Pharming « Terug naar discussie overzicht

End-of-Phase 2-interacties heeft afgesloten met de Amerikaanse Food and Drug Administration

4 Posts
Berdientje
1
Leiden, 11 sep 2017: Pharming Group NV ("Pharming" of "The Company") (Euronext Amsterdam: PHARM) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn End-of-Phase 2-interacties heeft afgesloten met de Amerikaanse Food and Drug Administration FDA). Als onderdeel van deze interacties gaf Pharming de FDA de resultaten van twee voltooide Fase 2 proeven van RUCONEST® voor de profylaxe van HAE-aanvallen; een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie en een open-label studie. De twee studies hebben in totaal 56 patiënten ingediend en blijkt consistente werkzaamheids- en veiligheidsresultaten.
 
Op basis van de feedback van de FDA zal Pharming een BLA-aanvulling (sBLA) aan de FDA voorleggen voor herziening in Q4 van dit jaar, waaronder routine profylaxe tegen angio-oedeemaanvallen bij adolescenten en volwassen patiënten met erfelijke angio-oedeem (HAE) als een uitgebreide indicatie voor RUCONEST®.
 
Dr. Bruno Giannetti, MD, Chief Operations Officer van Pharming, reageerde: "We kijken ernaar uit om verder te werken met de FDA om behandelingsopties met RUCONEST® voor HAE-patiënten uit te breiden."
Berdientje
0
Op basis van de feedback van de FDA zal Pharming een BLA-aanvulling geven.
nu nog afwachten wat daar uit komt..

Ik vind dat BLA BLA BLA-aanvulling wel toepasselijk :-)
Berdientje
0
Goedemorgen Pharming volgers,

Voor de volledigheid hierbij nog een keer de Nederlandse tekst van het persbericht dat we vanochtend hebben uitgestuurd nav het afronden van de interacties met de FDA over de preventieve (profilaxe) toepassing van Ruconest tegen HAE aanvallen.

Met vriendelijke groet,

Sijmen de Vries, CEO Pharming Group NV

Pharming kondigt afronding aan van de ‘FDA eind fase 2 interacties’ omtrent profilaxe-indicatie voor RUCONEST®

Leiden, 11 september 2017: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “de Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat het de zogeheten ‘Eind fase 2 interacties’ met de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) heeft afgerond omtrent de mogelijke profilaxe (preventie) indicatie voor RUCONEST®. Onderdeel hiervan was het ter beschikking stellen aan de FDA van de resultaten van twee afgeronde fase 2 studies met RUCONEST® voor de profilaxe (preventie) van aanvallen van erfelijk angio oedeem; één gerandomiseerde, dubbelblind, placebogecontroleerde studie en een open-label studie. De twee studies omvatten in totaal 56 patiënten en toonden een consistente werkzaamheid en veiligheid.

Gebaseerd op de feedback van de FDA, zal Pharming in het vierde kwartaal van dit jaar, voor beoordeling door de FDA, een ‘BLA efficacy supplement (sBLA)’ bij de FDA indienen voor het uitbreiden van de huidige indicatie van RUCONEST® met die van routinematige profilaxe (regelmatige preventieve toediening) ter voorkoming van aanvallen van erfelijk angio oedeem bij adolescenten en volwassenen met erfelijk angio oedeem.

Dr. Bruno Giannetti, MD, Chief Operations Officer van Pharming, zegt in reactie: “We zien uit naar een voortgaande samenwerking met de FDA voor de uitbreiding van de behandelmogelijkheden met RUCONEST® voor patiënten met erfelijk angio oedeem.”

= = = E I N D E P E R S B E R I C H T = = =
Berdientje
0


Bij de twee studies werden 56 patiënten getest en werden consistente veiligheidsresultaten behaald. Pharming zal nu later dit jaar een verzoek indienen bij de FDA om Ruconest ook in te mogen zetten voor het voorkomen van erfelijke angio-oedeem-aanvallen (HAE). Het medicijn wordt nu nog ingezet ter behandeling van erfelijke angio-oedeem-aanvallen.

In een toelichting gaf Pharming-topman Sijmen de Vries aan dat testfase 3 niet nodig is. Als de FDA instemt met Ruconest voor het voorkomen van acute zwellingen kan het volgens hem negen tot tien maanden duren voordat groen licht wordt gegeven om het middel op de markt te brengen.
Inzet
De Vries schat in dat een verdubbeling van het Amerikaanse marktpotentieel in het verschiet ligt met de nieuwe inzet van Ruconest. De markt in de VS voor de behandeling van erfelijke angio-oedeem-aanvallen bedraagt circa 800 miljoen dollar en de markt voor het voorkomen van de acute zwellingen is ongeveer even groot, aldus de topman.
Pharming kan volgens De Vries na het succes bij de FDA nu ook bij de Europese toezichthouder EMA een verzoek gaan indienen voor de inzet van Ruconest ter voorkoming van acute zwellingen.
Pharming heeft de commerciële rechten van Ruconest in de VS volledig in handen nadat die werden teruggekocht van samenwerkingspartner Valeant. Die terugkoop werd in december vorig jaar afgerond. Daardoor zag het bedrijf de omzet in de eerste helft van dit jaar sterk stijgen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:55
Koers 0,880
Verschil -0,081 (-8,38%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 25.648.076
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront