PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL juli

1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

keffertje schreef op 21 juli 2017 21:43:

[...]

Oeps, ik heb ze vandaag net geschreven op die prijs, dus heb ik kennelijk iets verkeerd begrepen!
Je hoeft niet echt zorgen te maken. Niemand kan de koers voorspellen en TA verhaal is een leuk statistisch/wiskunde speeltje bij belleggen. Anders hadden we alleen maar miljardairs zien rondlopen:-).
jefkedeboskabouter
0
quote:

Martijn van M schreef op 21 juli 2017 21:37:

[...]

Ja leuk plan... maar het moet wel heel gek lopen als je dit voor de Q2 cijfers nog gaat lukken; immers, dan moet het aandeel komende 10 handelsdagen iedere dag met gemiddeld ruim 1 procent gaan dalen.

Dus dit soort opmerkingen reken ik tot het soort waarvan er meer zullen vormen gericht op 3,00 euro zodra de koers op 3,50 euro zou arriveren... dus op dit niveau niet veel meer dan een natte droom.

PS. Afgelopen 2 maanden kleurde de koers iedere week wel 1 of 2 keer groen, en de kans blijft volop aanwezig dat er op 7 augustus geen vuiltje in de lucht blijkt te zijn.
Wie zegt dat het bij de cijfers alleen maar omhoog kan?
prinszicht
0
quote:

jaapaap schreef op 21 juli 2017 16:36:

beste prinszicht, het valt mij op dat u voortdurend op de vrouw speelt, in dit geval Herna Verhagen.

Zelf ben ik al lang aandeelhouder van Post NL en bezoek ik altijd de AvA,s. In de tijd van Jan Hommen als VZ RvC, Peter Bakker als Ceo en Harry Koorstra voor Post, toen kon het allemaal niet op qua geld ed. Er werden nw boeiings 747 besteld zonder dat deze echt nodig waren en leest u dit na in de notulen van AvA, van Post NL en TNT.

Dat Koorstra CEO van Post NL was had het bedrijf ook voortdurend last van de ACM en nog erger met de vakbonden en de politiek, Mevr Gesthuizen. Bekend van oa begraaf de postbode
Hoe veel en hoe lang er wel niet gestaakt werd, is vele weken, maanden geweest. Bovendien werd er van x aantal bestelkantoren in 1 klap overgegaan naar een tien bestelcentra.

Dit gebeuren is totaal uit de hand gelopen en mislukt. Hierdoor werd het aanblijven van de dhr Koorstra als CEO een zaak die niet meer op te lossen bleek te zijn, zo puinhoop was het.
Vlak voor de AvA nam de heer Koorstra ontslag. Ik heb het eerder geschreven het was aan de Vz van de RvC te danken dat er geen alarm afging en hij was voorgesorteerd om Herna direct als opvolgster te benoemen.

Een bedrijf wat op sterven na dood was, flink gereorganiseerd moest worden in de ambtenarencultuur en de geweldige overhead en niet minder belangrijk het grote negatieve vermogen EN een pensioenprobleem uit het verleden.
Menig CEO was of had weggelopen voor deze taak, immers reputatieschade was zeer groot.

Het is een compliment dat de RvB en RvC het schip langzaam hebben doen draaien.
-geen stakingen meer geweest, dit op een paar kleine incidenten na
-zzp gebeuren is opgelost
-eigen vermogen is of nu al of bijna positief
-pensioenproblemen zijn opgelost en af gekaderd tot een vast bekend bedrag, waarvan nog 2/5 deel als extra storting moet worden betaald. Dit zijn nog enkele 10 tallen miljoenen euro,s.
-bedrijf onevenredig hard door de overheid wordt belemmerd in zijn bedrijfsvoering.

En er zijn nog wat zaken wat me zo even niet te binnen schiet.

Dus beste Prinszicht u moet niet op Herna schieten maar op de politiek en met name de club Economische Zaken en de ACM.

Een ander punt wat ikzelf wat onsmakelijk vind is dat u de mailcorrespondentie met I.R. in blogs 1 op 1 overneemt. Dat u passages gebruikt dat kan, maar de hele mailwisseling

Beste Jaap,

We verschillen van mening. Mijn twijfel ten aanzien van Danny Blind is ontstaan na afketsen TNT en bijzonder manifest geworden na de uiterst dubieuze intrede van John. Daar heb ik wat posts aan gewijd waar ik sommige zaken scherp aanzet. Sindsdien heeft Herna nog een aantal keer geschutterd. Hierbij is de constance van haar falen een zekerheid waarmee ik jammer genoeg mijn geld mee verdien op de beurs. MW trouwens ook. En dan refereer ik aan de voorlopige bodem op 4,08 vanaf 4,65 en mijn volgende voorspelling rond de 3,70. Op basis van voortschrijdend inzicht waarbij het bericht van vandaag mij onaangenaam heeft verrast en het effect nog zal moeten blijken. Ver in mijn achterhoofd speelt de gedachte van een (verplichte) uittrede van John. Vraag mij niet waarom.

Dan het nieuws vandaag. Helaas moeten we het vernemen uit de Televaag. Op zich al bijzonder spijtig en uiterst treurig qua timing. Ik lees verwijtbaar handelen van het management en een boete die kan oplopen tot 1/3 van de jaarwinst 2016. Ofwel een vorm van nalatigheid die mogelijk op verschillende niveaus consequenties heeft. En met de cijfers van q2, dan pas, krijgen we tekst en uitleg.

Hierbij is mijn vermoeden dat we een ultiem excuus moeten hebben voor het afwijzen van Bpost. En ik heb het ook juridisch onderzocht en het stond Herna vrij om de gesprekken aan te gaan. Dan is het op zich prettig dat je bijval krijgt van de overheid maar misschien niet de bedoeling dat het beleid ten aanzien van dividend wordt aangepast. En om dit te corrigeren, de winst af te romen, is de ACM die ideale bliksemafleider.
prinszicht
0
Vanaf q1 in een negatieve spiraal. Vandaag het angstige bericht wat verder bijdraagt aan de waardering van het bedrijf. Nieuws wat voor sommige al bekend was. Causeway en mogelijk andere wat activistische aandeelhouders die hadden ingezet op een overname. Of die wisten van een overname. Maar de overheid zegt definitief nee. Hierbij het vriendelijke verzoek om te vertrekken en niet te veel herrie te maken. Dat gebeurt er nu volgens mij waarbij de bodem nog niet in zicht is. Het gaat dan om vele miljoenen aandelen van John en de zijne.
jaapaap
0
uit de afm registers blijkt dat MW uit londen Gbr. op 18 juli zijn positie verder heeft uitgebouwd, speculerend op een koersdaling. Er schijnt een geding te zijn geweest tussen PostNL en de ACM, waarbij de rechter de ACM in het gelijk stelde. MW invest kreeg hier lucht van en dacht ah de ACM krijgt gelijk, dat is slecht nieuws voor Post NL. Voorwetenschap nee, echter de AFM (broertje of zusje van de ACM) had actie moeten nemen en de handel in PostNL direct stil te leggen wegens informatie van een beursgenoteerd bedrijf die eigenlijk voor en door een ieder gedeeld moest worden.

Prinszicht ik denk niet in complotten maar in heldere theorie. RvB Post en RVC post kunnen natuurlijk juridisch gezien gesprekken kunnen voeren met BPost, echter PostNL heeft nooit direct een bod ontvangen van BPost. Wel heeft EZ via de Belgische EZ een bericht afgegeven dat BPost interesse heeft in Post NL en hier een x bedrag per aandeel voor over heeft.
Nu zijn er 2 zaken die hiermee te maken hebben
1 BPost denkt met de overname een zeer belangrijke concurrent (op de Belgische post en pakkettenmarkt) binnen te halen en het geldelijk belang van de staat Belgie (40% van de aandelen BPost) veilig te stellen. Immers Bpost implodeerd ieder jaar verder zeker op de pakkettenmarkt. De Post is beschermd in Belgie voor BPost.
Winst BPost 305 a 350 miljoen euro, waarvan de Belgische overheid 300 miljoen betaald voor oa krantenbezorging en overige. Dit kan je zien als staatssteun voor zowel BPost alsmede ook oa Mediahuis welk TMG wil overnemen.
Bovendien ontvangt de belgische staat tientallen miljoenen (exacte bedrag ben ik even kwijt) terug via dividend. Dit is rondpompen van geld.

Nederland
Wie kan mij nu eens duidelijk vertellen waarom Post NL zich aan een groot aantal regels moet houden en Sandd niet.
Ook het verhaal in de Telegraaf is eenzijdig zonder dat de vinger op de zere plek wordt gelegd. 13 a 14 cent om de brievenpost van de fiscus binnen te halen. Zelfs de marktmonopolist (zo ziet de ACM het) zag geen brood meer om een lager tarief aan te bieden. En dan in een interview in de Telegraaf huilen dat men eigenlijk een min. tarief van 30 cent wil hebben en dat zij tegen 0,55 eurocent ook brieven van particulieren kan bezorgen. Ja in bijv Rotterdam maar niet in Moddergat aan de Lauwerszee. dat mag postNL doen wegens de UPD.
En ja toen schrok de politiek wakker. Dezelfde politiek die schuldig is aan het zeer lage tarief voor zakelijke post en te hoge tarief voor particulieren post. Maar daar hoor je het journaille niet over.

Het is in en in triest voor aandeelhouders die aandelen van de overheid hebben gekocht (nu of later) en nu door dezelfde overheid met een UPD kaart een kat in de zak heeft, anders kan ik het niet maken.

Natuurlijk als er een overname plaatsvindt van Post NL kan ik me vinden, maar dat een andere staat een groot tot zeer groot belang heeft in het bedrijf wat overneemt, nee dat werkt niet.
De Franse staat heeft 30% van de aandelen AirFrance/KLM in zijn bezit en hierdoor een hele dikke vinger in pap van AF. En dat begrijp ik dat Kamp geen 2e AF situatie wil, maar geef dan openheid van zaken en kom niet met de UPD kaart.

Kan je zeggen waarom hebben de RvB en RvC niet meer stennis gemaakt tegen EZ/Kamp. Dat snapt een kind zelfs. De ACM zal dan nog meer haar lusten botvieren.
Van mij zou Herna de nw minister van EZ mogen worden, helaas een verlies voor PostNL maar zij kan daar schoonmaak gaan houden in de machtsclubjes als AFM en ACM.
jaapaap
0
quote:

Lector schreef op 21 juli 2017 18:15:

Weten we gelijk waarom MW plots zijn shortpositie uitbreidde, zijn slimme jongens daar. Of ze hadden voorkennis natuurlijk maar dat laat ik in het midden...
18 juli is de positie van MW uitgebreid. Toeval? Nee. De echter had uitspraak gedaan en een enkele had dit gehoord enof opgemerkt. Zelfs de wakkere krant van Nederland komt hier 3 dagen na dit nieuws.

Met een aantal specifieke uitingen van de rechtbank had zusje AFM de beurshandel direct stil moeten leggen zodat het nieuws voor een ieder direct toegankelijk werd en hierna kan handelen.
Dit geeft de dip de 18e juli aan.

jaapaap
0
quote:

Leeuwenhart schreef op 21 juli 2017 20:26:

Ik lees zoveel verwijten naar de politiek.Mijn mening is dat het management gewn faalt en geen aandeelhouderswaarde weet te scheppen.Wie heeft er nu gefaald.Kamp heeft hele andere belangen.Het is zo makkelijk om naar de politiek te wijzen.
als je wijst, moet je dat gefundeerd doen. Het management kon geen kant op, men stond na de move van Kamp "schaakmat"
He management kan dan niets anders doen dan zaken goed tegen elkaar af te wegen, en dat geldt voor aandeelhouders, personeel. Klanten had men ook aangegeven als stakeholder, maar dat kan ik me niet indenken. Of de post of pakket nu door X of Y wordt bezorgd .

Hoogstens kunnen klanten piepen, als de tarieven hoger zijn dan in Belgie.

Inderdaad Kamp heeft hele andere belangen en wil geen 2e AF. Maar hij roeptoetert wel over Akzo, maar hij houdt zijn kaken stijf op elkaar over KLM
jaapaap
0
quote:

Martijn van M schreef op 21 juli 2017 20:53:

[...]

Tsja, ik heb soortgelijke overwegingen... maar ondertussen wordt het aandeel wel al sinds de 2de helft van mei letterlijk iedere week weer verder de grond ingestampt.

Eerlijk is eerlijk, op basis van het koersverloop van afgelopen jaar hebben we de laatste steun in de koers nu bereikt... kortom, het zou komende 2 weken ook best akelig hard verder naar beneden kunnen gaan nu er in de beeldvorming rondom de invloed van de ACM een situatie is ontstaan waarbij PostNL de boel wellicht lijkt te belazeren (Sandd heeft dat beeld enkele weken terug al opgeroepen met een zeer eenzijdig verhaal, waarvan de keerzijde pas 1 week later duidelijk werd).

Bij Sandd lachen ze zich nu volgens mij in een stuip... voor hen lijkt dit als ware het een 'schitterend ongeluk', en de politiek heeft het voorlopig veel te druk met niets doen om iets zinnigs van zich te laten horen, dus PostNL lijkt voorlopig overgeleverd aan de waan van de dag in aanloop naar de Q2 cijfers.

LOL, God zegen de greep... maar voorlopig lijkt het maandag over 2 weken een hele spannende ochtend te gaan worden, want alles wijst inmiddels in de richting van dat het zeer waarschijnlijk opnieuw een groot drama kan gaan worden wanneer PostNL de markt die dag opnieuw onaangenaam gaat verrassen.

(Waarbij in dat geval de positie van CFO Jan Bos wel eens onder druk zou kunnen komen te staan omdat de markt wellicht steeds meer moeite heeft om zijn UCOI verhalen te vertalen in de traditionele rapportage in termen van EBITDA... vorig jaar kwam er bij de Q2 cijfers plots een wit konijn uit de hoge hoed van Jan, waarbij rente-consultants als de reddende engelen werden aangevoerd die de basis verschaften om het dividend in 2017 te doen herstellen, echter er werd toen geen enkele hint gegeven in de richting van een wijziging van het dividendbeleid ook niet bij de Q3 cijfers - vervolgens werd Jan hiervoor bij de jaarcijfers eigenlijk al wel meteen gestraft omdat voor de markt meteen duidelijk was dat de wijziging van het dividendbeleid eigenlijk niet veel meer was dan een poging om de pijn rondom het Bpost debakel te verzachten... ik kan me het lachende gezicht van Jan nog herinneren bij de conference call in februari, maar voor de beleggers viel er die dag helemaal niets te lachen. En nu de ACM PostNL openlijk onder druk zet lijkt de situatie rijp voor een motie van wantrouwen aan het adres van Jan wanneer hij voor de 4 de keer op rij niet zou weten te leveren. En natuurlijk zou ook Verhagen onherstelbaar beschadigd kunnen raken in zo'n situatie ... brrr, er zouden vervolgens naast Marshall Wace zo maar een paar andere shortende partijen kunnen opduiken die we nog kennen uit het verre verleden verleden!)
jaapaap
0
(Sandd heeft dat beeld enkele weken terug al opgeroepen met een zeer eenzijdig verhaal, waarvan de keerzijde pas 1 week later duidelijk werd).

Bij Sandd lachen ze zich nu volgens mij in een stuip... voor hen lijkt dit als ware het een 'schitterend ongeluk', en de politiek heeft het voorlopig veel te druk met niets doen om iets zinnigs van zich te laten horen

EEN WAAR WOORD!!!!

Het waren geen rente consultants maar de accountant EY had aangegeven dat zaken iets anders zaten met pensioenen, een technisch verhaal, zodat dit een positieve invloed had. Zal wel iets met de rente te maken hebben.

Het dividend, hier zette ik ook vraagtekens bij en ik denk dat dit een pleister op de wond is na het gedwongen afwijzen van het bod van BPost.
Toch dient gezegd te worden dat mede uit winstinhoudingen leningen mede worden ingelost en waarvan er nog 1 in Britse ponden openstaat per juni 2018. En deze zijn dit keer helaas afgedekt anders had men nog een mooie koerswinst op de Britse ponden kunnen behalen. Ja dat was speculeren geweest.

Of Jan nu lachte of niet, ik heb Jan Bos diverse keren zaken uit horen leggen bij de AvA,s en ik toch redelijk financieel onderlegt ben, maar ik heb hem nog niet op een onwaarheid kunnen betrappen. Trouwens in de RvC zit ook een zeer bekwame financial.

ik hou niet van voorspellen, maar ik verwacht, dat q2 de omzet met 3% is gestegen en de netto winst met 6 a 7% is gestegen en dat, bijzondere baten en lasten (ACM) daargelaten een winst per aandeel van 70 a 75 cent zal zijn (over geheel 2017) en betaald men 0,25 eurocent met hopelijk een keuzedividend.
[verwijderd]
0
quote:

Martijn van M schreef op 21 juli 2017 11:42:

Eens kijken of er vandaag toch weer wat te verdienen valt met PostNL; na 3 verkopen op rij afgelopen dagen... inmiddels 2x terug gekocht (gisteren 1x en vandaag 1x).
Nee dat is hem niet geworden helaas. Flink in de min geëindigd gezien de koers op
DL is gesloten.
prinszicht
0
Nou Jaap, je hebt er zin in. Dat op een dag als deze. Dit terwijl er meerdere recent zijn geweest. Maar iemand moet het opnemen voor die arme Herna die op de gunsten van de overheid bijna ten onder gaat. Jij wijst naar de AFM die de handel stil moet leggen. Dat hebben ze eerder gedaan toen Bpost lekte. Blijkbaar is een potentieel hoge koers wel reden om stil te leggen maar een imploderende koers niet. Vreemd. Verder kun je ook naar herna wijzen dat ze zelf niet communiceert. Niet na de slechte cijfers q1. De verdere afstort van het aandeel en ogenschijnlijk frauduleus handelen. Of wil je beweren dat de ACM voor haar plezier computertjes komt ophalen.
prinszicht
0
Ik verwacht verder nog wel een uitgebreid interview in de Telegraaf met de CEO van Sandd of een verdere toelichting op de inval. Maandag natuurlijk.

Het onderzoek van de ACM richt zich op de verantwoordelijke managers. Wat nu als Herna er achter zit? Gewoon nieuwsgierig.

Verder staan we op een van mijn favoriete koersen; 3,93. Neem van mij aan dat we hier vaak op gebodene hebben. Dat zegt nu helemaal niets maar ik heb er vaak op gehandeld.
gerrit 69
0
PostNL het " meest " dynamische aandeel in de AMX...!!
Gras groeit echter sneller dan dit aandeel.
Stephan
0
quote:

prinszicht schreef op 22 juli 2017 12:26:

Ik verwacht verder nog wel een uitgebreid interview in de Telegraaf met de CEO van Sandd of een verdere toelichting op de inval. Maandag natuurlijk.

Het onderzoek van de ACM richt zich op de verantwoordelijke managers. Wat nu als Herna er achter zit? Gewoon nieuwsgierig.

Verder staan we op een van mijn favoriete koersen; 3,93. Neem van mij aan dat we hier vaak op gebodene hebben. Dat zegt nu helemaal niets maar ik heb er vaak op gehandeld.
H. Kamp moet ACM wegsturen en PNL beschermen :)
jaapaap
1
quote:

prinszicht schreef op 22 juli 2017 00:45:

Nou Jaap, je hebt er zin in. Dat op een dag als deze. Dit terwijl er meerdere recent zijn geweest. Maar iemand moet het opnemen voor die arme Herna die op de gunsten van de overheid bijna ten onder gaat. Jij wijst naar de AFM die de handel stil moet leggen. Dat hebben ze eerder gedaan toen Bpost lekte. Blijkbaar is een potentieel hoge koers wel reden om stil te leggen maar een imploderende koers niet. Vreemd. Verder kun je ook naar herna wijzen dat ze zelf niet communiceert. Niet na de slechte cijfers q1. De verdere afstort van het aandeel en ogenschijnlijk frauduleus handelen. Of wil je beweren dat de ACM voor haar plezier computertjes komt ophalen.
jaapaap
0
Nee, ik heb er niet echt zin in, echter als men op de man of in dit geval op de vrouw speelt, terwijl dit niet terecht is, daar heb ik moeite mee.
Natuurlijk je kan je afvragen, moet Herna reageren. Een spreekwoord luid, "als je wordt geschoren moet je stil blijven zitten".
We hebben het gezien bij Ordina, een hoop zaken die bij Zembla werden verteld, klopten niet.
Ordina heeft die helicoptervlucht vanaf Ordina open niet betaald voor de vrouw en haar gezin van Rijkswaterstaat maar Audi importeur Pon in Leusden.

Wie je ook spreekt en uitlegt hoe de regels zijn en belangrijker hoe de ACM acteert op naleving van deze regels, iedereen vindt het krom dat de ACM 2 verschillende spelregels erop nahoudt.

Het is toch ook niet zo dat Post 5% VPB betaald en Sandd 45%.

Speelvelden en regels moeten gelijk zijn aan elkaar, dus Post wordt gehouden aan regels qua betaling lonen werknemers en andere zaken. En laten de parlementariërs zich hier nu eerst eens druk over maken. Ook het journaille zou wel eens de gekleurde bril af mogen doen.

De overheid is onbetrouwbaar, ook in geval met Post NL. Enkele voorbeelden
-greep uit de kas van ABP van slechts 25 miljard ABP voldoet nu niet aan de dekkingsgraad
-in 2 jaar tijd de AOW leeftijd verhogen met 33 maanden
-als een gek snoeien in de gezondheidszorg, waarbij mensen thuis kramperen en bejaardenhuizen leeg staan en er 1 nachtzuster is voor 24 patienten
-dubbele bankbelastingen
-ABNAMRO moet zich nog beter gedragen dan de overheid
-Kamp die roept en bijv een overname van AKZO-Unilever en noem maar op tegen wil houden maar geen ene zak voor de KLM doet.

Ik heb het eerder gezegd overal waar VVD bewindslieden in een regering zitten dan leid dit voor de werkende in Nederland voor lastenverhogingen. Neem de ziektekostenverzekeringen.
[verwijderd]
0
Ik hb te doen met mensen die zich hbn laten lokken door alle euforie hier maandenlang.Het blijkt een nekslag.Het is dat mijn geld vastzit in andere aandelen anders had ik ze ook opgepikt rond 4euro.Het is momenteel een gigantisch zooitje bij PostNl en het enige dat ik Herna verwijt is een gebrek aan heldere communicatie.Autisme is btw een veelvoorkomende eigenschap bij leiders
1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 14:55
Koers 1,218
Verschil -0,015 (-1,22%)
Hoog 1,239
Laag 1,217
Volume 555.491
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 1.157.272

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront