Sucraf A en B « Terug naar discussie overzicht

Forum Sucraf geopend

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Sucraf (Sucrerie et Raffinerie de l'Afrique Centrale) is een holdingmaatschappij dat meer dan 33% van het Sucrerie de Kiliba-Sucki, een suikerfabriek in de Democratische republiek Congo.

Groet Henk
[verwijderd]
0
Nou, dat belang in die Congolese plantage annex suikerfabriek is intussen waardeloos, omdat de Congolese regering die heeft doorverkocht aan een nieuwe vennootschap, die in handen is van de Congolese overheid (49%) en een Tanzaniaanse groep bedrijven (51%). Uiteraard volstrekt illegaal, maar er valt weinig meer tegen te doen.
Intussen is het beursbedrijf Sucraf in handen van Value8, dat middels leningen en vorderingen Sucraf in een wurggreep heeft.
De bedoeling is - wederom- om er een reverse take-over mee te doen, maar het is akelig stil rondom dat beursfondsje.
voda
0
Nog altijd rode cijfers lege beurshuls Sucraf

Instandhoudingskosten wel licht gedaald.

(ABM FN) Sucraf heeft in de eerste helft van 2017 een vergelijkbaar verlies geleden als een jaar eerder. Dit bleek maandagavond uit de cijfers van de Belgische lege beurshuls.

Afgelopen halfjaar leed Sucraf een nettoverlies van 17.000 euro, tegen 19.000 euro een jaar eerder. Het verlies is het gevolg van instandhoudingskosten van de beursgenoteerde vennootschap. Deze worden sinds 2015 betaald door de Nederlandse grootaandeelhouder Value8.

Het eigen vermogen van Sucraf is iets meer dan 2 miljoen euro negatief. Omzet was er niet.

Sucraf richtte zich in het verleden op een suikerplantage in Congo, maar sinds de nationalisatie door de Congolese overheid, meer dan vijf jaar geleden, restte alleen een schadeclaim.

Sucraf blijft zoeken naar kansen om weer operationele activiteiten te ontplooien. Daarnaast zal gekeken worden of er mogelijkheden zijn om een deel van de schade te recupereren die Sucraf in Congo heeft geleden, aldus de onderneming.

Voor heel 2017 wordt, zonder rekening te houden met de kosten verbonden aan de eventuele inbreng van bedrijfsactiviteiten, gestreefd naar handhaving van het lage kostenniveau.

Het aandeel Sucraf sloot maandag onveranderd op 1,91 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
In het halfjaarverslag van 2017 van Value8 wordt gemeld: 'Ceradis (59% belang, milieuvriendelijke gewasbescherming) had een uitstekend eerste halfjaar. [..] worden voorbereidende stappen gezet om door middel van een IPO nieuw groeikapitaal aan te trekken en beursnotering te verkrijgen.

Nu is de beursnotering van Sucraf nog de enige lege beurshuls die daarvoor gebruikt kan worden.

Overigens voorzag Value8 in het (nog steeds niet goedgekeurde) jaarverslag over 2016 dat Ceradis in 2017 een omzet zou draaien van circa €1,9 miljoen. Of dát groot genoeg is voor een IPO waag ik te betwijfelen.
[verwijderd]
0
Cijfers over 2017 zijn opnieuw volgens verwachting: Omzet €0 met een verlies van €64,000, ofwel €0.01 per aandeel.

Net als in 2017 het geval was, wordt 2018 wordt besteed om nieuwe activiteiten in te brengen via Sucraf.
[verwijderd]
0
Cijfers over H1 2018 zijn opnieuw volgens verwachting: Omzet €0 met een verlies van €13,000, ofwel €0.024 per aandeel.

Tevens heeft Value8 haar belang in Sucraf vergroot van 46.2 tot 75 procent doordat de Belgische (groot)aandeelhouders Drupafina haar vrijwel waardelooos geworden bezit verkocht.
bik
0
So hey/125 prct. gestegen. BRRRRR,Wat moet Morefield [0,30] dan wel niet opleveren? Met dank aan de alerte en Weledele Zwarte Ridder!!!
bik
0
Joe-hoe.Ben vandaag om 8.00h. veur 3 weken naar Loretteketet vertrokken. 22 uur in de bus te gaan. GRMPFFFFFT.
Cobalt-48
0
quote:

bik schreef op 20 oktober 2019 11:41:

Joe-hoe.Ben vandaag om 8.00h. veur 3 weken naar Loretteketet vertrokken. 22 uur in de bus te gaan. GRMPFFFFFT.
Succes...dat bussen doe Ik niet meer..have fun Bik.
bik
0
twinkletown
0
quote:

Cobalt-47 schreef op 23 september 2019 08:01:

Heel veel corona s, hopenlijk....
Gelukkig werden hier die flesjes bedoeld.
twinkletown
0
Uitgebreide info -ook van recente datum- over Sucraf (Sucrerie et Raffinerie de l’Afrique Centrale) vindt u hier:
www.sucraf.be/
Cobalt-48
0
Dat kan als men n beetje meewerkt....maar men wil niet zien...in t land der blinden..
twinkletown
0
quote:

wiegveld schreef op 12 september 2020 23:38:

T is niks t was niks en t wordt niks

www.sucraf.be/wp-content/uploads/2020...

Gesprekken gevoerd, niets geworden.
Voorlopig weer even afwachten >wiegveld<. Komt uiteindelijk goed met Sucraf!
twinkletown
0

Topman Peter Paul de Vries van Value8 moet €60.000 betalen, de investeringsmaatschappij €40.000.

In het kort

Belgische financieel toezichthouder beboet Value8 en Peter Paul de Vries voor €100.000.

De Vries zou de beurskoers van de Belgische beurshuls Sucraf gemanipuleerd hebben.

Value8 meldt dat geen voordeel is genoten, en tekent mogelijk beroep aan.

Value8 en directeur Peter Paul de Vries hebben een geldboete van in totaal €100.000 opgelegd gekregen door de FSMA. De Belgische financieel toezichthouder stelt dat De Vries zich schuldig heeft gemaakt aan het manipuleren van de koers van een Belgische beurshuls. Value8 kon daardoor op goedkope wijze aandelen bemachtigen.

In een schriftelijke reactie aan het FD zegt Value8 'waarschijnlijk' in beroep te gaan. Er loopt nog overleg met adviseurs. De investeringsmaatschappij benadrukt geen enkel voordeel te hebben gehad van drie effectenorders die nooit zijn uitgevoerd.

Het onderzoek van de FSMA spitste zich toe op aan- en verkooporders in Sucraf. Dit was tot 2011 een bedrijf met een aandeel in een suikerplantage en -fabriek in het Afrikaanse Congo, maar is vandaag de dag een lege beurshuls. Value8 is sinds 2014 grootaandeelhouder in het fonds, dat vooralsnog geen operationele activiteiten ontplooit en €3 mln schuld heeft.

Dat de toezichthouder Sucraf onderzocht, is opmerkelijk. Er wordt sporadisch gehandeld in het fonds, dat een vrij anoniem bestaan leidt op de Brusselse beurs. Sucraf is genoteerd op de zogenaamde fixingmarkt, waar tweemaal per dag een koers (de 'fixing') tot stand komt.

Deze markt werkt met circuit breakers, handelsremmers die in werking treden als een nieuw tot stand gekomen koers meer dan 10% afwijkt van de vorige. Er vindt dan geen handel plaats. Wel wordt een nieuwe referentiekoers bepaald, die 10% hoger of lager ligt dan de laatst bekende prijs. In theorie kan een koers in een kort tijdsbestek fors stijgen of dalen.
Verkooporders

In november 2015 meldt Peter Paul de Vries zich als Sucraf-bestuurder bij zakenbank Degroof Petercam. Hij geeft verkooporders door, met de instructie de prijs zo laag mogelijk te zetten. De orders, drie stuks die verspreid over twee dagen zijn ingevoerd, veroorzaakten een handelsrem, waardoor de koers flink daalde, van €1,64 naar €1,09.

De FSMA concludeert dat de koers hiermee dusdanig is gemanipuleerd dat een koper goedkoop stukken kon inslaan. De beoogde koper was in dit geval de door De Vries opgerichte investeringsmaatschappij Value8, die orders inlegde via BinckBank.
'Flagrant belangenconflict'

In het 48 pagina's tellende boetebesluit van de FSMA staat beschreven hoe De Vries in een tijdsbestek van nog geen kwartier een verkooporder en een kooporder inlegt, namens respectievelijk Sucraf en Value8. De FSMA spreekt van een 'flagrant belangenconflict', waarbij Value8 'zonder enige concurrentie' aandelen kon kopen.

De toezichthouder concludeert dat 'het bestaan van manipulatief, geldelijk voordeel onmiskenbaar' is. Ook wordt opgemerkt dat De Vries een Degroof-medewerker tijdens een telefoongesprek 'corrigeerde', en 'goed begrip' toonde van de werking van circuit breakers.

Mede gelet op zijn grote verantwoordelijkheid moet De Vries uit eigen zak een boete betalen van €60.000. Value8 moet €40.000 voldoen.
'Onjuiste weergave'

Value8 stelt dat FSMA een 'onjuiste weergave' van zaken geeft, specifiek de contacten tussen De Vries en Degroof: 'De bank had namelijk een onbeperkte volmacht om aandelen te verkopen tegen elke prijs, daarvoor was contact met Sucraf niet nodig.' Ook wordt benadrukt dat de uiteindelijk niet uitgevoerde verkooporders 'geen effect' hadden op de beurskoers.

Of de zaak meer gevolgen krijgt, is onduidelijk. Value8 zegt de Autoriteit Financiële Markten vroegtijdig geïnformeerd te hebben. De AFM meldt het FD kennisgenomen te hebben van de kwestie en geeft geen commentaar of zij ook onderzoek pleegt.

BinckBank merkt in algemene zin op dat een 'event' - zoals nieuws - kan leiden tot een extra of nieuwe review van een klant. Degroof Petercam zegt 'geen contact' te hebben met de FSMA. Volgens Value8 heeft de kwestie 'in principe geen' invloed op de bankrelatie.

bron: FD 07102020
voda
0
Sucraf doet voorstel tot statutenwijziging

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sucraf
1,6998 0,00 0,00 % Euronext Brussel
Value8 NV
5,10 -0,10 -1,92 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sucraf houdt op 16 februari 2021 een algemene vergadering van aandeelhouders waarbij een wijziging van de statuten op de agenda staat. Dit meldde de lege beurshuls van Value8 vrijdagavond.

De voorgestelde wijzigingen houden onder meer verband met aanpassingen aan de huidige wet- en regelgeving.

Ook stelt men voor om de naam van de vennootschap te wijzigen in Cumulex.

In verband met Covid-19 wordt de vergadering zo veel mogelijk digitaal gehouden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 11:30
Koers 1,050
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,050
Laag 1,050
Volume 5
Volume gemiddeld 235
Volume gisteren 5

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront