TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom juli 2017. Scharrelmaand?

4.246 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
[verwijderd]
4
quote:

Uniekalias2.0 schreef op 28 juli 2017 16:02:

[...]
Ik neem zowel de verhalen van het management en jouw verhalen tegenwoordig met een heel klein korreltje zout.
Beiden geloofwaardigheid nul.
En vergeet niet de moderator weer meteen te mailen dat je weer iemand een ban wil geven... Daar heb je ervaring mee...
Dit soort mensen bedoel ik dus....en die Messiah....en de Rabow....allemaal alleen maar bashen zonder enige uitleg waarom!!! Maar wel zeggen dat ze Justin, die letterlijk tekst van de cc gebruikt als bewijs, als niet geloofwaardig beschouwen.....sukkels....
[verwijderd]
8

wat een kinderachtig gezeik hier van deze eikels, wees dankbaar voor de informatie die men hier deelt, doe er zelf je voordeel mee, als het allemaal waanzin is, ga dan short

Advocaat van de Duivel
0
quote:

*messiah* schreef op 28 juli 2017 15:37:

feest voor de shorters :)))) 'k hoor de longers denken: had ik maar...
Dat jij je nog druk maakt om dit clubje verbaast mij wel....

Jij zit short vanaf 40 euro...als je dan een beetje aantallen hebt gehad heb je ten minste een bedrag met 6 nullen verdiend in de goede tijd.
Waarom dan nu nog zo sarcastisch?
Ben blij...
[verwijderd]
2
quote:

Tomtom25 schreef op 28 juli 2017 16:09:

[...]

Dit soort mensen bedoel ik dus....en die Messiah....en de Rabow....allemaal alleen maar bashen zonder enige uitleg waarom!!! Maar wel zeggen dat ze Justin, die letterlijk tekst van de cc gebruikt als bewijs, als niet geloofwaardig beschouwen.....sukkels....
Een sukkel is iemand die zijn geld in TomTom belegd.
JanssenB
1
Maak je niet druk W(ies) en Justin.
Is weer zo'n alias die onder een steen vandaan gekropen is.
Gewoon niet reageren, ik lees jullie posts graag.

Vergeet niet, het is schoolvakantie he.
Dan hebben ze wat meer tijd.
Advocaat van de Duivel
2
quote:

W schreef op 28 juli 2017 16:09:

wat een kinderachtig gezeik hier van deze eikels, wees dankbaar voor de informatie die men hier deelt, doe er zelf je voordeel mee, als het allemaal waanzin is, ga dan short

Wies deze mensen zitten hele dag in celblok h
En hebben niets beters te doen!
Bedankt voor de info.
[verwijderd]
2
quote:

Overtake schreef op 28 juli 2017 16:00:

Dat tegendraadse is al eens besproken. Op goed nieuws flink verkopen, voorafgaand aan goed nieuws flink verkopen, want per saldo jaag je daarmee de longs eruit en als je het maar massaal genoeg doet, dan loop je ook geen risico dat het aandeel plotseling toch teveel in waarde stijgt.
Of je moet kort achter elkaar meerdere goede berichten brengen, of je eigen als tomtom meer profileren, wat ze echt te weinig doen....
drulletje drie
0
quote:

W schreef op 28 juli 2017 16:09:

wat een kinderachtig gezeik hier van deze eikels, wees dankbaar voor de informatie die men hier deelt, doe er zelf je voordeel mee, als het allemaal waanzin is, ga dan short

Wies post niet veel lees wel alles, want het posten laat ik aan degene die er veel verstand van hebben daarom lekker doorgaan en die gasten negeren ;)
[verwijderd]
1
quote:

harrysnel schreef op 28 juli 2017 15:34:

[...]

Justin, wat je hier stelt is dat het verkopen/stoppen met Sports (en verleggen focus naar de andere BU's) goed kan uitpakken voor de koers. Mee eens, dat is een no brainer. Waar je dan voor mijn gevoel veel te makkelijk overheen stapt is de schade die jarenlang is aangericht door energie/tijd/geld in dit kansloze project te stoppen. Want, in tegenstelling tot PND (probes/proeftuin), heeft Sports geen strategische waarde voor de andere BU's en moet de tak zelfstandig bijdragen aan de winst van TomTom. Je hanteert de "niet-geschoten-altijd-mis-als-we-maar-lol-hebben-houding" van het management in plaats van de "wat-zijn-ze-nu-toch-weer-aan-het-klooien-ten-koste-van-koers-houding" van beleggers.

Waarom dit Sports project gedoemd was om te mislukken? Heb op dit forum geschreven over het kansloos zijn van Sports als je ziet dat Fitbit en Gopro het nauwelijks/niet redden. Over de fundamentele fout om vanuit een product te denken ipv in te spelen op een aanwezige behoefte. Over het gebrek aan focus van de Get Going campagne. De afbreuk die "de geit met helm" doet aan het imago van TT als BtoB partner. In onderstaand draadje staan 2 lange postings van mij waar ik dit uitgebreid besproken heb toen neergang in Sports nog niet bekend was. Als iemand geïnteresseerd is:

www.iex.nl/forum/Topic/1342902/TomTom...

Bovenstaande draadje gaat inhoudelijk over Sports. Wat telt voor een belegger is koers van het aandeel. Je schrijft dat je op een sigarendoosje hebt uitgerekend dat Sports E40mln verlies draait. Dat is iets van 17 cent p/a.

Als TomTom een WPA outlook van E0,40 had kunnen afgeven voor dit lopende jaar doordat het al eerder gestopt was met Sports........dan was deze outlook "acceptabel geweest" en zeker geen aanleiding om zoveel te zakken bij FY2016/outlook 2017 in februari van dit jaar. Sterker nog: op deze dag werd voor het eerst bekend dat er opnieuw een evenaring van het record aan nieuwe orders van E300mln was geboekt over 2016. Bij een outlook WPA 2017 van 40 cent was dan de focus al op Automotive komen te liggen en had de koers (mijn mening) toen al >E10 gegaan. Daarna was dan nog het Baidu nieuws gekomen..... PND markt heeft het koersverloop over 2016 gefrustreerd en een verlaging outlook omzet 2016 was noodzakelijk . Sports blijk nu ook veel slechter te gaan en de lage WPA outlook 2017 wordt ook daardoor verklaard.

Het vasthouden van TomTom aan Consumer (PND en Sports) is funest geweest voor de koers. Dat moet gevolgen hebben voor management.

In een voorgaande post - die je vast ook hebt gelezen ik heb recent vrijwel niets gepost - het was in antwoord op Wies ging ik uitgebreid in op hoe zonde het is dat er zoveel voor niets is geinvesteerd in sports. Een detail is wat mij betreft dan die marketing (geit) waar ik ook niet gecharmeerd van was. Dat is meer een teken van een relatief beperkt budget.

Ter nuancering had ik wel gezegd dat vijf jaar geleden drie richtingen zijn gekozen: sports, telematics uitbouw en ombouw van automotive. Slechts 2 van de 3 hoefden te slagen en in die zin zou een geslaagd sports een hedge geweest kunnen zijn voor een mislukt automotive. (Wat me veel minder plezierig had geleken)

Verder ben ik het volledig met je eens ten aanzien van Consumer. Aan de andere kant heeft sports er tot vorig jaar wel goed uitgezien met goed marktaandeel in Europa. Maar de VS bleek voor tomtom lastiger. Ook is aan aantallen sales en reviews te zien dat de producten zeker niet verkeerd waren ten opzichte voor bijvoorbeeld Garmin's. Mijn indruk is dan ook vooral dat het TE DUUR is om goede merkbekendheid en vraag in de VS te stimuleren. Een campagne daar kost nogal een bom duiten. En nu het goed gaat met Automotive en in wezen ook met Telematics kan dat geld beter besteed worden. Stel dat je er wel 100+ miljoen euro voor over zou hebben om met sport te groeien in de VS dan zou de divisie best een kans van slagen gehad hebben. (Op langere termijn, want het is onzin zoals taco deed om direct na een marketing campagne omzetgroei te verwachten)

Die stap om nog meer in sportmarketing te investeren willen ze niet wagen en dat is een (te begrijpen) keuze. Wat dus niet zegt dat alles aan sports verkeerd was. Ik had echter wel minder watches gemaakt, waarom voor iedere kleur en feature een andere watch? Kijk naar de Apple watch: daar koop je de bandjes/kleurtjes los.
visje
0
@justin @wies !!
Bedankt voor jullie bijdrage's! heel waardevol en leuk om te lezen.
Wanneer ik jullie adressen had gehad had ik al lang eens een fles wijn of whiskey gestuurd. Nou ga zo door! Groet en een prettig weekend!
[verwijderd]
0
Kennelijk moeten we het zó zien: Q2 zag er matig uit door stevig impairment; Sport is mislukt en kom er maar eens vanaf zonder verdere ellende; desondanks steeg de koers fors, voornamelijk gedreven door laatste fase turn-around-gedachte; die lucht loopt eruit nu in een algemeen dalende Beurs; men is vergeten de sterke Automotive-prestatie; en men wacht op bevestiging van de draai en hoe dat feitelijk uitpakt. Niks bijzonders eigenlijk. Bij een stijgende Beurs was TomTom qua koers ongeveer rond € 9,50 blijven liggen, vermoed ik zo.

Sterke info hier van de longers. Van wie er niet in gelooft lees ik zelden of nooit argumenten, behalve dat de koers daalt als die daalt. Ik kan me voorlopig alleen maar voorstellen: gamechanger komt en Maps overbodig. Kleine kans wellicht, maar risico is er altijd.
tatje
0
Cash 82 miljoen nu.

Na buy back van aandelen voor 50 miljoen, einde jaars TOCH meer dan 82 miljoen, misschien wel tegen de 100 miljoen.

100 miljoen cash aan het eind vh jaar en voor 50 miljoen treasure aandelen ter afdekking van ................

Dus normaal zou je eind van het jaar een 150 miljoen aan cash hebben.

Zit hier al wat sports in.

150 miljoen einde jaars zonder buy back, dasss veul geld.

Ik denk dat het zonder de opbrengst van sports is, als het tenminste wat opbrengt.
Denk tussen 20 en 30 miljoen.

Maar is sports binnen enkele weken verdwenen, dan denk ik dat de super cash positie, ook te maken heeft met de geweldige besparingen in sports.

20 miljoen minder marketing in 2e helft 2017 is denkelijk helemaal sports.

Op jaarbasis 40 miljoen en de rest, denk dat sports in 2017 goed zou zijn voor een verlies van 60 a 70 miljoen euro.

Nu verkopen en de winst in 2017 wordt 35 miljoen hoger !

De kern maakt zal dan meer winst maken dan de terugloop bij PND.

Schat de winst in 2018 100 miljoen hoger dan in 2017 met sports.
[verwijderd]
1
Tt is partner bij vele hedgefondsen.
Nog ff down rossen in het laatste halfuur?
Zag een foto van Goddijn op Twitter hij hoeft alleen nog maar zijn ogen dicht te doen.
[verwijderd]
1
quote:

VOORTS schreef op 28 juli 2017 16:52:

Tt is partner bij vele hedgefondsen.
Nog ff down rossen in het laatste halfuur?
Zag een foto van Goddijn op Twitter hij hoeft alleen nog maar zijn ogen dicht te doen.
Je zou het bijna denken inderdaad....
[verwijderd]
0
@ tatje
- er zijn al behoorlijk wat mensen vertrokken bij sports in de aanloop naar de aankondiging, dus de besparing loopt al
- De opmerking over inkoop aandelen najaar staat me bij, maar kan het ff niet terug vinden. ik kom er nog op terug.
- 100 miljoen winst volgend jaar is veel te laag indien verkoop sports dit jaar al afgerond wordt.
Edit: die laatste las ik verkeerd.
[verwijderd]
1
Hoop dat we nog boven de 9 kunnen sluiten, maar heb er een hard hoofd in...ze doen er iig alles aan om hem onder de 9 te houden nu....houden ze dat vol...nu even wat koop gedrag....
[verwijderd]
0
quote:

Sunshine Band schreef op 28 juli 2017 17:01:

@ tatje
-,er zijn al behoorlijk wat mensen vertrokken bij sports in de aanloop naar de aankondiging, dus de besparing loopt al
- De opmerking over inkoop aandelen najaar staat me bij, maar kan het ff niet terug vinden. ik kom er nog op terug.
100 miljoen winst volgend jaar is veel te laag indien verkoop sports dit jaar al afgerond wordt.
Er is geen hond die Sports wil kopen.
Daarom loopt charlatan Goddijn zo opzichtig te leuren met die tent.

[verwijderd]
0
quote:

Uniekalias2.0 schreef op 28 juli 2017 17:02:

[...]
Er is geen hond die Sports wil kopen.
Daarom loopt charlatan Gddijn zo opzichtig te leuren met die tent.

Beste unikaas ik denk dat je er behoorlijk naast zit. Hoewel T2 er geen waarde/winst mee kan creëren, kan het voor een ander bedrijf een welkome aanvulling portfolio zijn
4.246 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront