Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gegarandeerd -80%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2017 12:06
    Dit soort grappen werkt alleen als Schiphol Spread, lekker de VIX shorten, en van de winst na een week haal je een ticket naar een lekker warm land, in te zetten als het nodig is. Want die VIX gaat een keer weer omhoog, en dan gaat ie ook hard. Geen garanties, die zijn niet nodig...
  2. scar1982 30 augustus 2017 12:26
    Je kan de VIX ook shorten via turbo's bij Commerzbank en BNP. Wachten tot de VIX echt hoog staat (>30) en dan een hefboom van max.2 nemen zodat het stop-loss niveau nog wel redelijk ver ligt. Opgelet je belegt dan in de VIX-future niet rechtstreeks in de VIX.
    Wanneer je hiermee gaat werken wordt het effect contango en backwardation belangrijk. Long gaan op een lage VIX is bijna altijd fataal door het contango-effect bij het doorrollen van de futures. Omgekeerd kan het wel interessant zijn om bij een echt hoge VIX short te gaan.
    Als je ervan uit gaat dat een hoge VIX meestal slechts voor een korte periode is, kan je hier best aan verdienen. Wanneer de VIX terug op een laag niveau komt heb je al een mooie winst staan. Het wordt nog beter. Hoe langer de VIX laag blijft, hoe meer je eraan verdient. Dan speelt het contango-effect in je voordeel wanneer de futures worden doorgerold.
    Wie bijvoorbeeld vorig jaar bij het referendum over de Brexit short gegaan is op de VIX heeft al een heel mooi rendement ondertussen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links