PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL augustus 2017

4.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 » | Laatste
Rising Star
0
quote:

Aphrodite01 schreef op 31 augustus 2017 10:12:

Zijn de meeste hier nu echt zo dom? Een bod afslaan van €5,80 omdat het te laag zou zijn maar jezelf afvragen of je PostNl moet kopen op of rond de €3.30? Wat een niveau weer.
Volgens mij hebben ze het bod niet afgeslagen omdat het te laag was! Meer omdat er een politiek spelletje gespeeld is. Ik was graag ingegaan in het bod, 40k meer op de rekening en inmiddels al weer een jaar het geld vrij om ergens anders in te beleggen.
prinszicht
0
Post is met Herna het ideale aandeel om te shorten. Je kunt rekenen op het stilzwijgen van. En van de groot aandeelhouders weet je dat ze ze graag uitlenen. Premie en extra inkopen op lagere niveaus. Ik zeg niet dat John het doet omdat ik dat niet weet. Maar ga is in zijn schoenen staan. Bod 5,80 afgewezen. Communistisch bewind van onze overheid. Een onbeduidend wik rapport. Herna helpt mee met een smeekbede persbericht. Ofwel, ze geeft zelf het startsein en je hoeft alleen maar een handje te helpen.
williedevil
0
quote:

JIBA schreef op 31 augustus 2017 10:03:

Dit is natuurlijk hele grote onzin. Als je hier zelf iets beter over had nagedacht dan geef je dit niet als voorbeeld.

Een dergelijke onzinnige opmerking over iemands mail zegt meer over jezelf dan je misschien eigenlijk wel zou willen!!
[verwijderd]
0
Een geweldig moment om nog eens wat aandelen op te pakken als je dat nog niet hebt gedaan!
prinszicht
0
Ik hoop dat de 3,30 houdt vandaag. Anders gaan ze er weer keihard tegenaan. Vergis je niet. Ze gooien er zo weer een miljoen op de markt om de koers rond de 3,20 te krijgen. Danny is de schaamte voorbij. En je kunt er gif op innemen dat er veel verkopen als we weer hard naar beneden gaan uit angst voor een nieuwe low. Zeker degene die net gekocht of bijgekocht hebben. De US helpt mee als we daar lager opnemen.

[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 31 augustus 2017 10:03:

[...]

Beste Martijn, hoe zit dit dan stukje...van MZ..

Als koersdoel 3,38 kan zijn, heeft het ook geen zin om POST nu te kopen..Gr
Ik heb geen idee waar MZ die 3,38 euro vandaan tovert, want dit beschrijft hij immers überhaupt niet... maar er lijken boven dien wel diverse fouten en verkeerde aannames in zijn post te zitten.

De belangrijkste fout lijkt dat hij uitgaat van een UCOI van 200 terwijl PostNL toch echt de bandbreedte 220-260M heeft gehandhaafd; in het verleden gingen we uit dat 240M een realistische aanname kan zijn voor een berekening. Inmiddels denk ik dat 235M realistischer is... maar 200M lijkt me dus echt een brug te ver, ligt immers maar liefst 17,5% lager dan mijn 235M.

Tel je die 17,5% op bij de 3,38 euro van MZ dan zit je dus al op 3,97 euro, maar nogmaals voor mij is überhaupt al niet duidelijk waarop hij zijn 3,38 euro precies heeft gebaseerd (hij heeft enkel aangeven dat dit op de afgelopen 4 kwartalen is gebasseerd zonder toelichting hoe en op basis van welke data hij de berekening heeft gemaakt).

(Toekomstbeeld heeft zojuist ook al gewezen op dat je de UCOI niet direct kunt lezen als 'winst', want er moet ook nog rente en belasting vanaf... dit verklaard wellicht waarom MZ op een groot gat is gestuit in zijn eigen berekening)
Machiavelli
0
quote:

Rising Star schreef op 31 augustus 2017 10:21:

[...]

Volgens mij hebben ze het bod niet afgeslagen omdat het te laag was! Meer omdat er een politiek spelletje gespeeld is. Ik was graag ingegaan in het bod, 40k meer op de rekening en inmiddels al weer een jaar het geld vrij om ergens anders in te beleggen.
Tja, toch even de onderbouwing alhier! "te laag vond"

www.nrc.nl/nieuws/2016/11/30/bpost-ko...

Het Belgische Bpost heeft een “finaal en verbeterd voorstel” gedaan voor een overname van PostNL. Dat blijkt uit een persbericht dat het Belgische postbedrijf woensdagavond heeft uitgebracht. In plaats van 5,65 euro per aandeel biedt Bpost nu 5,75 euro per aandeel.
Eerder deze maand heeft PostNL het eerdere voorstel van Bpost resoluut afgewezen. PostNL vond de prijs te laag en vond dat de Belgische overheid te veel invloed zou hebben. Nu bezit de Belgische staat 51 procent van de aandelen, na de overname zou dat nog 40 procent zijn. Minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) en een meerderheid van de Tweede Kamer steunden het Nederlandse postbedrijf in de afwijzing.
PostNL krijgt meer invloed na overname
Aan deze twee bezwaren heeft Bpost nu dus geprobeerd iets te doen. De prijs is iets hoger en PostNL krijgt na de overname meer invloed op het gefuseerde bedrijf. Zo krijgt een speciale Nederlandse stichting het recht om onafhankelijke bestuurders te benoemen, als tegenwicht tegen bestuurders die de Belgische staat mag aanwijzen. Deze Nederlandse bestuurders kunnen dan letten op de “belangen van de Nederlandse belanghebbenden”.
trab33
0
wat het ook mag zijn , een paar maanden geleden wou bpost nog 5.75 bieden ,nu staat het aandeel 3.3 zijn hier dan ondertussen lijken uit de kast gevallen ?
Neen integendeel het bedrijf staat er volgens mij beter voor dan ooit en hebben de laatste jaren enorm geinvesteerd wat de komende jaren zal renderen
Het te verwachten dividend de komende jaren ligt hoger dan 10% t.o.v. de koers nu ,denk wel dat er velen zitten te vissen om nu zoveel mogelijk aandeeltjes op te vangen (banken , pensioenfondsen.. en ik:) )
Maar waar ik zeker van ben is (ook al heb ik dit liever niet) dat postnl nooit zelfstandig verder zal opereren onder het motto "samen sterker" zie ik in de nabije toekomst toch een kleine naamsverandering in BNLpost
En of nu de koers 2.75 staat of 4 momenteel heb ik daar niets aan is gewoon een kwestie om toch wat stukken op te nemen om klaar te staan voor de toekomst
MZ
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 31 augustus 2017 10:05:

[...]

Grote denkfout......de 220 - 260 mln is geen Nettowinst maar het zogenaamde UCOI (Underlying Cash Operational Income)

Is nogal een verschil.
Dank voor het melden. Als ik dan met volgende nettowinst reken:
Q3 2016: €-9mln
Q4 2016: €84mln
Q1 2017: €41mln
Q2 2017: €29 mln

Komt opgeteld op een nettowinst van €145mln
Aantal uitstaande aandelen: 442.367.000
WPA = 145.000.000/442.367.000 = €0.33

Huidige K/W = 10.3
Koersdoel = K/W * WPA = 10.3 * 0.33 = €3.38

Kom ik dus uit op een koersdoel van 3.38€
prinszicht
0
En tot slot. De UPD is al uit de koers. Vanaf 4,65 tot nu 3,30. Dat is verhouding omzet versus koers. Kamp zegt in zijn brief eigenlijk helemaal niets. Hij biedt niet de helpende hand door te suggereren dat de UPD bij Post in de beste handen is en biedt Sandd voldoende ruimte om te ondernemen. Namelijk, zo lang de ACM niet optreedt, kunnen zij bv. hun contract niet opzeggen. D66 wil eerst nieuw overleg dus geen optreden richting Sandd van de ACM. Hiermee hou je de concurrentie in stand. Op oneigenlijke grond, maar dat is nu niet relevant. Het gaat om het hebben van een keuze. En wat nu als DEutsche Sandd overneemt!? Kapitaal injectie. Iedereen in dienst. 70 procent voorlopig dumpen bij Post. Is weinig risico qua kosten en dan meedingen naar de UPD wanneer deze wordt aanbesteed.

Ofwel, een overname van Sandd moet je doen uit defensieve overweging. En Sandd moet gewoon gaan winkelen bij de concurrent die PistNl een hak wil zetten.
[verwijderd]
0
Bedrog waar je bij staat
de wereld is ziek maar de beurs ook
manipulatie misleiding handjeklap complotten
kijk naar de koers nu 3.286
waarom?
[verwijderd]
0
quote:

Rising Star schreef op 31 augustus 2017 10:21:

[...]

Volgens mij hebben ze het bod niet afgeslagen omdat het te laag was! Meer omdat er een politiek spelletje gespeeld is. Ik was graag ingegaan in het bod, 40k meer op de rekening en inmiddels al weer een jaar het geld vrij om ergens anders in te beleggen.
Da's onzin, want de hoogte van het bod is een belangrijke reden geweest waarom PostNL überhaupt niet meer in gesprek wilde gaan met Bpost.

Vorige jaar werd in mij al gefluisterd dat PostNL aanstuurde op een bedrag hoger dan 6 euro, en inmiddels zijn we in de Q2 rapportage dat er een enkelvoudig eigen vermogen in de boeken staat van 6,02 euro p/a.

Daar komt nog eens bovenop dat het bod van Bpost grotendeels in aandelen Bpost zou worden geleverd, waardoor de genoemde omvang van het bod niet eens vast lag... met het risico dat het uiteindelijk minder waard zou kunnen worden dan we het bod zelf suggereerde.

Kortom, er is toch echt geen enkele twijfel dat ook de hoogte van het bod een belangrijk argument was om het bod af te slaan - met de kanttekening dat er daarnaast nog diverse andere argumenten zijn genoemd.

PS. Aandeelhouders die onbegrip hebben getoond voor het afwijzen van het bod hebben zich vermoedelijk blind gestaard op hun eigen belang, want ook in de media is aangegeven dat analisten de inschatting maakten dat de kans van slagen niet erg groot was... en dit werd ook duidelijk zichtbaar in het koersverloop, we hebben eind vorig jaar immers alleen maar slotkoersen gezien beneden de 4,90 euro.
Bioteg71
0
Onze kenner DWB Happy nog niet gezien vandaag hier, bij elke daling of stijging is er wel iets aan de hand volgens hem/haar. Dit is gewoon de markt mensen, niets meer niets minder.
Bekijk de grafiek van PostNL de laatste jaren en doe je voordeel er mee, om op deze lage koersen in te slaan. Kieper je ze er over 6-9 maanden weer uit en het spel kun je opnieuw spelen.
keffertje
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 31 augustus 2017 10:41:

Bedrog waar je bij staat
de wereld is ziek maar de beurs ook
manipulatie misleiding handjeklap complotten
kijk naar de koers nu 3.286
waarom?
Winstnemingen van mensen die gisteren zijn ingestapt rondom 3,20 wellicht, maar waarom dan sprake is van 'bedrog waar je bij staat, de wereld is ziek, manipulatie, misleiding, handjeklap, en complotten'ontgaat mij volledig. Als je gisteren op het slot bent ingestapt, dan sta je nu gewoon op 2% verlies, but who cares als je in de toekomst van PostNL gelooft *(en als dat niet zo is had je de aandelen nooit moeten kopen).

Wellicht dat we een apart draadje moeten opzetten voor daghandelaren en schermtuurders, want de koersontwikkeling kan ikzelf ook wel volgen.
Rising Star
0
quote:

Aphrodite01 schreef op 31 augustus 2017 10:34:

[...]

Tja, toch even de onderbouwing alhier! "te laag vond"

www.nrc.nl/nieuws/2016/11/30/bpost-ko...

Het Belgische Bpost heeft een “finaal en verbeterd voorstel” gedaan voor een overname van PostNL. Dat blijkt uit een persbericht dat het Belgische postbedrijf woensdagavond heeft uitgebracht. In plaats van 5,65 euro per aandeel biedt Bpost nu 5,75 euro per aandeel.
Eerder deze maand heeft PostNL het eerdere voorstel van Bpost resoluut afgewezen. PostNL vond de prijs te laag en vond dat de Belgische overheid te veel invloed zou hebben. Nu bezit de Belgische staat 51 procent van de aandelen, na de overname zou dat nog 40 procent zijn. Minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) en een meerderheid van de Tweede Kamer steunden het Nederlandse postbedrijf in de afwijzing.
PostNL krijgt meer invloed na overname
Aan deze twee bezwaren heeft Bpost nu dus geprobeerd iets te doen. De prijs is iets hoger en PostNL krijgt na de overname meer invloed op het gefuseerde bedrijf. Zo krijgt een speciale Nederlandse stichting het recht om onafhankelijke bestuurders te benoemen, als tegenwicht tegen bestuurders die de Belgische staat mag aanwijzen. Deze Nederlandse bestuurders kunnen dan letten op de “belangen van de Nederlandse belanghebbenden”.
Als jij direct alles wat in de krant staat of op tv komt gelooft, dan heb jij volkomen gelijk.
[verwijderd]
0
Gelet op de professionele handel, die om ca. 10:30 uur begint, weten zij ook niet meer dan de retail beleggers! Ik denk dat beleggers zich er van bewust moeten zijn dat NL min of meer een Angelsaksisch financieel model heeft, met weinig regels. Het verschil met de VS en GB is dat die nog enigszins aan handhaving doen. NL is het Walhalla voor Hedgefunds e.d..
keffertje
0
quote:
prinszicht schreef op 30 aug 2017 om 23:04:

Koers 3,35. We keken lang naar 3,23. Had ik gister als doel voor sluiten. Mooi om te zien dat ze de koers daar dan lang op vast pinnen. Maar wel doorstoten naar 3,35. Ook wel mooi dat het gelijk staat met de de koers van de stock. Maar tegelijk diep triest. Herna heeft bij monde van IR laten weten verder niet te reageren op de recente ontwikkelingen. Dus het maakt haar nog niet zoveel uit. Dit op een dag dat we toevallig 5 procen plussen. Ik vermoed een vorm van consolidatie op dit niveau waarbij alleen een shuffle bij de groot aandeelhouders voor een positieve impuls zorgen. Anders vrijdag bij sluiten rond de 3,30.

Kun je dat bericht van IR eens integraal posten?

Herhaald verzoek aan prinszicht en graag met het logo van PostNL erbij zodat we ook daadwerkelijk kunnen vaststellen dat een reactie van hen afkomstig is. Thanks in advance...
[verwijderd]
0
quote:

Bioteg71 schreef op 31 augustus 2017 10:46:

Onze kenner DWB Happy nog niet gezien vandaag hier, bij elke daling of stijging is er wel iets aan de hand volgens hem/haar. Dit is gewoon de markt mensen, niets meer niets minder.
Bekijk de grafiek van PostNL de laatste jaren en doe je voordeel er mee, om op deze lage koersen in te slaan. Kieper je ze er over 6-9 maanden weer uit en het spel kun je opnieuw spelen.
Hahah dat is mij ook opgevallen. Hij en thijs nl waren gisteren zo opgewonden van de stijging. Vandaag zijn ze doodstil. Of ze hebben verkocht?
4.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 1,204
Verschil -0,029 (-2,35%)
Hoog 1,239
Laag 1,195
Volume 1.803.919
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 1.157.272

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront