Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

'Russische overheid past Wikipedia-pagina vliegramp aan'

9 Posts
[verwijderd]
0
De Russische overheid heeft de Wikipedia-pagina van de Vliegramp in Oekraïne aangepast, waardoor de Wikipedia-pagina meldt dat het vliegtuig door Oekraïense soldaten is neergeschoten.

Dat meldt The Telegraph op basis van een Twitter-bot. Deze bot houdt in de gaten of ip-adressen van de Russische overheid Wikipedia-pagina's aanpassen, en welke pagina's dit precies zijn.
De aanpassingen zijn doorgevoerd op de Russische Wikipedia-pagina over de MH17-vliegtuigramp. De pagina meldde oorspronkelijk dat het vliegtuig door Russische separatisten is neergeschoten, maar ip-adressen van de Russische overheid hebben dit veranderd in Oekraïense soldaten

De ip-adressen zijn afkomstig van televisie- en radio-omroep van Rusland (VGTRK), een belangrijke Russische staatszender die in 1990 door de toenmalige president Borit Jeltsin is opgericht.
Oekraïne
Oekraïense Wikipedia-gebruikers hebben de Wikipedia-pagina eerder ook aangepast. Zij schreven onder andere dat de Russische separatisten rakketten hadden gekregen van "Russische terroristen".
Nederland
Alle veranderingen binnen Wikipedia-pagina's worden opgeslagen, samen met het ip-adres dat de veranderingen doorvoert.
Een Nederlandse variant van de Twitter-bot bestaat ook.
mjmj
0
Er is een heel apparaat dat ongegeneerd manipuleert en feiten verdraait. Niet alleen in Rusland maar ook daarbuiten. Bloggers die betaald worden om berichten te posten enz. Waarschijnlijk ook hier op iex actief.

www.independent.co.uk/news/media/mh17...

(eerder gepost door brievenbus)
[verwijderd]
0
de waarheid sneuvelde schijnbaar al nog het vliegtuig werd neergehaald;

www.thestorycorner.nl/propaganda-oorl...

Propaganda oorlog eist passagiersvliegtuig en 298 levens
by Jesse Jeremy • July 18, 2014 • 0 Comments

MH17 wrakstuk

Wel 298 inzittenden waaronder ook 189 Nederlanders zijn gistermiddag om het leven gekomen toen de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines neerstortte zo’n 50 kilometer bij de Russische in bij Oekraïne. Van enkele inzittenden is de nationaliteit nog niet bekend. Direct melden de Westerse media dat de Russen erachter zitten en de Russen geven direct het Oekraïense leger de schuld. Vandaag hangen in Nederland alle vlaggen halfstok.

CNN heeft het over een terroristische aanslag, Nederland wil feiten, Australië eist een onafhankelijk onderzoek en Groot Brittannië roept de VN Veiligheidsraad bijeen. Natuurlijk is het tragisch wat er is gebeurd en ook The Story Corner heeft indirecte kennissen (via via) verloren in deze vliegramp. Erger is nog het politieke spel wat direct wordt gespeeld. Wij willen dus alle onafhankelijke feiten op een rij zetten. Eerst gaan we even kijken wat beide partijen zeggen en daarna zetten we de feiten op een rij met de bijpassende scenario’s.

De Westerse media komen binnen minuten na de ramp met beschuldigingen en speculaties dat de Russische separatisten het vliegtuig ‘per ongeluk’ hebben neergeschoten met een Buk (zeer geavanceerd luchtafweersysteem van Russische makelaardij). CNN laat zelfs beelden zien van een raket tussen het puin (die nog redelijk ongeschonden is) en van een brandend vliegtuig dat naar beneden valt. Er zou een Tweet geplaatst zijn op Twitter door een Russische rebellenleider dat ze een gevechtsvliegtuig van Oekraïne hadden neergehaald op het tijdstip van het neerstorten van de MH17. Ook melden ze dat Russische separatisten dat ze de Buk systemen in de dagen vóór het incident hebben ingenomen van het Oekraïense leger.

De Russische media ontkennen direct alle betrokkenheid. Er komt een gerucht op Twitter dat het Oekraïense leger probeerde het vliegtuig van Poetin neer te halen. Daarnaast zeggen verscheidene mensen dat er meerdere vliegtuig werden gezien, waarbij natuurlijk de vraag is of dat mogelijk is op 10 KM hoogte. De Tweet van de Rebellenleider zou geplaatst zijn door een fan van de separatist en niet door de leider zelf. Daarnaast laten de Russen beelden zien van een stapel (ongeschonden) paspoorten die op een stapeltje bij de wrakstukken liggen. Sommige omwonenden zeggen dat er paspoorten op het dak van hun huis lagen. De Russische president Poetin meld in de media dat dit incident niet plaats had gevonden als Oekraïne niet hun offensief tegen de separatisten hadden uitgebreid.

MH17vliegrouteDe Feiten

Feit is dat het vliegtuig is neergestort en dat er mensen zijn overleden. De beelden van lichamen zijn overal te vinden op Twitter. Malaysia Airlines meld dat alle 298 inzittenden zijn overleden. De NOS meldde dat Malaysia Airlines een Twitter had geplaatst dat om 14:15 het toestel van de radar was verdwenen. Ook was er een klein incident vlak voordat dit gebeurde. Wat dit precies was ga ik later nog onderzoeken omdat dit feitje plots uit de nieuwsberichten was verdwenen. Wel is het zo dat de MH17 als enige vliegtuig een afwijkende route vloog, enkele kilometers dichter over het conflict gebied.

SCG News bericht over de militaire ontwikkelingen in de dagen voor het incident. In de 24 uur voordat het vliegtuig neerstortte hebben de separatisten een dorp ingenomen vlakbij de grens in de regio vlakbij het ongeluk. Ook heeft het Oekraïense leger zware verliezen geleden in verschillende aanvallen en worden nu omsingeld. Je kunt wel zeggen dat de separatisten momenteel de overhand hebben in het gebied.

Feit is ook dat binnen minuten na het incident er direct een verhaal klaar stond om de separatisten te beschuldigen. Compleet met Tweet dat ze een vliegtuig hadden neergeschoten, en het gebruikte wapen dat ze gestolen zouden hebben van het Oekraïense leger. Dit stinkt dus enorm. Het ruikt naar voorbedachte rade en verschuift compleet de aandacht aan het feit dat het leger van Oekraïne deze wapens in bezit hebben, anders zouden ze niet gestolen kunnen zijn. Daarnaast is het een zeer geavanceerd wapensysteem dat alleen door hoogopgeleide mensen bestuurd kan worden. De Russische separatisten – die tevens niet beschikken over een luchtmacht – hebben deze mensen niet.

Strobe Talbot, voormalig US Deputy of State, claimde via Twitter dat een leider van de Russische separatisten toegaf een vliegtuig had neer te hebben gehaald en dat hij was gefinancierd door het Kremlin om dit te doen. Deze Tweet kreeg duizenden Retweets waarin werd getwijfeld over de waarheid van dit bericht waarna hij de Tweet verwijderde en een mildere versie plaatste met minder beschuldigende taal erin.

SpainbucatwitterblockpaspoortenMH17De paspoorten die verzameld zijn bij de crash zien er verdacht goed uit en er zouden zelfs paspoorten gevonden zijn op de daken van huizen in de dorpen vlakbij, wat er verdacht veel op lijkt dat ze simpelweg uitgestrooid zijn.

Het gesprek tussen de twee rebellen die afgeluisterd zouden zijn waarbij ze ‘toegeven’ dat ze een vliegtuig ‘per ongeluk’ hebben neergeschoten blijkt vooraf gemaakt te zijn. Daarnaast zou het erg dom zijn zoiets toe te geven wanneer je afgeluisterd kan worden. Ook meld een vliegverkeersleider uit Kiev dat er 3 minuten vóór de crash twee Fighters van het Oekraïense leger aanwezig waren. Na de crash kwam het leger de verkeerstoren binnen en is deze verkeersleider bedreigd met zijn leven en zijn Twitter account is volledig geblokkeerd.

Conclusie

Zeer opmerkelijk is dat rond hetzelfde tijdstip in Israël is besloten een grondoffensief te beginnen tegen Israël. Terwijl de hele wereld zit te kijken naar het neergeschoten vliegtuig, ontsnapt dit feit aan de aandacht van de meeste mensen. Waarom mag Israël oorlog voeren tegen Palestina? Daarnaast kun je ook kijken naar het effect wat het incident van de crash heeft en zal gaan hebben op de geopolitiek in de wereld. Ongetwijfeld gaan de Russische rebellen de schuld krijgen van deze ‘aanslag’ waardoor men kan zeggen : “Kijk, Poetin heeft zijn rebellen niet onder controle”. De VS loopt al maanden te pleiten voor economische sancties tegen Rusland en vindt dat Europa hier niet genoeg aan doet. Wat kun je doen om de steun van Europa te krijgen? Precies, een vliegtuig vol met Nederlanders neerschieten…

Er is dus net als de coup in Kiev sprake van een ‘false flag’ operatie, een spelletje wat al eeuwenlang wordt gebruikt door kapitalisten achter de schermen.

bronnen : wikipedia.org, NOS.nl, CNN.com, infowars.com, SGC News, Twitter.

zie ook:

www.beurs.com/2014/07/18/mh17-de-vraa...

Niemand verantwoordelijk voor MH17? Dat geloof je toch zelf niet!
By Robert Guss on 18/07/2014
Brievenbus
0
OMG!

Wat hebben sommige mensen toch last van een gebrek aan nuttige filtering en een haperend referentiekader.
Of, anders verwoord, wat kom je toch een idioten tegen op het internet....

nobahamas
1
Alles wat wij weten is "van horen zeggen".
Uit de derde hand, vierde, vijfde.
Feitelijk weten we niets en vormen onze mening naar aangenomen / opgelegde waarheden die voor ons niet controleerbaar zijn.

Ik denk, verwacht, dat we over twintig jaar de waarheid wel zullen vernemen.

Zeker één van de daders zal na een leven vol schuldgevoel walging en nachtmerries voor zijn dood "schoon schip" willen maken.
En anders is er wel de verrader die medeschuldig is maar zich niet voldoende beloond voelt voor deze al / of niet gedwongen misdaad.
gerrit 69
0

Ik geloof niet in een false flag operatie.
Ik geloof alleen in wat ik zie.
De Separatisten werken niet spontaan mee in het onderzoek en zijn er op uit om de voortgang alleen maar te vertragen en te belemmeren.
Hiermee maken ze de verdachtmaking voor hun zelf alleen maar groter.
Met een false flag operatie is er weer een samenzweringstheorie geboren, die nergens op slaat.

Gerrit
nobahamas
0
Wat wij geloven is niet van belang.
Wanneer het vliegtuig vanaf de grond beschoten is, is het uitgevoerd met Russisch materieel.
Oekraine heeft deze systemen, Rusland heeft ze, en waarschijnlijk ook de seperatisten.
Wanneer het vliegtuig met ander materieel uit de lucht gehaald is (gevechtsvliegtuigen) zijn de seperatisten uitgesloten.
Dit zijn de feiten.
Al het andere is speculatie.
[verwijderd]
1
quote:

gerrit 69 schreef op 19 juli 2014 23:37:


Ik geloof niet in een false flag operatie.
Ik geloof alleen in wat ik zie.
De Separatisten werken niet spontaan mee in het onderzoek en zijn er op uit om de voortgang alleen maar te vertragen en te belemmeren.
Hiermee maken ze de verdachtmaking voor hun zelf alleen maar groter.
Met een false flag operatie is er weer een samenzweringstheorie geboren, die nergens op slaat.

Gerrit



wat ik niet wil beweren is dat ik deze linkjes meteen voor waar aanneem, maar wil ook aangeven dat het vanaf een flinke afstand het lastig oordelen is.

Onze nationale sentimenten en medeleven met familie etc. van slachtoffers maakt dat velen van ons een waas voor ogen kunnen hebben en niet onbevangen kunnen denken... De wereld en zeker NL is klein en ook ik ben 2 handshakes verwijderd van omgekomen passagiers.

Ten eerste zie ik geen motief voor de Russen of de separatisten om deze daad te doen...met welk ander doel dan de hele westerse wereld over zich heen te krijgen in een conflict dat ook zonder dit drama al zoveel sancties oplevert?
Ik acht de kans het grootst dat de dader(s) zelf een ongeleid projectiel (gestoorde) was...geen realiteitszin in een wereld van waanzin (zie daartoe al de vele youtube-filmpjes van US-soldaten die denken dat ze een computergame spelen terwijl ze tegenstanders aan flarden schieten, er over heen pissen etc....met totaal geen realiteitszin meer).

Dat separatisten niet alle ruimte geven kan ook het gevolg zijn dat ze bang zijn dat bewijslast ter plekke wordt neergelegd of verkeerd wordt uitgelegd, of dat ze meest vertrouwen op hun eigen onderzoek. Als de dader een gestoorde uit eigen gelederen was die uit eigen beweging handelde, dan brengt het diens meerderen danig in verlegenheid en zullen ze trachten te voorkomen dat de schijn zich tegen die meerderen keert. Daarbij zullen ook zij niet onbekend zijn met het begrip van 'false flag' en zo nodig iedere verdenking van zich willen afweren.

Vele verhalen rondom het neerhalen van dit vliegtuig en alle politieke gekrakeel gaan voorbij aan het drama zelf. Rutte rust niet voor hij de daders heeft? Ik denk dat we over 10 jaar nog steeds geen daders hebben, of er moet een onvrijwillig zondebokje zijn gevonden en Rutte zal t.z.t. vast als dik betaalde commissaris ergens eerder zijn geld bezig zijn te tellen dan nog te malen om een dader....

Als één ding duidelijk is, dan is het dat meningen en beschuldigingen er veel sneller waren dan dat de uit de bewijslast überhaupt 100% uitsluitsel/zekerheid is verkregen!
gerrit 69
0
www.gelderlander.nl/buitenland/ruslan...

Rusland stelde aan vooravond MH17-drama plots vliegverbod in
De Russische luchtverkeersdienst in de regio Rostov heeft op de nacht van 16 juli op 17 juli 2014 plotseling een vliegverbod voor passagiersvliegtuigen ingevoerd voor een hoogte van zestien kilometer. Dat is ongeveer het hoogtebereik van een BUK-raket, waarmee vlucht MH17 bijna zeventien uur later uit de lucht werd geschoten boven Oost-Oekraïne, in de regio die grenst aan Rostov.

Joost Bosman 17-07-17, 14:14 Laatste update: 15:20
3
Dat schrijft de Russische uitgave van Forbes. Volgens het blad zijn met name de hoogte van het vliegverbod en het moment van invoeren opmerkelijk. Het conflict in Oekraïne verscherpte zich in juli 2014 en de pro-Russische rebellen van de zelfverklaarde Volksrepublieken Donetsk en Loehansk hadden al meer dan tien Oekraïense gevechts- en legertransportvliegtuigen en helikopters neergehaald, met wapens die een steeds grotere hoogte bereikten (onder meer SAM-raketten).

De Oekraïense luchtverkeersdienst reageerde daarop door de hoogte van het vliegverbod tot aan 17 juli langzaamaan op te schalen tot bijna tien kilometer. Maar al die tijd, zo schrijft Forbes, lijkt Rusland zich geen enkele zorgen te hebben gemaakt. ,,Russische vliegtuigen staken de grens met Oekraïne niet over en de rebellen hadden geen luchtmacht, waardoor de Oekraïners nog geen BUK-raket hebben ingezet. Rusland is volkomen gerust", verklaart Forbes de laconieke houding van Rusland.

Geen toeval
Dat de Russische dispatchers toch besluiten tot een plotseling verbod in de nacht van 16 op 17 juli, vindt Forbes verdacht. Zeker omdat het over een hoogte van 16 kilometer gaat: ruim zes kilometer hoger dan het Oekraïense vliegverbod boven de Donbass en ongeveer de hoogte die een BUK-raket kan bereiken.

Het kan volgens Forbes geen toeval zijn dat dezelfde dag nog MH17 werd geraakt door een BUK-raket. ,,Net als Rusland zich heeft voorbereid (op Oekraïense BUK-raketten, red.), raakt zo’n BUK een passagiersvliegtuig. Gelooft u in zo’n treffend toeval?"

Toen de internationale onderzoekscommissie voor de aanslag op MH17 bij het Russische agenstschap voor de luchtvaart (Rosavia) opheldering vroeg over het bruuske instellen van het vliegverbod boven Rostov, kreeg ze volgens Forbes te horen dat dit was gedaan 'met als doel restrictieve maatregelen te coördineren met het aangrenzende luchtruim van Oekraïne'. Maar op de vraag waarom er zo’n groot verschil zit tussen de vliegverboden boven Oekraïne (ruim negen kilometer) en Rusland (bijna tien kilometer), heeft het onderzoeksteam nooit een antwoord gekregen van Rosavia.

Forbes stelt slechts vragen aan Rosavia, maar de suggestie is dat het vliegverbod is ingesteld omdat Rusland wist dat het die dag BUK-raketten de Oekraïense Donbass zou gaan invoeren. Een daarvan zou dezelfde dag nog MH17 treffen, waardoor precies vandaag drie jaar geleden alle 298 passagiers omkwamen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.786,90 -1,33%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.930,60 -1,08%
 US30^ 37.825,24 +0,34%
 Nasd100^ 17.748,54 +0,31%
 US500^ 5.062,24 +0,03%
 Japan225^ 38.508,62 -0,49%
 Gold spot 2.390,87 +0,32%
 EUR/USD 1,0623 -0,03%
 WTI 84,79 -0,32%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront