Telegraaf Media « Terug naar discussie overzicht

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
voda
0
Mediahuis en VP Exploitatie doen bod op TMG gestand

Ruim zestig procent van de aandelen aangemeld onder overnamebod.

(ABM FN-Dow Jones) Mediahuis en VP Exploitatie hebben het overnamebod op Telegraaf Media Groep gestand gedaan. Dit maakte Mediahuis en VP Exploitatie vrijdagavond bekend.

"Een turbulente periode kan nu achter ons worden gelaten", aldus waarnemend bestuurder Jan Nooitgedagt van TMG.

Onder het overnamebod van 6,00 euro werd in totaal 61,38 procent van de geplaatste aandelen TMG aangemeld. De totale waarde van de nu aangeboden aandelen bedraagt circa 3,9 miljard euro.

De overdracht van de aandelen zal op 21 juni plaatsvinden. De resterende aandelen kunnen in een na-aanmeldingsperiode aangemeld worden, die van start gaat op 19 juni en eindigt op 2 juli na het sluiten van de handel.

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot vrijdag op een groen Damrak fractioneel lager op 6,25 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Telegraaf Media Groep wijst bod Talpa af

Bod voldoet volgens TMG niet aan alle eisen.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft het overnamebod van Talpa definitief afgewezen. Dit meldde het mediaconcern maandag nabeurs.

Volgens TMG is het bod van Talpa weliswaar hoger dan het bod van het consortium van Mediahuis en VP Exploitatie, maar voldeed de bieding van Talpa niet aan alle voorwaarden van het mediabedrijf uit Amsterdam.

Bij de beoordeling van het bod van Talpa heeft de raad van commissarissen het belang van TMG en het succes van haar onderneming, alsmede de belangen van alle stakeholders van de onderneming van TMG, daaronder mede begrepen de aandeelhouders en de werknemers, vooropgesteld.

De overdracht van de aandelen aan het consortium zal op 21 juni plaatsvinden. De raad van commissarissen raadt aandeelhouders die dat nog niet hebben gedaan aan hun aandelen aan te bieden onder het bod van het Consortium gedurende de na-aanmeldingstermijn, die eindigt op 2 juli 2017.

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot maandag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 6,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Mediahuisbaas: overname TMG zwaarste klus ooit

Gepubliceerd op 24 jun 2017 om 08:24 | Views: 117

TMG 23 jun
6,20 -0,20 (-3,13%)

AMSTERDAM (AFN) - De baas van Mediahuis, Gert Ysebaert, gaat zaterdag in interviews in de Volkskrant en Het Financieele Dagblad (FD) voor het eerst in op de overname van De Telegraaf Media Groep. Hij noemt het ,,de zwaarste klus ooit'' voor het Belgische krantenbedrijf. Ysebaert bleef tijdens de overnamestrijd zo veel mogelijk uit de publiciteit.

Mediahuis en het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek hadden het grootste deel van TMG al in handen. De overname werd donderdag gemeld. Wel geldt een formele na-aanmeldingstermijn: wie zijn aandelen nog niet heeft verkocht, kan dat nog tot 2 juli doen.

,,Je bent voor of tegen De Telegraaf'', meent Ysebaert (54). ,,Het is lang de krant geweest van heel Nederland. Dat is het nog, maar minder dan vroeger.'' Het wordt volgens hem lastig ,,het sterke en spraakmakende merk'' uit het slop te trekken. Over aandeelhouder John de Mol die ook probeerde TMG in handen te krijgen, zegt hij: ,,Door hem heeft de overname langer geduurd dan goed was voor het bedrijf. Het heeft onzekerheid gebracht en verdeeldheid.''

GeenStijl

Voor GeenStijl, de website die zich presenteert als 'tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend' is volgens Ysebaert geen rol meer weggelegd bij Mediahuis ,,We willen ons concentreren op professionele journalistiek, en daar hoort een bepaalde ethiek bij. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn.''

De baas van het Vlaamse Mediahuis gaat ervan uit dat TMG over twee jaar ,,uit de rode cijfers is en blaakt van gezondheid''. Zijn bedrijf is in Nederland al eigenaar van dagblad De Limburger en NRC Handelsblad.
DeZwarteRidder
0
Mediahuis: Samenwerken met Talpa
1 uur geleden Redactie DFT

Amsterdam - Mediahuis zet de deur open voor samenwerking met Talpa. De twee bedrijven delen na een maandenlange overnamestrijd het eigendom van Telegraaf Media Groep (TMG), de uitgever van onder meer deze krant.

Bestuursvoorzitter Gert Ysebaert spreekt in een interview met zakenkrant De Tijd zijn respect uit voor Talpa.

„Zij zijn eerder een mediabedrijf terwijl wij een uitgever zijn met audiovisuele activiteiten”, aldus Ysebaert. „Het is niet ondenkbaar dat we op basis daarvan zaken kunnen doen. Maar dan moet er eerst een basis van vertrouwen zijn. De manier waarop het spel de jongste tijd is gespeeld, gaf weinig reden tot vertrouwen. Dat zal moeten groeien.”

Vrijdag gaf Mediahuis details vrij over de plaats die de deelneming in TMG krijgt in de organisatie. „De groep wil bestaande samenwerkingen met spelers in België en Nederland intensifiëren en nieuwe verbanden opzetten. Dit moet onder meer leiden tot gezamenlijke proposities op de advertentiemarkt.”

Daarnaast benadrukt het bedrijf het belang van ‘efficiëntie in de organisatie’, en meldt het ook na de deelneming in TMG een ‘voorzichtige financiering’ te hebben met een geschatte netto-schuldgraad van 1,7 aan het einde van 2017.

Ysebaert: „In 2019 moeten we de turnaround hebben gemaakt. Tegen die tijd wil ik dat het bedrijf uit de rode cijfers is en blaakt van gezondheid.”
DeZwarteRidder
0
FD.nl

Volop interesse in TMG-dochter Keesing

Mediahuis zet vaart achter verkoop puzzeldochter Telegraaf
voda
0
Veel interesse voor Keesing van TMG - media

Mediahuis is verkoopproces gestart.

(ABM FN-Dow Jones) Het Vlaamse Mediahuis lijkt vaart te maken met de verkoop van puzzelbedrijf Keesing, onderdeel van Telegraaf Media Groep, waarvoor een handvol gegadigden zich heeft gemeld. Dit schreef Het Financieele Dagblad maandag op basis van bronnen in de financiële wereld.

Potentiële kopers zijn volgens het FD de private-equityhuizen Egeria, Ergon Capital Partners en Parcom, terwijl vakblad Merger Markets ook de Britse puzzelboekenuitgever D.C. Thomson & Co als gegadigde noemde.

Keesing gold de afgelopen jaren juist als sterkhouder van het mediabedrijf aan de Amsterdamse Basisweg.

Turnaround

"In 2019 moeten we de turnaround hebben gemaakt", zei CEO Gert Ysebaert dit weekend tegen De Tijd. "Tegen die tijd wil ik dat het bedrijf uit de rode cijfers is en blaakt van gezondheid."

Mediahuis heeft samen met VP Exploitatie, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, ruim 60 procent van de aandelen TMG in handen. Circa 30 procent zit bij grootaandeelhouder Talpa van John de Mol. Deze laatste lijkt de strijd om TMG nog niet op te geven.

Het aandeel Telegraaf Media Groep noteerde maandagmiddag 0,8 procent lager op 6,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Talpa zet weer stapje in strijd om TMG

Gepubliceerd op 26 jun 2017 om 11:08 | Views: 2.567

TMG 11:27
6,15 -0,05 (-0,81%)

DEN HAAG (AFN) - Mediabedrijf Talpa van miljardair John de Mol heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de ,,uitsluitende zeggenschap'' over Telegraaf Media Groep (TMG). Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde melding bij de toezichthouder.

De Mol weigert de handdoek in de ring te gooien in de overnamestrijd om het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf. Hij diende de zogeheten concentratiemelding afgelopen donderdag in, dus nadat rivalen Mediahuis en investeerder VP Exploitatie hun bod gestand hadden gedaan.

De Mol kwam onlangs ook al met zijn formele biedingsbericht. Hij biedt 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan wat de Vlaamse NRC-eigenaar Mediahuis en het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek op tafel legden.

De kans dat De Mols bod slaagt lijkt gering. Mediahuis en de Van Puijenbroeks hebben al een ruime meerderheid van de aandelen in handen en lijken niet van plan die aan De Mol te verkopen. Zij verkregen bijna twee maanden geleden ook al toestemming van de ACM om TMG over te nemen. De toezichthouder zag geen bezwaren voor de concurrentie in het medialandschap.
voda
0
TMG start verkoopproces voor Keesing

Overweegt minderheidsbelang te houden.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft besloten om het verkoopproces van de uitgever van puzzeltijdschriften Keesing Media Group in gang te zetten. Dat bevestigde het mediabedrijf dinsdag nabeurs.

Keesing is de afgelopen jaren in omzet en winstgevenddheid sterk gegroeid en kan volgens het TMG-bestuur beter internationaal doorgroeien na een verkoop, aldus TMG.

Het mediabedrijf overweegt een minderheidsbelang te houden in Keesing. Het verkoopproces, dat wordt begeleid door bankiers van ING, zou dit jaar nog moeten worden afgerond.

Aandeelhouders van TMG zullen een eventuele transactie moeten goedkeuren middels een buitengewone vergadering.

Maandag schreef het Financieele Dagblad al op basis van bronnen dat het Vlaamse Mediahuis, dat TMG heeft overgenomen, vaart maakt met de verkoop van het puzzelbedrijf Keesing, waarvoor een handvol gegadigden zich heeft gemeld.

Potentiële kopers zijn volgens het FD de private-equityhuizen Egeria, Ergon Capital Partners en Parcom. Vakblad Merger Markets noemde ook de Britse puzzelboekenuitgever D.C. Thomson & Co als gegadigde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Da's grappig. TMG wil nu Geenstijl en Keesing verkopen. Volgens mij zijn dit de enige winstgevende activiteiten van het bedrijf. Als ík John de Mol was zou ik mijn aandelen in TMG inruilen voor Geenstijl en Keesing.
De rest is immers ten dode opgeschreven.
DeZwarteRidder
0

Telegraaf bevestigt puzzelbedrijf te willen verkopen

Keesing zou €120 mln tot €150 mln moeten opbrengen.

Dit zou een grote dividenduitkering kunnen opleveren.
DeZwarteRidder
0
'Keesing kan 155 miljoen waard zijn voor TMG'

Gepubliceerd op 28 jun 2017 om 09:26 | Views: 0

TMG 27 jun
6,20 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van puzzeldochter Keesing door Telegraaf Media Groep (TMG) kan een bedrag opleveren van 155 miljoen euro. Dat meldde KBC Securities naar aanleiding van het bericht dat TMG het verkoopproces voor Keesing is begonnen.

TMG zou wel overwegen om een minderheidsbelang te behouden in Keesing. De verkoop moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. In maart werd al aangekondigd dat na de overname van TMG de rol van Keesing bij het mediabedrijf zou zijn uitgespeeld. De nieuwe eigenaar, de Vlaamse uitgever Mediahuis, wil van het onderdeel af. Naar verluidt hebben zich al verschillende gegadigden gemeld.

Het aandeel TMG noteerde woensdag kort na opening op 6,20 euro.
voda
0
Mediahuis en VP Exploitatie breiden belang in Telegraaf Media Groep uit

Nog eens ruim 1,5 miljoen aandelen aangeboden in na-aanmeldingsperiode.

(ABM FN-Dow Jones) Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun belang in Telegraaf Media Groep uitgebreid na de aanmelding van nog eens zo'n 1,5 miljoen aandelen in de na-aanmeldingsperiode van het bod. Dit meldden de concerns maandagavond.

Bij de gestanddoening van het bod van 6,00 euro per aandeel op 16 juni jongstleden, hadden Mediahuis en VP Exploitatie 61,38 procent van TMG in bezit. In de na-aanmeldingsperiode zijn nog eens ruim 1,5 miljoen aandelen, of omgerekend 3,28 procent, aangemeld. Hiermee is het belang in TMG opgelopen tot 64,66 procent.

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot maandag op een groene beurs vlak op 6,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
TMG verkoopt puzzeldochter Keesing

Gepubliceerd op 18 jul 2017 om 17:57 | Views: 39

TMG 17:35
6,15 +0,00 (+0,02%)

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) doet puzzeldochter Keesing grotendeels van de hand. De aandelen in Keesing worden verkocht aan een samen met investeerder Ergon te vormen samenwerkingsverband. Daarin krijgt het moederbedrijf van De Telegraaf een minderheidsbelang van 30 procent, zo werd dinsdag aangekondigd.

Het was al bekend dat de nieuwe eigenaar van TMG, de Vlaamse uitgever Mediahuis, van het onderdeel afwil. Bij de deal wordt Keesing gewaardeerd op 150 miljoen euro. De partijen verwachten de transactie in de komende twee maanden te kunnen afronden. TMG blijft met een zetel in de raad van commissarissen van Keesing nauw betrokken bij de onderneming.
voda
0
Beursblik: TMG krijgt meer voor Keesing dan voorzien

NIBC hield rekening met 130 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) De waardering voor Keesing Media komt hoger uit dan waar NIBC vooraf rekening mee hield. Analist Johan van den Hooven hield aanvankelijk rekening met een waardering van 130 miljoen euro, maar de verkoop van 70 procent in Keesing aan Ergon Capital Partners door Telegraaf Media Groep impliceert een waardering van 150 miljoen euro.

De waardering van NIBC duidde op een prijs die zich verhoudt tot zes keer het operationeel resultaat (EBITDA) van Keesing.

NIBC wijst er op dat met de de verkoop van het overgrote deel van Keesing een belangrijk deel van de winstgevendheid van TMG van de hand wordt gedaan, terwijl grootaandeelhouder Mediahuis/Van Puijenbroek vorige maand nog aangaven dat TMG in 2019 weer winstgevend moet zijn.

Het advies voor het aandeel TMG ligt bij NIBC op Neutraal met een koersdoel van 6,50 euro.

Het aandeel Telegraaf Media Groep noteerde woensdag onveranderd op 6,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Rode cijfers voor Telegraaf Media Groep

Omzet sterk lager door dalende inkomsten uit advertenties.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft in het eerste halfjaar van 2017 de resultaten fors onder druk zien staan als gevolg van dalende advertentie-inkomsten en bijzondere posten voor reorganisaties en kosten rondom de overnamestrijd. Ook zonder deze kosten waren de resultaten evenwel negatief. Dit maakte het mediaconcern vrijdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen halfjaar daalde de omzet met 9,3 procent van 171,9 miljoen naar 156 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief reorganisatiekosten uitkwam op 6,1 miljoen euro negatief tegen 1,6 miljoen euro in het rood een jaar geleden.

De omzetdaling was onder meer te wijten aan 3,4 procent lagere inkomsten uit abonnementen en 21,3 procent minder inkomsten uit advertenties.

De totale EBITDA kwam uit op 19 miljoen euro negatief tegen 1,9 miljoen euro negatief een jaar geleden. De EBITDA-marge viel dan ook lager uit op 3,9 procent negatief tegen 0,9 procent negatief in de eerste helft van 2016.

De EBITDA betreft de voortgezette bedrijfsactiviteiten en zijn derhalve exclusief de resultaten van Keesing Media Group, vanwege de aanstaande verkoop van dit onderdeel en ook exclusief de resultaten van de in het radiopartnership met Talpa ingebrachte entiteiten.

Onder de streep restte een nettoverlies van 11,4 miljoen tegen een winst van 3,1 miljoen euro een jaar geleden. "Zoals eerder beschreven zijn de belangrijkste oorzaken hiervoor de gedaalde omzet, hoge eenmalige advieskosten en aanloopkosten voor het nieuwe online videoplatform Telegraaf VNDG", verklaarde het mediabedrijf.

TMG is recent een nieuwe fase ingegaan. Sinds 2 juli bezit Mediahuis 64,66 procent van de aandelen van het bedrijf. Op 21 juni zijn Marc Vangeel als CEO en Koos Boot als CFO benoemd tot de nieuwe raad van bestuur en is de nieuwe raad van commissarissen benoemd. "De raad van bestuur presenteert dit najaar haar plannen om van TMG weer een sterk en leidend mediabedrijf te maken", schreef het bedrijf in een toelichting op de sombere cijfers.

Keesing

Op 18 juli maakte TMG bekend dat de aandelen van Keesing worden verkocht aan een samen met Ergon Capital Partners te vormen partnership, na goedkeuring van de aandeelhouders en het advies van de medezeggenschapsraden. TMG neemt in dit nieuwe partnership een belang van 30 procent. De hierbij overeengekomen waardering voor 100 procent van de onderneming Keesing bedraagt 150 miljoen euro. De nettokasstroom uit de transactie bedraagt naar verwachting circa 130 miljoen euro miljoen. Deze wordt aangewend om de kredietfaciliteiten bij de banken volledig af te lossen. Ook biedt deze kasstroom ruimte voor de financiering van de bedrijfsvoering en de toekomstplannen voor de kernactiviteiten en merken van TMG.

Outlook

Ook voor de tweede helft van 2017 voorziet TMG dat de inkomsten uit advertenties en oplagen onder druk blijven staan. Het effect hiervan zal deels kunnen worden opgevangen door kostenbesparingen, denkt het mediabedrijf.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel TMG vrijdagochtend 0,3 procent lager op 6,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Talpa doet overnamebod op TMG niet gestand

Niet genoeg aandelen onder overnamebod aangemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa Holding heeft zijn overnamebod op Telegraaf Media Groep niet gestand gedaan, omdat minder dan 50 procent van alle aandelen TMG werden aangemeld. Dit maakte het mediabedrijf van John de Mol woensdagavond bekend.

De aanmeldingstermijn voor het bod van 6,50 per aandeel TMG liep woensdag na het slot van de handel op de Amsterdamse beurs af. Er bleken niet genoeg aandeelhouders hun stukken te hebben aangeboden.

"Hiermee komt vooralsnog een einde aan Talpa's poging om TMG als geheel over te nemen. Talpa houdt het strategische belang van 29,16 procent in TMG aan", liet het mediabedrijf weten. De onderneming is van plan om als "actieve minderheidsaandeelhouder" betrokken te blijven en streeft een "open en constructieve communicatie" na met TMG en Mediahuis.

TMG reageerde donderdag door te stellen blij te zijn met "deze rust en duidelijkheid". Het wil nu samen met Mediahuis verder werken "aan een mediabedrijf met een stevige marktpositie, kwaliteitsredacties en sterke merken".

Mediahuis en VP Exploitatie, het investeringsvehikel van de familie van Puijenbroek, hebben gezamenlijk een belang in TMG van ongeveer 65 procent. Het bod van Mediahuis en de familie bedroeg 6,00 euro per aandeel TMG.

Het aandeel Telegraaf Media Groep noteerde donderdag 2,3 procent lager op 6,00 euro.

Update: om reactie TMG toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Analisten KBC stoppen met volgen TMG

Gepubliceerd op 10 aug 2017 om 10:09 | Views: 621

KBC Groep 16:28
69,01 -1,69 (-2,39%)

TMG 13:25
6,00 -0,14 (-2,31%)

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities stoppen met het volgen van Telegraaf Media Groep (TMG), nu John de Mol zijn poging om het bedrijf als geheel in te lijven heeft gestaakt. Volgens KBC ligt het gezien de beperkte hoeveelheid vrij verhandelbare aandelen voor de hand dat grootaandeelhouder Mediahuis TMG vroeg of laat van de beurs gaat halen.

Talpa kondigde woensdagavond aan zijn eerder uitgebrachte bod op TMG van 6,50 euro per aandeel niet gestand te kunnen doen. Het mediabedrijf van miljardair John de Mol houdt voorlopig nog wel een ,,strategisch belang'' van 29,16 procent in het moederbedrijf van De Telegraaf aan.

Het aandeel TMG noteerde donderdag in de loop van de morgen 2,9 procent hoger op 6,32 euro.
DeZwarteRidder
0

Vraagtekens VEB bij snelle verkoop puzzeldochter Telegraaf

Belangenvereniging voor beleggers wil weten of miljoenentransactie niet ten koste gaat van minderheidsaandeelhouders TMG
voda
0
Telegraaf Media Groep schrapt 150 banen

Gepubliceerd op 22 nov 2017 om 08:21 | Views: 457

TMG 10:04
5,85 +0,15 (+2,63%)

AMSTERDAM (AFN) - De Telegraaf Media Groep (TMG) schrapt de komende jaren ongeveer 150 banen, vooral in ondersteunende functies. Dat maakte het bedrijf, dat eerder dit jaar grotendeels in handen is gekomen van de Belgische NRC-eigenaar Mediahuis, woensdag bekend.

Het banenverlies hangt onder meer samen met de samenwerking tussen TMG en zijn nieuwe eigenaar. Ook speelt mee dat Sky Radio en puzzeldochter Keesing gedeeltelijk zijn verkocht. Dat maakt de weg vrij voor ,,een minder complexe en plattere organisatiestructuur''.

Daarnaast zet TMG de voorgenomen reorganisaties op de redacties van zijn regionale kranten door. Die werd afgelopen jaar stilgelegd toen een biedingsstrijd losbarstte tussen Mediahuis en Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Wel is het aantal banen dat daar verloren gaat teruggebracht van 45 naar 25, zei een woordvoerster.

Focus op Noord-Holland
Bij de regionale kranten komt de focus op Noord-Holland te liggen en op duiding en achtergronden van het (regionale) nieuws. Het aantal edities, nu nog zestien, wordt geleidelijk verminderd en van de huidige vijf websites blijven er twee over.

De ingrepen zijn volgens TMG noodzakelijk om de resultaten te verbeteren en ruimte te maken voor investeringen in de toekomst. Verlies van banen is daarbij ,,helaas onvermijdelijk''. Het bedrijf streeft ernaar gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te vermijden. TMG had halverwege het jaar zo'n 1300 mensen in dienst.
,,TMG heeft ongelofelijk veel potentie in huis'', benadrukt topman Marc Vangeel.

,,De Telegraaf is een geweldig sterk merk met ongeëvenaarde naamsbekendheid en bereik.''
voda
0
De Mol bundelt mediabedrijven in Talpa Network

Gepubliceerd op 23 nov 2017 om 17:49 | Views: 260

TMG 17:35
5,90 +0,05 (+0,87%)

AMSTERDAM (AFN) - John de Mol bundelt al zijn mediabedrijven in het nieuwe mediabedrijf Talpa Network. Het gaat om onder meer de radiostations 538, Veronica, Sky Radio en Radio 10, de televisiezenders SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 en de onlinediensten Juke en Kijk.

Talpa Network neemt ook e-commercebedrijf Emesa over. Dat bedrijf is vooral bekend van de website Vakantieveilingen. Met de overname wil Talpa Network onder meer de advertentiemogelijkheden vergroten.

Het samenvoegen van de mediamerken moet zorgen voor een kruisbestuiving tussen de verschillende takken van het mediabedrijf. Zo moeten televisieprogramma's beter online te vinden zijn en heeft Talpa Network ook diverse vloggers en bloggers onder contract. Daarnaast kondigde De Mol aan ook in nieuwe programma's te investeren.

VoetbalTV
Ook komt er een samenwerking met voetbalbond KNVB. Via het online platform VoetbalTV zijn binnenkort onder meer amateurwedstrijden te zien.

De Mol probeerde eerder Telegraaf Media Group (TMG) over te nemen. Hij werd echter afgetroefd door het Belgische Mediahuis dat zo'n twee derde van de aandelen in handen kreeg. De Mol heeft nog wel een groot belang in TMG.
632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.765,60 -0,02%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.926,88 +0,26%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.387,43 +1,12%
 EUR/USD 1,0654 -0,16%
 WTI 82,59 +0,46%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront