DGB Group « Terug naar discussie overzicht

VNC 2017.

485 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
wieweet
0
Even de koers aanschouwen..altijd indrukwekkend als er geen of nauwelijks meer een bied is..

vrgr
[verwijderd]
0
Ik heb al even een ideale overnamekandidaat gevonden voor Mark Logtenberg: EnergiePlusDak. Zie hier: www.energieplusdak.nl

Nu nog even wat extra aandelen uitgeven om de overname te bekostigen...
ramptoerist
0
ding is met die zonnepaneel bedrijfjes ( en je hebt er enorm veel van ) is dat ze graag op bedrijfspanden hun paneeltjes stallen. En het verschil tussen de energieprijs voor bedrijven of consumenten, daar zit de winstmarge.
Dus VNC kan ze dan wel blijven opkopen, maar dat gaat m niet worden denk ik.
Eerst maar eens even kijken welke accountant hier op gaat zitten, en afwachten op verifieerbare harde resultaten.
En ik denk een vermoeden te hebben wat daar uit gaat komen.

Ben benieuwd wat Greet en Ron hierna gaan doen :)
ramptoerist
0
oh ja.. www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...
www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-29081...

Eenmalige lasten, uitrol strategie, prognoses, proforma, onvoorziene uitgaven, onvoorziene omstandigheden, beursklimaat, onduidelijk onduidelijkheden, de parel moet groeien, zoeken onder boeken, intentieverklaring, ziet er positief uit, we zijn optimistisch, boekhoudregels, zaken uit t verleden, en dan ben ik er nog een paar vergeten.

Eens kijken of ik dat ga lezen bij deze ontluikende beursparel..we hopen t natuurlijk niet he?
[verwijderd]
0
Er is een grote concurrent opgedoken voor VNC: zuivelcoöperatie FrieslandCampina.

Het bedrijf krijgt een SDE+-subsidie van ruim €200 miljoen voor de installatie van zonnepanelen bij haar leden-melkveebedrijven. DDe subsidie zal zorgen voor meer dan 416.000 zonnepanelen op de daken van 310 melkveebedrijven.

Zie hier: www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artik...

Ik denk dat ze ten burele van VNC vandaag wat sip kijken.
pebble
0
Persbericht 23 augustus 2017

Verenigde Nederlandse Compagnie N.V. (VNC) maakt bekend dat de aandeelhouders op de BAVA van 23 augustus met grote meerderheid hebben ingestemd met de overname van Corilus Veterinary BV, CV België BVBA en 51% van de aandelen van DeGroSolutions BV. De overige ter besluitvorming voorgelegde agendapunten zijn door de aandeelhouders ook goedgekeurd.

DeGroSolutions is een ICT kennisorganisatie met focus op software ontwikkeling, systeembeheer, communicatie infrastructuren, monitoring systemen, informatie beveiliging en web ontwikkeling. Deze kennis wordt momenteel voornamelijk toegepast in de agrarische en energie sector, maar is toepasbaar binnen de algehele zakelijke markt. Eén partner met korte lijnen voor advies, hulp of leveringen op ICT gebied. DeGroSolutions is reeds jarenlang de ICT partner van de eerder overgenomen VNC vennootschappen.

Corilus Veterinary, met vestigingen in Nederland en België, levert gebruiksvriendelijke software en sterke dienstverlening aan dierenartsenpraktijken. Corilus Veterinary is een software gedreven organisatie met geavanceerde praktijkmanagement software om de dagelijkse activiteiten van dierenartsenpraktijken te ondersteunen. De activiteiten van Corilus Veterinary versterken de bestaande vennootschappen van VNC.

De samenvoeging van alle bedrijven is in feite een verticale integratie die leidt tot een specialist in agrarische software en dat biedt synergievoordelen. De bedrijven behalen nu samen een omzet van 30 miljoen tot 33 miljoen euro met behulp van ruim 80 medewerkers. In de toekomst wil VNC doorgroeien naar een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro.

Op de vergadering was 81% van het stemgerechtigde aandelenkapitaal aanwezig, wat een grote betrokkenheid van de aandeelhouders weergeeft. Daarnaast waren veel medewerkers aanwezig om te laten zien dat zij de nieuwe organisatie een warm hart toedragen. In de vergadering is het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen overgedragen aan de heer Logtenberg.

In de vergadering is een presentatie gehouden over de strategie en vooruitzichten. Hierin is naar voren gebracht dat de intentie is om de huidige naam van VNC aan te passen naar een naam goed passend bij de huidige activiteiten en ondernemingen die het afgelopen jaar aangekocht zijn. Daarnaast is in de presentatie gemeld dat de intentie is om het huidige two-tier board te vervangen door een one-tier board met Logtenberg als voorzitter. Uiteraard zullen beide plannen eerst ter goedkeuring voorgelegd worden aan de aandeelhouders.

De huidige bedrijven van VNC zijn gevestigd in Hardenberg, Houten en Sint-Niklaas (België). De hoofdvestiging is gevestigd in het Energiecentrum Hardenberg en het bestuur heeft de wens uitgesproken om, wanneer dit statutair mogelijk is, een extra vergadering te beleggen in Hardenberg om de transparantie en activiteiten van de ondernemingen te tonen. De slides van de presentatie zijn ook op de website van VNC geplaatst.

Het motto van het nieuwe team is “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Profiel VNC NV: Verenigde Nederlandse Compagnie is genoteerd op Euronext, handelend onder de naam ‘VNC’ . De vennootschap richt zich op het deelnemen in, het financieren van en het verlenen van diensten en het verstrekken van adviezen aan andere ondernemingen. VNC zal daarbij de belangen van de aandeelhouders beschermen en faciliterend werken wanneer het gaat om het effectueren en waarborgen van de groeiambities.
www.verenigdenederlandsecompagnie.nl/...
[verwijderd]
0
Op de vergadering was 81% van het stemgerechtigde aandelenkapitaal aanwezig, wat een grote betrokkenheid van de aandeelhouders weergeeft.'

Ze bedoelen dat Geert Staaij (30%) en Mark Logtenberg (60%) als enige twee aandeelhouders aanwezig waren. Vermoedelijk heeft Staaij de laatste tijd wat aandelen verkocht, gezien de druk op de koers.
DeZwarteRidder
0
quote:

fredvries schreef op 24 augustus 2017 15:22:

Op de vergadering was 81% van het stemgerechtigde aandelenkapitaal aanwezig, wat een grote betrokkenheid van de aandeelhouders weergeeft.'

Ze bedoelen dat Geert Staaij (30%) en Mark Logtenberg (60%) als enige twee aandeelhouders aanwezig waren. Vermoedelijk heeft Staaij de laatste tijd wat aandelen verkocht, gezien de druk op de koers.
Rekenen is duidelijk niet jouw beste vak: 30+60 = 90%, bovendien moet Mark de meeste aandelen nog krijgen, dus hij heeft zeker geen 60% op dit moment.
Pitmans
0
En lezen niet het jouwe.

Zou hij met de zin 'Vermoedelijk heeft Staaij de laatste tijd wat aandelen verkocht, gezien de druk op de koers.' misschien het verschil willen verklaren ?
DeZwarteRidder
0
quote:

Pitmans schreef op 24 augustus 2017 17:35:

En lezen niet het jouwe.
Zou hij met de zin 'Vermoedelijk heeft Staaij de laatste tijd wat aandelen verkocht, gezien de druk op de koers.' misschien het verschil willen verklaren ?
Nee, want er klopt niks van.
Pitmans
0
Ondanks de verkeerde uitgangspunten klopt de berekening wel, na die verhelderende opmerking.
Dat het inhoudelijk onzin is, is niet zo opmerkelijk, gezien de constatering dat hij het steeds over ene Staaij heeft.

Overigens is het bij dit soort bedrijven heel normaal om nog uit te geven aandelen alvast bij het stemgerechtigde contingent te tellen.

Bij onze beursparel RTC/Vivenda/Inverko/Hutsefluts mocht op de AvA ooit gestemd worden door de houders van stukken waarvan pas later die vergadering de uitgifte werd goedgekeurd. How convenient !
DeZwarteRidder
0
VNC begint steeds interessanter te worden; het wordt tenslotte een softwarebedrijf en dat zit nog niet in de koers van slechts 1,50.
ramptoerist
0
Zeker, ik zeg vol instappen, een screaming buy! een softwarebedrijf, EN door greet en ronnie opgezet, dus dit gaat een enorm succes worden. Kan niet anders!

( zeg nou eens, heb je een meet en greet gehad met die 2 parels?)
DeZwarteRidder
0
quote:

ramptoerist schreef op 25 augustus 2017 19:32:

Zeker, ik zeg vol instappen, een screaming buy! een softwarebedrijf, EN door greet en ronnie opgezet, dus dit gaat een enorm succes worden. Kan niet anders!
( zeg nou eens, heb je een meet en greet gehad met die 2 parels?)
Geert heeft er weinig meer mee te maken; de nieuwe baas is Mark Logtenberg.
Ik ken deze man niet, maar ik geef hem het voordeel van de twijfel.

Voorlopig denk ik dat deze man gaat proberen om hier een mooi bedrijf van te maken, zodat z'n aandelen veel meer waard worden.

Op dit moment daalt de koers flink omdat iemand ca 50.000 aandelen kwijt wil.
DeZwarteRidder
0
Interview met DGB directeur Mark Logtenberg in Boerderij Vandaag

Hierbij de publicatie uit de uitgave ‘Boerderij Vandaag’ van 10 oktober j.l.

Bron: Boerderij Vandaag

DGB-directeur Logtenberg wil grote overnames doen

De Groene Belangenbehartiger (DGB) is uit op een snelle groei door middel van bedrijfsovernames. Dat vertelt directeur Mark Logtenberg in reactie op het persbericht waarin een beursgang wordt aangekondigd.

“Tot op heden groeiden we vooral organisch. Met het aantrekken van geld op de beurs hebben we de mogelijkheid om bedrijven te kopen en sneller te groeien. Met een beursgang ligt de kapitaalmarkt aan onze voeten.” DGB is in de varkenshouderij actief onder de naam varkenspost en IKB Nederland Varkens.

‘Van zaadje tot karbonaadje’

Welke bedrijven Logtenberg op het oog heeft wil hij niet zeggen. Alle bedrijven die actief zijn in het stuk ‘van zaadje tot karbonaadje’ vindt hij interessant. Met een beursgang ziet Logtenberg een platform voor samenwerking in de keten ontstaan dat tot op heden niet bestaat. “Doordat aandelen gekocht kunnen worden, kunnen bedrijven op 2 manieren inspraak krijgen op het gebied van kwaliteit en conceptontwikkeling. Via het hebben van aandelen en door zitting te hebben in het bestaande College van Deskundigen”, aldus Logtenberg.

Interne DGB-organisatie ‘flink op de schop’

Om een beursgang mogelijk te maken, zegt Logtenberg dat de interne organisatie van DGB flink op de schop is gegaan het afgelopen jaar. “Een beursgenoteerd bedrijf moet volledige openheid geven over de eigen organisatie. Daar hebben we hard aan gewerkt.” Wie er in de Raad van Commissarissen zitting nemen kan Logtenberg echter nog niet vertellen. De nieuwe, transparante bedrijfsstructuur ziet Logtenberg als een sterk gegeven om stappen te zetten in de wereld van kwaliteitscontrole, databasebeheer en ketensamenwerking.

Verenigde Nederlandse Compagnie

De beursgang van DGB wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf onder te brengen binnen de Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC). Logtenberg zegt veel vertrouwen te hebben in Geert Schaaij, de man achter VNC. “De samenwerking is supergoed en er zijn geen belemmeringen om snel aan de slag te gaan.”
ramptoerist
0
fantastisch verhaal toch?
T lijkt haast een 1 op 1 kopie van Henkie A, met toen nog Ron aan boord, en greet als 'adviseur'.
Ik zou normaliter toch eerst eens wachten op wat harde en gecontroleerde data.
ramptoerist
0
hier, voor t geval je dat gemist hebt. Opmerkelijk genoeg hebben zowel greet als ron daarna t schip verlaten.

VNC heeft moeite met integratie aankopen

Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 19:28 | Views: 817

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

Verenigde Nederlandse Compagn. 17:35
1,58 -0,02 (-1,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC) heeft moeite om de begin dit jaar overgenomen bedrijven DGB energie, De Groene Belangenbehartiger en Renewables te integreren. Dat meldde het bedrijf woensdag.

Het omzetten van de boekhouding naar de voor VNC geldende regels blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan gedacht. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen het moeizame integratieproces heeft voor de resultaten.

Topman Geert Schaaij van VNC wilde woensdagavond desgevraagd geen extra commentaar geven.
ramptoerist
0
DeZwarteRidder
0
quote:

ramptoerist schreef op 25 augustus 2017 20:22:

hier, voor t geval je dat gemist hebt. Opmerkelijk genoeg hebben zowel greet als ron daarna t schip verlaten.

VNC heeft moeite met integratie aankopen

Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 19:28 | Views: 817

Verenigde Nederlandse Compagn. 17:35
1,58 -0,02 (-1,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC) heeft moeite om de begin dit jaar overgenomen bedrijven DGB energie, De Groene Belangenbehartiger en Renewables te integreren. Dat meldde het bedrijf woensdag.

Het omzetten van de boekhouding naar de voor VNC geldende regels blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan gedacht. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen het moeizame integratieproces heeft voor de resultaten.

Topman Geert Schaaij van VNC wilde woensdagavond desgevraagd geen extra commentaar geven.
Oud nieuws; Mark is nu de baas en hij heeft geen problemen met het managen van een echt bedrijf.
485 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:58
Koers 0,520
Verschil +0,020 (+4,00%)
Hoog 0,526
Laag 0,500
Volume 8.416
Volume gemiddeld 8.591
Volume gisteren 1.000

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront