TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM SEPTEMBER 2017 HOPELIJK TOPMAN NAAR 10/12 EURO SUCCES

3.109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 152 153 154 155 156 » | Laatste
Dokus
5
quote:

NewKidInTown schreef op 28 september 2017 06:48:

Goedemorgen, ik geef vandaag geen dag-vooruitblik, jullie komen er wel uit, neem ik aan. Succes vandaag.
daar zit ook niemand op te wachten! arrogantie spat van je post af!
siepels
3
quote:

NewKidInTown schreef op 28 september 2017 08:13:

Vind je zelf dat bericht van je wel okay ?
Zeker weten!!!
hvasd2
0
Toyota en Mazda werken samen aan elektrische auto's

Toyota krijgt grootste belang in joint venture.

(ABM FN-Dow Jones) Toyota en Mazda hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van elektrische auto's. Dit maakten de twee Japanse autofabrikanten donderdag bekend.

Toyota en Mazda zullen een joint venture oprichten in samenwerking met Denso, de grootste leverancier van Toyota. De joint venture zal werken aan een serie elektrische auto's, waaronder SUV's, gewone auto's en kleinere vrachtwagens.

Toyota zal een aandeel van 90 procent krijgen in de joint venture, dat de naam EV Common Architecture Spirit zal dragen, terwijl Mazda en Denso elk een belang van 5 procent verwerven.

Het aandeel Toyota steeg donderdagochtend fractioneel, terwijl Mazda 2,8 procent won en Denso 1,5 procent bijschreef.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 28, 2017 01:36 ET (05:36 GMT)
tatje
0
Beste Bernd, welkom bij de club !

Ik denk duidelijk een adviserende rol en misschien een soort paard van troje :-)

Op de SAP side is Bernd al benoemd.

www.sap.com/corporate/en/company/lead...

Tja !
Gerard_ecb
3
@Holenbeer

Mag ik het een beetje onsamenhangend vinden wat je hier zegt. En je reageert op mij en dan lijkt het alsof ik bijv zeg dat de verbrandingsmotor verdwijnt doordat er een SDC daarvoor in de paats komt. Dat is helemaal niet wat ik zeg. Je haalt een aantal zaken door elkaar en verbindt deze zonder dat daar in mijn ogen logica voor is.

Ten eerste de tradiotionele verbrandingsmotor, deze verdwijnt niet door de SDC maar door de 100% electric car. Dat is een uitspraak die ik wel durf te doen. Waarom? Tony Seba geeft daar een geweldige opsomming voor en ja dat geloof ik, sterker nog de data die hij laat zien bewijst dat dit al in volle gang is.
- prijzen van accu's worden in sneltreinvaart goedkoper, het gaat de kant op van de processoren (Wet van More dat iedere 2 jaar je 100% meer kracht krijgt voor hetzelfde geld). Zo is dit ook het geval met de batterijen. Deze worden beter en sterker en we mogen er van uitgaan dat dit zich de komende jaren doorzet.

Wat betekent dat voor de EV, nou dat betekent dat zijn actieradius groter wordt, een heikel punt van een EV omdat het herladen "nog" langzamer gaat dan het vullen van een tank met brandstof. Verder minder vaak laden verlengd de levensduur van een batterij, de wet van More zal er ook voor zorgen dat de batterij, indien deze vervangen moet worden, beduidend goedkoper zal zijn dan ten tijde van de aanschaf, immers deze batterijen zijn obsolete in 2 jaar tijd omdat er reeds veel betere voor handen zijn.

- opwekking van electriciteit, dit is nu nog voornamelijk een fossiele brandstof aangekegenheid. Ook deze markt gaat volledig op de schop. Dit gaat vervangen worden door alternatieve waarbij Solar de grootste rol gaat spelen. De andere vorm zal wind zijn en zo krijg je nog waterkracht en wellicht wat andere vormen. Wat gaat dit doen met de kostprijs van electriciteit? Deze gaat dalen en niet zo'n beetje maar beduidend dalen. Solar wordt steeds efficienter, lees de berichten en ontwikkelingen bij First Solar er maar eens op na. Dus de kostprijs van de brandstof voor electriciteit gaat verder omlaag, die zijn een onderdeel van de kosten per km. Wat gaat olie in de komende jaren doen. Tot en met 2020 zal wereldwijde olieconsumptie, volgens Tony maar ook volgens het internationaal gezelschap voor olie, nog stijgen. Daarna? Dat betekent dat het niet erg waarschijnlijk is dat de prijs van olie naar beneden gaat komen. Dus bij een gelijkblijvende olieprijs zal de kost per km gelijk blijven.

- aanschaf EV, deze zal naarmate het succesvoller wordt steeds goedkoper worden. Dat is een econimische wet. Alleen al de designkosten per unit gaat omlaag omdat ik er meer verkoop, daarbij worden de onderdelen van de autos steeds goedkoper dus ook de kostprijs van de auto (nu al rond de 30k te koop) en dat zal een groter publiek aantrekken.

- cost of ownership, ik ga het niet hebben over stimuleringen maar puur op het gebied van onderhoud. De EV die nu gebouwd worden, die streven een technische levensduur van 500.000 miles na. Dit moet nu, ja nu, al naar 1.000.000 miles toe. Onderhoud is er nagenoeg niet. Ja banden moeten gewisseld worden en en remvoeringen en schijven en dergelijke maar een verbrandingsmotor heeft veel en veel meer onderhoud nodig daarbij gaat een gemiddelde auto 150.000 miles mee dat is een derde van het aantal van wat de EV nu al doet.

Dus vandaar dat er vanaf 2022, volgens Tony, geen auto's meer verkocht worden met een vebrandingsmotor. En ja dat klinkt voor mij logisch en hij kan het beter verwoorden dan ik maar ik geloof dat zeker. Nu mag je wat mij betreft 22 vervangen voor 21 of 24 maar de tendens is duidelijk.
Dus zodra EV de markt domineert zal de markt voor de verbrandingsmotor verkleinen en dus de inruilwaarde verlagen. Op termijn geloof ik Tony waneer hij zegt dat de inruil zelfs onder de 0 zal zijn en je dus moet betalen voor het wegbrengen van je auto. En dan kunnen we nu roepen, Africa maar wanneer dit aanbod groter wordt zal dit de prijs per unit ook in den Afriek doen dalen. Sterker nog in Afrika kunnen ze prima zonneenergie opwekken, beter dan wij, en het zal mij niet verbazen wanneer ze daar nog sterker op EV gaan inzetten.

Dus ik sluit mij aan bij de visie van Tony dat de traditionele verbrandingsmotor te dode is opgeschreven en dat wij, ik ben ook van middelbare leeftijd, dit gaan meemaken. Voor mij is dit een complete ommezwaai omdat ik tot nu toe geloofde in de waterstof auto, wat nog steeds zou kunnen maar dan voor opwekking electriciteit voor de auto.

Dan de SDC

Een geheel andere discussie. Vraag je af waarom er EV gebouwd worden met een levensduur van 1.000.000 miles. Als particulier rijden we gemiddeld 15/20k miles. Dan doen we dus 50 jaar met zo'n auto. Dus het is niet voor de particulier.
Nee het is voor carsharing. Wat is er logisch aan car sharing dus transport as a service? Nou heel simpel, gemiddeld wordt iedere auto slechts 5-10% van de tijd gebruikt. Dus 95-90% van de tijd staat deze stil niets te doen. Wat bepaald de waarde van een auto, tijd en kilometers. Dat betekent dus dat ik veel waarde verlies door hem niet te gebruiken. De kosten zijn ook grotendeels vast, verzekering, en afschrijving omdat deze vnl gebasseerd is op tijd.

Nu carsharing of tranportation as a service. Ik betaal voor wat ik gebruik. En wat betaal ik. Nu bij een SDC heeft een verhuurder geen persoon in dienst, de auto rijdt zichzelf en dus de kosten zijn puur de auto. Deze kan 1.000.000 miles mee, is nagnoeg continu inzetbaar omdat hij zeer weinig onderhoud nodig heeft. Dus bij een goede bezettingsgraad zijn deze kosten heel erg laag. In mijn ogen zelfs zo laag dat het wel een heel erg concurrerend kan worden met de trein. Dus een van SDC van luxe bussen die rijden van Hub Eindhoven naar Hub Rotterdam daar staan dan de kleinere SDC die je naar bestemming brengen allemaal naadloos aangesloten op elkaar, en oh ja je wordt natuurlijk thuis opgehaald en dat alles just in time, immers trafic van TT is dermate goed dat ze precieseer dan wij weten wanneer te vertrekken. Ik win dus tijd want ik hoef niet te zoeken naar een parkeerplaats en er ook niet voor te betalen en ik kan strakker plannen.
Dat maakt dat deze service goedkoper gaat zijn dan bezit en zelf doen. Ik ben er ook van overtuigd dat de meerderheid van de bevolking hiervoor gaat kiezen.
Dus ik heb het niet over jou, maar in 2030 ben jij, terwijl je nu van middelbare leeftijd bent net als ik, ook een oude bok of geit en wellicht mogen wij dan van het CBR nog slechts in de SDC mode de auto navigeren, :-)

Is dit bedreigend voor TT?
In mijn ogen niet. De. Koemnde jaren nemen de aantalen vehicles nog toe, de wereldbevolking groiet immers. Dus meer lincentie inkomsten. De HD maps moeten nog commercieel ingezet gaan worden. Ik denk dat dit start vanaf 2019 met Volvo voor TT en dat Renault-Nissan en PSA snel of wellicht zelfs gelijtijdig van start zullen gaan.
Andere bedrijven zoals Ford, Tesla (ik denk niet dat dit een klant van TT is), GM, Toyota, VAG, BMW, Mercedes, ..etc ik heb geen idee maar ze zullen in mijn ogen zeker een aantal als klant kunnen noemen.
Dus die omzet zal gaan toenemen.

Gezien de ontwikkelingen van carsharing, zullen de autofabrikanten iets moeten doen. En wat is logischer dan zelf te komen met een carsharing concept? Daar hebben ze softwarematige tools voor nodig en ik ben van mening dat TT deze met TTT in handen heeft dus ook gaat het mes snijden.

Ik zie prachtige kansen voor TT en ben dan ook nog steeds belegd in TT.

Eenieder veel succes.
tatje
1
Tja, je verwacht een aanval vanuit de duitse autobouwers of Bosch en het wordt SAP.

Is SAP in voor Telematics zoals op het forum wordt verondersteld.

Impairment genomen, sports de deur uit, PND aflopend, automotive en licensing samengevoegd, partijen met interesse voor Telematics van SAP en Verizon.

Automotive en licensing is 1
Interesse voor Telematics.

HG bij Q & A Q2 22017.
No. I think the big investment relative to the size of Telematics has been made and that transition – transitioning the applications from HTML from flash to HTML. Most of the technologies from the platforms or from the acquisitions we've done the last couple of years have been absorbed. It's not 100% done, but the bulk of the work to bring everything in line on one platform is behind us.

Marc Zwartsenburg

Sure. But maybe I’ll back-off of saying we are the best owner, but you're now looking for perhaps an exit for sports category in what way – one way or the other. What if a potential buyer comes along and says okay, the sports category, but also the PNDs we’re interested in a package deal where you can be open to such a scenario?

Harold Goddijn

We will - every proposal we – that the market is making as we will listen to, evaluated, I don't see that happening. I have seen the likelihood of that scenario more this is highly realistic. But if someone has a plan you know, we will listen, but I don't expect that to happen in all terms.

Dus Marc Zwartsenburg gooit het volgende in de groep.
Een partij die sports wil, wil ook PND, is dat een optie !

SAP en eventueel Verizon voor telematics, want de bulk van de omzetting is klaar.

Blijft over : automotive en licensing, als 1 divisie !

Kan nog jaren aanmodderen.

Maar kan ook snel gaan.

Benieuwd hoe de aandelen inkoop deze week afloopt.

Vorige week 2 maal 20000 en 2 maal 80000.

Hadden ze vorige week dan ook 2 dagdelen vrij :-)

Wat een verschil 20 of 80.

Stel deze week 5 maal 80000 is 400000.
400000 maal 9,20 is 3,68 miljoen euro.

Moet zoiets worden, anders zijn ze eind vh jaar nooit klaar.
Na deze week nog 13 weken.

Dus 377000 per week, anders eind vh jaar niet klaar.

The share buyback programme will ultimately end on 29 December 2017, unless the maximum number of 5,384,450 shares has been repurchased prior to that date. In that case the programme will end on the date on which this maximum is reached and the early termination will be disclosed.
tatje
0
Lijkt wel of die 5.384.450 het uitgangspunt zijn en niet die 50 miljoen euro !

Iemand een mening !

The share buyback programme will ultimately end on 29 December 2017, unless the maximum number of 5,384,450 shares has been repurchased prior to that date. In that case the programme will end on the date on which this maximum is reached and the early termination will be disclosed.
Dokus
0
quote:

tatje schreef op 28 september 2017 10:12:

Lijkt wel of die 5.384.450 het uitgangspunt zijn en niet die 50 miljoen euro !

Iemand een mening !

The share buyback programme will ultimately end on 29 December 2017, unless the maximum number of 5,384,450 shares has been repurchased prior to that date. In that case the programme will end on the date on which this maximum is reached and the early termination will be disclosed.
het uitgangspunt is "Niet prijsverhogend kopen". Vandaar dus sommige dagen maar 20K ingekocht. Zouden ze op die dagen meer kopen dan zou de prijs teveel oplopen.
Dat is opzich ook terecht. Ze willen aandelen uit de markt halen en niet de koers stuwen!
[verwijderd]
0
@Gerard_ecb
Een futuroloog die 2022 noemt als jaar dat 100% elektrisch is qua nieuwe auto's kun je niet serieus nemen.

Ook die inruilwaarde die naar nul gaat voor de oudere auto kun je niet serieus nemen. Die gaat gewoon 17 jaar mee en dan naar de sloop. Kan tzt hooguit paar jaartjes eerder als er een opkoopregeling komt.

Waterstofcel is verder nog steeds een serieus alternatief voor elektrisch.

Overigens ga ik niet in een stinkende share-auto zitten! Ook al komt die in 2030 thuis voorrijden. In de grote steden heb je al jaren car-sharing via o.a. Greenwheels. Matig succesvol. Zodra mensen een parkeerplek hebben kiezen ze voor een eigen auto.
[verwijderd]
2


sharing ?

hangt van het model af waar je in wenst te rijden, een oud ingereden bakkie ga je makkelijker mee om dan een strakke, fonkel nieuwe.

precies als met je partner, je vrouw of vriendin delen is ook véél goedkoper, maar daarom laat je er nog niet iedereen mee rijden
Crash Bandicoot
0
Dokus
0
een auto delen kan op meerdere manieren. Als mijn familie en mijn schoonfamilie 2 sdc's zouden hebben kunnen we denk ik allen prima uit de voeten. Hoeven we met zijn 10-en maar 2 auto's te kopen, ipv met zijn 10-en 6 auto's te bezitten.
jaapxx
0
@Gerard_ECB
Laten we de hoeveelheid energie die opgewekt wordt door wind en zon niet overschatten. In Nederland is dat nog geen procent van de energie die in totaal nodig is. Windmolens leveren misschien wel veel op, maar vooral dan voor het bedrijfsleven die ze plaatst en onderhoudt.
Vergis je niet: een e-auto heeft de stroom van drie huishoudens nodig.
P.H.J.
0
All2gether, zon en wind kunnen nooit alle energie opwekken die we nodig hebben. In de verste verte niet. Zoals Jaap zegt, op dit moment wordt (veel) minder dan 1% opgewekt door zon en wind.
3.109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 152 153 154 155 156 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront