Pharming « Terug naar discussie overzicht

''' Breaking'''

4 Posts
[verwijderd]
2
[i][b]Brief over concurrent stuwt koers Pharming[/b][/i]

De koers van het Nederlandse farmabedrijf Pharming PHARM€0,56+12,58% is maandag flink hoger gezet door een brief van de Amerikaanse toezichthouder FDA. In de brief meldt de toezichthouder dat Pharmings belangrijkste concurrent leveringsproblemen heeft. Het medicijn van Pharming - Ruconest geheten - wordt door de FDA genoemd als een van de vier alternatieven.
Beleggers namen maandag alvast een voorschot op de mogelijke verbetering van de omzet- en winstcijfers van Pharming. Het aandeel sloot met een winst van 12,58% op €0,56. De brief van de FDA verscheen afgelopen vrijdag, waardoor de koers vrijdagmiddag ook al een sprongetje maakte.
Leveringsproblemen in de VS
In de brief meldt de FDA berichten te hebben ontvangen van patiënten, artsen en apotheken die het geneesmiddel Cinryze niet kunnen krijgen. Cinryze is het meest gebruikte medicijn voor patiënten met angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gelaat van patiënten plotseling kan zwellen. Het geneesmiddel is een product van het Amerikaans-Ierse farmaconcern Shire en wordt gemaakt in Nederland, bij Sanquin in Amsterdam.
Levering haperde eerder door problemen bij Sanquin
Berichten over leveringsproblemen circuleren al langer, maar het is voor het eerst dat de FDA een bericht aan patiënten doet uitgaan. Shire heeft recentelijk zelf geen mededeling gedaan over leveringsproblemen. Eind vorig jaar meldde het concern wel dat er moeilijkheden waren met de levering van Cinryze. Die vonden hun oorsprong in Amsterdam: Sanquin kampte met technische problemen.
Of Sanquin nu opnieuw met productieproblemen kampt of dat de oorzaak voor de leveringsproblemen elders liggen, is niet duidelijk. Sanquin - vooral bekend vanwege zijn bloedbank - verwijst voor alle vragen over Cinryze door naar Shire. Het Amerikaans-Ierse concern was maandag echter niet bereikbaar voor een reactie.
Cinryze was in 2015 goed voor een jaaromzet van $ 618 mln. De omzet van Pharming steekt daar schril bij af. Het farmabedrijf uit Leiden rekent erop dit jaar voor zeker €60 mln aan Ruconest te verkopen. Ruconest is het enige geneesmiddel van Pharming.
[b][/b]

Aldus het FD vandaag

Ruud..
antop
0
super nieuws he lekker hoor door naar de 0,60 en hoger!!

ik denk dat we 100 mij kunnen verkopen
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront