KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2017

9.962 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 ... 495 496 497 498 499 » | Laatste
appiehappie
0
Die hoge omzetten zijn de laatste weken regelmatig... inkoop is uitbesteed endenk niet dat dat in samenwerking met Slim zal gaan.. zou handelen met voorkennis zijn... ik vermoed iets positievers... zeker gezien de toenames van de volumes..
appiehappie
0
We zullen zien...feit is wel dat de handelsvolumes en het koersverloop opmerkelijk te noemen is... Kpn is helemaal mean&lean gemaakt de afgelopen jaren.. ik wacht af... met vertrouwen...
Stroopwafel
0
Eigenlijk alleen maar mooie updates de laatste tijd, ik geloof niet in slecht nieuws de komende tijd. Grote jongens zijn m.i. bezig de koers te beinvloeden om zelf zoveel mogelijk stukken op te kunnen pakken. ik verwacht dat de koers in het laatste uur nog flink zal aantrekken.
aandeelofoptie
0
Adviezen van analisten - zoals door velen op meerdere fora beaamt - stellen geen ruk voor ; puur eigenbelang
[verwijderd]
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 23 juni 2017 17:14:

Adviezen van analisten - zoals door velen op meerdere fora beaamt - stellen geen ruk voor ; puur eigenbelang
echt?:-)
SAHR-0310
0
Benieuwd of de koers nog een keer omlaag gestuurd wordt. Altijd mooi om dan weer een pluk aan de porto toe te voegen. Moet het nog wel wat lager anders gaat mijn gemiddelde omhoog ;-)
RAUL
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 23 juni 2017 16:34:

Voorkennis op slecht nieuws kan natuurlijk ook .....
KPN wil na de Spelen van 2018 een eigen schaatsploeg beginnen. Kosten per jaar zo'n 5 mln. En dat gaat natuurlijk ten koste van de winst c. q. dividend uitbetalingen in de komende jaren. Vandaar natuurlijk die afstraffing van vandaag. :-)
lokeend
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 23 juni 2017 17:42:

Benieuwd of de koers nog een keer omlaag gestuurd wordt. Altijd mooi om dan weer een pluk aan de porto toe te voegen. Moet het nog wel wat lager anders gaat mijn gemiddelde omhoog ;-)
de koers gaat vast en zeker nog minder hoog dan nu, ben benieuwd naar volgende week de drie was overduidelijk te hoog
[verwijderd]
0
Deze voorspelling was (gelukkig een keer) juist:

Nico PR Bakker @TheDailyTurbo

KPN mag naar 2,94 of zelfs 2,90 als mooie pullback en retest...dan weer EL kansen....
[verwijderd]
0
KPN is goed bezig:
www.telegraaf.nl/dft/specials/getinto...

Voorbereiding op supercomputer
Tekst: Linda Huijsmans
Nadat KPN in 2012 te maken kreeg met een serieuze hack, werd Jaya Baloo aangesteld als Chief Information Security Officer. Ze houdt zich bezig met cybersecurity, encryptie en de komst van de quantumcomputer.

De kantoortuin waar een deel van Jaya’s ‘nerds’ aan het werk is, vormt een speelse oase in het KPN-hoofdkantoor in Den Haag. De fotograaf struikelt bijna over een smalle strook groen tapijt, dat dienstdoet als voetbalveld. Het is nauwelijks een meter breed, maar minstens 15 meter lang: je moet goed kijken om aan beide uiteinden de doeltjes te kunnen onderscheiden. “Het moet wel een beetje een challenge blijven”, lacht de van oorsprong Amerikaanse Baloo.

Hoge ramen bieden uitzicht over Den Haag aan de ene kant en de boardroom van KPN aan de andere. Tussen de ramen hangen kindertekeningen. “Toen we hier introkken, was de ruimte wat saai. Daarom hebben we op een zaterdag de kinderen van onze medewerkers uitgenodigd en ze gevraagd te tekenen hoe zij de toekomst van computers en internet zien. En stiekem hangen er ook een paar werkjes van mij en andere volwassenen tussen.”

Behalve in Den Haag werken er mensen van Jaya in Hilversum en is een groep van zo’n 15 ethische hackers actief vanuit Amsterdam. De noodzaak van een uitgebreid en deskundig team werd duidelijk toen een 17-jarige jongen in 2012 toegang wist te krijgen tot vertrouwelijke klantgegevens van KPN. Jaya Baloo, die al eerder werkzaam was geweest bij de Nederlandse telecomprovider, werd teruggehaald en kreeg de taak een visie te ontwikkelen op veiligheid van de netwerken en de data. Het is de missie van KPN om alle gegevens te beschermen; niet alleen die van de eigen klanten, maar die van de hele maatschappij.

Inmiddels is Baloo een veel gevraagd spreker, ook voor SingularityU NL, als het gaat over encryptie, data-beveiliging en quantumcomputing. “Niemand weet wanneer de eerste quantumcomputer er zal zijn, maar wat ik wel weet is, dat áls die er eenmaal is, wij optimaal voorbereid willen zijn. Daar werken we hier nu al aan.”

Priemgetal
Hoe werkt databeveiliging nu precies, en wat heeft die quantumcomputer daar mee te maken? En is dat überhaupt uit te leggen aan gewone lezers? Jaya schuift een speelgoed nerf-pistooltje aan de kant – ‘we’re not just brains here’ – en laat zien waarom ze een veelgevraagde spreker is over dit gecompliceerde onderwerp.

“Data en netwerken worden beveiligd met behulp van encryptie, oftewel: versleutelde informatie. De meest gebruikte versleuteling op het internet is asymmetrische encryptie. Als ik bijvoorbeeld een email naar jou wil versleutelen, moet ik jouw publieke sleutel kennen. Die is gebaseerd op een groot priemgetal. Vervolgens kun jij mijn bericht ontcijferen met jouw privésleutel, die weer gebaseerd is op een ander priemgetal. Het versleutelde bericht is het vermenigvuldigende resultaat van een algoritme dat deze priemgetallen gebruiken. De quantumcomputer is in staat om alle mogelijke gebruikte priemgetallen te doorlopen en zo razendsnel de juiste combinatie raden en het bericht te ontcijferen.”

Tot op de dag van vandaag is de bestaande beveiliging grotendeels voldoende. Maar zodra de quantumcomputer er is, zal dat niet langer het geval zijn. Op diverse plaatsen in de wereld wordt gewerkt aan deze computer die zo’n grote rekenkracht heeft, dat die in seconden kan berekenen waar de huidige computers jaren of zelfs eeuwen voor nodig hebben. Dat kan doordat de quantumcomputer niet met bits, of enen en nullen rekent, maar met qubits. Deze eenheden zijn tegelijkertijd een nul en een één en zijn daardoor ongelofelijk veel krachtiger dan de huidige generatie computers.

Pioniers
Baloo: “Over de hele wereld zijn bedrijven, wetenschappers, academici en overheden bezig met de ontwikkeling van de quantumcomputer. NASA in de VS, de Chinese overheid. In Nederland geldt de TU Delft als een van de pioniers. Niet voor niets werkt Microsoft samen met Leo Kouwenhoven, de absolute top op dit gebied. We weten dat Google zowel bezig is met het ontwikkelen van een eigen quantumcomputer als het testen van een andere. En de Europese Unie heeft onlangs een miljard euro uitgetrokken voor een vergelijkbaar project in Europa. Er gebeurt kortom heel veel, maar vooralsnog in alle beslotenheid.”

Jaya Baloo ziet het daarom als haar belangrijkste taak om te zorgen dat KPN er klaar voor is op het moment dat de quantumcomputer het daglicht ziet. “Nu al moeten we nadenken over nieuwe strategieën voor versleuteling en ook hoe we nieuwe post quantum cryptografie moeten toepassen.”

Er wordt vanuit gegaan dat de quantumcomputer in staat zal zijn de cryptografie te breken die nu bijvoorbeeld in TLS wordt gebruikt, het beveiligingsprotocol achter HTTPS die zorgt voor beveiligde websites voor internetbankieren.

Baloo: “We weten niet wanneer de eerste quantumcomputer klaar zal zijn. Sterker nog: het is nog maar de vraag of degene die dat voor elkaar krijgt, de rest van de wereld meteen op de hoogte zal brengen. Die heeft immers een gigantische strategische voorsprong, die geef je niet zomaar weg. Vergelijk het met de Enigma-codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog, die de Engelsen in staat stelde de Duitse berichten te decoderen.”

Want áls die supercomputer er eenmaal is, moet de beveiliging er klaar voor zijn. Dat verklaart de geconcentreerde gezichten achter de tientallen schermen op de achtste verdieping in Den Haag. De voetbal ligt werkeloos in zijn doel en de piepschuim patronen voor het nerf-pistool liggen te wachten tot het weer tijd is voor een pauze. Eén ding is zeker: die zullen er ook nog liggen als de wereld straks kennis heeft gemaakt met de supercomputer.
FollowTheMoney
0
Afgelopen vrijdag besloten om mijn calls KPN21DEC18 te verdubbelen.
Reden: Enorme daling op 1 dag (van meer dan 3%) op een normale beursdag zonder nieuws of goede reden hiervoor.

In dit aandeel zit voor de komende maanden voldoende potentie om door te stijgen naar de 3,20 - 3,30.

KPN is nog altijd veruit de grootste aanbieder van alle totaalpakketten (internet, televisie, mobiele telefonie) en breidt zijn marktleiderschap qua mobiele diensten nog steeds uit.

KPN is bezig met een aandeleninkoopprogramma (afronding 10 augustus; 45% voltooid).

KPN omzetdaling (en in de gehele sector) vlakt af door de groeiende vraag naar mobiele data en de operationele winst bij KPN neemt nu gestaag toe dankzij de kostenbesparingen die zijn ingezet en steeds meer vruchten afwerpen.

Het mooie stijgpatroon van de afgelopen maanden en de correctie van afgelopen vrijdag en de hierboven genoemde informatie is voor mij het signaal geweest om mijn positie te verdubbelen.

Hopelijk heb ik op het juiste moment gebruik gemaakt van deze unieke kans om tijdig bij te kopen. Fingers crossed.
Mailbox
0
Ik denk dat je dat goed ziet. Ik heb hetzelfde gedaan, maar dan met turbo's. Had alles verkocht rond 3,08, maar ben vrijdag dus weer ingestapt met een flinke partij. Ik zie de koers de komende week wel weer oplopen.
lokeend
0
Morgen verder omlaag beleggers hebben een weekend gehad om na te denken over hun papieren verlies, bij verdere daling word veelal verkocht om verdere verliezen te beperken.
Ik meld vooraf wanneer ik koop dat zal niet boven de 2,60 zijn
Succes !!
Erik9400
0
Altice zorgt misschien wel voor fantasie ...feit blijft dat KPN iets moet doen om sterker te staan tegen grote spelers
Karel28
0
Ik ben het eens met FollowTheMoney.

Dit is het bekende verhaal van de eendjes uit de vijver wegjagen.

Een belangrijke aanwijzing is de aankoop van eigen aandelen van kpn.

Dat versterkt de onderhandelings positie.

9.962 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 ... 495 496 497 498 499 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:36
Koers 3,325
Verschil -0,054 (-1,60%)
Hoog 3,327
Laag 3,270
Volume 5.085.567
Volume gemiddeld 13.711.851
Volume gisteren 10.555.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront