Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

DAX onder de 12000

161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
ffff
1
Zo Smakkie,

Het " feest" heeft niet langer dan 24 uur geduurd......

Dax allang weer boven de 12.100......

Dat hebben we dus ook weer gehad. Het was dus toch een klappertje uit het klapperpistooltje van het kleinkind......
Zie posting 11 augustus 11.39 hr
Smakkie
0
"Feest" welk feest? Denk dat er veel beleggers zijn die afgelopen week hebben verloren. Beurs nl reageert altijd overdreven op de DAX en DOW
[verwijderd]
0
Ik houd mijn dax-shorts (weliswaar gedekt door aandelen-longposities) zeker aan tot 10.000.
Maar 6.000-8.000 komt er ook wel weer.

Vraag is alleen wanneer.
In ieder geval niet gebaseerd op een 'doorbraak van 12.000'.
ffff
0
Hoi Diede,

Dat is een verrassing. Leef jij ook nog!

Dat de Dax weer zou kunnen halveren zie ik dus werkelijk absoluut niet zitten.
Morgen Diede komt er weer een belangrijk cijfer en dat nog wel op Lieve Vrouwe Hemelsvaart.
Volgens beurswatchers zelfs een van de belangrijkste cijfers van deze week: De Duitse groeicijfers over in twede kwartaal. Verwachtingen tot nu toe: 0,7 procent groei in Duitsland tegenover 0,6 procent in eerste kwartaal

ALS DAT ZO ZOU ZIJN....dan blijft Duitsland BETER prestereen dan de Eurozone.
Duitsland beleeft nu periode van hoogconjunctuur, de IFO indicator steeg naar hoogste peil sinds.....1991.

Maar uiteraard: Er kan altijd een zware tegenslag komen, al zie ik die voorlopig toch echt niet zitten. DAX 6000, allez zeg, dan zit er in iedere Duitse auto plastic rommel en in iedere Duitse pil wat kruidenmengsel.....

Neen, Diede, ik houd mijn Duitse portefeuille intact , maar ben wel heel benieuwd naar de cijfers morgenochtend.

Peter
Cézan
1
15 aug 2017

Duitse economie verder gegroeid

WIESBADEN (AFN) - De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal verder gegroeid. Volgens voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa met 0,6 procent vooruit ten opzichte van een kwartaal eerder.

De economie van onze oosterburen profiteert vooral van de sterke binnenlandse vraag. Zowel de consumentenbestedingen als de overheidsuitgaven gingen er flink vooruit. Ook de bedrijfsinvesteringen trokken verder aan. De handel leverde dit keer geen positieve bijdrage aan het groeicijfer. Dat komt omdat de import harder aantrok dan de export.

De kwartaalgroei viel overigens een fractie lager uit dan door kenners was verwacht. Economen rekenden er in doorsnee op dat de Duitse economie in april, mei en juni met 0,7 procent in omvang zou toenemen.

Brzeski

ING-econoom Carsten Brzeski spreekt toch van een sterke prestatie. Hij wijst erop dat er in Duitsland eigenlijk al negen jaar lang sprake is van een stevig economisch herstel. ,,Het economische succesverhaal van Duitsland gaat maar door en door. En er is heel weinig reden om aan te nemen dat er plots een einde kan komen aan de huidige prestaties, al lijkt enige vorm van afzwakking van het groeitempo wel onvermijdelijk'', aldus Brzeski.

Het Duitse statistiekbureau stelde het groeicijfer van een kwartaal eerder tevens iets naar boven bij. Toen trok de Duitse economie volgens een nieuwe raming met 0,7 procent aan. Eerder werd de economische groei voor die periode nog geschat op 0,6 procent. Vergeleken met een jaar terug is de Duitse economie daardoor 2,1 procent gegroeid.

bron rtlz.nl

Toch had ik ff het idee dat de DAX n tijdje terug achterbleef bij de andere europese indices..fout gezien dus.
ffff
0
Ik hoop dat je Duits begrijpt, Haas....

Deutschlands Börsenschwergewichte haben einer Studie zufolge von April bis Juni so viel verdient wie noch nie in einem zweiten Quartal.

DAX -Konzerne verdienen glänzend im zweiten Quartal

Starker Jahresauftakt der Dax-Konzerne

Gute Zeiten für Dividendenjäger: Rekordausschüttung der DAX-Konzerne

Beflügelt von der Konjunkturerholung in Europa und der anziehenden Weltwirtschaft stieg der operative Gewinn der 30 DAX-Konzerne gegenüber dem Vorjahreszeitraum zusammengerechnet um fast ein Drittel auf den Bestwert von gut 39 Milliarden Euro. Das geht aus einer Analyse des Wirtschaftsprüfungsunternehmens EY hervor. Die Umsätze - ohne Banken - legten demnach um sechs Prozent auf den Quartalsrekord von insgesamt 344 Milliarden Euro zu. Auch im Gesamtjahr sind EY zufolge Bestmarken in Sicht.



"Die DAX-Konzerne konnten den Schwung der ersten drei Monate 2017 erfolgreich in das zweite Vierteljahr mitnehmen und beim Gewinnwachstum sogar noch eine Schippe drauflegen", erläuterte Mathieu Meyer, Mitglied der EY-Geschäftsführung, am Montag. Angesichts der unsicheren politischen Großwetterlage und wirtschaftlicher Risiken sei die fast durchweg gute Entwicklung der Top-Konzerne bemerkenswert.

"Auch die zweite Jahreshälfte scheint vielversprechend angelaufen zu sein", sagte Meyer. Neun Unternehmen hätten ihre Umsatz- oder Gewinnprognose für das Gesamtjahr nach oben korrigiert, nur zwei Konzerne hätten sie gesenkt. "2017 dürfte also ein Rekordjahr werden", sagte Meyer.

Risiken sieht der Experte in dem wieder stärkeren Euro, steigenden Rohstoffpreisen und der Konjunkturentwicklung in Großbritannien nach dem Brexit-Votum: "Für deutsche Unternehmen steht in Großbritannien viel auf dem Spiel, denn sie sind zum Teil massiv vor Ort engagiert."
ffff
0
Bravo..... Nederland!

www.tijd.be/markten-live/nieuws-algem...

Lees vooral tussen de regels door de jaloezie toch wel in België: Waarom kunnen die Hollanders het wel en waarom kunnen de Belgen het niet.

Proficiat Nederland. Profiteert uiteraard van de maatregelen die genomen zijn en van het zo gunstige Duitse economische klinaat.

DAX alweer 2,5 procent BOVEN die 12000....

Dat gaat prima in Holland, dat gaat prima in Duitsland.
Nou die Belgen nog.

Voorzetje van Peter: begin nu eerst eens zoveel mogelijk mensen aan het werk te schoppen: In Duitsland werkt 8 procent van de bevolking tussen de 20 en 65 jaar méér dan in Nederland en in België werken ze dan alweer tien procent minder dan in Nederlnad.

Tja, waar niet gewerkt wordt en maar gezapt wordt vanuit de ligbank..... daar kan niet veel verdiend en gepresteerd worden. Zo simpel is het allemaal.

Alleen.... die werkonwilligen weer aan het werk krijgen: Dat is toch zo lastig voor politici, want je redt het alleen als politicus als je voor sinterklaas speelt. Wel sneu voor die PvdA ' ers: Mee geholpen dat het zo goed in Nederland gaat en zijn ze toch weggestemd....

Peter

haas
0
De VS heeft Nederland uitgekozen om
als enige in Europa onderdelen voor de
JSF-gevechtsvliegtuigen op te slaan.Het
gaat om het beheren en versturen van
onderdelen van ruim 400 toestellen.De
centrale opslagplaats komt in het LCW,
het Logistiek Centrum Woensdrecht.

Minister Hennis van Defensie noemt het
prachtig nieuws en een compliment voor
de Nederlandse industrie.Ongeveer 70
Nederlandse bedrijven zullen profiteren
van de komst van de centrale opslag.

Vanaf het LCW kunnen onderdelen snel
worden verpakt en verstuurd naar andere
Europese landen.Het centrum krijgt ook
een vooruitgeschoven post op Schiphol
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 14 augustus 2017 17:53:

Dat is een verrassing. Leef jij ook nog!

DAX 6000, allez zeg, dan zit er in iedere Duitse auto plastic rommel en in iedere Duitse pil wat kruidenmengsel.....
life and kicking.
Maar meer van twitter dan van fora.

Dax 8.000 is niet zo heel veel voor nodig hoor.
Als het goedkope geld wordt teruggetrokken is het snel gedaan met de pret.

Wanneer?
idd, geen idee.
ffff
0
Tja, Diede....
Daar zeg je nou iets: Als het goedkope geld wordt weggetrokken......

Maa, Diede, dat is nu juist het grote beleggersprobleem: Waar zouden ze dan hun geld wel niet in kunnen stoppen, dat beter rendeert , dan werkelijk goeddraaiende Duitse bedrijven: Dus dat zo gemiddeld ruim 3 procent dividend uitbetaalt, dit afgelopen jaar weer op een recordhoogte en dat dan ondertussen ook nog eens EXTRA ruim tien procent in waarde is gestegen. Zie posting daarover aan begin van deze draad.

Kortom: Tesamen ruim 13 procent.....

Ik wil die beleggers wel eens horen die helder aangeven waar je je geld dan beter in kunt steken dan in die Duitse machinerie, Duitse werkethos dus Duitse arbeidsmoraal.

Voorlopig weer goede les: Het geblaaskaak van Trump was goed voor een angstkrimp van enkele procenten, maar NU zitten we alweer twee procent boven die 12000.

Peter
Cézan
0
12.255,69

CAC40: 5.169,29 (ook niet gek)

toch nog dit, las het net

17 aug 2017

Onderzoek naar gehele top Deutsche Börse

FRANKFURT (AFN) - De Duitse autoriteiten doen onderzoek naar de integriteit naar het voltallige topmanagement van Deutsche Börse, de uitbater van de effectenbeurs in Frankfurt. Tegen topman Carsten Kengeter loopt al langer een onderzoek naar vermeende handel met voorkennis. Dat meldt zakenkrant Financial Times.

Kengeter kocht in december 60.000 aandelen in zijn eigen bedrijf. Kort daarna werd bekend dat Deutsche Börse fusiegesprekken voerde met branchegenoot London Stock Exchange, een deal die overigens uiteindelijk zou stranden op Brusselse mededingingsbezwaren.

De topman ontkent dat hij fout zat, en stelt dat de aandelen gekocht werden in het kader van zijn beloningspakket voor de lange termijn. Ook Deutsche Börse noemt de aantijgingen volledig ongegrond, maar liet vorige maand weten dat het desondanks rekening houdt met miljoenenboetes.

bron ingbeursspel.nl
ffff
0
Cézan,
Alleen maar om even te vertellen: GISTEREN kreeg ik teruggave teveel betaalde dividendbelasting terug over januari 2015 tot en met april 2015..... Aan mei 2015 tot en met december 2015 wordt, volgens de Inspecteur, héél hard gewerkt op zijn dienst.......
Geloof mij: Ik was al blij dat de papieren dan toch ingezien, geregistreerd zijn en gedeeltelijk eindelijk uitbetaald. Wellicht krijg ik de rest van 2015 op........ 24 december 2017 aanstaande uitbetaald . Zo ging dat vorig jaar ook : Was wel een pracht van een totaal onverwacht kerstcadeau..... Dat wel! Maar wat moet een mens een geduld hebben.

Peter
161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.176,20 +1,77%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.021,61 +1,72%
 US30^ 38.505,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.486,54 +1,61%
 US500^ 5.071,45 +1,09%
 Japan225^ 37.936,21 +0,56%
 Gold spot 2.321,96 -0,23%
 EUR/USD 1,0704 +0,48%
 WTI 83,32 +1,55%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront