AMG « Terug naar discussie overzicht

augustus 2017: Met de wind in de rug

435 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
lero
1
Gefeliciteerd alle aandeelhouders en bedankt allemaal voor de informatie op dit forum
2411phk
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 augustus 2017 12:12:

[...]
Het zou me niet verbazen als AMG GAM voor een prikkie kan overnemen.
Het lijkt erop dat GAM weer geld tekort heeft.

www.globaladvancedmetals.com/about-us...
Goed gevonden, dit is ook 1 van de redenen dat GAM van het contract met AMG af wil.
Er is een geldtekort bij GAM en men wil waarschijnlijk via de brand in de mijn betere voorwaarden voor Tantulum claimen. Dus eigenlijk op onwettige manieren van het contract afkomen

GAM zit in de tang bij AMG.
viper one
3
AMG breekt de trend de laatste tijd. Het gebeurde vroeger ook al eens dat er meer dan 800k werd omgezet, maar meestal was dat dan met een donkerrode fakkel omdat massaal werd uitgestapt. De laatste twee dagen voor de cijfers een daling is een bekend fenomeen, maar voor de gokkers onder jullie, de grondstofprijzen zijn aan een sterke remonte bezig dus ik ga er niet van uit dat dit met de 3q cijfers ook zo zal zijn. Nog een trendbreuk, bij zo een sterke omzet zakt het meestal na de middag wat in, maar daar was vandaag ook niet veel van te merken. Jammer dat ing het koersdoel op dezelfde hoogte instelt, maar eens de analisten alles eens goed hebben doorgerekend en de grondstofprijzen meetellen komt dat wel goed. De eindveiling was ook leuk met bijna 50k omzet dus dat belooft voor de volgende dagen. Verschillende trendbreuken dus, maar ben ik daar kwaad om? Zeker niet en ik reken vanaf september met nog een boost want dan gaan de verwachtingen voor 2018 ook meespelen. Komt helemaal goed!!!
[verwijderd]
1
ik heb de cijfers van de laatste 2 kwartalen een nagelezen en toe de grafiek van de grondstof prijzen bekeken en daaruit maak ik op dat de hel metaal sector wel eens booming kan worden het aankomende half jaar. Daarom vandaag AM en AMG gekocht.
aandeeltje!
0
Ik heb de sept calls en wat dec calls verkocht, toch even 25%+ meer waard dan gisteren :-). Zat wat hoog in AMG. Heb dus weer een zeer mooie winst genomen en doe er wat maart calls bij. Andere uitoefenkoersen natuurlijk. Nu is het weer even timen wanneer. AMG heeft mijn bankrekening weer goed gevuld. Komt mooi uit want heb nog een wensenlijstje wat weer w
Net nodige geld kost.
Himalaya !
0
Ik zit sinds februari in AMG en ben steeds enthousiaster geworden mede dankzij de vaak goede en inhoudelijk bijdrages die hier door (bijv Viper One, Umi 1, aandeeltje, just lucky, zwarte ridder ) gepost worden. Mooi ook voor een outsider zoals ik dat ook gewezen wordt op de risico's.
Laten we hopen dat we met dit mooie sexy aandeel tot grote hoogtes gaan stijgen en leuk dat we dit wellicht met zijn allen gaan delen.
Umi1
0
quote:

GrindNshiP schreef op 3 augustus 2017 18:23:

Bloomberg heeft ook nog een mooi plaatje. Graphite en LI ftw.

www.bloomberg.com/news/articles/2017-...
good find; je vergeet wel 'Nikkel' te vermelden! Dit wordt gerecycleerd bij AMG Vanadium!
aandeeltje!
0
Q3 gaat er ook goed uitzien. Een deel van de prijsstijgingen moet nog doorwerken en de stijgingen zijn pas net gaande verder komg LI dichterbij. Toch wel rekening houden dat de koers met enige regwlmaat vlak of even omlaag gaat.
Umi1
0
www.metalbulletin.com/Article/3738721...

molybdenum wordt ook gerecycled bij AMG Vanadium. (al zal dit een veel kleiner deel van revenues zijn veronderstel ik)
Snirp
0
amg-nv.com/investors/media/

Zojuist is de conference call over de cijfers Q2 van vanochtend vrijgegeven en te vinden op bovengenoemde link. Ik ga meteen maar even luisteren en ben ook erg benieuwd of jullie nog niet bekende waardevolle informatie hieruit kunnen onttrekken.
Umi1
2
Earnings call... Ik verwacht fors hogere koersdoelen op korte termijn :)

Vanadium;
expect prices well supported thanks to robust, strong market demand & supply concerns. Excess Inventories are being depleted. Largest supplier in NA.

TiAl;
revenues, volumes & gross margins meer dan 25% omhoog ivg met Q2 vorig jaar; 3 nieuwe furnaces zijn geïnstalleerd gedurende Q2 & blijven productie uitbreiden in lijn met de backlog.

Ta & Nb:
terug operationeel eind Q3 (zoals eerder gemeld)
prijzen & demand zijn toegenomen laatste maanden.
ivm GAM; geen commentaar
nieuwe contractonderhandelingen voor Ta? antwoord is nee

Q&A;
lithium;
2nd fase kost meer dan 1ste fase (moeilijk te verstaan waarom)
begin oktober komt mogelijk al een beslissing ivm fase2/3
zegt de vraag over JV te willen ontwijken. friendly conversations (...onverstaanbaar)
2de fase zou dezelfde Ebitda marge moeten hebben, ROCE zou lager (lees " a little less high") liggen zijn vanwege hogere CapEx
Fase 1= +- $55M
Fase 2 = + $80M (expand mining etc.)

FeV;
price is nog steeds in de lagere regionen ivg met de voorbije 10jaar. Het is niet dat de prijzen nu "extraordinary" high zijn.
inventory is al jaren aan het krimpen, Heinz denkt dat het 'sustainable' is.
marktaandeel tegen 100% volgens Kempen; capaciteitsuitbreiding? Ze analyseren hoe ze hun klanten beter kunnen bedienen in de US, uitbreiding is mogelijk, meer uitleg daarover later dit jaar.

Engineering;
powder metallurgy... maybe approaching a stadium of mainstream production -> AMG benefiting in a substantial way
Backlog -> high margin of ...; moeilijk een guidance te geven; complexity... grote contracten zijn beter voor marges (indien optijd afgeleverd) & die hebben zien ze nu vaker in hun backlog & deze zijn vooral voor aerospace (sowieso hogere marges). Dus denk dat we hoge marges kunnen verwachten in de toekomst.

dollar/euro impact;
basically balanced, profitabillity won't increase, rapportering in dollar zal stijgen vanwege translation effect op euro-business. maar geen invloed op de winst.

verzekering; onderhandelingen lopende; $ 3M payment was minder dan de helft wat ze verwachten te ontvangen.

Ze zijn Cautious, conservative & dat willen & moeten ze zijn in deze sector.
Snirp
4
Zojuist even snel de conference call afgeluisterd. Voor mij waren er een aantal noemenswaardige punten, die aan bod kwamen bij de vragenronde, waarbij ING, ABN AMRO en Kempen de vragen stelden.

Met betrekking tot de voortgang in lithiumproductie wordt vermeld dat de eerste 90.000 mt volledig op schema loopt. Over de tweede 90.000 mt moet nog besloten worden of zij dat direct aan de markt aanbieden of dat zij dit gaan verwerken in een lithium chemical plant. Schimmelbusch wilde niet reageren op de vraag of zij hiervoor eventueel een joint venture zullen aangaan. Overigens wordt de investering voor fase 2 geschat op 80m in tegenstelling tot 50 à 60m voor fase 1. Deze hogere investering is te wijten aan nodige aanpassingen in de infrastructuur daar.

Wat betreft ferro-vanadium wordt aangegeven dat zij deze stijging in prijzen al enigszins zagen aankomen. Ze verwachten dat de markt bullish blijft.
Er werd ook gevraagd naar eventuele verhoging van de productiecapaciteit in ferro-vanadium, gezien de stijging in prijzen. Schimmelbusch geeft aan dat dat zeker een van de mogelijkheden is, maar dat ze hierover nog niets concreets hebben. In de presentaties wordt aangegeven dat zij de bestaande markten willen uitbreiden en ik denk inderdaad dat zij dan onder andere kijken naar ferro-vanadium, zeker als ze aangeven dat ze al langer verwachten dat deze prijzen zouden gaan aantrekken.

Verder kunnen ze over de rechtszaak tegen GAM niets zeggen. Wel lieten ze weten dat ze verwachten eind september weer operationeel te zijn met de tantalum.
Ook een leuke meevaller is dat ze aangeven dat de 3m die ze uitgekeerd hebben gekregen van de verzekeraar slechts een voorschot is en dat zij nog een flink bedrag(minimaal weer 3m) verwachten te ontvangen.

Mochten jullie sommige punten anders hebben begrepen, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.
Schip0100
0
Toch even beperkte winst genomen, het is te mooi om waar te zijn.
Dat is leuk toch, gaat het omhoog, dan verdien ik weer fors meer met mijn calls die zijn aangehouden, omlaag eventjes, dan koop ik mijn verkochte stukken weer terug.

Ik was te vaak iets te gready, ( soms ook te vroeg gekocht)
Ik streef naar een rendement van 100% per jaar.
Vorig jaar ruim gehaald, dit jaar ook aangetikt , maar te eager. Niet verkocht.
Toch weer op 70% dit jaar.Als, als , als.
Even die piketpaaltjes herkennen.
Kan niemand! Maar ik probeer het toch.

Just lucky
0
Te eager?, volgens mij doe je dan toch iets verkeerd. Als je sinds 1 januari niet had gehandeld met je aandelen AMG dan had je hierop nu een rendement gehad van 100%. In combinaties met je opties AMG (hefboom gem. 4 a 5) had je over je portefeulle meer dan 100% moeten halen.
Just lucky
0
Umi jij bent goed met getallen. Kan jij een indicatie geven van de bijdrage van de productie van 90.000 ton lithium concentraat aan de EBITDA en netto winst. Ze hebben al eens aangegeven te rekenen op een opbrengst van circa 900$ per ton en een kostprijs (excl. transport) van iets meer dan 200$ per ton. Reken voor de zekerhied maar met 300$ per ton.
viper one
1
quote:

Just lucky schreef op 4 augustus 2017 08:21:

Umi jij bent goed met getallen. Kan jij een indicatie geven van de bijdrage van de productie van 90.000 ton lithium concentraat aan de EBITDA en netto winst. Ze hebben al eens aangegeven te rekenen op een opbrengst van circa 900$ per ton en een kostprijs (excl. transport) van iets meer dan 200$ per ton. Reken voor de zekerhied maar met 300$ per ton.
goedemorgen Just Lucky,
in het slechtste geval gaat het één euro wpa opbrengen, volgens het door jou opgestelde minimum, en in het beste geval 3 euro wpa. Het kan natuurlijk oplopen als de lithiumprijs oploopt, dus dit is grof over de duim en conservatief gerekend. Ik ben er zeker van dat ze een overeenkomst gesloten hebben waardoor ze er in het slechtste geval minimum 500 euro aan overhouden per ton, dus in dat geval is het anderhalve euro wpa. Als de tweede plant gebouwd wordt, gewoon bovenstaande getallen verdubbelen. Ze zijn ook van plan om Lithiumconcentraat te produceren wat meer opbrengt. Op dit moment zijn ze bezig met een verregaande kosten/batenanalyse. succes iedereen.
[verwijderd]
0
Hij blijft het volhouden:

Windmolens geven AMG vleugels
• De Telegraaf
• 4 Aug 2017
• door Theo Besteman
Met ieder nieuw windmolenpark in Europa maakt de koers van AMG een sprong. Zijn coatings voor de wieken zijn gewild omdat ze op miljarden wendingen meer rendement bieden.
AMG’s toepassing van mijnstof lithium maakte de eerste batterijauto’s en industriële turbines energiezuiniger. Advanced Metallurgical Group (AMG) zoekt in de industrie doorlopend waar tekorten ontstaan. Het springt daar met zijn verwerking van gemijnde metalen snel op in. Met het Akkoord van Parijs moeten bedrijven CO2-uitstoot beperken. AMG, met klanten als Siemens, plukt daarvan de vruchten dankzij kwartalen van investeringen in lichtere aluminium- en titaniumtoepassingen voor brandstoffen slurpende motoren.
Donderdag leidden meer orders bij toenemende verkopen (+6%) en een beter bedrijfsresultaat (+22%) over het tweede kwartaal bij stevige vooruitzichten tot een koerssprong van 8%.
AMG kent, na jaren met schommelingen in resultaten en een grote schuld, onder topman Schimmelbusch zonniger tijden. De schuld is ingetoomd. Het concern behoort sinds 2016 tot de best presterende Damrak-aandelen.
AMG, 2900 werknemers groot bij vorig jaar $955,47 miljoen omzet, slaagt er ook in analisten te verrassen. ING ziet na „twee zeer sterke kwartalen” met betere prijzen meer inkomsten in het verschiet. Effectenhuis Berenberg stelt dat AMG klaar is voor de volgende generatie elektrische auto’s met zuiniger lithium-batterij. Terwijl de markt de afhankelijkheid van auto-kobalt afbouwt, levert AMG alternatieven die het volgens Berenberg in het Tesla-tijdperk koopwaardig maken.

de bolle
0
quote:

Just lucky schreef op 4 augustus 2017 08:21:

Umi jij bent goed met getallen. Kan jij een indicatie geven van de bijdrage van de productie van 90.000 ton lithium concentraat aan de EBITDA en netto winst. Ze hebben al eens aangegeven te rekenen op een opbrengst van circa 900$ per ton en een kostprijs (excl. transport) van iets meer dan 200$ per ton. Reken voor de zekerhied maar met 300$ per ton.
Ebitda is niet zo moeilijk al bestaan er daarvoor geen boekhoudregels.
Ebitda is netto omzet min diverse kosten (niet zijnde kosten voor rente belasting afschrijving en afboeking) In dit geval dus verkoopprijs 900 dollar min kosten á 300 dollar = 600 dollar x 90.000 ton. Ebitda is dan 54 miljoen dollar.
Over netto winst kan ik niets zeker zeggen omdat ik de belasting- en rentetarieven niet ken. Ook de afschrijvingen en afboeking kan ik niet beoordelen. Misschien zijn er anderen hier die dat wel kunnen?
Just lucky
0
Wat ze overhouden, dus 90 ton * 500$ per ton = 45 mln.,is volgens mij de EBITDA. Dan bedraagt de netto winst circa 15 mln, dus circa 0.5$ per aandeel. Als dat zo is dan zijn de verwachtingen van Lithium veel te hoog.

quote:

viper one schreef op 4 augustus 2017 08:52:

[...]
goedemorgen Just Lucky,
in het slechtste geval gaat het één euro wpa opbrengen, volgens het door jou opgestelde minimum, en in het beste geval 3 euro wpa. Het kan natuurlijk oplopen als de lithiumprijs oploopt, dus dit is grof over de duim en conservatief gerekend. Ik ben er zeker van dat ze een overeenkomst gesloten hebben waardoor ze er in het slechtste geval minimum 500 euro aan overhouden per ton, dus in dat geval is het anderhalve euro wpa. Als de tweede plant gebouwd wordt, gewoon bovenstaande getallen verdubbelen. Ze zijn ook van plan om Lithiumconcentraat te produceren wat meer opbrengt. Op dit moment zijn ze bezig met een verregaande kosten/batenanalyse. succes iedereen.
435 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 23,780
Verschil -0,720 (-2,94%)
Hoog 24,160
Laag 23,540
Volume 191.650
Volume gemiddeld 245.761
Volume gisteren 211.210

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront