Unilever « Terug naar discussie overzicht

Diverse nieuws items

894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
[verwijderd]
0
Misschien is het een gerucht, maar zou me niks verbazen als het bod er zou komen. Het genoemde bod komt neer op ongeveer 61 euro per aandeel, dat zou best kunnen.
Erik9400
0
Heb wat gekocht, als ik Unilever vergelijk met stand van AEX dat hebben ze het niet beter gedaan afgelopen jaar dus er zit weinig lucht in (hoop ik )

Daarnaast is dividend hoger dan rente spaarrekening dus als koers gelijk blijft verdienen we nog steeds :-)

Eventueel bod is bonus
Balei
0
als ze echt willen overnemen zullen ze flink moeten bieden, ik denk aan 65 tot 70 euro.
C200
0
Beursblik: ING voegt Unilever toe aan favorietenlijst
Analisten vinden dat consensus margeverbetering onderschat.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft Unilever toegevoegd aan zijn favorietenlijst voor de Benelux, omdat de analisten van de bank vinden dat de margeverbetering en de algehele verwachtingen voor de tweede helft van het jaar in de door het Brits-Nederlandse concern vrijgegeven analistenconsensus voor het eerste halfjaar en voor heel 2017 te voorzichtig zijn.

Volgens de consensus op basis van 23 geraadpleegde analisten wordt voor het eerste halfjaar een operationele marge van 15,0 procent en voor de tweede helft een marge van 15,6 procent voorzien, terwijl ING mikt op respectievelijk 16,1 en 16,8 procent.

Voor het hele jaar resulteert dat volgens de consensus in een operationele marge van 15,3 procent.

De marktvorsers geloven dat de markt het opwaarts potentieel vanuit het opschonen van de balans door het concern onderschat.

Het advies bij ING voor Unilever is Kopen met een koersdoel van 62,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever dinsdagochtend vlak op 48,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 11, 2017 04:11 ET (08:11 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
rene66
0
Back in February, food and consumer goods conglomerate Kraft Heinz walked away from plans to buy rival Unilever for more than $140 billion.

But that deal may still have life.

One analyst thinks the ketchup king, which is backed by billionaire Warren Buffett's Berkshire Hathaway and private equity powerhouse 3G Capital Partners, may make another -- and possibly hostile -- bid for Unilever (UL) as soon as next month.

money.cnn.com/2017/07/12/investing/kr...
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/unilev...

Unilever heeft trek in Franse mosterd'
Vandaag, 11:09 Edwin van der Schoot
UTRECHT - Unilever is één van de mogelijke bieders op de mosterd- en ketchupproductie van concurrent Reckitt Benckiser (RB).

Dat stelt de Britse krant Sunday Times.
Unilever zou concurrentie hebben van onder meer Hormel Foods, een Amerikaanse producent van levensmiddelen.

Reckitt Benckiser is van oorsprong net als Unilever een conglomeraat in schoonmaakmiddelen, personal care, en levensmiddelen. Het Brits-Duitse bedrijf is sinds de jaren '90 meer- en meer uit levensmiddelen gestapt. Weliswaar is het nog eigenaar van anti-keelpijn pastiles Strepsils en kocht het voor $16,6 miljard babymelkproducent Mead Johnson, klassieke voedselproductie maakt nog 4% uit van RB's omzet.

Cillit Bang, Clearasil, Calgon en Durex zijn de bekendste merken van RB. De 'Franse Mosterd en ketchupdivisie', die tot de wortels van het Britse deaal van RB behoren, is goed voor zo'n €400 miljoen omzet per jaar. RB zou hopen op een bod van €2,5 miljard, aldus de Sunday Times.

Kraft Heinz
In april besloot RB dit onderdeel eventueel te verkopen, in het kielzog van de schokgolf in de levensmiddelenindustrie veroorzaakt door het overnamebod van Kraft Heinz op Unilever. Unilever wuifde die poging weg, maar besloot wel tot een heroverweging van zijn portefeuille. Datzelfde deden concurrenten in de jarenlang redelijk stabiele en volgens critici ingedutte sector, die door de Braziliaanse durfinvesteerders achter Kraft Heinz nu is wakkergeschud.

Eén van de acties die Unilever juist aankondigde, was het aanwenden van cash voor overnames, om extra te groeien. Unilever is al eigenaar van een aantal andere sauzen, waaronder Hellmans mayonaise.

Premie
Of Unilever daadwerkelijk bereid zou zijn om een stevige premie voor een vrij klassiek en weinig innovatief onderdeel van een concurrerend bedrijf, lijkt twijfelachtig. "Unilever zal zijn eigen aandeelhouders willen laten zien, dat het juist gedisciplineerd met kapitaal om kan gaan," aldus een zakenbankier die meerdere deals in de levensmiddelenindustrie uitonderhandelde.

Of RB daadwerkelijk tot een verkoop van zijn sauzen overgaat, wil het bedrijf nog niet laten weten. Unilever laat in een reactie aan DFT weten 'niet op dergelijke marktgeruchten in te gaan.'

De geraadpleegde bankier weet dat RB op zoek is naar cash, om een overbruggingsfinanciering voor de aankoop van Mead Johnson in te lossen, wat de waarschijnlijkheid van een verkoop vergroot.

RB stond van 1999 tot 2011 onder leiding van de Nederlander Bart Becht. Hij leidt tegenwoordig het investeringsfonds van één van de 19e eeuwse oprichtersfamilies, de Reimanns. Dit fonds is eigenaar van onder meer Douwe Egberts.

Unilever is zelf druk doende met een verkoopproces van zijn maragrine-tak. Het bedrijf komt op 20 juli met halfjaarcijfers.

Marktleider Nestlé werd afgelopen maand opgeschud door de entree van de activistische belegger Third Point onder zijn aandeelhouders. Third Point trekt samen op met Jan Bennink.

voda
0
'Blik op vele overnamegeruchten rond Unilever'

Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 10:21 | Views: 2.589

Unilever Cert. 16:23
49,65 +0,10 (+0,19%)

AMSTERDAM (AFN) - De blik van beleggers zal bij de publicatie van de cijfers van Unilever vooral gericht zijn op de vele overnamegeruchten die rondzingen rond het bedrijf. Zo zou Unilever zijn ogen hebben laten vallen op de voedseldivisie van het Britse Reckitt Benckiser en zou de kans groot zijn dat het Amerikaanse Kraft Heinz met een vijandig bod gaat komen op Unilever.

Unilever komt donderdag voorbeurs met zijn resultaten. De krant Sunday Times meldde dat Unilever in een overnamestrijd is verwikkeld met het Amerikaanse Hormel Foods om de levensmiddelentak van Reckitt, die bestaat uit mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce. Reckitt had in april al laten weten een verkoop te overwegen van het onderdeel dat 2,5 miljard euro waard zou zijn.

Ook kwamen in mei mediaberichten naar buiten dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate-Palmolive. Dat bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond.

Kraft Heinz

Daarnaast is Kraft Heinz volgens analisten van Susquehanna niet van plan om Unilever weg te laten komen, na het mislukken van een overnamepoging begin dit jaar. De analisten achten het zeer waarschijnlijk dat Kraft Heinz met een vijandig bod gaat komen, dat mogelijk 200 miljard dollar kan bedragen.

Om beleggers te overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf kondigde Unilever eerder dit jaar aan afscheid te nemen van de margarinetak, met merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje. De deal moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid, in combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend. Mogelijk geeft Unilever meer nieuws rond de verkoop van de margarinetak.

Unilever heeft zelf een consensus op de website gepubliceerd met de analistenverwachtingen. Daaruit komt naar voren dat in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk een hogere omzet en winst in de boeken werd gezet. De omzet wordt geraamd op 27,8 miljard euro, tegen 26,3 miljard euro een jaar eerder. De nettowinst is volgens de verwachtingen gestegen tot 3,3 miljard euro, van 2,7 miljard euro vorig jaar.
voda
0
'Deal Unilever en Reckitt twijfelachtige stap'

Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 09:40 | Views: 1.427

Unilever Cert. 16:23
49,65 +0,10 (+0,19%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van de levensmiddelentak van Reckitt Benckiser door Unilever zou een twijfelachtige stap zijn, aldus analisten van RBC. Een deal zou namelijk vragen oproepen over de strategische richting en de financiële discipline van Unilever.

Volgens Sunday Times is Unilever van plan een bod te doen op op het voedselonderdeel van Reckitt, dat 2,5 miljard euro waard zou zijn. Onder het onderdeel vallen mosterd- en ketchupmerk French's en Frank's RedHot Sauce.

Volgens RBC is het prijskaartje voor het onderdeel hoog. Bovendien is de divisie vooral gericht op de supermarktbranche in de Verenigde Staten, wat niet past in de stappen die Unilever neemt om zich meer te richten op verzorgingsproducten en opkomende markten, aldus RBC.

Het aandeel Unilever noteerde maandagochtend omstreeks 09.35 uur 0,3 procent hoger op 49,70 euro.
voda
0
Beursblik: groeitempo Unilever vermoedelijk omhoog

Analisten zien omzet verder stijgen.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het tweede kwartaal van 2017 meer omzet behaald, waarbij de onderliggende groei ook wat aantrok. Dit bleek voorafgaand aan de cijfers uit de door het Brits-Nederlands concern afgegeven analistenconsensus.

Analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 14.545 miljoen euro, een stijging van 5,9 procent op jaarbasis. Daaraan droegen wisselkoersen 2,0 procentpunt bij en overnames 0,6 procentpunt.

Onderliggend behaalde Unilever volgens de consensus een omzetgroei van 3,2 procent, waarvan 2,5 procent als gevolg van hogere prijzen en 0,8 procent door volumegroei. Exclusief de tak Spreads, waarvan Unilever vermoedelijk afscheid zal nemen, bedroeg de onderliggende groei zelfs 3,7 procent.

In de eerste drie maanden van dit jaar kwam de onderliggende groei uit op 2,9 procent.

Outlook

Unilever handhaafde bij de cijfers over het eerste kwartaal de outlook voor heel 2017. Dit betekent dat het bedrijf onverminderd uitgaat van een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent.Analisten rekenen gemiddeld voor dit jaar op een stijging van 3,8 procent, bij een omzet van 55,6 miljard euro.

Daarnaast verwacht de onderneming een onderliggende operationele margeverbetering van tenminste 80 basispunten vanwege een groeiversnelling binnen Connected 4 Growth en Zero Based Budgeting-programma's.

Analisten van UBS denken dat de recent afgewezen interesse van Kraft Heinz en de margeontwikkeling op korte termijn de koers van Unilever zullen bepalen.

Afgelopen weekend meldde The Sunday Times dat Unilever, samen met onder meer Hormel Foods, interesse zou hebben in de voedingstak van Reckitt Benckiser, waar French's onder valt, bekend van bijvoorbeeld Frank's RedHot en de barbecue-sauzen van Cattlemen's.

Bernstein reageerde negatief op dit gerucht. "We zouden erg verrast en teleurgesteld zijn als degemelde interesse van Unilever correct zou blijken", aldus het beurshuis, die een dergelijke overname totaal niet vindt passen binnen de focus van Unilever op de opkomende markten en persoonlijke verzorging.

Maandag sloot het aandeel Unilever, op een groen Damrak, 0,1 procent hoger op 49,60 euro. Donderdag voorbeurs opent het concern de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Voedingstak Reckitt niet naar Unilever

McCormick neemt divisie over voor bedrag van 4,2 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse McCormick zal de voedingstak van Reckitt Benckiser overnemen voor een bedrag van 4,2 miljard dollar. Dit maakte McCormick dinsdagavond bekend.

Unilever zou naar verluidt interesse hebben gehad in de voedingsactiviteiten van Reckitt Benckiser. Hieronder valt onder meer French's, bekend van bijvoorbeeld Frank's RedHot en de barbeque-sauzen van Cattlemen's. Begin april dit jaar werd al bekend dat Reckitt Benckiser de strategische opties van de voedingstak onderzocht.

Bernstein stelde al eerder dat een overname van de voedingstak door Unilever een "erg slechte zet" zou zijn geweest. Bernstein vindt dat de activiteiten van Reckitt Benckiser beter passen bij een Amerikaanse koper.

De transactie wordt naar verwachting in het derde of vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2017 van McCormick afgerond. De overname is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: margegroei Unilever erg goed

Onderliggende groei volgens Investec wel tegenvaller.

(ABM FN-Dow Jones) De onderliggende omzetgroei van Unilever stelde in het tweede kwartaal licht teleur, maar dit werd meer dan goedgemaakt door de sterke prestaties op het margevlak. Dit stelde analist Eddy Hargreaves van Investec donderdag.

De onderliggende groei bedroeg afgelopen kwartaal 3,0 procent, waar de consensus mikte op 3,1 procent. In de eerste zes maanden groeide de onderliggende marge echter met 1,8 procentpunt, een vol procentpunt meer dan voorzien. Hierdoor rekent Unilever volgens Hargreaves niet langer op een margegroei van minimaal 0,8 procentpunt, maar tenminste 1,0 procentpunt. "We verwachten dat de consensusverwachtingen bescheiden stijgen."

Deze "extreem sterke" groei van 1,8 procentpunt was voor een belangrijk deel te danken aan de verlaging van de marketinguitgaven, zo benadrukte de analist. Doordat deze uitgaven in de tweede jaarhelft weer stijgen, rekent Hargreaves op een meer bescheiden margegroei in de komende zes maanden.

Verder merkte Investec nog op dat de ontwikkelde markten "duidelijk" aanhaakten. In Europa ging het vooral beter in Spanje en in Oost-Europa.

De winst per aandeel van 1,13 euro in de eerste jaarhelft was beter dan de 1,10 euro die werd voorzien. Unilever zal een dividend uitkeren van 0,3585 euro per aandeel, tegen 0,3201 in voorgaande kwartalen.

Investec heeft een Houden advies op Unilever met een koersdoel van 50,00 euro. Donderdag werd het aandeel, op een groen Damrak, 0,7 procent hoger verhandeld op 50,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Unilever presteert conform verwachting sterk

Bernstein gaat taxaties verhogen.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft, zoals ook verwacht, erg sterke cijfers gepresenteerd. Dit stelde analist Andrew Wood van Bernstein, nadat het Brits-Nederlandse concern voorbeurs de boeken opende.

De onderliggende groei van 3,0 procent was "grofweg" in lijn met de 3,1 procent die Wood voorzag.

Het enige negatieve punt was volgens de analist dat de groei volledig voor rekening kwam van hogere prijzen, terwijl de volumes een pas op de plaats maakten. Unilever liet evenwel weten voor de tweede jaarhelft te mikken op een groeiversnelling, en volgens Wood zal dit te danken zijn aan een volumestijging.

De meeste onderdelen van Unilever presteerden volgens Wood onder de maat, met uitzondering van de tak Refreshments. Home Care liet zelfs de traagste groei in zeven jaar tijd zien, benadrukte de analist.

Erg te spreken was Wood over de onderliggende margegroei van 1,8 procentpunt in de eerste jaarhelft. "Een groeicijfer die we eerder gewend zijn bij Reckitt Benckiser dan bij Unilever", aldus de analist, die wel opmerkte dat de kwaliteit van de meevaller wellicht wat zwak is, onder meer doordat er werd bezuinigd op de marketinguitgaven.

Zoals verwacht blijft Unilever voor dit jaar mikken op een onderliggende groei van 3 tot 5 procent, maar in plaats van een margegroei van tenminste 0,8 procentpunt, zal dit minimaal 1,0 procentpunt worden, benadrukte Wood. Bernstein mikte voorafgaand aan de cijfers van vandaag op een onderliggende groei van 3,8 procent met een margestijging van 0,85 procentpunt en een winstgroei per aandeel van 11 procent. De marge- en winsttaxatie kunnen nu evenwel omhoog, aldus de marktvorser.

Bernstein heeft een Outperform advies op Unilever met een koersdoel van 55,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdag 0,6 procent hoger naar 50,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

(ABM FN-Dow Jones) CD&R en Bain Capital hebben een overnamebod uitgebracht op de tak smeersels van Unilever. Dit meldde Sky News dinsdag op basis van bronnen.

De twee private equity partijen zouden volgens Sky News bereid zijn om 6 miljard Britse pond neer te tellen voor de divisie Spreads, waaronder merken als Flora, Becel en Bertolli vallen.

Volgens Sky News maken ook andere partijen zich op om een bod uit te brengen op de tak van het Nederlands-Britse levensmiddelenconcern. Al langere tijd geeft Unilever aan Spreads te willen verkopen of af te splitsen.

Het aandeel Unilever won dinsdag, op een groen Damrak, 0,7 procent op 49,82 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/unilev...

Bankiers Unilever voor overname Colgate'
34 min geleden
NEW YORK (AFN) - Bankiers rond Unilever dringen bij het concern aan op een overname van het Amerikaanse Colgate-Palmolive, producent van tandpasta en schoonmaak- en verzorgingsproducten. Dat meldde beleggerswebsite Streetinsider op basis van een bron.

Volgens het bericht vinden gesprekken plaats tussen de bankiers en het bestuur van Unilever over de zaak. De bankiers zouden van mening zijn dat nu de tijd ,,rijp'' is voor een overname van Colgate, onder meer vanwege de stijging van de beurskoers van Unilever en de relatieve zwakte van de koers van Colgate. De overname zou voor de ene helft in aandelen en de andere helft in contanten moeten gebeuren. Het is niet duidelijk of Unilever meegaat of er spoedig gesprekken met Colgate aangeknoopt gaan worden.

In mei kwamen nog mediaberichten naar buiten dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate. Dat bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond. De beurswaarde van Colgate ligt op bijna 70 miljard dollar.

Colgate is naast tandpasta bekend van merken als Sanex en Ajax, maar maakt ook diervoeding. Wereldwijd werken er circa 38.000 mensen voor het concern, met een jaaromzet van ruim 15 miljard dollar.

Door een overname van Colgate zou Unilever een vlucht naar voren kunnen doen, na de mislukte toenadering door het Amerikaanse Kraft Heinz eerder dit jaar. Er wordt gespeculeerd dat Kraft Heinz met een vijandig bod kan komen op Unilever.
[verwijderd]
0
Goedemiddag,

Ik heb maar eens flink wat call's op de Unies ingeslagen. Linksom of rechtsom, een dezer dagen zullen ze met belangrijk nieuws komen: verkoop spreads, aankoop Colgate of vijandig bod op Unilever. Het verbaast met dat de koers nog zo lang rond de 50 blijft hangen.
[verwijderd]
0
swen91
0
quote:

Jean Bakker schreef op 27 juli 2017 14:16:

Goedemiddag,

Ik heb maar eens flink wat call's op de Unies ingeslagen. Linksom of rechtsom, een dezer dagen zullen ze met belangrijk nieuws komen: verkoop spreads, aankoop Colgate of vijandig bod op Unilever. Het verbaast met dat de koers nog zo lang rond de 50 blijft hangen.
De aankondiging van een vijandig bod komt meestal van de overnemer. Dan zou de koers kunnen stijgen.

Bij overname Colgate zal de koers eerder gaan dalen, daar de synergie eerst zijn vruchten maar eens moet afwerpen. Overnames zijn veelal te duur.

[verwijderd]
0
quote:

swen91 schreef op 1 augustus 2017 14:23:

[...]

De aankondiging van een vijandig bod komt meestal van de overnemer. Dan zou de koers kunnen stijgen.

Bij overname Colgate zal de koers eerder gaan dalen, daar de synergie eerst zijn vruchten maar eens moet afwerpen. Overnames zijn veelal te duur.

Normaliter wel, maar in dit geval heeft Colgate zichzelf te koop gezet en is de prijs naar verluidt niet te hoog. Daarbij, wanneer de spreads verkocht worden en er dus flink geld in kas zit, wordt de overname van Unilever een stuk gemakkelijker voor derden.
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 44,980
Verschil -0,070 (-0,16%)
Hoog 45,390
Laag 44,750
Volume 1.486.046
Volume gemiddeld 1.355.309
Volume gisteren 1.330.751

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront