Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse steunaanvragen gedaald

Afname van 12.000 aanvragen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 12 augustus op weekbasis gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen met 12.000 af tot 232.000 stuks, tegenover een ongewijzigd aantal van 244.000 een week eerder.

Het vierwekelijkse voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde met 500 tot 240.500, tegen 241.000 aanvragen een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 5 augustus daalde met 3.000 naar 1,953 miljoen stuks.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street beweegt richting lagere opening

Markt licht onder druk vanwege winstnemingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

"Het positieve sentiment is vervlogen maar er is geen reden voor alarm, aangezien met name sprake is van winstnemingen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De Federal Reserve publiceerde woensdagavond de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, daaruit bleek dat er niet veel is veranderd", voegde hij toe. "De inflatie blijft onder de doelstelling van 2 procent en dit leidt tot verdeeldheid binnen de centrale bank over het tijdstip van een volgende renteverhoging. In aanloop naar de bijeenkomst was de markt er niet van overtuigd dat de rente dit jaar nog een keer verhoogd zou worden en dat zijn ze [na inzicht in de notulen] nog steeds niet", besluit Madden.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen in Washington. Wall Street zag gisteren een groot deel van de winsten vervliegen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump bekendmaakte twee economische adviesraden te ontbinden, nadat een aantal CEO's aangaf er de brui aan te geven. Daarmee gaven de topmannen uiting aan hun ongenoegen over Trumps opmerkingen over het geweld in Charlottesville.

"De abrupte ontbinding van de raden heeft de barsten in het vertrouwen van corporate Amerika in de president blootgelegd", zei analist Henry Croft van Accendo Markets. "Met het uitblijven van de voor het bedrijfsleven positieve beleidsmaatregelen, waaronder de belastinghervorming en deregulering, lijkt het geduld in de Republikeinse leider af te brokkelen",voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal steunaanvragen in de week eindigend op 12 augustus in de Verenigde Staten is gedaald met 12.000 naar 232.000.

De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia groeit minder hard, bleek uit een daling van de zogenoemde Philly Fed Index in augustus. De Philly Fed index daalde van 19,5 in juli naar 18,9 deze maand.

Uit cijfers van de Federal Reserve bleek dat de industriële productie in juli met 0,2 procent is gestegen, waar een stijging van 0,3 procent werd voorzien. In juni steeg de industriële productie nog met 0,4 procent.

Verder komen vanmiddag nog de leidende economische indicatoren van juli.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 46,57 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 50,10 dollar.

De euro/dollar noteerde rond de klok van drie uur op 1,1687. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1766 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Wal-Mart daalde 2,3 procent, nadat het Amerikaanse supermarkt- en warenhuisconcern over het tweede kwartaal een hogere omzet rapporteerde. De identieke omzet kwam redelijk aan de bovenkant van de verwachtingen uit, maar de winstontwikkeling viel tegen.

Alibaba heeft de groei flink zien doorzetten en de winstontwikkeling was boven verwachting. Dit bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal van het boekjaar 2018. Het aandeel steeg 5,0 procent.

Cisco Systems noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,9 procent lager, nadat de Amerikaanse maker van netwerkapparatuur een lagere nettowinst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal. CEO Chuck Robbins meldde goede vorderingen te boeken met de transformatie van het bedrijf, waarbij de nadruk meer komt te liggen op software.

L Brands daalde 8,3 procent, nadat de moedermaatschappij van Victoria's Secret woensdag laat zijn verwachtingen voor het derde kwartaal en het hele boekjaar neerwaarts bijstelde.

NetApp verloor 2,6 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Gap, Ross Stores en Applied Materials publiceren nabeurs bedrijfsresultaten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.468,11 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 22.024,87 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.345,11 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Productie Amerikaanse industrie omhoog

Cijfer wel licht onder verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) De productie in de Amerikaanse industrie lag in juli op maandbasis hoger. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Federal Reserve.

De productie steeg met 0,2 procent, na een toename van 0,4 procent in juni. Economen rekenden voor juli op een stijging van de productie met 0,3 procent.

De capaciteitsbenutting noteerde ongewijzigd op 76,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Leidende indicatoren wijzen op sterkere Amerikaanse groei

Index in juli met 0,3 procent opgelopen.

(ABM FN-Dow Jones) De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is in juli minder sterk toegenomen dan een maand geleden gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Conference Board.

De index steeg in juli met 0,3 procent op maandbasis, tegen een stijging van 0,6 procent in juni.

"De index verbeterde in juli, wat erop wijst dat de economie van de Verenigde Staten wellicht verdere verbetering van economische activiteiten in de tweede helft van het jaar kan ondervinden", zei directeur Ataman Ozyildirim van het onderzoeksbureau.

Verbeteringen van financiële indicatoren, nieuwe orders en het sentiment droegen sterk bij aan de verbetering, waar het aantal vergunningen voor nieuwe huizen sterk afnam ten opzichte van juni.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street gaat flink omlaag

Gepubliceerd op 17 aug 2017 om 19:34 | Views: 741

NY-DJ-Industrial Avg 16 aug
22.024,87 +25,88 (+0,12%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag flink omlaag. De stemming bij beleggers stond onder druk door zorgen rond president Donald Trump en de aanslag in Barcelona. Verder werden resultaten verwerkt van onder meer Wal-Mart en een reeks macro-economische cijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,8 procent lager op 21.845 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 1 procent tot 2443 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1,4 procent tot 6258 punten.

Er gingen geruchten dat de economische topadviseur Gary Cohn van Trump zou willen opstappen uit onvrede over de manier waarop de president is omgegaan met het geweld in Charlottesville. Cohn moet Trump helpen met de uitvoer van zijn economisch beleid en zijn vertrek zou dit in de war kunnen schoppen. Volgens het Witte Huis is Cohn echter niet van plan om op te stappen.

Wal-Mart
Supermarktconcern Wal-Mart heeft zijn onlineverkopen in het afgelopen kwartaal met ruim twee derde verhoogd. Ook het winkelbezoek in de grootste winkelketen ter wereld nam toe. De winstverwachtingen van Wal-Mart waren echter aan de zwakke kant en het aandeel leverde ruim 2 procent in.

De Chinese internetgigant Alibaba, die een notering heeft in New York, presteerde beter dan verwacht. De omzet van Alibaba ging afgelopen kwartaal flink omhoog. Beleggers beloonden dit met een plus van 3,8 procent.

L Brands
Cisco Systems gaf ook een kijkje in de boeken. De producent van netwerkapparatuur heeft zijn omzet voor het zevende kwartaal op rij zien terugvallen en voorziet een verdere omzetdaling in het lopende kwartaal. Cisco tekende een min van 4,5 procent op.
L Brands, het moederbedrijf van Vict

Victoria’s Secret, dook bijna 10 procent in het rood, na een winstwaarschuwing.

Euro
Op economisch vlak werden cijfers gemeld over de uitkeringsaanvragen in de VS. Die namen vorige week sterker af dan verwacht. Verder bleek dat de bedrijvigheid in de industrie rond Philadelphia deze maand minder sterk is gegroeid. Daarnaast werd bekend dat de industriële productie in juli is gestegen en dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn verbeterd.

De euro noteerde een stand van 1,1745 dollar, tegen 1,1739 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,96 dollar en Brentolie werd 1,1 procent duurder op 50,80 dollar per vat.
voda
0
Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag flink lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index verloor 1,5 procent tot 2.430,06 punten, de Dow Jones index sloot 1,2 procent lager op 21.750,87 punten en de Nasdaq leverde 1,9 procent in naar 6.221,91 punten.

De handelsdag stond vooral in het teken van een set matige macro-economische data en sterk wisselende bedrijfscijfers.

"De onzekerheden leiden tot nieuwe twijfels of de Federal Reserve in staat zal zijn om de rente dit jaar nog eens zal verhogen en het is duidelijk dat investeerders nerveuzer worden", meldde onderzoeker Konstantinos Anthis van ADS Securities donderdag in een rapport over de notulen van de Fed, waarin werd zorgen om de trage inflatie werden uitgesproken.

"Vooruitkijkend zal de koers van de dollar wellicht worden gedicteerd door meer nieuws over het Noord-Korea front, nu wordt gesuggereerd dat president Trump zijn militaire adviseurs naar geloofwaardige militaire opties heeft gevraagd", voegde de marktonderzoeker toe.

"Alles meewegend denk ik dat de trends in de markt toch constructief blijven", zei portefeuillebeheerder Mark Spellman van Alpine Funds. "De dollar staat laag, de overzeese economieën groeien, en als ik zoek naar dingen die me bezorgd zouden kunnen maken, dan zie ik die niet gebeuren", zo lichtte hij toe.

"Er is geen directe impact op de markt van de dingen die Trump recentelijk heeft gedaan en beweerd, maar als de zaken zo gepolariseerd blijven dat zijn agenda uiteindelijk compleet dood bloedt, dan zou dat een negatieve impact hebben", meldde de marktvorser.

Op macro-economisch gebied bleek donderdag uit cijfers van de Conference Board dat de index van Amerikaanse leidende economische indicatoren in juli minder sterk is toegenomen dan een maand geleden. De index steeg in juli met 0,3 procent op maandbasis, tegen een stijging van 0,6 procent in juni. Verbeteringen van financiële indicatoren, nieuwe orders en het sentiment droegen bij aan de verbetering, waar het aantal vergunningen voor nieuwe huizen sterk afnam ten opzichte van juni.

Het aantal steunaanvragen in de week eindigend op 12 augustus in de Verenigde Staten is gedaald met 12.000 naar 232.000. Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 5 augustus daalde slechts met 3.000 naar 1,953 miljoen stuks.

De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia groeit minder hard, bleek uit een daling van de zogenoemde Philly Fed Index in augustus. De Philly Fed index daalde van 19,5 in juli naar 18,9 deze maand.

Uit cijfers van de Federal Reserve bleek dat de industriële productie in juli met 0,2 procent is gestegen, waar een stijging van 0,3 procent werd voorzien. In juni steeg de industriële productie nog met 0,4 procent

Olie sloot donderdag hoger, maar marktonderzoekers betwijfelden hoe structureel de daling van de voorraden ruwe olie zal zijn. De september-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,31 dollar ofwel 0,7 procent hoger op 47,09 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1732. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1687 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1766 op de borden.

Op de Amerikaanse macro-agenda van vrijdag staat alleen de voorlopige rapportage van de universiteit van Michigan over het consumentenvertrouwen in augustus.

Bedrijfsnieuws

Wal-Mart sloot 1,6 procent lager, nadat het Amerikaanse supermarkt- en warenhuisconcern over het tweede kwartaal een hogere omzet rapporteerde. De identieke omzet kwam redelijk aan de bovenkant van de verwachtingen uit, maar de winstontwikkeling viel tegen.

Alibaba heeft de groei flink zien doorzetten en de winstontwikkeling was boven verwachting. Dit bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal van het boekjaar 2018. Het aandeel steeg donderdag 2,8 procent.

Cisco Systems leverde 4,0 procent in, nadat de Amerikaanse maker van netwerkapparatuur een lagere nettowinst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal. CEO Chuck Robbins meldde goede vorderingen te boeken met de transformatie van het bedrijf, waarbij de nadruk meer komt te liggen op software.

L Brands daalde 5,1 procent, nadat de moedermaatschappij van lingeriemerk Victoria's Secret woensdag laat zijn verwachtingen voor het derde kwartaal en het hele boekjaar neerwaarts bijstelde.

NetApp verloor 6,7 procent, ondanks beter dan verwachte resultaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities blijven de aanhoudende politieke onzekerheid in de Verenigde Staten en de wereldwijde geopolitieke risico's het sentiment op de aandelenmarkt domineren. "President Trumps onvermogen om zijn hervormingen uit te voeren en geruchten dat economisch topadviseur Gary Cohn van plan is op te stappen leidde, ondanks dat het gerucht werd weersproken, tot stevige druk op de dollar.

Het is volgens de analist noemenswaardig dat Cohn vermoedelijk een belangrijke katalysator is voor de belastinghervorming, dus als hij zou aftreden zou het effect op de dollar en aandelenmarkten volgens Anthis substantieel zijn.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 47,19 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,1 procent duurder werd op 51,06 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1750. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1740 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1723 op de borden.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag het consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit Michigan, van augustus geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 642 miljoen dollar op een omzet van 6,83 miljard dollar. Het aandeel van de fabrikant van landbouw- en mijnbouwmachines noteerde voorbeurs vlak.

Applied Materials noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,9 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdag laat een hogere omzet en winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot donderdag 1,5 procent lager op 2.430,01 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het rood op 21.750,73 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,9 procent tot 6.221,91 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Deere & Company heeft in het op 31 juli geëindigde derde kwartaal een hogere winst op een gestegen omzet behaald en verhoogt opnieuw de outlook voor heel het gebroken boekjaar dat op 31 oktober afloopt. Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel vrijdag voorbeurs bekend.

CEO Samuel Allen sprak van een sterk kwartaal dankzij wereldwijd verbeterde marktomstandigheden. "We zien over de hele linie een hogere vraag naar onze producten, met een sterke omzetstijging van ons constructiematerieel en een sterke verkoopstijging van ons landbouwmaterieel in Zuid-Amerika", aldus de bestuursvoorzitter.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg de omzet uit de verkoop van materieel met 16,6 procent op jaarbasis van 5,861 miljard dollar naar 6,833 miljard dollar. Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van 6,9 miljard hadden verwacht.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 641,8 miljoen dollar. Een jaar eerder kwam de nettowinst nog uit op 488,8 miljoen dollar. Per aandeel bedroeg de winst in het derde kwartaal 1,97 dollar tegen 1,55 dollar een jaar geleden. Dit was iets boven de gemiddelde verwachting van 1,93 dollar van analisten.

In de cijfers van Deere & Co zijn de resultaten van de in juni overgenomen Duitse producent van wegenmaterieel Wirtgen Group nog niet meegenomen.

Outlook

Deere verhoogde de in de vorige kwartaalrapportage uitgesproken verwachtingen voor heel het jaar vrijdag. Het bedrijf gaat nu uit van een omzetstijging uit verkoop van materieel met 10 procent, dat was bij de tweedekwartaalcijfers nog 9 procent en na het eerste kwartaal ging Deere nog uit van een omzetstijging uit de verkoop van materieel met 4 procent.

Het aandeel Deere & Co. noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Applied Materials heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw recordresultaten behaald. Dit maakte de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdag nabeurs bekend.

"Met de hoogste omzet en winst uit onze geschiedenis heeft Applied een geweldig momentum en een erg positieve outlook voor de toekomst", zei CEO Gary Dickerson. "Onze markten groeien met een bredere set aanjagers", voegde hij toe.

De kwartaalomzet steeg op jaarbasis met liefst 33 procent, van 2,82 miljard naar 3,74 miljard dollar. Daarmee voldeed het concern volledig aan de afgegeven outlook van een omzet in een bandbreedte van 3,6 miljard tot 3,75 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 925 miljoen dollar, tegen 505 miljoen dollar een jaar eerder.

Op aangepast niveau steeg de winst tot 0,85 dollar per aandeel, van 0,79 dollar een kwartaal eerder. Dit was binnen de afgegeven outlook van een aangepaste winst per aandeel van tussen de 0,79 en 0,87 dollar.

De brutomarge verbeterde van 45,1 procent in het tweede kwartaal naar 46,6 procent in de afgelopen verslagperiode.

Outlook

Voor het vierde kwartaal voorziet Applied Materials een omzet in een bandbreedte van 3,85 miljard tot 4,0 miljard dollar. De aangepaste winst zal naar verwachting uitkomen tussen de 0,86 en 0,94 dollar per aandeel.

Het aandeel Applied Materials daalde donderdag in de reguliere handel met 3,0

procent. In de elektronische nabeurshandel steeg het aandeel 4,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valuta: Trump houdt gemoederen valutamarkt bezig

ECB-notulen non-event.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump, zijn onvoorspelbare gedrag, het uitblijven van de door hem beloofde investeringen en belastinghervormingen en de recente ontmanteling van twee economische adviesraden, maakt beleggers nerveus. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal & Wisselmaatschappij vrijdag.

De publicatie donderdag van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank bleek uiteindelijk een non-event, nadat een dag eerder al bekend werd dat voorzitter Mario Draghi tijdens het aanstaande symposium van centrale banken in Jackson Hole niet met nieuwe inzichten zal komen over het monetaire beleid van de centrale bank, redeneerde Maartens.

"De markt beweegt overwegend zijwaarts, waarbij het euro-dollar-paar schommelt tussen de 1,17 en 1,18", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde vrijdag ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1751, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond vlak noteerde op 0,9112. De dollar noteerde tegenover de Japanse yen 0,5 procent lager op 109,02, terwijl de euro ten opzichte van de Japanse munt 0,3 procent daalde op 128,13.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Overname energiebedrijf Calpine gaat door

Gepubliceerd op 18 aug 2017 om 11:00 | Views: 717

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Energy Capital Partners neemt samen met andere investeerders de grote Amerikaanse energieproducent Calpine over. Met de overname is 5,6 miljard dollar in contanten gemoeid, en als de schuld wordt meegerekend ruim 17 miljard dollar.

Ingewijden hadden al gemeld dat Energy Capital een deal had gesloten voor de overname van Calpine, een van de grootste stroomproducenten van de Verenigde Staten. De durfkapitalist trekt op met onder meer Access Industries en het Canadese pensioenfonds CPP Investment Board. De aankoop moet in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond.

Calpine produceert elektriciteit met behulp van aardgas en geothermische bronnen. Het bedrijf heeft tachtig krachtcentrales en is hoofdzakelijk actief in Texas, Californië en het noordoosten van de VS. De jaaromzet van Calpine lag vorig jaar op 6,7 miljard dollar.
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities blijven de aanhoudende politieke onzekerheid in de Verenigde Staten en de wereldwijde geopolitieke risico's het sentiment op de aandelenmarkt domineren. "President Trumps onvermogen om zijn hervormingen uit te voeren en geruchten dat economisch topadviseur Gary Cohn van plan is op te stappen leidde, ondanks dat het gerucht werd weersproken, tot stevige druk op de dollar.

Het is volgens de analist noemenswaardig dat Cohn vermoedelijk een belangrijke katalysator is voor de belastinghervormingen, dus als hij zou aftreden zou het effect op de dollar en aandelenmarkten volgens Anthis substantieel zijn.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 47,21 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,2 procent duurder werd op 51,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1750. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1740 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1723 op de borden.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag het consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit Michigan, van augustus geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Deere & Co rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 642 miljoen dollar, ofwel 1,97 dollar per aandeel, op een omzet van 7,8 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,93 dollar op een omzet van 7,9 miljard dollar. Het aandeel verloor 5,7 procent, ondanks dat de outlook wel werd verhoogd.

Cosmeticaconcern Estée Lauder steeg ruim 4,5 procent na positieve kwartaalcijfers. Het concern boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 229 miljoen dollar, ofwel 0,61 dollar per aandeel, op een omzet van 2,89 miljard dollar.

Foot Locker daalde ruim 22 procent na tegenvallende resultaten. De retailer boekte een nettowinst van 51 miljoen dollar, tegenover 127 miljoen een jaar eerder, terwijl de omzet 4,4 procent daalde tot 1,7 miljard dollar. Sectorgenoot Nike verloor ruim 4 procent.

Applied Materials noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdag laat een hogere omzet en winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Calpine steeg ruim 10 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat Energy Capital Partners op het punt staat overeenstemming te bereiken over de overname van het energiebedrijf voor 17 miljard dollar.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot donderdag 1,5 procent lager op 2.430,01 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het rood op 21.750,73 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,9 procent tot 6.221,91 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Flinke koersval Foot Locker na zwakke kwartaalcijfers

Ook sectorgenoten het schip in.

(ABM FN-Dow Jones) Foot Locker heeft in het tweede kwartaal van 2017 zwakke resultaten geboekt en daalde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs bijna 21 procent.

Ook rivalen waren hierdoor de klos; Nike verloor 3,6 procent en Under Armour leverde 2,8 procent in.

"We zijn duidelijk teleurgesteld over de resultaten", zei CEO Richard Johnson van Foot Locker in een toelichting. De keten evalueert momenteel een herschikking van de prioriteiten als het gaat om de kapitaaluitgaven en mogelijke aanvullende kostenbesparingen om zo de resultaten weer te verbeteren en rendement te kunnen bieden aan de aandeelhouders, aldus de topman.

Foot Locker zag de omzet in het tweede kwartaal op jaarbasis afnemen tot 1,7 miljard dollar, waar door FactSet geraadpleegde analisten was gerekend een stabiele omzet van 1,8 miljard dollar. Het sportkleding- en schoenenconcern uit New York stelde dat de resultaten onder druk stonden omdat er weinig nieuwe innovatieve producten beschikbaar waren.

Onder de streep stond een nettowinst van 51 miljoen dollar, meer dan een halvering ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016, toen de winst nog uitkwam op 127 miljoen dollar. De winst per aandeel van 0,39 dollar lag ruim onder de 0,94 dollar een jaar eerder en de aangepaste winst van 0,62 dollar bleef verder achter bij de 0,90 dollar die de markt voorspelde.

De grootste teleurstelling was wellicht de ontwikkeling van de identieke omzet, die in het tweede kwartaal met 6,0 procent daalde, waar analisten voor deze voor de markt zo belangrijke indicator rekenden op een stijging van 0,6 procent.

Outlook

Foot Locker zei vrijdag te verwachten dat de moeizame marktomstandigheden ook in de rest van 2017 aanhouden en dat men rekent op een daling van identieke omzet van drie tot 4 procent in de rest van het jaar.

Eerder verwachtte het concern de resultaten in de loop van het boekjaar nog te zien verbeteren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen omhoog

Index gestegen tot 97,6.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus toegenomen. Dit bleek vrijdag uit een voorlopige meting van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 93,4 eind juli naar 97,6 halverwege deze maand. Hiermee kwam de index op het hoogste niveau uit sinds januari.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg op maandbasis van 80,5 naar 89,0. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam echter lager uit op 111,9, ten opzichte van 113,4 in juli.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 2.425,54 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 21.674,38 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 6.216,53 punten. De beurzen schommelden het grootste deel van de handelsdag tussen lichte winsten en verliezen, maar gingen vlak voor het slot omlaag.

Aandelenkoersen gingen kort omhoog nadat The New York Times schreef dat president Donald Trump de beslissing zou hebben om afscheid te nemen van zijn strategische adviseur Stephen Bannon. Volgens een bron van de Amerikaanse krant zou Bannon zijn ontslag hebben ingediend op 7 augustus. Het nieuws werd later bevestigd door het Witte Huis.

"Dit nieuws over het Witte Huis heeft geen impact op de lange termijn", zei portfolio manager Paul Nolte van Kingsview Asset Management. Wat belangrijk is voor de financiele markten, zei Nolte, is het beleid van de Amerikaanse regering en het effect hiervan op de economie.

Handelaar Mike Antonelli merkte op dat er weinig ander nieuws was, waardoor het nieuws over Bannon wellicht meer aandacht kreeg dan het verdiende.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 3,3 procent tot 48,62 dollar, terwijl een oktober-future Brent 3,5 procent steeg tot 52,82 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1763. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1747 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1731 op de borden.

Voordat de markten open gingen maakte University of Michigan bekend dat Amerikaanse consumenten meer vertrouwen hebben gekregen in de economie. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 93,4 eind juli naar 97,6 halverwege deze maand. Hiermee kwam de index op het hoogste niveau uit sinds januari.

Bedrijfsnieuws

Deere ging met 5,4 procent omlaag na bekendmaking van resultaten. De Amerikaanse producent van landbouw- en mijnbouwmachines rapporteerde een hogere winst en omzet over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. De resultaten bleven echter achter bij de verwachtingen. Het bedrijf blijft last houden van de Amerikaanse landbouwsector die een zwakke periode doormaakt. Deere verhoogde wel de in de vorige kwartaalrapportage uitgesproken verwachtingen voor heel het jaar vrijdag. Het bedrijf gaat nu uit van een omzetstijging uit verkoop van materieel met 10 procent, dat was bij de tweedekwartaalcijfers nog 9 procent en na het eerste kwartaal ging Deere nog uit van een omzetstijging uit de verkoop van materieel met 4 procent.

De koers van Foot Locker ging met krap 28 procent naar beneden, na zwakke resultaten. "We zijn duidelijk teleurgesteld over de resultaten", zei CEO Richard Johnson van Foot Locker in een toelichting. Foot Locker zag de omzet in het tweede kwartaal op jaarbasis afnemen tot 1,7 miljard dollar, waar door FactSet geraadpleegde analisten was gerekend een stabiele omzet van 1,8 miljard dollar. Sectorgenoten Nike en Under Armour verloren 4,4 en 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

(ABM FN-Dow Jones) Fiat Chrysler Automobiles is niet door het Chinese Great Wall Motors benaderd voor de overname van automerk Jeep. Dit maakte het Italiaans-Amerikaanse autoconcern maandag bekend.

Verschillende media maakten de afgelopen dagen melding van mogelijke belangstelling van het Chinese autobedrijf voor Jeep of zelfs Fiat Chrysler in zijn geheel. "We hebben momenteel de intentie om een overname te doen", zo stelde een woordvoerder van Great Wall tegenover persbureau Reuters. "We zijn daarbij geïnteresseerd in Fiat Chrysler." Eerder meldde vakblad Automotive News dat vertegenwoordigers van een Chinese autoproducent een bod zouden hebben gedaan op de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant. Het bod zou zijn afgewezen omdat het te laag werd bevonden, meldde het blad destijds.

"Fiat Chrysler Automobiles bevestigde dat zij niet is benaderd door Great Wall Motors in verband met het merk Jeep of enige andere kwestie met betrekking tot onze activiteiten ", meldde het concern maandag. "FCA staat volledig achter haar 2014-18 plan, waarbij alle doelstellingen tot nu toe zijn bereikt en met nog 6 resterende kwartalen om het plan te voltooien", zo eindigde de korte persverklaring van het concern.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op vrijwel vlakke opening Wall Street

Noord-Korea speelt markt opnieuw parten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Hernieuwde spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten beperkten maandag de winsten. De reden is volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets heel simpel: de Verenigde Staten en Zuid-Korea beginnen vandaag aan hun gemeenschappelijke militaire oefeningen, die tot en met 31 augustus lopen. "Dit zou een reactie van Noord-Korea kunnen veroorzaken, wat de situatie opnieuw zou kunnen verergeren", aldus de analist.

Daarnaast kijkt de markt uit naar het Jackson Hole symposium, dat aanstaande donderdag van start gaat. De focus zal met name uitgaan naar ECB-voorzitter Mario Draghi en Federal Reserve voorzitter Janet Yellen voor aanwijzingen over hun monetaire beleidsdoelstellingen.

Op macro-economisch vlak staan maandag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de Chicago Fed Activiteitsindex van juli, gevolgd door de S&P/Case-Shiller huizenprijsindex van juni.

Olie noteerde maandag het verdeeld. Een september-future West Texas Intermediate 0,2 procent tot 48,62 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 52,58 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1751. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1737 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Sempra Energy steeg 0,7 procent, nadat het concern overeenstemming bereikte over de overname van Oncor voor 9,45 miljard dollar.

Total steeg 1,2 procent, nadat het concern overeenstemming bereikte met A.P. Moeller-Maersk over de overname van de oliedivisie van het Deense conglomeraat voor 7,45 miljoen dollar. A.P. Moeller-Maersk, dat tevens in New York is genoteerd, won 0,6 procent.

Fiat Chrysler Automobiles steeg 3,5 procent, nadat het Chinese Great Wall Motor interesse heeft getoond in de Italiaanse Amerikaanse autoproducent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent lager op 2.425,55 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 21.674,51 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6.216,53 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Chicago Fed National Activity index lager in juli

Index weer in negatieve zone.

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in juli gestegen. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index daalde van 0,16 positief in juni naar 0,01 negatief in juli.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting vlakke opening

Noord-Korea speelt markt opnieuw parten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Hernieuwde spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten drukken maandag op het sentiment. De reden is volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets heel simpel: de Verenigde Staten en Zuid-Korea beginnen vandaag aan hun gemeenschappelijke militaire oefeningen, die tot en met 31 augustus lopen. "Dit zou een reactie van Noord-Korea kunnen veroorzaken, wat de situatie opnieuw zou kunnen verergeren", aldus de analist.

Daarnaast kijkt de markt uit naar het Jackson Hole symposium, dat aanstaande donderdag van start gaat. De focus zal met name uitgaan naar ECB-voorzitter Mario Draghi en Federal Reserve voorzitter Janet Yellen voor aanwijzingen over hun monetaire beleidsdoelstellingen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Chicago Fed National Activity Index in juli is gestegen. De index daalde van 0,16 positief in juni naar 0,01 negatief in juli.

Later volgt de S&P/Case-Shiller huizenprijsindex van juni.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een september-future West Texas Intermediate 0,3 procent tot 48,65 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 52,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1776. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1737 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Sempra Energy steeg 6,0 procent, nadat het concern overeenstemming bereikte over de overname van Oncor voor 9,45 miljard dollar.

Total daalde 0,2 procent, nadat het concern overeenstemming bereikte met A.P. Moeller-Maersk over de overname van de oliedivisie van het Deense conglomeraat voor 7,45 miljoen dollar. A.P. Moeller-Maersk, dat tevens in New York is genoteerd, won 0,6 procent.

Fiat Chrysler Automobiles steeg 4,3 procent, na het nieuws dat het Chinese Great Wall Motor interesse heeft getoond in de Italiaanse Amerikaanse autoproducent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent lager op 2.425,55 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 21.674,51 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6.216,53 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Miljardendeal in energiesector VS

Gepubliceerd op 21 aug 2017 om 09:10 | Views: 1.750

SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse energiebedrijf Sempra Energy heeft een akkoord bereikt over de overname van zijn financieel geplaagde branchegenoot Energy Future Holdings voor 18,8 miljard dollar inclusief schuld. Daarmee verzekerde het bedrijf zich ook een meerderheidsbelang in elektriciteitsnetbeheerder Oncor. Voor dat onderdeel waren andere partijen als investeerders Berkshire Hathaway en Elliott Management ook in de markt.

Energy Future bedrijf heeft een belang van iets meer dan 80 procent in Oncor. Eerder verbood de staat Texas de verkoop van Oncor aan twee andere bieders, omdat dat niet in het algemeen belang zou zijn. Sempra zou onder meer akkoord zijn met maatregelen die het moet nemen om de kredietwaardigheid van Oncor te garanderen. Daarbij beloofde het in de komende vijf jaar 7,5 miljard dollar in Oncor te investeren.

Een rechter moest zich over de verkoop van Energy Future buigen omdat het bedrijf al enkele jaren faillissementsbescherming heeft om een schuld van 50 miljard dollar te herstructureren.
25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.379,42 +0,78%
 EUR/USD 1,0641 -0,28%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront