Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Energie in EU: produktie, bronnen etc

3.496 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 171 172 173 174 175 » | Laatste
seadoc
0
quote:

haas schreef op 14 augustus 2017 12:45:

gaat u maar dat schip in de Westerschelde vlottrekken want anders worden mijn Vlaamse vrienden boos !!
www.pzc.nl/bevelanden/live-15-tal-sle...

Vergis je niet, dat is een heel huzarenstukje.
haas
0
nog niet zolang geleden had ik kontakt met 'n Zeeuw en zolang geleden toen der tijd ook de zeeuwse pers: ik worstel en kom boven : Ik moet dat nog zien:)
seadoc
0
Er zijn meer mensen die dat nog gaan zien. De hele dijk zit vol. IJscomannen, kratten bier, stoeltjes. Zoveel is er in Zeeland niet te doen, dit is het uitje van de week, misschien van het jaar....
seadoc
0
Hij vaart weer. Hulde aan Multraship. Jammer dat daar geen aandelen van te koop zijn.
voda
0
Koersafstraffing voor Vestas

Aankondiging aandeleninkoop legt geen bodem in de koers.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Vestas gaat donderdag flink onderuit, nadat de Deense fabrikant van windturbines met kwartaalcijfers kwam.

Hoewel de resultaten flink daalden, sprak CEO Anders Runevad toch van een "solide kwartaal", en wees daarbij op de veranderende marktomstandigheden. Positief was volgens de topman dat de orderinstroom in alle regio's steeg.

De omzet daalde op jaarbasis met 14 procent naar 2,2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat liep terug van 279 miljoen naar 120 miljoen euro, bij een marge van 12,6 procent. Daarmee lag de marge liefst 3 procentpunt lager dan in het tweede kwartaal van 2016. Net als de resultaten, liep ook de vrije kasstroom terug, van 330 miljoen euro positief naar 158 miljoen euro negatief, als gevolg van voorradenopbouw.

Vestas herhaalde de outlook voor dit jaar. Er wordt een omzet voorzien van 9,25 miljard tot 10,25 miljard euro met een EBIT-marge van 12 tot 14 procent. De vrije kasstroom zou tenminste 700 miljoen euro moeten bedragen.

Aandeleninkoop

Tegelijk met de kwartaalcijfers besloot Vestas ook tot de inkoop van eigen aandelen. Daarvoor is omgerekend circa 600 miljoen euro beschikbaar. De stukken zullen worden ingekocht tussen vandaag en eind dit jaar. Het inkoopprogramma komt bovenop de al eerder aangekondigde inkoop van 100 miljoen euro.

Het aandeel Vestas daalde op de beurs van Kopenhagen met ruim 7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
haas
0
jaja, wat gaan de gemeentes straks doen met die zak met geld ?
============================================================
DEN HAAG - Het is een privatisering die enkele Nederlandse gemeenten een paar miljard euro op gaat leveren, maar die volgens critici het voorbestaan van Nederlandse laatste onafhankelijke én duurzame energiebedrijf Eneco in gevaar kan brengen. De top van Eneco en de grootste aandeelhouders zijn dan ook een stevig potje aan het armpje drukken over hoe deze privatisering moet plaatsvinden. Hamvraag: Wie wordt de nieuwe eigenaar?
voda
0
Van Oord bouwt Duits windpark

Gepubliceerd op 19 aug 2017 om 11:06 | Views: 749 | Onderwerpen: Duitsland

ROTTERDAM (AFN) - Maritiem aannemer Van Oord heeft opdracht gekregen voor de aanleg van een windmolenpark in de Duits Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Duitse Waddeneiland Borkum. Financiële details heeft het bedrijf zaterdag niet verstrekt.

De werkzaamheden van Van Oord bestaan uit het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door de onderneming verzorgd.

Het windmolenpark bestaat uit 31 windturbines en kan na voltooiing zo’n 178.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

De planning is dat de werkzaamheden in de tweede helft van 2018 beginnen. Eind 2019 moet het windpark operationeel zijn.
haas
0
De kerncentrale Doel 4 ligt sinds zondagmorgen iets voor 4 uur stil nadat op het einde van een driemaandelijkse test op het correct functioneren van de veiligheidsautomatismen van de centrale een signaal is geblokkeerd. Dat is vernomen van woordvoerster Els De Clercq van de kerncentrale.
voda
0
Fries bedrijf krijgt € 200 mln subsidie voor zonnepanelen

Het Friese bedrijf Groenleven krijgt € 200 mln subsidie voor de installatie en exploitatie van ruim 400.000 zonnepanelen op daken van 310 melkveehouders. Het bedrijf huurt de daken van de boeren en legt die vol met panelen.

Een boerderij met zonnepanelen op het dak.Foto: Rob Voss

De € 200 mln betreft subsidie uit de SDE+-regeling. Dat is een landelijke pot voor alle vormen van duurzame energie: zon, wind, biomassa en waterkracht. In de zogeheten voorjaarsronde was er € 6 mrd aan subsidie beschikbaar. Burgers, bedrijven, coöperaties en andere collectieven hadden voor € 7,1 mrd steun aangevraagd, zo bleek in april.

De boeren die straks meedoen met het zonproject, zijn aangesloten bij FrieslandCampina. De melkveehouder krijgt een jaarlijkse vergoeding van € 3 tot € 4 per paneel voor het beschikbaar stellen van het dak, meldt zuivelcoöperatie.

Eigenaar
Groenleven uit Heerenveen is in Noord-Nederland een bekend bedrijf in de zonne-energie. Bij het TT racecircuit in Assen heeft het bedrijf een zonnepark aangelegd, en bij Eelde Airport wordt gewerkt aan een zonnepark. Groenleven heeft ook bij honderden boerderijen al panelen neergelegd. 'Alleen is het verhuurmodel nieuw voor ons', zegt Wiebren Bergsma, accountmanager bij Groenleven. 'Voorheen verkochten we de panelen.'

De boeren stellen voor zestien jaar hun daken ter beschikking. Dat is de looptijd van de subsidie. Groenleven is eigenaar van de panelen. 'Wij doen de financiering, het onderhoud en de monitoring', zegt Bergsma. Na zestien jaar kunnen de boeren de zonnepanelen overnemen, volgens Bergsma 'tegen een symbolische bedrag'.

Uitkering
De € 200 mln toegezegde subsidie is nog niet de daadwerkelijke uitkering. Als onverhoeds de grondslagen , niet worden gehaald waarop de subsidie voor de zonnepanelen is binnengesleept, zal er minder subsidie worden verleend. Bij eerdere subsidies voor zonnepanelen werd ongeveer de helft van het toegezegde bedrag niet uitgekeerd.

In oktober gaat Groenleven bij de eerste melkveehouders het dak op om daar panelen neer te leggen. Binnen drie jaar moeten alle panelen er liggen, bij de 310 boerenbedrijven. Voor het project van Groenleven kwamen alleen daken van meer dan duizend vierkante meter in aanmerking. Bij elkaar opgeteld zijn de nog te installeren panelen goed voor een oppervlak van ruim 100 voetbalvelden, stelt FrieslandCampina.

Dossier
Meer over groene energie

Track record
Volgens de coöperatie was er veel belangstelling van boeren om hun daken te verhuren. In het najaar van 2017 volgt een tweede intekenronde voor melkveehouders.
Bergsma noemt het 'geen verrassing' dat Groenleven het project van FrieslandCampina en de daaraan gekoppelde subsidie heeft binnengesleept. 'We hebben een goede track record in zonneprojecten.' De voorbereiding voor de installatie van panelen is nu in volle gang, zegt de accountmanager. Groenleven hoeft geen extra mensen in dienst te nemen. 'We werken veel samen met andere bedrijven.'

fd.nl/ondernemen/1215006/fries-bedrij...
voda
0
Germany awards licences to increase onshore wind capacity by 1 GW

Reuters reported that Germany will increase its onshore wind energy capacity by more than 1 gigawatt, equal to that of a nuclear plant, under new licences awarded. The regulator introduced an auction system this year to award licences, aiming to intensify competition among project developers in order to lower costs and wean renewable energy away from subsidies. In the second auction under the new system, the Bundesnetzagentur (BnetzA) said it accepted 67 applications, mostly from citizens' cooperatives, for a combined volume of 1,013 megawatt. Overall, 281 bids with a joint capacity of 2,927 MW had been submitted.

BnetzA's President Mr Jochen Homann said in a statement that "The second round of tenders, too, was characterised by high competition. Compared with the first round, the average price at which projects were awarded fell by more than 1 euro cent per kilowatt hour."

The projects, most of which are located in eastern Germany, were approved at an average price requiring a subsidy of 4.28 euro cents per kilowatt hour (kWh), down from 5.71 euro cents/kWh in the first round in May.

Rather than guaranteeing a fixed price for 20 years, as was the case in the past, only those operators that can generate electricity from wind at the lowest subsidy are given a construction licence within a fixed capacity.

Citizens' co-operatives, which are favoured in the new auction system over big commercial players in order to make development more acceptable within local communities, accounted for 90 percent of the successful bids.

Source : Reuters
voda
0
Shell onderzoekt oprichting zonne-energieproject in Australie

Oliereus wil miljarden investeren in nieuwe energie.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell bekijkt de mogelijkheden om in het Australische Queensland een energiecentrale neer te zetten die zonne-energie opwekt. Dit zou een woordvoerder van de energiereus vrijdag tegenover het Amerikaanse persbureau Bloomberg hebben bevestigd.

Hoewel Shell niet inging op de omvang van het project, zou het volgens Bloomberg vermoedelijk gaan om Delga Solar Farm, een door Shell ingediend project dat recent werd goedgekeurd door lokale overheden. Delga Solar zou 250 megawatt moeten kunnen opwekken.

Shell is van plan om minstens een miljard dollar per jaar te investeren in zijn nieuwe energiedivisie. Met samenwerkingspartner Sunseap Group wil de oliereus investeren in zonne-energieprojecten in de regio Azië/Pacific.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell vrijdagmiddag 0,5 procent hoger op 23,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
DONG Energy awarded contract to build world’s biggest offshore wind farm
11.09.2017 08:34

DONG Energy has been awarded a contract to build its Hornsea Project Two offshore wind farm, at the lowest-ever price for offshore wind in the UK.
At GBP 57,50MWh, the strike price for the Contract for Difference (CfD) is 50% lower than the previous round of CfD allocations just two years ago, demonstrating the rapid reduction in cost across the industry.

With a massive capacity of 1,386MW, enough to power over 1.3 million UK homes, Hornsea Project Two will become the world’s biggest wind farm, even surpassing the 1,200MW giant Hornsea Project One which DONG Energy is currently constructing. Hornsea Project Two will be built 89 kilometres from the Yorkshire coast and is expected to be operational from 2022.

Hornsea Project Two will contribute significantly to DONG Energy’s ambition of reaching a total offshore wind capacity of 11-12GW by 2025.
Samuel Leupold, Executive Vice President and CEO of Wind Power at DONG Energy, says:
“We’re delighted to be awarded a Contract for Difference for Hornsea Project Two, which is another important step towards fulfilling our vision of making offshore wind the most competitive form of electricity generation.”

“We have always promoted size as a key driver for cost. The ideal size of an offshore wind farm is 800-1,500MW, and therefore it is natural that Hornsea Project Two will deliver record-low costs to society. At the same time, the low strike price demonstrates the cost saving potential of developer-built offshore grid connections, which in the UK is included in the project scope.”

“We remain fully committed to financial discipline, and Hornsea Project Two will be value creating to our investors.”

Matthew Wright, Managing Director for DONG Energy UK, says:

“This is a breakthrough moment for offshore wind in the UK and a massive step forward for the industry. Not only will Hornsea Project Two provide low cost, clean energy to the UK, it will also deliver high quality jobs and another huge boost to the UK supply chain.”

“Successive governments deserve great credit for providing the certainty for continued investment in offshore wind, enabling it to become the thriving renewable industry it is today. Costs are falling rapidly, long-term and highly-skilled jobs are being created across the North of England and the UK supply chain is going from strength to strength. We’re now really seeing the benefits of this commitment to offshore wind and there is still so much more to come. Indeed, it has the potential to play a key part in the realisation of the UK’s industrial strategy.”

DONG Energy is already constructing Hornsea Project One and has started the consultation process for Hornsea Project Three, underlining the huge potential of this area of the North Sea for offshore wind.
Cost-drivers enabling the bid for Hornsea Project project two.
• Scale: DONG Energy’s pipeline of construction projects across the UK (Race Bank and Walney Extension in 2018, Hornsea Project One in 2020 and Hornsea Project Two in 2022) creates economies of scale. And with 1,386MW, Hornsea Project Two has the scale required to secure low costs per MW of construction, and low costs per MWh during a lifetime of operations and maintenance.
• Risk reduction: DONG Energy already has several years of experience from developing Hornsea Project One in the North Sea. This reduces construction and operation risk of Hornsea Project Two.
• Synergies: Operations and maintenance on both Hornsea projects will be conducted from DONG Energy’s new hub in Grimsby, which also serves other DONG Energy offshore wind farms on the UK east coast.
• Maturing industry and technology: Innovation of offshore wind turbines, new installation equipment and methods, continuous improvements of foundation design, improved cables with higher capacity, and a growing and competitive supply chain.
With the allocation of the CfD, DONG Energy has now taken a Final Investment Decision on Hornsea Project Two. The information provided in this announcement does not change DONG Energy’s previous financial guidance for the financial year of 2017 or the announced expected investment level for 2017.
Facts about Hornsea Project Two Offshore Wind Farm
• Located 89km off the Yorkshire coast.
• Total capacity up to 1,386MW, producing enough electricity to power 1.3 million UK homes.
• Expected to be operational in 2022 and will have a life time of 25 years.
• Will support up to 2,000 jobs during its construction phase with up to a further 130 permanent jobs for the operational phase of 25 years.
• To be operated from DONG Energy’s new operations hub in Grimsby which will be the largest facility of its kind in the UK when built.
• The Contract for Difference is a 15-year contract which will be indexed for inflation. After 15 years, Hornsea Project Two will receive the market price for electricity.
• Unlike recent offshore wind projects awarded in Germany, Denmark and the Netherlands, the Hornsea Project Two scope will also include the construction of offshore and onshore substations and the transmission cable connecting the turbines to the onshore substation, such assets to be sold to an offshore transmission licensee following construction.
Facts about DONG Energy’s operational offshore wind farms in the UK
DONG Energy has invested GBP 6 billion in the UK to date and will reach GBP 12 billion in UK investments by 2020. DONG Energy fully or partly owns 12 operational offshore wind projects in the UK:
• Barrow, 90MW
• Burbo Bank, 90MW
• Burbo Bank Extension, 258MW
• Gunfleet Sands demo, 12 MW
• Gunfleet Sands 108MW
• Gunfleet Sand 2, 65MW
• Lincs, 270MW
• London Array, 630MW
• Walney 1, 184MW
• Walney 2, 184MW
• Westermost Rough, 210MW
• West of Duddon Sands, 389MW

www.dongenergy.com/en/media/newsroom/...
voda
0
'Nederland haalt in 2030 helft stroom uit wind'

Ongeveer 30% van het stroomverbruik in Europa kan in 2030 door windmolens worden opgewekt. Dat verwacht WindEurope, de branchevereniging van de windenergiesector.

De branche denkt dat er in 2030 323 gigawatt aan windvermogen staat opgesteld in Europa. Om die mijlpaal te bereiken moet er echter wel het juiste beleid worden doorgevoerd en het energiesysteem drastisch worden aangepast. 'Dat betekent onder andere grotere zekerheid over de stabiliteit van de lange termijn inkomsten, grote vooruitgang op het gebied van de integratie van fluctuerende duurzame energiebronnen in het systeem, inclusief de bouw van het netwerk en de verbindingsstukken', aldus WindEurope.

Foto: Reuters
Ook moeten er duidelijke beleidsverplichtingen komen voor elektrificatie.

Centraal- en Oost-Europa blijven achter
De groei van windenergie in Europa zal vooral plaatsvinden in zes landen (Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Nederland en België), waarbij vooral Centraal- en Oost-Europa achterblijven. Volgens de projecties van de branchevereniging, zou Frankrijk Groot-Brittannië en Spanje voorbijstreven naar de tweede plaats achter Duitsland.

Nederland zou in 2030 tot een select clubje landen behoren dat meer dan 50% van zijn stroombehoefte uit windmolens haalt. 'Deze groei zou betekenen dat er in de periode 2017-2030 €239 mrd wordt geïnvesteerd in de sector in Europa. In 2030 werken er dan 569.000 Europeanen in de windenergiesector. 'Ook zou er voor een waarde van €13,2 mrd per jaar aan fossiele brandstof-import kunnen worden bespaard', aldus WindEurope bestuursvoorzitter Giles Dickson in een persverklaring.

'Bindende en ambitieuze energieplannen nodig'
'Windenergie heeft nu een stevige plek veroverd als de goedkoopste vorm van nieuwe stroomproductie. Maar de vooruitzichten vanaf 2020 zijn onzeker', aldus Dickson. 'De sector heeft bindende en ambitieuze nationale energie- en klimaatplannen nodig die duidelijkheid verschaffen over de volumes na 2020. Dat zal dan kostenreducties kunnen blijven opleveren.'

fd.nl/ondernemen/1220210/nederland-ha...
voda
0
Nuon breidt uit in Windpark Wieringermeer

Nuon gaat voor € 200 mln 50 windmolens bouwen in Windpark Wieringermeer. Het energieconcern heeft bovendien de rechten gekocht voor de installatie van nog eens 32 molens in hetzelfde park.

Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Hoeveel Nuon betaalt voor de rechten voor de 32 extra molens, wordt niet openbaar gemaakt. De rechten waren ondergebracht in een bv van het Windcollectief Wieringermeer, een lokaal samenwerkingsverband van grondeigenaren en ondernemers.

Het Windpark Wieringermeer zal volgens Nuon het grootste windmolenpark op het vasteland in Nederland zijn als de bouw in 2020 voltooid is. Het park moet dan bestaan uit in totaal honderd molens, die naar verwachting samen 1,3 miljard kilowatt per jaar zullen produceren, genoeg om 370.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Als het park af is, is Nuon eigenaar van 82 molens. Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in het nabijgelegen Petten heeft er straks 17, waarmee ook testen zullen worden gedaan. Ook komt er een 'poldermolen', die eigendom zal zijn van de omwonenden in de Wieringermeer in de Kop van Noord-Holland.
Nuon zegt de rechten van het lokale collectief te hebben overgenomen omdat het moederbedrijf, het Zweedse Vattenfall, ernaar streeft om 'binnen één generatie fossielvrij' te zijn. Nuon heeft op dit moment 203 windmolens, twee waterkrachtcentrales en een biomassacentrale in Nederland, maar ook nog negen gascentrales en een kolencentrale.

Nuon is met ECN en het Windcollectief Wieringermeer al sinds 2009 betrokken bij het Windpark Wieringermeer. In 2015 werd een subsidie toegekend. De hoogte van de staatssteun is afhankelijk van de stroomprijs op de markt.
In de Wieringenpolder had Nuon sinds het begin van de eeuw veertig molens, verdeeld over vijf locaties. Deze oude molens zijn intussen bijna allemaal afgebroken en verkocht, onder meer aan Polen.

fd.nl/ondernemen/1220602/nuon-breidt-...
voda
0
'Grootste Nederlandse gasvondst van afgelopen 25 jaar'

In het Nederlandse deel van de Noordzee is een grote gasvondst gedaan. Een exploratieboring in de concessie in het gebied 'overtrof de verwachtingen'. Dat meldt Hansa Hydrocarbons dat de leiding had over de exploratieboring.
Het bedrijf zit samen met Oranje Nassau-Energie en Energiebeheer Nederland (EBN) in een consortium voor dit project. Oranje Nassau Energie is het bedrijf van olie-investeerder Marcel van Poecke en ex-ABN Amro-topman Rijkman Groenink. Het bedrijf investeert vooral in olie- en gasvelden in de Noordzee.
Lees ook

'We hebben meer veelbelovende concessies'

EBN is het Nederlandse staatsbedrijf dat investeert in de opsporing, winning en opslag van gas en olie. Het neemt in de regel 40% in een olie- of gasproject.

'Gamechanger'
'Deze ontdekking heeft het potentieel om een 'gamechanger' te zijn voor de Nederlandse gasindustrie', zegt Jilles van den Beukel, geoloog en onafhankelijk olie-expert. 'Het zou kunnen gaan om de grootste gasontdekking in Nederland van de laatste 25 jaar.'

Tot nu wordt af en toe nieuw gas gevonden op plaatsen waar al gas gewonnen wordt. Het nieuwe veld ligt op een geheel nieuwe plaats, en dieper in de ondergrond. Het veld is ook nog eens tien tot honderd keer zo groot als andere recente gasvondsten. Het gas ligt bovendien niet onder de kwetsbare Waddenzee, maar onder de Noordzee.

Schiermonnikoog
De plaats waar de boring plaatsvond ligt in het Nederlandse deel van de Noordzee, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Het veld strekt zich uit tot Duitse wateren. Het gas bevindt zich in zanden aan de onderkant van het zogenoemde Rotliegend, een laag gesteenten.

Hansa Hydrocarbons, dat operator is voor dit project, schat dat het totale gasvolume in dit specifieke gebied een kleine 60 miljard kubieke meter bedraagt. 'Daarvan zul je misschien 50 miljard kubieke meter kunnen produceren', zegt Van den Beukel. 'Om een dergelijk volume hard te kunnen maken zullen echter eerst meer putten geboord moeten worden.'

Ter vergelijking: de huidige Groningen-productie gaat de komende jaren naar ruim 21 miljard kubieke meter per jaar. 'Nederland kan met het nieuwe veld veel geld verdienen en een deel van de teruglopende inkomsten uit het Groningen-veld compenseren', verwacht Van den Beukel.

Het is vanwege alle grote onzekerheden nog veel te vroeg om over de waarde voor de Nederlandse schatkist te praten, maar de Staat ontving vorig jaar ongeveer €3 mrd uit het Groningenveld, waar toen 27 miljard kubieke meter gas werd gevonden.
Geen pijpleiding over de Waddeneilanden
Verder naar het noorden bevindt zich volgens Hansa mogelijk nog meer gas, met een volume in de orde van grootte van 100 miljard kubieke meter. 'Het is geen gegeven dat de andere “prospects” in het gebied ook gas bevatten, maar die kans wordt nu waarschijnlijk wel groter', aldus Van den Beukel.

Het gas zou naar het vasteland kunnen worden getransporteerd via een bestaande pijpleiding in het gebied. 'Daardoor hoeft er geen pijpleiding over het strand van de Waddeneilanden te worden aangelegd', aldus Hansa op zijn website.

fd.nl/ondernemen/1220311/grootste-ned...
voda
0
Microsoft, GE sign agreement on new wind project in Ireland
Published on Wed, 11 Oct 2017

Microsoft Corp. announced a new wind energy agreement in Ireland. With the agreement, Microsoft will become one of the first multinational technology companies to support a new wind project in Ireland. Microsoft is entering into a 15-year power purchase agreement (PPA) with GE to purchase 100 percent of the wind energy from its new, 37-megawatt Tullahennel wind farm in County Kerry, Ireland. The agreement will help support the growing demand for Microsoft Cloud services from Ireland.

.
Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Vattenfall begins building largest offshore wind farm in Denmark
Published on Tue, 24 Oct 2017

Reuters quoted Swedish state-owned Vattenfall as saying that it had started construction on Denmark's largest offshore wind farm in the North Sea, able to power 425,000 households. The 406 MW Horns Rev 3 wind farm will consist of 49 8.3 MW-turbines delivered by MHI Vestas, a joint venture between Vestas and Mitsubishi Heavy Industries.

head of Vattenfall's wind division Gunnar Groebler, said that "Horns Rev 3 is the first of three offshore farms that Vattenfall will construct in Denmark in the coming years."

However, the construction work will take place in North Sea, 34 km off Denmark's west coast and will stretch over 88 square kilometers.

Source : Reuters
voda
0
French wind power output rose 66pct YoY in September - RTE

RTE reported that French wind electricity production soared 66 percent in September compared with the same period a year ago lifted by a gusty start to the month and additional generation capacity, power grid operator RTE said. French wind power generation reached 1,630 gigawatts-hour (GWh) during the month, contributing to a new instant generation record for wind and solar at 13 gigawatts (GW) on Sept. 11.

RTE said that France added over 280 megawatts of wind capacity since the end of June, taking its total installed wind power capacity to 12.6 GW.

Nuclear power generation, which accounts for over 75 percent of France electricity needs, rose 11 percent in September compared with the same month in 2016.

Electricity from hydro power sources continued its year-on-year, and month-on-month decline due to low levels at French hydro reservoirs and lack of rain. Hydro power output fell 9 percent in September compared with the same month a year ago.

It added that French electricity demand rose slightly in the month by 0.9 percent as the average temperature was 3.4 degrees lower than same period a year ago. Consumption was also supported by a recovery in electricity demand in the large-scale industrial sector.

Source : Reuters
voda
0
Norsk Hydro signs new long-term power contract for Norwegian aluminium portfolio
Published on Thu, 09 Nov 2017

Norwegian aluminium company Norsk Hydro ASA's fully owned subsidiary Hydro Energi AS has signed a long-term power contract with Markbygden Ett AB, a Swedish wind power company, for annual base load supply of 1.65 TWh in the period from the beginning of 2021 to the end of 2039.

Markbygden Ett AB is developing an onshore wind park located west of Piteå, in the northern of Sweden, and is owned by GE Energy Financial Services and Green Investment Group Limited, part of Macquarie Group Limited.

The wind park is a part of the larger Markbygden wind farm project developed by Svevind which is planned to have 1101 wind turbines and produce around 10 TWh annually when finalized.

Meanwhile, the contract will contribute to supplying power to Hydro's aluminium plants after the existing long-term power contract with Norwegian state utility Statkraft expires in 2020.

Source : Strategic Research Institute
3.496 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 171 172 173 174 175 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.331,78 -0,01%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront