Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Info

3.559 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
voda
0
Partners nemen flink belang in Air France-KLM

Gepubliceerd op 27 jul 2017 om 18:19 | Views: 504

Air France-KLM 17:35
12,10 +0,02 (+0,17%)

PARIJS (AFN) - Air France-KLM verbindt zich nauwer met samenwerkingspartners. Het Amerikaanse Delta en China Eastern kopen elk een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Air France-KLM neemt op zijn beurt een belang van 31 procent in Virgin Atlantic van de bekende zakenman Richard Branson.

Met de donderdag aangekondigde stappen denkt Air France-KLM zich te positioneren als ''de Europese pilaar'' van een wereldwijde luchtvaartnetwerk. ,,Dit partnerschap, dat ongekend is in omvang, geeft Air France-KLM een leidende positie in de wereldwijde luchtvaartindustrie'', verklaart topman Jean-Marc Janaillac.

Air France-KLM is circa 220 miljoen Britse pond (bijna 247 miljoen euro) kwijt aan de deelneming in Virgin Atlantic. Die deal moet in 2018 plaatsvinden en maakt Air France-KLM meteen de op een na grootste aandeelhouder in die maatschappij.

Delta en China Eastern tellen bij elkaar 751 miljoen euro neer voor hun belangen, wat neer komt op 10 euro per aandeel. Op 4 september wordt er bij Air France-KLM een buitengewone aandeelhoudersvergadering gehouden, waar de forse investeringen ter goedkeuring worden voorgelegd. Die maatschappijen mogen door de deal elk ook een nieuw lid voor de raad van bestuur aandragen. Daarover zal dan ook kunnen worden gestemd.
[verwijderd]
0
quote:

torro schreef op 27 juli 2017 19:26:

Ben benieuwd wat dit met de koers gaat doen?
Hoop richting het noorden.
voda
0
Beursblik: prachtige cijfers Air France-KLM

Nieuwe belangen spelen bedrijf in de kaart volgens Actiam.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal prachtige cijfers geboekt, waarbij de nieuwe deelnemingen door Delta en China Eastern de balans verder verbeteren. Dit stelde analist Corné van Zeijl van Actiam vrijdag tegenover ABM Financial News.

Air France-KLM maakte donderdag nabeurs bekend een belang van 31 procent te nemen in het Engelse Virgin Atlantic en breidt daarmee de transatlantische joint venture uit. Voor het belang in Virgin Atlantic wordt circa 220 miljoen Britse pond betaald.

Daarnaast nemen Delta en China Eastern, de Chinese joint venture partner van Air France-KLM en Delta, ieder een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, waarbij voor 751 miljoen euro nieuw kapitaal wordt aangetrokken door de uitgifte van nieuwe aandelen.

Volgens Van Zeijl krijgt Air France-KLM hierdoor meer te zeggen op de trans-Atlantische route, waarbij het marktaandeel stijgt naar circa 25 procent. "Vooral de verhoogde belangen van Delta en China Eastern zijn positief", aldus de analist, die stelde dat het om "serieus geld" gaat.

In het afgelopen halfjaar bracht Air France-KLM de nettoschulden terug met bijna 700 miljoen euro naar 2.956 miljoen euro. Een positief gegeven volgens Van Zeijl, aangezien de balans dit "echt nodig" had. "Samen met de belangen van Delta en China Eastern zal de balans eindelijk normaliseren." Van Zeijl merkte wel op dat in de nettoschuld enkel de standaard kosten inbegrepen zijn en bijvoorbeeld niet de kosten van lease-vliegtuigen. "Dit moet er nog bij."

Over de kwartaalresultaten bleek Van Zeijl eveneens te spreken. "Prachtige cijfers", aldus de analist. "De luchtvaartgroep lijkt de kosten onder controle te krijgen en er werd een mooie omzetgroei gerealiseerd."

Op een rood Damrak koerste het aandeel Air France-KLM vrijdagochtend 2,4 procent hoger op 12,39 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: uitbreiding joint venture Air France-KLM zorgt voor verwatering

Op lange termijn synergievoordelen mogelijk volgens Bank of America Merrill Lynch.

(ABM FN-Dow Jones) Het belang van 31 procent dat Air France-KLM neemt in het Engelse Virgin Atlantic zal op korte termijn voor verwatering van het aandeel zorgen, maar kan op lange termijn een verbeterde schuldpositie en synergievoordelen opleveren. Dit stelden analisten van Bank of America Merrill Lynch vrijdag.

Air France-KLM maakte donderdag nabeurs bekend een belang van 31 procent te nemen in het Engelse Virgin Atlantic en breidt daarmee de transatlantische joint venture uit. Voor het belang in Virgin Atlantic wordt circa 220 miljoen Britse pond betaald.

Daarnaast nemen Delta en China Eastern, de Chinese joint venture partner van Air France-KLM en Delta, ieder een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, waarbij voor 751 miljoen euro nieuw kapitaal wordt aangetrokken door de uitgifte van nieuwe aandelen.

Deze overeenkomsten kunnen volgens analisten van de Amerikaanse zakenbank leiden tot een verwatering van de winst per aandeel met tenminste 17 procent in het licht van kostenbesparingen en verwachte verliezen bij Virgin Atlantic in de tweede jaarhelft van dit jaar.

Voor de lange termijn zijn de analisten evenwel positief gestemd over de gesloten deals. Gecombineerd zal de capaciteit van Delta Airlines en Air France-KLM stijgen naar 64 procent in Amsterdam en circa 49 procent in Parijs. Bovendien zal het additionele kapitaal de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep helpen met het terugbrengen van de schuldratio van 2,3 naar 1,8, na aftrek van de investering in Virgin.

In de komende jaren kunnen synergievoordelen Air France-KLM in de kaart spelen, maar de marktvorsers wezen er wel op dat dit geen garantie is dat de luchtvaartgroep daadwerkelijk deze voordelen kan realiseren.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Air France-KLM vrijdagochtend 2,1 procent hoger op 12,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Elbers: enthousiasme uit begintijd moet terug

Gepubliceerd op 28 jul 2017 om 07:23 | Views: 922

Air France-KLM 16:06
11,61 -0,49 (-4,01%)

PARIJS (AFN) - Het ,,enthousiasme uit de begintijd'' weer terugkrijgen, dat is wat Air France-KLM volgens topman Pieter Elbers van KLM te doen staat. In een toelichting op de sterke kwartaalcijfers die het concern vrijdag publiceerde, erkende hij dat er nog wel enige ,,issues’’ zijn in de manier waarop personeel uit Nederland en Frankrijk soms tegen elkaar aankijkt.

De fusie van Air France en KLM werd meer dan een decennium terug met veel bombarie beklonken, maar de onderlinge samenwerking verloopt nog altijd uiterst stroef. Onlangs kwam in een onderzoek in opdracht van vakbonden aan het licht dat KLM-mensen en Air France-mensen elkaar soms niet uit kunnen staan.
,,Een aantal observaties herkennen we'', zei Elbers over de studie tegen het ANP. ,,Als er ongerustheid is over 'Boost' dan moeten we daarover bijvoorbeeld afspraken maken.''

Joon

Hij doelde op het nieuwe, goedkopere dochterbedrijf waar Air France aan werkt, en dat onlangs officieel de naam Joon kreeg. Daarvan wordt door sommigen gevreesd dat het de groei van KLM in de weg in kan staan, iets dat Air France-KLM overigens ontkent.

De laatste weken doken in de media veel meer angsten en ergernissen op. Elbers wil echter geen andere voorbeelden aanhalen. Hij benadrukt wel het belang dat de de problemen op een goede manier geadresseerd worden en dat er gekeken wordt naar oplossingen.

Onderlinge relaties

De KLM-baas denkt verder dat het werken aan de overkoepelende strategische visie van Air France-KLM kan helpen om de onderlinge relaties te verbeteren. Zo is volgens hem met de diverse deals die het concern donderdagavond aankondigde een belangrijke stap gezet.

Door onder meer een belang te namen in branchegenoot Virgin Atlantic breidt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie haar samenwerking met partners uit. Zo krijgen klanten straks nog meer reismogelijkheden aangeboden, en daar plukken volgens Elbers zowel Air France als KLM de vruchten van.

De prestaties van Air France en KLM lopen al een tijd erg uiteen en dat is tegelijk een veelgehoorde oorzaak van de slechte wederzijdse verhoudingen.
voda
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen artikelen van IEX Premium te plaatsen. Dit bericht is verwijderd.]

U kunt de content van IEX Premium hier vinden: www.iex.nl/marktplaats/451/premium/de...

Groet Henk
Bijlage:
voda
0
AF-KLM breidt no-fly zone Noord-Korea uit

Gepubliceerd op 3 aug 2017 om 20:28 | Views: 266

Air France-KLM 17:35
12,12 +0,26 (+2,19%)

PARIJS (AFN/RTR) - Air France-KLM breidt zijn no-fly zone rond Noord-Korea uit nadat een van zijn toestellen langs een locatie was gevlogen waar 10 minuten later een Noord-Koreaanse raket in zee stortte. Dat liet de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie donderdag weten.

Een Boeing 777 van Air France met 323 mensen aan boord van Tokio naar Parijs kwam afgelopen zaterdag op een afstand van 100 kilometer langs een intercontinentale raket die voor een test was afgevuurd door de Noord-Koreanen. Air France baseert zich daarbij op vluchtgegevens die werden verstrekt door Japan.

Het luchtvaartbedrijf heeft nu besloten nog verder van de Noord-Koreaanse grens te gaan vliegen. Daardoor kan de reistijd wel langer worden.

De Noord-Koreaanse raket kwam terecht in de Japanse Zee, in wateren die Japan tot zijn eigen economische zone rekent. De raket vloog circa 45 minuten door de lucht. Het zou gaan om een intercontinentaal ballistisch projectiel (ICBM) van een geavanceerder type dan de raket die begin juli werd getest.
voda
0
VNC voert druk op KLM op

Gepubliceerd op 4 aug 2017 om 13:27 | Views: 632

Air France-KLM 15:35
12,23 +0,12 (+0,95%)

SCHIPHOL (AFN) - Vakbond voor cabinepersoneel VNC overweegt over te gaan tot acties tegen KLM in het conflict over een nieuwe cao. De bond laat weten dat de leden unaniem hebben ingestemd met acties. Waar die uit bestaan is nog niet bekend.

De onderhandelingen over een nieuwe cao verlopen volgens VNC ,,uitermate" moeizaam. KLM zou zich schuldig maken aan chantage om bezuinigingen door te voeren. Een eerder ingevoerde maatregel om minder personeel op sommige vluchten in te zetten zou een drukmiddel zijn in de onderhandelingen. Het afbouwen van die maatregel is uitgesteld van 1 september naar 1 oktober.
voda
0
Air France-KLM vervoert meer passagiers in juli

Ook vrachtvervoer verbetert.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in juli op jaarbasis meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder verbeteren. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 4,6 procent. De ingezette capaciteit steeg daarbij met 3,0 procent, waardoor de bezettingsgraad met 1,3 procentpunt toenam naar 90,2 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 2,5 procent naar 1,7 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad zelfs op 91,8 procent in juli.

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in juli, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 0,7 procent op jaarbasis. De capaciteit nam daarentegen af met 0,4 procent en de beladingsgraad steeg met 0,6 procentpunt naar 56,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: vervoerscijfers Air France-KLM conform verwachting

Zwakke maand in Azie-Pacific en Latijns-Amerika.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in de afgelopen maand conform verwachting de omzet per beschikbare stoel per kilometer zien stijgen, maar zag wel de vraag in Azië-Pacific en Latijns-Amerika verzwakken. Dit stelde analist Mark Simpson van Goodbody dinsdag in reactie op de vervoerscijfers over juli.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 4,6 procent.

Volgens Simpson zijn de resultaten een voortzetting van de huidige positieve trend. Bovendien bleken de cijfers in lijn met eerdere uitspraken van het luchtvaartbedrijf, waarin wordt uitgegaan van een positieve omzetontwikkeling per stoel per kilometer in het derde kwartaal en een licht hogere omzetgroei in de tweede helft van het jaar.

Simpson stelde dat de vraag nog steeds positief blijft, maar dat deze wel iets afneemt. Vooral de vraag in Azië-Pacific en Latijns-Amerika bleken afgelopen maand volgens de marktvorser zwakker dan een maand ervoor.

Al met al blijft Simpson positief over de huidige outlook van Air France-KLM.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM dinsdagochtend 0,6 procent hoger op 12,69 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Werkdruk grondpersoneel KLM ongezond hoog'

Gepubliceerd op 11 aug 2017 om 15:30 | Views: 0

Air France-KLM 15:21
12,08 -0,32 (-2,58%)

SCHIPHOL (AFN) - De werkdruk bij het grondpersoneel van KLM is voor veel medewerkers ongezond hoog. Dat concludeert de vakbond FNV uit een eigen onderzoek. Ze wil dat de luchtvaartmaatschappij de onderbezetting oplost.

Zo'n twee op de drie werknemers geven in het onderzoek onder ruim duizend ondervraagden aan dat de werkdruk zo hoog is dat er gezondheidsrisico's kunnen ontstaan. Bijna 60 procent stelt dat signalen daarover door KLM worden genegeerd.

FNV wijst erop dat het aantal passagiers bij KLM in de afgelopen tien jaar flink is gestegen, maar dat het aantal werknemers vrijwel gelijk is gebleven. Die combinatie is een belangrijke oorzaak voor de hoge werkdruk, al verschilt die wel per afdeling. Bij de bagage-afhandelaars geeft 82 procent aan dat de werkdruk te hoog is, bij de technische dienst is dat net iets minder dan de helft. De andere afdelingen zitten rond het gemiddelde.

Vrachtafhandelaars

Ook andere zaken zijn niet in orde, vinden de werknemers. Zo klagen de vrachtafhandelaars dat ze steeds zwaardere gewichten moeten tillen. De meerderheid van bagage-afhandelaars stelt niet genoeg ruimte te hebben om het werk te doen. Daarnaast zijn de onregelmatige diensten slecht voor de gezondheid, vindt 62 procent van de ondervraagden.

Bij het KLM-grondpersoneel is het ziekteverzuim hoog. De werknemers zeggen dat dat vooral wordt veroorzaakt door lichamelijke belasting, werkdruk en onderbezetting. Opvallend is ook dat uitzendkrachten aangeven zich niet ziek te willen melden omdat ze daar door hun uitzendbureau op afgerekend worden. KLM moet daarin zijn verantwoordelijkheid nemen, vindt FNV.

De bond dringt er bij KLM op aan om de onderbezetting op te lossen. Ook wil de bond dat er in de vracht- en passagiersafhandeling cao's voor hele sector worden afgesproken. Tegelijk wil de bond ook dat de overheid en Schiphol zich inzetten om oneerlijke concurrentie terug te dringen.
voda
0
Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse vakbond voor cabinepersoneel CFTC blijft zich verzetten tegen de oprichting van de nieuwe budgetmaatschappij Joon van Air France en dreigt met stakingen vanaf 1 september. Dit meldde de Franse krant Le Figaro zaterdag.

Air France-KLM bereikte met de oprichting van Joon vorige maand een akkoord met de pilotenvakbond van de luchtvaartmaatschappij.

De nieuwe maatschappij zou vanaf de zomer van 2018 langeafstandsvluchten vanuit Parijs moeten gaan vliegen.

De CFTC wil nu een baangarantie voor minimaal vijf jaar voor het aan te nemen cabinepersoneel van Joon.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Air France-KLM vrijdag 1,6 procent lager op 12,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: luchtvaartfondsen in de lift

Davy Research ziet veel potentie voor Air France-KLM.

(ABM FN-Dow Jones) De transportsector in het algemeen en dan met name de luchtvaart ontwikkelt zich in de huidige Europese economie sterk. Dit constateerden analisten van Davy Research dinsdag in een sectorrapport.

De marktvorsers merkten op dat de transportsector op dit moment één van de best presterende sectoren is.

De voorkeur van de analisten van Davy gaat uit naar Lufthansa, Ryanair, Kühne + Nagel en Deutsche Post DHL.

Ook zien ze opwaarts potentieel voor Air France-KLM vanwege de verbeterde prijsstelling in de tweede helft van het jaar. Voor budgetmaatschappijen is er later opwaarts potentieel, denken de analisten, hoewel het niet zeker is dat deze er ook echt komt.

De analisten voorzien een capaciteitsgroei binnen Europa van circa 6 procent in de tweede helft van het jaar.

Voor Lufthansa zien ze veel mogelijkheden door een overname van activiteiten en bezittingen van het in surseance verkerende Air Berlin.

De marktvorsers zijn positief over de nauwere samenwerking en consolidatie van Air France-KLM met Delta, China Eastern en Virgin Atlantic, die ook een versterking van de kapitaalpositie en van de marktpositie in de twee grootste luchtvaartmarkten, de Verenigde Staten en China, oplevert.

Davy Research houdt op Air France-KLM een Outperform advies met een koersdoel van 15,00 euro.

Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op 12,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland en Air France-KLM worden toegevoegd aan de STOXX Europe 600 index. Dit maakte moederbedrijf STOXX dinsdagavond bekend.

Beide aandelen maken met ingang van 18 september 2017 deel uit van de pan-Europese index. Ook het Duitse Drillisch, het Franse SPIE, het Britse Berendsen en het Duitse Aurubis worden onderdeel van de STOXX Europe 600.

Qinetiq, Bilfinger, Dominos Pizza Group, DRAX GRP. Petrofac en Mediaset verdwijnen halverwege september uit de index.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Air France-KLM vervoert meer passagiers in augustus

Ook vrachtvervoer verbetert.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in augustus op jaarbasis meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder verbeteren. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,4 miljoen passagiers, een stijging van 5,1 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,4 procent. De ingezette capaciteit steeg daarbij met 1,6 procent, waardoor de bezettingsgraad met 1,5 procentpunt toenam naar 90,1 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 3,0 procent naar 1,7 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in augustus zelfs op 93,6 procent.

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in augustus, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 1,2 procent op jaarbasis. De capaciteit nam daarentegen af met 1,2 procent en de beladingsgraad steeg met 1,3 procentpunt naar 56,0 procent.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Air France-KLM donderdag 1,3 procent hoger op 12,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
KLM vraagt vakbond af te zien van staking

Gepubliceerd op 14 sep 2017 om 12:26 | Views: 642
Air France-KLM 16:10
13,59 -0,05 (-0,33%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC af te zien van de stakingsplannen van vrijdag. Volgens de luchtvaartmaatschappij staat het bedrijf door het barre weer van de afgelopen dagen voor ,,operationele uitdagingen", aldus KLM in een verklaring.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.

Cabinepersoneel van KLM dreigde zondag al om op vrijdag een werkonderbreking van een uur te houden. Daarmee wilde VNC de luchtvaartmaatschappij dwingen om cao-onderhandelingen te hervatten. KLM bestempelde de mogelijke acties als ,,onbegrijpelijk en onverstandig".
voda
0
KLM ziet weinig animo voor werkonderbrekingen

Gepubliceerd op 15 sep 2017 om 08:51 | Views: 486

Air France-KLM 14:45
13,59 +0,03 (+0,22%)

AMSTELVEEN (AFN) - Slechts een beperkt deel van het cabinepersoneel van KLM doet mee aan de werkonderbrekingen waartoe vakbond VNC heeft opgeroepen. Tot nu toe gaat het om slechts enkele tientallen mensen, laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Op basis van het lage aantal aanmeldingen tijdens de ochtendpiek, waarin de meeste bemanningsleden zich melden voor hun vlucht, verwacht KLM dat ook de rest van de dag de animo gering zal zijn. Dat betekent dat ook de gevolgen voor passagiers in de vorm van vertragingen waarschijnlijk beperkt blijven.

VNC had het cabinepersoneel opgeroepen voor elke vlucht het werk een uur neer te leggen. De bond is ontevreden over het eindbod voor een nieuwe cao dat KLM onlangs op tafel heeft gelegd. Met name de toekomstige bezetting in de cabine op vluchten naar verre bestemmingen is nog een twistpunt.

Zin
KLM besloot vorig jaar, zeer tegen de zin van de bonden, bij vier op de tien lange vluchten een steward of stewardess minder in te zetten om kosten te besparen. De bonden voerden toen ook al actie. Daarop werd afgesproken dat de maatregel zou worden teruggedraaid, mits de bonden mee zouden werken aan alternatieven om de productiviteit te verhogen.

Collega-bond FNV Cabine steunt de oproep van VNC niet. Zij is nog bezig het laatste voorstel van KLM aan de eigen leden voor te leggen. Die hebben nog tot zondag de tijd om zich erover uit te spreken. Mede omdat KLM wel voor het eerst in jaren een structurele loonsverhoging biedt, plus een verbeterde winstdelingsregeling, geeft FNV een neutraal advies.
voda
0
Ook FNV-leden wijzen cao-bod KLM af

Gepubliceerd op 18 sep 2017 om 11:23 | Views: 698

Air France-KLM 16:05
13,61 +0,11 (+0,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De leden van vakbond FNV Cabine hebben het eindbod voor een nieuwe cao dat KLM onlangs op tafel legde, van de hand gewezen. Bij een ledenraadpleging stemden ruim vier op de vijf bij FNV aangesloten stewards en stewardessen tegen het voorstel.

Collega-bond VNC liet eerder al weten geen brood te zien in het voorstel van KLM. Het bedrijf biedt loonsverhoging en een verbeterde winstdelingsregeling. Maar daar staat tegenover dat het structureel in wil grijpen in de bezetting in de cabine op vluchten naar verre bestemmingen. Dat is veel KLM'ers een brug te ver, omdat het tot meer werkdruk en een slechtere dienstverlening aan passagiers zou leiden.

FNV heeft KLM ingelicht over de uitslag van de ledenraadpleging en beraadt zich op hoe het nu verder moet. VNC voerde vorige week vrijdag al actie door op te roepen tot werkonderbrekingen van een uur voorafgaand aan elke vlucht. De gevolgen daarvan bleven evenwel beperkt.

KLM laat weten het jammer te vinden dat nu beide cabinevakbonden haar eindvoorstel hebben verworpen. ,,Het signaal is helder. Dit betekent dat KLM het eindvoorstel van tafel haalt om de weg vrij te maken voor oplossingen'', aldus het bedrijf in een verklaring. Het zegt verder open te staan voor suggesties van de bonden om snel tot een nieuwe cao te komen.
3.559 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:48
Koers 10,050
Verschil -0,035 (-0,35%)
Hoog 10,145
Laag 9,976
Volume 262.140
Volume gemiddeld 1.823.442
Volume gisteren 1.548.543

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront