Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Noord-Korea!

487 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
objectief
0
Oekraïne en rakettechniek....dat gelooft toch niemand dat ze dat in huis hebben...en Noord Korea lukt het echt niet om een behoorlijke raket te lanceren.
haas
0
Ondanks alle sancties blijft er nog steeds een zwarte markt voor kernwapentechnologie bestaan voor de Kim Jong-uns van deze wereld.
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 17 augustus 2017 14:19:

Ondanks alle sancties blijft er nog steeds een zwarte markt voor kernwapentechnologie bestaan voor de Kim Jong-uns van deze wereld.
Kim heeft vele tienduizenden personen, talloze buitenlandse (nep)bedrijven en schepen ter beschikking die niets anders doen dan verboden spullen kopen en vervoeren naar NK.

In het verleden heeft NK ook nog eens voor miljarden aan dollarbiljetten vervalst om z'n dure aankopen te financieren.
Deze valse biljetten waren bijna niet van echt te onderscheiden.
[verwijderd]
0
Noord Korea zit in een forse droogteperiode en 40% van het volk is ondervoed.
Raketten kun je niet eten, daarnaast is medische zorg er alleen maar voor de camera's en ..... de grote leider natuurlijk.

Denk dat een revolte daar van binnenuit moet komen.
bik
0
De uitdrukking "Wat een OEN" kunnen we ook nu wel schrappen,en onderbrengen in de menukaart van het Chinees Indonesisch Restaurant,onder NR: 141.[Rijst met gebakken Thaise OEN,op een bedje van gemalen verse continentale raketsnippers,met een wolkje Mushroom Sauce] Grmpfft.
Chiddix
0
quote:

mineset® schreef op 17 augustus 2017 20:24:

Noord Korea zit in een forse droogteperiode en 40% van het volk is ondervoed.
Raketten kun je niet eten, daarnaast is medische zorg er alleen maar voor de camera's en ..... de grote leider natuurlijk.

Denk dat een revolte daar van binnenuit moet komen.
VS weg uit Zuid-Korea en de Korea s verenigen zich daarna. Moet kunnen. West en Oost-Duitsland werden ook weer 1 Duitsland. Lijkt zo simpel maar dat zal het wel niet zijn.
Je zit in Noord-Korea met een familie-clan die de macht heeft. Was in Oost-Duitsland niet het geval. Familieclans laten zich niet zomaar wegsturen. Zie de Assads in Syrie.
[verwijderd]
0
Volgende week weer de jaarlijkse "oefeningen"(langs de grens met NK) van Zuid Korea met de VS, ernstig intimiderend weer aanwezig, ben benieuwd hoe Kim dit op gaat pakken.

Aan de andere kant: aan een auto-trekhaak door de stad getrokken worden, als een dier in een gat in de grond gevonden worden......Kim weet dondersgoed dat hem iets soortgelijks staat te wachten als de VS doorzetten...
[verwijderd]
0
Kim is er niet blij mee, op z`n zachtst gezegd. Er zal maar 1 raket per ongeluk afdwalen richting Pyongyang...
Voer voor bijgelovigen, maandag 21 augustus ook de zonsverduistering boven de VS.

The annual joint exercises, named Ulchi-Freedom Guardian, have long been planned for 21-31 August, but now come at a time when both Washington and Pyongyang are on heightened alert, raising the spectre of a mishap or overreaction, according to the Guardian. Washington and Seoul say the exercises, involving tens of thousands of American and South Korean troops, are a deterrent against North Korean aggression.
[verwijderd]
0
Kim is gekke Henkie niet...

N Korea Redirects Coal Exports From China to Evade Sanctions - Classified Report © Sputnik/ Iliya Pitalev
BUSINESS
22:00 19.08.2017(updated 22:14 19.08.2017)
North Korea has established coal exports to countries in Southeast Asia in avoidance of United Nations Security Council (UNSC) sanctions aimed at curbing Pyongyang's nuclear and missile program, a classified UN report obtained by Kyodo News Agency showed Saturday.
TOKYO (Sputnik) — After the suspension of North Korean coal imports by China, the major consumer of North Korean exports, in February, Pyongyang has found a market for its coal in other states, including Malaysia and Vietnam, the report said, as quoted by the agency.
morgen1
0
Noord-Korea: VS gieten olie op het vuur met militaire oefening in Zuid-Korea.

Noord-Korea heeft vandaag weer een waarschuwing afgegeven aan de Verenigde Staten. De VS houden vanaf morgen tien dagen lang een militaire oefening in Zuid-Korea en dat zint Noord-Korea niet. De VS zouden hier alleen maar mee olie mee op het vuur gieten: ,,Niemand kan garanderen dat dit niet in een echte kernoorlog zal uitmonden".

De 'Ulchi Freedom Guardian', zoals de oefening heet, is een jaarlijkse traditie: het is een militaire samenwerking tussen Zuid-Korea en de VS waar duizenden troepen aan deelnemen. Maar dit jaar tilt Noord-Korea er zwaarder aan door de verhoogde spanning met de VS.

Kernoorlog
Als de VS denken dat een oorlog in Korea een ver-van-mijn-bed­s­how is, dan hebben ze het mis
Noord-Korea
Vorig jaar werden Amerikaanse tanks tijdens de oefening ingezet.
Vorig jaar werden Amerikaanse tanks tijdens de oefening ingezet. © AP
Het zou zelfs kunnen leiden tot een kernoorlog, zo laat de Noord-Koreaanse regering doorschemeren in de officiële Noord-Koreaanse krant Rondong Sinmun. ,,De samenwerking tussen de VS en Zuid-Korea in deze oefening is een erg expliciet voorbeeld van vijandigheid tegen ons. Niemand kan garanderen dat deze oefening niet zal evolueren tot een echte strijd", staat erin. Hiermee wordt gerefereerd aan het verleden waarin nog wel eens operaties werden gesimuleerd waarbij Kim Jong-un en zijn topgeneraals gedood werden.

,,Ulchi Freedom Guardian is olie op het vuur, het verhoogt de spanningen tussen noord en zuid nog meer. Als de VS denken dat een oorlog in Korea een ver-van-mijn-bedshow is, dan hebben ze het mis."

Geen wijziging van plannen
Als vijanden provoceren dan zullen wij resoluut en streng reageren
generaal Jeong Kyeong-Doo
Ondanks de waarschuwingen hebben Seoul en Washington tot nu toe nog niets laten weten over eventuele wijziging van de plannen. Geen van beide partijen gaf commentaar of ze zouden proberen om de spanningen te verlichten door het bijvoorbeeld kleinschaliger te houden. Volgens het Noord-Koreaanse ministerie van Defensie zullen ongeveer 17.500 Amerikaanse troepen deelnemen. Dat is wel minder dan vorig jaar.

Ook een Zuid-Koreaanse topmilitair had vandaag dreigende woorden over voor Amerika. ,,Als vijanden provoceren dan zullen wij resoluut en streng reageren", aldus generaal Jeong Kyeong-Doo.

Helikopters worden ingezet op Camp Humphreys in Pyeongtaek, ten zuiden van Seoul een dag voordat Zuid-Korea en de Verenigde Staten aan hun gezamenlijke oefening beginnen.
Helikopters worden ingezet op Camp Humphreys in Pyeongtaek, ten zuiden van Seoul een dag voordat Zuid-Korea en de Verenigde Staten aan hun gezamenlijke oefening beginnen. © EPA
Rakettesten
Het recentste conflict tussen de VS en Noord-Korea begon toen Kim Jong-un vorige maand twee intercontinentale raketten testte. President Donald Trump sprak toen harde taal en waarschuwde Noord-Korea dat het met 'vuur en furie' zou reageren op provocaties.

Vervolgens dreigde Noord-Korea dat het raketten zou afvuren op Guam, het eiland in de Stille Oceaan ligt en Amerikaans grondgebied is. Dat plan heeft leider Kim Jong-un vorige week uitgesteld. Hij wilde eerste de volgende stap van Washington afwachten.

www.ad.nl/buitenland/noord-korea-vs-g...
DeZwarteRidder
0
quote:

hirshi schreef op 20 augustus 2017 13:32:

Questions about North Korea.

www.unionleader.com/article/20170820/...
Tjonge Hirschi, je bent wel erg diep gezakt als je dit soort flagrante leugens gaat plaatsen...!!
gbakl
0
kortom: nog wat achtergrond geneuzel over de dreiging van Kim en de grote bek van Trump, die steeds minder serieus wordt genomen

(werd ie maar eens serieus GENOMEN...) :)
hirshi
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 augustus 2017 14:45:

[...]
Tjonge Hirschi, je bent wel erg diep gezakt als je dit soort flagrante leugens gaat plaatsen...!!
Goed opgelet Ridder.

Pyongyang kocht kennis van nucleaire technologie van de Pakistaan atoomprofessor Abdul Quadeer Khan.
Die kennis was afkomstig uit........Almelo.
DeZwarteRidder
0
quote:

hirshi schreef op 20 augustus 2017 19:48:

[...]Goed opgelet Ridder.
Pyongyang kocht kennis van nucleaire technologie van de Pakistaan atoomprofessor Abdul Quadeer Khan.
Die kennis was afkomstig uit........Almelo.
Dat is niet helemaal waar, want ik heb voor veel geld ook nog een paar centrifuges aan Kim verkocht.
[verwijderd]
0
Zelfs mijn oude wasdroger kon ik niet aan de straatstenen kwijt. Dus: cadeau geven aan Kim:-). Wel iets euro's aan verzendkosten kwijtgeraakt.
gbakl
0
DeZwarteRidder
0
Handelsoorlog als conflict escaleert kost Nederland groei
Pokerspel Noord-Korea
3 uur geleden Dorinde Meuzelaar

Economisch gezien stelt Noord-Korea niets voor. Maar het conflict met de VS kan leiden tot een handelsoorlog die wereldwijd te merken is, dankzij de wederzijdse afhankelijkheid tussen beschermheer China en de VS.

Dat zeggen Rabobank-economen Hugo Erken en Björn Giesbergen in een vandaag gepubliceerd rapport.

Noord-Korea behoort tot de armste landen ter wereld. De centrale bank van Zuid-Korea schatte het bruto nationaal product in 2016 op ongeveer $30 miljard. Dat is 2% van de economie van Zuid-Korea. Het jaarinkomen per hoofd van de bevolking is $1.300, slechts 5% van dat van de gemiddelde Zuid-Koreaan. Al is het moeilijk een precieze schatting te maken, Noord-Korea rapporteert sinds 1965 geen economische cijfers meer.

Reddingsboei

Reddingsboei van het straatarme land is China. Meer dan 90% van wat Noord-Korea importeert, komt uit China, van medicijnen tot vrachtwagens en elektronica. Ook bijna alle uitvoer gaat naar de machtige buur, Noord-Korea exporteert voornamelijk steenkool en goedkope arbeid. Reuters meldde dat China Noord-Koreaanse fabrieken gebruikt om goedkoop kleding te maken, die geëxporteerd wordt met een labeltje ’made in China’.

De tweede economie ter wereld houdt het armste land van de wereld niet uit aardigheid op de been, daar heeft China strategische motieven voor, schrijft Rabobank. Als er geen voedsel, brandstof en medicijnen meer naar Noord-Korea gaan, ontstaat er een humanitaire crisis. Zeker nu de regio is getroffen door droogte, waardoor de oogst kleiner is. Tekort aan voedsel leidt tot een toestroom van vluchtelingen, waar China niet op zit te wachten.

Bodemschatten

Bovendien wil China het regime in Pyongyang in stand houden, om te voorkomen dat het een Amerikaanse bondgenoot aan de landsgrenzen krijgt. Daarnaast is Noord-Korea rijk aan bodemschatten, zoals goud, zink, koper en zeldzame metalen die onder meer worden gebruikt in smartphones.

„De schattingen van de totale waarde hiervan lopen uiteen van $2000 tot $10.000 miljard” zegt Erken. „Noord-Korea heeft noch het geld, noch de kennis om dit op grote schaal te exploiteren. China kan dit wel.”

Maar de rest van de wereld mort over de nauwe banden tussen Peking en Pyongyang. Giesbergen: „De VS heeft in juni sancties ingesteld tegen de Chinese Bank of Dangdong. China moet koorddansen tussen enerzijds Noord-Korea te vriend houden en anderzijds de VS niet tegen zich in het harnas jagen.”

Geen protectionisme

Tegelijkertijd moet ook de VS op zijn tellen passen om geen economische schade op te lopen. China is de grootste houder van Amerikaanse staatsobligaties, legt Erken uit. „Dat is een van de redenen waarom de VS bijvoorbeeld nog geen protectionistische maatregelen heeft ingesteld.”

Giesbergen noemt het conflict een pokerspel op het hoogste niveau: „De inzet en risico’s worden steeds hoger. Een paar verkeerde stappen kunnen leiden tot een handelsoorlog.”

De gevolgen daarvan zullen wereldwijd te merken zijn, zegt Rabobank-econoom Philip Marey. „Na decennia van vrijhandel zijn productieketens wereldwijd verspreid. Dat betekent dat wanneer een land importtarieven heft, iedereen daar last van heeft.”

Slag door handelsoorlog

Rabobank berekende dat een mondiale handelsoorlog de VS 4,5 procentpunt aan bbp kan kosten. Nederland, dat een sterk open economie heeft, zou er 2,7 procentpunt op achteruit gaan.

Ook de beurs heeft last van het conflict. Marey: „Bij nieuwe spanning zijn de euro en de Zwitserse frank een veilige haven, net als Amerikaanse staatsobligaties. Dat klinkt misschien gek, maar daarvan is de kans dat je je geld niet terugkrijgt wel heel klein. Bovendien is die markt heel groot, dus kun je gemakkelijk je geld weer terughalen.”

Deze week kan het conflict weer oplaaien. Vandaag staan militaire oefeningen door de VS en Zuid-Korea gepland. Vrijdag is een nationale feestdag in Noord-Korea, wat meestal gevierd wordt met nucleaire testen.
487 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.383,96 +0,03%
 EUR/USD 1,0616 -0,09%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront