, margeverbetering en stijging van marktaandeel van zowel Ahold als Delhaize in de VS en het "indrukwekkende" marktaandeel en de winstgroei in Nederland. "Onstopbaar" zeiden de analisten over de prestaties van Ahold in Nederland.

De marktvorsers sporen het management aan om prioriteit te geven aan overnames, waar dat voor aandeelhouders het hoogste rendement oplevert.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,3 procent lager op 17,71 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
NN Group kleiner in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder meldingsdrempel.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een kleiner belang in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 augustus 2017.

NN Group meldde een kapitaalbelang van 4,89 procent en een stemrecht van 2,54 procent.

Op 1 september vorig jaar meldde NN Group nog een kapitaalbelang van 7,31 procent met een stemrecht van 3,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswir
voda
0
Rationeel onverklaarbaar

Soms begrijp ik niet waarom een aandeel een afstraffing krijgt, terwijl de cijfers er toch goed uitzien. Ahold AD€16,84+0,42% doet het mijns inziens in alle opzichten goed, maar krijgt dit jaar niettemin flinke klappen. Wat is hier aan de hand?

In het persbericht van het tweede kwartaal stond geen alarmerend nieuws. In alle gebiedsdelen waar Ahold actief is, viel de omzetgroei net iets beter uit dan de markt had verwacht. De operationele marge is na de verbroedering met de Belgen eveneens beter dan verwacht. De Amerikaanse onderdelen doen het uitstekend en Bol.com groeit almaar harder — al heeft het webwarenhuis in de basis een lagere marge dan andere onderdelen van de Ahold-groep. De nettowinst kon per saldo dus niet anders dan meevallen.

Ander goed nieuws in het kwartaalbericht is dat de synergievoordelen fors hoger zullen zijn dan verwacht, terwijl Ahold Delhaize de vooruitzichten handhaaft van €1,6 mrd vrije kasstroom na €1,8 mrd investeringen. De mix van resultaten is per saldo dus prima.

Fundamenteel is de waardering bijzonder prettig. Het rendement op de operationele kasstroom is geweldig, zo'n 8% à 10%. Op ongeveer zes keer de operationele winst handelt het aandeel in lijn met Amerikaanse sectorgenoten en zo'n 20% goedkoper dan Europese. Die discount is het gevolg van het feit dat een groot deel van de omzet uit Amerika komt, waar webwarenhuis Amazon de kruidenierswereld op zijn grondvesten liet schudden met het overnamebod op Whole Foods, de keten van luxe supermarkten met 'natuurlijke' producten.

Zitten er dan grote shorts in het aandeel? Nee, voor zover ik weet niet. Analisten waarderen Ahold Delhaize rond de €21, oftewel 25% hoger dan de huidige koers. Geen van de grote hedgefondsen die ik ken, zit structureel short in Ahold, op een enkele momentumspeler na, al zit die wel groot en goed short.

Het bod van Amazon is geen risico, maar een kans voor Ahold. In Nederland bestaan slechts twee luxeconcepten die enigszins lijken op dat van Whole Foods:Marqt en (delen van) Albert Heijn. De combinatie big data van Bol.com en marktpositie en perceptie van die delen van Albert Heijn zijn tezamen de Beneluxversie van Amazon-Wholefoods. Met een beetje fantasie levert dat koersdoelen op van €25 à €30.

Zijn er dan risico’s die de afstraffing op de beurs verklaren? Ik zie er op korte termijn geen, anders dan het chagrijn van de chartist. Het rendement op de vrije kasstroom is fantastisch, evenals de kracht van de balans waardoor het dividendrendement op 3,5% staat en nog zal groeien.

Nee, ik zie het niet. Maar goed, toen het aandeel op €18 stond, zag ik de reden daarvoor óók niet en ook niet op €20. Volgens mijn checks kan het aandeel nauwelijks lager. Maar als het aandeel zo irrationeel handelt, is er geen reden om aan te nemen dat we eerder €20 zouden moeten zien dan €14. De afstraffing is niet logisch en rationeel onverklaarbaar.

Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groot.

fd.nl/beurs/1214124/rationeel-onverkl...
appiehappie
0
Nou, ik begrijp het wel. De witte boorden van NN krijgen aandelen AD voor 16,91. Het aandelen pakket DL wordt op de markt gezet. Vette winst.. inkopen maar weer rond de 16,90.. zo doen deze boefjes dat.. rustig toekijken en meespelen met deze gasten...
kassiebora
0
NN Group kleiner in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder meldingsdrempel.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een kleiner belang in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 augustus 2017.

NN Group meldde een kapitaalbelang van 4,89 procent en een stemrecht van 2,54 procent.

Op 1 september vorig jaar meldde NN Group nog een kapitaalbelang van 7,31 procent met een stemrecht van 3,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
voda
1
Beursupdate: Ahold Delhaize gebeten hond op afwachtend Damrak

Beleggers wachten op Jackson Hole toespraken.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef vanochtend dicht bij huis, in afwachting van de toespraken van de voorzitters van de Amerikaanse en Europese centrale banken tijdens het jaarlijkse symposium in Jackson Hole. Rond het middaguur noteerde de AEX 0,1 procent lager op 518,80 punten. De AMX steeg 0,3 procent en de AScX zelfs 0,4 procent.

Zowel voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve als haar collega van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zullen vandaag speechen in het Amerikaanse Wyoming en in hun rol als economische beleidsbepalers zal er altijd sprake zijn van volatiliteit en sensatie op de markten als ze wat zeggen, volgens beleggingsspecialist Tom Straver van onlinebroker Lynx. Echter, beleggers moeten niet rekenen op grote aankondigingen, want de thema's van de toespraken van beide centraal bankiers hebben naar verwachting weinig te maken met monetair beleid.

"Mocht er vandaag toch een uitspraak worden gedaan over dit onderwerp, dan kunnen we flinke bewegingen verwachten", voorspelde Straver. Eerder gebruikte voorzitter Draghi van de ECB bijeenkomsten zoals Jackson Hole al om de deur te openen naar beleidsverruimingen. Daarentegen ging het in het Portugese Sintra eerder dit jaar mis, toen Draghi onterecht leek te hinten op monetaire verkrapping.

Fed-voorzitter Yellen is vrijdag als eerste aan de beurt, om 16.00 uur, waarna Draghi om 21.00 uur ten tonele verschijnt. Elke hint op monetaire verkrapping of juist een milde toon kan naast de aandelenmarkten ook de valutamarkten in beweging zetten. Vrijdag richting het eind van de ochtend verhandelde de euro vrijwel stabiel op 1,1800 dollar.

Op macro-economisch vlak was er vanochtend aandacht voor Japanse inflatiecijfers, Duitse groeicijfers en vertrouwenscijfers uit de twee grootste economieën van de eurozone. De data bevatten in het algemeen weinig verrassingen. De Japanse inflatie bleef in juli stabiel op 0,4 procent en Duitse groeicijfers waren met 0,6 procent op kwartaalbasis en 2,1 procent op jaarbasis gelijk aan eerdere ramingen. Verder bleken het Franse consumentenvertrouwen en het Duitse ondernemersvertrouwen iets gedaald.

Vanmiddag verschijnen vanuit Amerika nog de orders voor duurzame goederen in de maand juli. Verder zal de middaghandel en de handel op Wall Street vermoedelijk vooral in het teken staan van de speeches van Yellen en Draghi.

Olie werd vrijdag duurder. Momenteel stevent de zware orkaan Harvey af op de kust van Texas, wat mogelijk voor productie onderbrekingen kan gaan zorgen. De oktober-future op een vat West Texas Intermediate steeg vanochtend 0,8 procent op 47,80 dollar. Ook Brent met levering oktober kostte 0,8 procent duurder op 52,47 dollar.

Stijgers en dalers

Een meerderheid van de aandelen in de AEX noteerde vrijdag aan het eind van de ochtend in het groen, waarbij de Amsterdamse hoofdgraadmeter werd aangevoerd door ArcelorMittal, dat 1,8 procent steeg.

Ahold Delhaize stond juist stevig onder druk en verloor 5 procent. Amazon.com, dat nog maar net de overname van Whole Foods Market had afgerond, kondigde donderdagavond aan per aanstaande maandag bepaalde prijzen te zullen verlagen bij de net ingelijfde supermarktketen. "Amazon deelt een tweede klap uit aan de food retail sector", concludeerde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers.

In de Midkap beloonden beleggers de halfjaarcijfers van Eurocommercial Properties en IMCD, die beide met ruim 4 procent stegen. Vastgoedfonds Eurocommercial behaalde in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar hogere resultaten en verhoogde bovendien het dividend. De resultaten waren volgens analisten van Société Générale beter dan verwacht.

IMCD boekte ook hogere resultaten in de verslagperiode en gaf aan optimistisch te zijn over de rest van het jaar. Analisten van ING zagen weinig verrassingen in de resultaten, terwijl die van Berenberg concludeerden dat de cijfers beter waren dan verwacht en dat de uitspraken over de outlook, die niet kwantitatief was, positief waren voor het normaliter conservatieve management van de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten.

Bij de kleinere fondsen waren het Avantium en Kiadis Pharma die de boeken openden. Technologisch chemiebedrijf Avantium zag het verlies oplopen maar tevens de omzet toenemen. Analisten van zowel KBC Securities en ING spraken van beter dan verwachte resultaten. Het aandeel Avantium steeg 2 procent.

Kiadis Pharma kwam met weinig verrassende halfjaarcijfers, waarbij de kaspositie daalde en de R&D kosten opliepen. KBC Securities berekende dat met de huidige kaspositie en de onlangs gesloten kredietfaciliteit, het biofarmaceutische bedrijf nog tot en met de eerste helft van 2018 voldoende geld in kas heeft. Het aandeel Kiadis Pharma daalde bijna 6 procent.

Brill kwam donderdag nabeurs met halfjaarcijfers. De omzet steeg maar het bedrijfsresultaat daalde. Analist Johan van den Hooven van NIBC sprak van cijfers die iets onder verwachting waren maar tevens een outlook die vertrouwen wekt. Het aandeel noteerde vanochtend 2,5 procent in de plus.

Aandelen van Sif Holding, Advanced Metallurgical Group en Batenburg Techniek bewogen vrijdag op koersdoelaanpassingen.

HSBC verlaagde na de halfjaarcijfers van Sif het koersdoel van 22,00 naar 17,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. HSBC voorziet dat met name volgend jaar uitdagend wordt. Sif, op weekbasis al ruim 17 procent lager, daalde vrijdag ruim 2 procent.

AMG steeg ruim 5 procent na een koersdoelverhoging bij ING van 32,00 naar 36,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Volgens ING is de risico-rendement verhouding van AMG "hoogst aantrekkelijk".

NIBC verhoogde het koersdoel op Batenburg 30,00 naar 35,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies. Analist Johan van den Hooven maakte uit de halfjaarresultaten op dat Batenburg duidelijk de vruchten plukt van de aantrekkende marktomstandigheden in Nederland. Het aandeel steeg bijna 3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 26,960
Verschil +0,170 (+0,63%)
Hoog 27,280
Laag 26,820
Volume 2.791.825
Volume gemiddeld 2.048.385
Volume gisteren 2.650.753

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront