Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
[verwijderd]
2
[verwijderd]
0
marique
0
HOLLANDS GLORIE

Week 33


- Geen enkel mandje zonder rood vlekje.
- Dringen op en bij het kwartaalpodium.

Verder geen grote verschuivingen in de rangorde.

Bijlage:
jonas
0

Sluit me aan bij Noba en ook dank aan onze zwoegers Marique en Coldplay. Met Vopak en Stern had ik al een voorgevoel dat ik niet echt zou hebben gescoord deze week en zie daar het gevoel was weer goed.

Ergens heb ik het idee dat het momenteel een zenuwenbeurs is en dat terwijl mijn Flow Traders die ik tegen de zenuwen heb ook weer niet echt goed werkt. Maar goed: het is nu komen de cijfers en zijn er 3 zinnen negatief uit te leggen in de toelichting huppekee 10% ervan af. Zorgt zo een CEO in een jolige stemming aan de bar op de club voor enige positieve zinnen en vind jolig accountantsvriendje het wel goed: huppekee 10 % erbij!

Even lekker mopperen en groet, Jonas
jonas
0

Ter vermijding van misverstand "Sluit me aan bij Noba en ook dank aan onze zwoegers Marique en Coldplay". Ik zit niet op de troon met een stelletje zwoegers. Dit moet je lezen als een groot compliment aan deze fantastische posters met enorme verdiensten.

Af en toe moet ik tot mijn verdriet toegeven dat ze er meer vanaf weten. Het is zoals het is. Vraag me wel af waarom Coldplay niet is binnengehaald bij een grote partij. Een koe kan zien dat het een enorme prestatie is zoiets te ontwikkelen. Ware ik jonger dan had ik ook gekozen voor breder beleggen dan alleen Nederland. Ik ben van de Mariqueclub (ook natuurlijk dan weer BCE op een hup Holland manier) maar van de echte BCE-club zullen we naar verwachting niet winnen.

Groet, Jonas

PS Af en toe iets in het buitenland doe ik wel. Zo zit ik te denken over G.E. Is die nu op een soort bodem. Meestal doe ik echter gewoon MSCI world erbij. USA zie ik wat minder zitten, want Trump vergeet gewoon zijn belofte de achterwaartse infra in de USA flinke noodzakelijke impulsen te geven. Ik ben niet van dat idiotepathetische hysterische CNN (en napraters bij de NPO) anti-Trumpgedoe, maar op dit punt moet Trump echt daad bij woord zetten.
nobahamas
1
In mijn visie is GE geen slechte keuze Jonas.
Er is giga geïnvesteerd in nieuwe technieken en productiemiddelen, en die gaan eerdaags fors geld opleveren.
haas
0
GE zit niet in Euro 600:)
maar waarom nu toch GE(yld -/- 22%), als Buffet het net volledig verkocht heeft ?
jonas
0

Noba, Buffet schijnt er helemaal uit te zijn en die koers is behoorlijk gedaald. Het is ook zo een gigant van een bedrijf en moeilijk te beoordelen. Ze liepen altijd vooruit maar doen ze het nog met die vooruitgang in de ICT en gentech etc?
Met ABB zat je goed hoor en met wat meer ingewikkelde bedrijven.

Ergens heb ik het idee dat iets scheef zit. Bepaalde internet bedrijven zoals google, hostelbookers etc krijgen overdreven marktmacht en dat kan niet blijven goed gaan. Neem Ahold Delaize het is nu niet meer de vraag van doen ze hun echte businees goed en zijn ze actief op internet, maar het is meer van mogelijk kan Appel ze overnemen met al die miljarden die ze off shore hebben verdiend.

Ik heb overigens een hekel aan de juppen en hun soort bedrijven. Zijn vaak erg verwende types en zgn links en progressief en milieubewust. Kennen de wereld net echt met mensen die niet automatisch naar dure scholen kunnen of echt honger hebben.

Dat waren in hostels de types met islam is mooi en oh het milieu een ramp etc etc. Met Japanse, Chineense, Maileise, Franse etc etc hostelgangers had ik het dan onderling over die rare wereldvreemde rijke quasi hippie Amerikanen met een Obaha die een puinhoop heeft achtergelaten (Korea, te vroeg zonder plan uit Irak weg, leider IS vrijgelaten etc etc).

Noba als belegger zou ik als ik de techkennis had het zoeken in de batterijhoek. Mijn horizon is niet zolang meer fiscaal bekeken, maar heb je zeg ik minimum 10 jaar dan zou mij een paar duizend hier en daar in die hoek wel wat lijken.

Groet, Jonas

nobahamas
0
Zoek je het in de batterijhoek Jonas, zou ik investeren in Lithium, Bromide, en natuurlijk koper, want zonder koper geen verbinding / bekabeling.
Nieuwe technologie accu's; zink
Beleg in de grondstoffen, want gokken op de winnaars in de accu-industrie is niet te overzien.
Denk je dat de energiestromen in de toekomst meer en meer elektrisch zullen zijn, dan is beleggen in een tracker zoals; NASDAQ OMX Clean Edge Smart Grid Infrastructure (QGRD) geen verkeerde investering.
[verwijderd]
1
Batterijen van de niet zo verre toekomst: polymeren.
Volgens Bill Joy dan.
Dit vindt jij wel interessant noba.

www.wired.com/story/bill-joy-finds-th...
haas
0
mss afzonderlijke draad opzetten voor dit soort onderzoekingen ?

PS: ABB heeft niet voor neits 'n afzonderlijke draad op de KK
nobahamas
1
quote:

hosternokke schreef op 20 augustus 2017 14:58:

Batterijen van de niet zo verre toekomst: polymeren.
Volgens Bill Joy dan.
Dit vindt jij wel interessant noba.

www.wired.com/story/bill-joy-finds-th...

Mijn dank Hosternokke, zeer interessante ontwikkeling, en zo zijn er velen op dit moment.
Er is schone energie in overvloed maar de bottleneck is nog steeds energie-opslag onder betere voorwaarden (schoner, lichter, goedkoper, hoger rendement).
Breed zie je dat de wereldwijde industrie deze "bottleneck" (h)erkent, en volop werkt aan een oplossing.

Dit proces doet mij sterk denken aan het het boek "Het Doel" van Eliyahu M. Goldratt
www.managementboek.nl/boek/9789049101...
Echt een aanrader voor iedereen die processen wil verbeteren.

Het boek is geschreven in romanvorm, en opent met een beschrijving van een groep scouts, jongeren, die binnen een bepaalde tijd hun bestemming wandelend moeten bereiken.
Al wandelend bleven er een aantal personen achter die het tempo niet konden volgen, Steeds werd er gewacht op de vertragende groep, en wanneer zij weer aansloten werd de tocht voortgezet.
Gevolg was dat de sterke groep kon uitrusten, en de zwakkere groep niet op adem kon komen, gedemotiveerd raakten en nog verder verzwakten.
Bij hindernissen moest de achterste groep wachten, en uiteindelijk wederom de grootste achterstand inhalen. (jojo effect)

De ommekeer: De zwaksten gingen voorop lopen, bepaalden het tempo, werden positief gemotiveerd en de sterksten gingen een deel van de bagage van de zwaksten dragen.
Alle energie werd gericht op de "bottleneck" in het totale proces, en uiteindelijk leverde dit het beste resultaat!

Haas je hebt gelijk, het hoort hier niet thuis maar in het zoeken naar rendement voor de portefeuille, trends, beleggingskansen, etc. is het wijzen op interessante publicaties in mijn ogen altijd positief, waar ze ook gepost worden.

rene l
2
De zomer loopt op haar laatste benen en de schemering valt snel in.
Wanneer ik buiten zit scheren de vleermuizen rond m'n bierglas, eigenlijk is het verbazingwekkend dat ze niets raken.

De lang verwachte vakantie voor velen loopt ook op haar eind, nog 49 weken, en ze mogen weer.
Sommigen hadden last van oververhitting en raakten afgebrand, anderen hadden juist last van wateroverlast en kwamen onder water te staan.
Bij ons hebben we eigenlijk prima zomerweer gehad, ik heb van midden mei tot dit weekend eigenlijk alleen maar in een t-shirt rondgelopen.

Het cijferseizoen loopt ook op haar einde, het was eigenlijk net als het weer, totaal onvoorspelbaar, er hebben de nodige aardschokken plaatsgevonden en gezien de stand van de beurs waren de meeste niet echt zodanig als wat je zou verwachten bij een hoog-economie.
Vooral in de offshore sector vielen de nodige klappen.
De bitcoin blijft glimmen als goud, het lijkt wel op een tulpenbol van onschatbare waarde.

Maar ja, olie is niet hip en we moeten voor duurzaam gaan.
De electrische zelfrijdende auto is de toekomst volgens de trendwatchers, net zoals Zora, de zorgrobot in het bejaardentehuis die alles voor je gaat doen.

Ondanks de nodige praktische problemen vraag ik mij af of we dit wel moeten willen omdat ze ons alles blijkbaar uit handen willen nemen.
Mijn opa heeft ook tot rond zijn negentigste auto gereden, hij zei altijd, ik wil zelf het stuur in handen hebben, het is goed voor mijn reactievermogen, het houd mij jong, ik blijf scherp omdat ik constant op moet letten, en wat is leuker dan af en toe flink het gas er op te geven.
Laten we maar oppassen, als we zo doorgaan is het enige wat we straks nog zelf mogen doen is belasting betalen.

Deze week zag ik ook nog zo'n malloot die wilde plannen had om herenfietsen in de ban te doen.
Zo'n stang vond ze provocerend, het was niet meer van deze tijd, en we moesten maar toe naar genderneutrale fietsen.
Tja, ik fiets regelmatig ook op de fiets van mijn vrouw, het is puur uit pragmatische overwegingen, ze heeft namelijk fietstassen en wanneer ik naar de supermarkt moet om bier te halen pak ik altijd haar fiets.
Ook ben ik dan niet te beroerd om andere spullen te kopen die we dan nodig hebben.

Zelf moet ik er niet aan denken om een fiets zonder stang te hebben, het geeft mij juist een veilig gevoel en omdat het zwaartepunt wat hoger ligt voelt het ook wat minder gammel aan.
Wanneer ik mijn rechterbeen niet meer over het zadel kan krijgen zou ik nog eerder een Holleeder scooter kopen dan om mij over te geven aan wereldvreemde ideen bedacht door iemand die zelf nog nooit echt gewerkt heeft.

Mij bekruipt ook het gevoel dat mensen steeds gekker beginnen te worden doordat bestrijdingsmiddelen aan voedsel toegevoegd worden.
Plofkippen mogen bij ons niet meer verkocht worden, gek genoeg vallen 70% van alle kippen die in ons land gefokt worden nog steeds onder de categorie plofkip, ze vinden gretig aftrek in de rest van Europa behalve bij ons waar het niet mag.
Dieren hebben absoluut recht op een goed leven, maar waarom wel bij ons en niet in de rest van Europa.

Morgenvroeg gaan de beurzen weer open en er is deze week weer een boel te doen die de zaak in beweging kan brengen.
Misschien krijgen we nog wel een mooie nazomer.

www.youtube.com/watch?v=a1sf2CzEq0w
nobahamas
1
Cézan
0
Lijkt me goed nieuws.

22 aug 2017

ASR en AF-KLM in Stoxx Europe 600 Index

ZÜRICH (AFN) - De aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM maken per 18 september deel uit van de Stoxx Europe 600 Index. Dat werd dinsdag gemeld door het bedrijf Stoxx, dat de index samenstelt.

Stoxx gaf daarbij aan dat de sectorkwalificatie van ASR 'Insurance' is. Voor Air France-KLM dat noteringen in Parijs en Amsterdam heeft, geldt de kwalificatie 'Travel & Leisure'.

bron ING
marique
1
[verwijderd]
0
EUROPESE BEURSCOMPETITIE 2017

In week 34 neemt Nobahamas nipt de leiding over van Bianchi. Ved en Bolo zijn de grootste stijger. Zij klimmen 4 plaatsen: (21<-25) resp (32<-36). WW verliest 7 plaatsen en marique 4.

In de week behaalt Ivan het hoogste rendement, die ved net voor blijft. De laatste behoort al weken achtereen tot de best presterende deelnemers - en is daarmee opgeklommen tot een plek in de bovenste helft van de ranglijst.

Profident Financial plc werd deze week in enen met 70% lager gezet om daarna gedurende de week met 20% te herstellen. In het lijstje met verliezers staat Seadrill met 31.3 wederom hoog genoteerd. ION Beam Appl zijn neergang blijkt niet te stoppen, ook deze week gaat er weer 13.7% van de koers af. Dit tot groot verdriet van DurianCS en BEN, die tot het einde van het kwartaal nog vastgeketend zitten aan dit aandeel.

www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

2.479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.072,10 -0,36%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.985,62 -0,45%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.472,90 -0,05%
 US500^ 5.055,64 -0,28%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.325,36 +0,14%
 EUR/USD 1,0690 -0,12%
 WTI 82,66 -0,77%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront