Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Megacrash op komst

4.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Agrariërs bestrijden zelf hennepmaffia, nu politie het laat afweten
Boer zoekt wiet
1 uur geleden Daniel van Dam en Mick van Wely

Boeren in Limburg gaan drones gebruiken in de strijd tegen criminelen die in hun maisvelden stiekem hennepplantages onderbrengen. Dat meldt de Limburgse Land en Tuinbouw Bond (LLTB). Tot 2016 voerde de politie ’hennepvluchten’ per helikopter uit, maar daar is geen geld meer voor. Boeren nemen daarom het heft in eigen handen.

Klik hieronder om te downloaden:

Wiet tussen mais. Dat klinkt vreemd, maar het is een slimme, onopvallende en zeer lucratieve manier van hennep telen. In 2009 ontdekte de politie in Limburg 45.000 planten in maisvelden. De planten vertegenwoordigden een waarde van tien miljoen euro. De ’maiswiet’ is van mindere kwaliteit, maar leent zich uitstekend voor de export. Limburg is van oudsher een gebied waar überhaupt veel wiet wordt verbouwd en ook de meeste maisvelden zijn.

Criminelen planten de wiet stiekem in het voorjaar tussen de mais. Soms worden boeren onder druk gezet om dit te doen. De akker van boer Herbert(*) die in Limburg ruim honderd hectare mais verbouwt, is de afgelopen jaren maar liefst drie keer ongevraagd gebruikt door criminelen voor wietteelt. De Telegraaf is via de LTTB met hem in contact gekomen. Hij vertelt zijn verhaal anoniem. „Ik ben niet bang aangelegd maar ik heb ook kleine kinderen en hoef de criminelen niet op de stoep te hebben. Het gaat toch om keiharde criminaliteit.”

Herbert ontdekte de planten afgelopen najaar voor de derde keer bij toeval. „Ik zat op een oogstmachine, toen ik plotseling overal hennepplanten zag staan. Ongeveer honderd planten. De criminelen hadden mijn mais verwijderd en op die plek wietplanten neergezet, die in kassen opgekweekt zijn. Ik zag de potgrond nog liggen.”

De wietplanten zijn gigantisch, bijna net zo groot als kerstbomen, vertelt Herbert. „Dat was wel indrukwekkend om te zien.” Hij belde direct de politie. „Ze moesten vanwege de grootte zelfs verhakseld worden.” Bij de agrariër zijn de criminelen nooit verhaal komen halen om de gemiste oogst. Toch baalt hij van de illegale teelt. „Ik wil niets met hennepteelt te maken hebben.”

De boer vermoedt wie de illegale planten in zijn perceel heeft ondergebracht. Een oplettende collega in de omgeving had een kenteken geregistreerd van een verdachte auto die in de buurt rondreed. Die bleek op naam te staan van een man die eerder is veroordeeld voor een drugsdelict. Maar het valt niet te bewijzen dat hij verantwoordelijk was voor de teelt, stelt Herbert. Uiteindelijk is niemand opgepakt.

„De enige manier om voor de oogst de hennep te ontdekken, is door vluchten uit te voeren. Het tegengaan van wietteelt op de velden is voor ons van groot belang. We willen onze sector integer houden. Bovendien zorgt de teelt voor inkomstenderving en overlast en lopen boeren gevaar als ze onder druk gezet worden door criminelen of als ze wiettelers betrappen”, zegt voorzitter Léon Faassen van de LLTB. „De politie heeft vorig jaar besloten de vluchten met vliegtuigen te staken, omdat er weinig hennep meer gevonden werd. Wij en de boeren zijn bang dat de criminelen hier slim gebruik van maken en opnieuw gaan telen. Daarom gaan we zelf maar vliegen.”

In de eerste week van september – als de mais geoogst wordt – gaan de wietdrones met ultra hd camera’s de lucht in. De land- en tuinbouworganisatie gaat vijfhonderd percelen van ruim tweehonderd leden controleren.

Boer Herbert is blij met de wietdrone, maar baalt ervan dat de politie de wietvluchten heeft geschrapt. „Ik vind het eeuwig zonde omdat heel veel criminaliteit op het platteland met de hennepteelt samenhangt. En dat zou de politie snoeihard moeten aanpakken. Het zijn keiharde criminelen, geen thuistelers die een paar plantjes in je veld neerzetten.” Hij vindt het daarom ’geen gezonde situatie’. De politie zou moeten zorgen voor orde en handhaving, niet de boeren, vindt hij.

De politie in Limburg bevestigt dat er sinds 2016 geen wietvluchten meer worden uitgevoerd omdat er prioriteit is gegeven aan controles op de grond. Er is in 2016 en 2017 geen capaciteit voor deze vluchten en er zijn ook geen gelden vrijgemaakt voor controles via helikopters.

(*) Echte naam is bij de redactie bekend
Kaiser
0
BLOODBATH: India’s IT market crashes, 500,000-600,000 LAYOFFS over the next THREE YEARS-http://www.thomasdishaw.com/bloodbath-indias-market-crashes-500000-600000-layoffs-next-three-years/
[verwijderd]
0
quote:

HerrKaiser schreef op 18 mei 2017 13:43:

BLOODBATH: India’s IT market crashes, 500,000-600,000 LAYOFFS over the next THREE YEARS-http://www.thomasdishaw.com/bloodbath-indias-market-crashes-500000-600000-layoffs-next-three-years/
Goh ja, onze uitzendburo's ontslaan ook -tig duizend mensen per jaar. En die mensen krijgen gewoon weer een nieuwe uitzendbaan.

Zo zal het in India ook wel gaan.
Ik zie niet waarom India's IT market crashes als er mensen van baan wisselen.
DeZwarteRidder
0
PvdA-politica Fatima Elatik ingehuurd door politie
Brein hoofddoekjesplan casht 12.000 per maand
55 min geleden Redactie

AMSTERDAM - Fatima Elatik, het brein achter het plan om weer hoofddoekjes en kruisjes toe te staan bij politieagenten in onze de hoofdstad, wordt voor maar liefst 12.000 euro per maand ingehuurd door de eenheidsleiding van de politie in Amsterdam.

De omstreden oud-politica is de belangrijkste adviseur van politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg als het gaat om diversiteit binnen het Nederlandse politiekorps. Dat melden verschillende bronnen aan De Telegraaf.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat het maandtarief van Elatik 12.000 euro per maand is. Dat bedrag is overigens exclusief btw. Begin januari werd haar contract verlengd tot 30 juni 2017. Het loon zou echter ruim binnen de norm van de overheid blijven. Het uurtarief van een externe bij het Rijk mag niet hoger zijn dan 225 euro per uur. Omdat Elatik 40 uur per week werkt, blijft ze daar onder.

Afspiegeling

Aalbersberg wil dat de helft van de nieuwe agenten een buitenlandse achtergrond heeft, zodat het korps meer een afspiegeling is van de Amsterdamse maatschappij. Elatik moet Aalbergsberg daarbij gaan helpen. Aalbersberg: „We vissen te veel in onze eigen vijver. Fatima houdt mij scherp.”

Momenteel heeft slechts 18 procent van de Amsterdamse agenten een niet-Nederlandse achtergrond. „Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat een maatregel die effect kan hebben”, zegt Aalbersberg.

Elatik is niet onomstreden. In 2014 nam ’de grote Amsterdamse mond met een hoofddoekje’ - zoals ze zichzelf omschrijft - afscheid van de Amsterdamse politiek, waar ze voor de PvdA actief was als raadslid, stadsdeelwethouder en stadsdeelvoorzitter. Ze raakte in opspraak door de financiële problemen rondom het Muziekmakerscentrum (MuzyQ). Ook kwam ze onder vuur te liggen na de huur van een luxe zeiljacht tijdens Sail van 35.000 euro, die werd weggestopt in de post ’overige uitbestedingen in het kader van relatiebeheer’. Bovendien haalde ze de kranten toen ze een taxirit van 450 euro declareerde. In augustus 2014 liet Elatik weten burgemeester van Amsterdam te willen worden. „Ik zou het ook kunnen. Ik kan goed boven de groepen staan”, zei ze destijds tegen Het Parool.
Kaiser
0
Jim Rogers: « Nous sommes à la veille du pire krach boursier qu’on n’ait jamais connu »

« Je m’attends à une chute du marché boursier d’au moins 90%, comme après 1929 »
Le FMI a déjà prévu la taxation de vos comptes épargnes, bon timing de leur part ...

www.businessbourse.com/2017/06/24/jim...
Kaiser
0
The Situation Is Now Rapidly Deteriorating… More Cash Is Exiting The Bond Market …Carmageddon… Pension Apocalypse …TOP Financial Experts Are Warning An Imminent Crash youtu.be/nU90KzcrjK8
DeZwarteRidder
0
Dood stinkdier in woonwijk Eindhoven drijft hulpdiensten tot wanhoop

Gepubliceerd: 07 juli 2017 14:55 Laatste update: 07 juli 2017 14:56

Een dood stinkdier heeft een deel van een woonwijk in Eindhoven in de stank gezet en de hulpdiensten flink wat werk bezorgd. De politie deed vrijdag uitgebreid verslag van het opmerkelijke voorval, dat afgelopen zondag gebeurde.

Buurtbewoners in het stadsdeel Tongelre hadden geklaagd over een "chemische lucht".

De penetrante geur bleek afkomstig uit een tuin, waar de agenten een staart uit een emmer zagen steken "van iets dat niet meer bewoog", beschreef de politie de situatie. Het bleek een dood stinkdier.

De bewoner verklaarde dat het dier hem herhaaldelijk had aangevallen en besproeid.
Dierenpolitie

De man was naar eigen zeggen onder meer in zijn gezicht geraakt en had daar behoorlijk veel last van.

Om zichzelf te verdedigen sloeg hij het dier met een niet nader omschreven voorwerp, met fatale gevolgen. Voor de dood van het beest moet de man zich nog verantwoorden bij de dierenpolitie.
Speciale pakken

De brandweer werd erbij gehaald om de stank het hoofd te bieden. Die was zo erg dat ook de brandweerlieden en agenten hoofdpijn en geïrriteerde ogen kregen. Uiteindelijk trokken ze speciale pakken aan en bespoten ze de tuin met chloor.

Waar het stinkdier vandaan kwam is onbekend. De soort komt in Nederland niet in het wild voor, maar wordt soms wel als huisdier gehouden. Stinkdieren staan echter niet op de lijst van dieren die als huisdier zijn toegestaan.
Door: ANP
DeZwarteRidder
0
Dokters waarschuwen voor nieuwe trend VS: chocolade snuiven
4 min geleden

Mensen die chocolade snuiven brengen daarmee hun gezondheid in gevaar. Daarvoor waarschuwen Amerikaanse dokters. Steeds meer mensen nemen een snuifje chocolade om daarmee een kick te bereiken, maar daarmee nemen ze grote risico’s.

Het goedje in kwestie heet Coco Loko, een poeder dat voor het grootste gedeelte uit chocolade bestaat. Het product kan gemakkelijk online worden besteld, maar het is niet officieel goedgekeurd. Op sociale media duiken de laatste tijd steeds meer filmpjes op van mensen die het spul opsnuiven.

Volgens doktoren kan Coco Loko de kans op astma en bronchitis sterk vergroten als het wordt opgesnoven. Volgens dokter Jordan S. Josephson van Lennox Hill Hospital zijn er geen lange termijnonderzoeken naar de gevaren van chocolade opsnuiven, maar zijn er wel degelijk risico’s.

’Beter om te eten’

Aan CBS New York legt Josephson uit dat het chocoladepoeder voor kinderen nog gevaarlijker is. Dit omdat ze kleinere neuzen hebben. „Het spul kan dan gemakkelijker vast komen te zitten.”

De dokter raakt aan om chocolade op de traditionele manier te nuttigen: door het op te eten dus. Legal Lean, de makers van Coco Loko, heeft vooralsnog niet gereageerd.
Kaiser
2
DeZwarteRidder
0
Fondsmanager slapend rijk
1 uur geleden

Beleggers worden voor kapitalen om de tuin geleid door fondsmanagers. Die claimen veel tijd en kosten kwijt te zijn aan hun uitzonderlijke fondsenselectie voor rendement. In realiteit beleggen ze door goedkope indexen te volgen.

De Britse beleggingsmarkt is opgeschud na onderzoek van zijn waakhond in de City.

De toezichthouder meldde na het doorzoeken van honderden fondsen dat beleggers rond €123 miljard hebben uitstaan bij fondsen die potentieel tot dit soort fondsen behoren, zogeheten closet-trackers. Ook in Nederland waarschuwen toezichthouders en beleggersclubs hiervoor.

Hardnekkig

Kort gezegd volgen de fondsbeheerders heel slaafs een index vol fondsen, zonder eigen onderzoek en zonder veel risico te nemen, maar ze rekenen wel minstens 1,5% per jaar over het hele ingelegde bedrag van de particulier. Indextrackers kosten gemiddeld 0,5%.

„Het probleem is groot en zeer hardnekkig”, zegt Joost Schmets van de Vereniging van Effectenbezitters. „Nederlandse en Europese toezichthouders hebben deze beheerders wel in de smiezen. Maar bewijzen dat het closet-fondsen zijn is lastig.”

Verantwoordelijkheid

Beleggers kunnen fondsen expliciet vragen of hun beheerder zelfstandig aandelen uitzoekt of de index volgt. Schmets: „Natuurlijk moeten beleggers zich altijd inlezen en verder kijken dan het rendementsgrafiekje. Maar de verantwoordelijkheid ligt bij de fondsen, zij moeten hun beleggingsbeleid heel uitvoerig tonen. Laat de goede zich maar onderscheiden.”

De beloningsvergelijking wordt steeds relevanter. Onafhankelijk onderzoeker Morningstar meldde eerder dat de kosten voor indexbeleggen vanwege het enorme aanbod naar nul procent zullen bewegen.
DeZwarteRidder
0
Tien essentiële tips om schimmel in de badkamer te voorkomen

Gepubliceerd: 13 juli 2017 09:26 Laatste update: 13 juli 2017 09:28

Iedereen heeft wel eens last van schimmels in de badkamer. Een raam openzetten is vaak niet genoeg. En wat als je badkamer helemaal geen raam heeft? NU.nl sprak met twee experts en zette tien tips voor schimmelbestrijding op een rij.

Tip 1: Goed ventileren

Woningen worden vandaag de dag steeds beter geïsoleerd. Dat is fijn voor het vasthouden van warmte in de winter, maar het zorgt er ook voor dat het steeds belangrijker wordt dat er goed geventileerd wordt. Vooral bij het nemen van een douche stijgt de vochtigheidsgraad in een badkamer snel.

Om het begin van schimmelvorming te voorkomen, moet dit vocht zo snel mogelijk worden afgevoerd. Op een vlak oppervlak, zoals de tegels of spiegel, zal je het vocht als condens zien blijven staan. Bij poreus materiaal, zoals een geverfde muur, trekt het vocht er echter in. Een raam openzetten helpt, maar een plafondventilator of ventilatierooster werkt ook prima. Maak deze voor een goede luchtdoorstroming wel regelmatig schoon. Dat advies geeft Inge Kamminga, werkzaam bij een grote badkamerspecialist. "Schimmels voelen zich nou eenmaal thuis in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving."

Tip 2: Meet de luchtvochtigheidsgraad

Schimmel is niet alleen onprettig om te zien, ook voor je gezondheid kan het kwalijke gevolgen hebben. Mensen met astma kunnen er erge last van krijgen, maar zeker ook kleine kinderen en ouderen. Symptomen zijn onder andere hoofdpijn en misselijkheid. Langdurige blootstelling aan schimmelsporen kan daarnaast ook leiden tot de ontwikkeling van gevoeligheid ervoor.

Hoe herken je een te vochtige badkamer? Het handigst is door de luchtvochtigheidsgraad te meten met een hygrometer, zegt Kamminga. Deze is al vanaf 20 euro te koop. Hiermee signaleer je bovendien tijdig dat de badkamer te vochtig is, en hoef je niet af te gaan op een vieze, muffe lucht of zelfs schimmelvlekken. Dan ben je namelijk al te laat.

Tip 3: Neem de vochtige wanden af

Voorkomen is beter dan genezen. Jezelf simpele handelingen aanleren scheelt al een hoop, stelt Kamminga. "Neem de vochtige wanden van de badkamer na gebruik af met een trekker of handdoek. Dan loopt het snel weg via het afvoerputje, in plaats van dat het zich verspreidt als vochtige lucht."

Tip 4: Zet het raam niet meteen open in de winter

Klopt het dat je in de winter juist níet het raam moet openzetten? Kamminga: "Daar zit zeker een kern van waarheid in. Kou zorgt ervoor dat waterdamp sneller condenseert. Wat je het allerbest kunt doen is de verwarming van tevoren aanzetten, als je die in je badkamer hebt. De opgewarmde muren voorkomen extra condens, waardoor er weer minder schimmelplekken ontstaan. Laat de badkamerdeur openstaan en zodra het niet meer warm aanvoelt in de badkamer, kun je alsnog een raampje openzetten."

Tip 5: Zet je badkamerdeur niet direct open

Als de omringende ruimtes niet groot zijn, of slecht geventileerd, is het overigens aan te raden je badkamerdeur juist niet direct open te laten. "Het vocht wordt dan namelijk daar naartoe afgevoerd. Voor je het weet ontstaat niet in je badkamer schimmel, maar ergens anders." Het is ook de reden dat je je beter in de badkamer kunt afdrogen dan in je slaapkamer.

Tip 6: Repareer beschadigde voegen

Ook belangrijk is het dat er geen beschadigde voegen, kitranden of tegels in je badkamer aanwezig zijn. Kamminga: "Repareer of vervang ze, want deze plekken zijn extra ontvankelijk voor vochtopname."

Tip 7: Gebruik een oplossing van zes gram soda of anti-schimmelverf

Ga je zelf aan de slag met het verwijderen van schimmel? Trek altijd een paar handschoenen aan en een gezichtsmasker dat je beschermt tegen de schadelijke sporen. Voordat je je wendt tot een milieuonvriendelijk reinigingsmiddel of bleek, kun je eerst kijken of je de vlekken weg krijgt met een oplossing van zes gram soda op een liter warm water, aldus Kamminga.

Dep met een spons op de plekken en laat dit opdrogen, om te zien of ze verdwijnen. Hoe poreuzer het materiaal, hoe moeilijker schimmel te verwijderen is. Bij plafondtegels kan het te diep doorgedrongen zijn, en hout en beton valt ook niet altijd te behandelen. Schilder het oppervlak na reiniging eventueel over met anti-schimmelverf, om nieuwe vorming te voorkomen. Let er alleen wel op dat je ook hierna goed blijft ventileren, anders komt het op den duur weer terug.

Tip 8: Een wasmachine in de badkamer zorgt voor extra vocht in de lucht

Let extra goed op de eventuele vorming van schimmel als je ook een wasmachine en -droger in je badkamer hebt staan, aldus professioneel schimmelbestrijder Hennie Potze. In dat geval komt er ook veel extra vocht in de lucht terecht, maar het is minder merkbaar dan na bijvoorbeeld een lange, warme douche.

Tip 9: Controleer of de isolatie goed is aangebracht

Soms ontstaat schimmel doordat isolatie verkeerd is aangebracht. Dan kun je ventileren wat je wil, maar verschijnen de donkere plekken toch wel. Bij terugkerende problemen kun je daarom beter een deskundige inschakelen, adviseert Potze. Die controleert ook de isolatie en vervangt deze indien nodig.

Tip 10: Vraag hulp aan een professional

Gooi je geld niet weg aan het eindeloos aanschaffen van anti-schimmelproducten, stelt expert Hennie Potze. "Als het ene niet werkt, geldt dat waarschijnlijke ook voor al het andere. Een verkeerde aanpak kan het probleem zelfs verergeren. Vraag in plaats daarvan hulp aan een professional. Die gebruikt bovendien sterkere producten dan in de winkel te koop zijn."

Bekijk alles over wonen
Door: NU.nl/Hedwig Wiebes
izdp
1
Kan nog beter.

Tip 7; gebruik chloor als je ook maar iets van schimmel ziet. Absoluut schimmeldodend en nog steeds het allerbeste en goedkoopste middel.

Tip 4; niet geheel volledig. In de winter is de relatieve vochtigheid buiten hoog en met het openzetten van een raam haal je zo juist meer vocht naar binnen.
Als je badkamer schimmelgevoelig is vergeet het raam en zorg voor een heel ruim bemeten afzuiging.

Gebruik geen siliconenkit, maar een kit die met water reageert en geschikt is voor buiten.

En in het algemeen; hou je badkamer zo koud mogelijk.
[verwijderd]
0
Ik zie niet hoe je met meten (Tip 2) het vocht kan verdrijven of voorkomen....
Meten is weten, dat wel.
[verwijderd]
0
In Venezuela is de echte Mad Max aan het werk.
Hier ze je hoe een groep motorrijders een vrachtwagen aanvallen met Molotov cocktails, die beladen is met suiker.

www.youtube.com/watch?v=eOQfDMTlDjI
[verwijderd]
0
De vrachtwagen is in 3.05 minuut gelost, het kan dus wel zo snel zonder CAO-afspraken!

Er kan weer suiker in de koffie, oh nee! koffie en thee zijn natuurlijk ook op de bon in het socialistische land.

Een mooi voorbeeld van een land dat niet meer in balans is, ook daar gaat het volk corrigeren via de wet van de jungle: eten of gegeten worden.
DeZwarteRidder
0
quote:

henk38 schreef op 13 juli 2017 15:19:

In Venezuela is de echte Mad Max aan het werk.
Hier ze je hoe een groep motorrijders een vrachtwagen aanvallen met Molotov cocktails, die beladen is met suiker.
www.youtube.com/watch?v=eOQfDMTlDjI
Zoiets kan alleen omdat de benzine daar bijna niks kost.
Chiddix
0
Venezuela is een socialistische heilstaat. En hun leiders maar grote bek opzetten tegen de VS i.p.v te vragen help ons.
4.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,80  +6,01  +0,69%  13:45
 Germany40^ 18.188,40 +0,28%
 BEL 20 3.906,56 +0,41%
 Europe50^ 5.026,62 +0,37%
 US30^ 38.492,27 -0,03%
 Nasd100^ 17.578,87 +0,56%
 US500^ 5.082,13 +0,25%
 Japan225^ 38.263,76 +0,86%
 Gold spot 2.316,06 -0,26%
 EUR/USD 1,0686 -0,15%
 WTI 83,02 -0,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +27,78%
ASMI +10,42%
NX FILTRATION +4,49%
RANDSTAD NV +4,38%
BESI +3,44%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,63%
ING -5,35%
Avantium -2,56%
WDP -1,98%
DSM FIRMENICH AG -1,70%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront