AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

Ajax 2017

628 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
objectief
0
Als bezitter van een portie aandelen heb ik wel mijn twijfels of dit een goede aankoop was o.a. door:
1) is een aandeelhouder in Ajax wel belangrijk voor de club; zijn wij wel de eigenaars van de club of hebben wij geen enkele zeggenschap.
2) de waarde van de spelers kan wel stijgen, maar als ze er een nieuwe speler voor terug moeten kopen is deze ook veel duurder geworden met een hoger salaris.
[verwijderd]
0
quote:

fred12345 schreef op 29 september 2017 12:41:

Als bezitter van een portie aandelen heb ik wel mijn twijfels of dit een goede aankoop was o.a. door:
1) is een aandeelhouder in Ajax wel belangrijk voor de club; zijn wij wel de eigenaars van de club of hebben wij geen enkele zeggenschap.
2) de waarde van de spelers kan wel stijgen, maar als ze er een nieuwe speler voor terug moeten kopen is deze ook veel duurder geworden met een hoger salaris.

1) dat had je ook van te voren kunnen bedenken.
Ajax is nauwelijks bezig met aandeelhouders, dat is ook te merken aan de totale afwezigheid van enige vorm van investor relations op de website en als je belt met vragen dan krijg je mensen aan de telefoon die nauwlijks snappen wat je vraagt en bedoelt.
Met 73% in handen van Ajax zelf hebben ze ook nergens last van want ze kunnen doen en laten wat ze willen.

2) spelers waarden kunnen stijgen en dalen en als ze voor verkochte spelers weer spelers moeten kopen met een zelfde waarde en kwaliteit dan schiet het inderdaad niet op, zeker niet als die ook nog een hoger salaris gaat verdienen.
Maar veel spelers van Ajax komen uit de eigen jeugd, er wordt gericht gekocht obv 1) toegevoegde waarde als voetballer maar ook zeker 2) in de toekomst weer interessant om te verkopen.

Daarom kopen ze vaak ook meerdere talenten, sommige gaan weer via de achterdeur maar 2 of 3 worden dik verkocht en per saldo levert dat flink geld op.
Helemaal goed is natuurlijk als er eigen jeugd doorstroomt om de plek van een verkochte speler op te vullen zoals vd Beek bij Klaassen en Klaassen kwam ook uit de eigen jeugd en vd Beek gaat echt niet meer verdienen dan Klaassen op het einde verdiende.

Het zal niet altijd zo gaan als met Milik, Sanchez en dadelijk met Dolberg, maar aan Zyjech kon iederen zien dat dat een hele goede voetballer is die in elk team een toegevoegde waarde is alleen is zo een speler bij Twente 11 mio waard, bij Ajax 25 mio en zodra hij gekocht is door AS Roma dan kost bij voor de volgende 50mio en bij Real een afkoopwaarde van 450mio.

Dat is wat het is.

Tegenover een Sanchez hebben we nu ook een Casseirra rondrennen die het niveau net niet haalt en dan mag je blij zijn als je daar dadelijk nog een paar mio van terug ziet van de 5.3 die betaald is.

Als mensen Ajax nou eens niet meer alleen als een voetbalclub zouden zien maar als een voetballers opleiding en handelshuis krijg je een heel idee.

Dan zie je dat ondanks wat mindere perioden er ook hele vette perioden zijn en dan gemiddeld genomen over een paar jaar gezien komt er zoveel geld binnen dat Ajax in de situatie gaat komen dat ze niet weten wat ze met het geld moeten gaan doen.
En als ze maar de visie behouden dat het groeien door fundamenteel bouwen is en niet voor een incidenteel succes poging, want geld is geen garantie voor succes, het hele eigen vermogen er doorheen jagen.

Daarom verwacht ik ook dat ze dadelijk ivm de erg ruime vermogens positie de andere dingen gaan doen, na de deal met de Arena ook wat flinke investeringen gaan aankondigen in sportpark de Toekomst en zichzelf van de beurs gaan kopen.

Hoeven ze ook geen dividend meer te betalen, hoeven ze helemaal 0,0 rekening te houden met evt aandeelhouders, zijn ze ook af van het gezeur van supporters dan Marc netto het geld naar de aandeelhouders gaat brengen en hoef je niet al die persberichten bekend te maken en bespaar ja alle tijd die je aan alle andere verplichtingen en kosten die bij een notering horen kwijt bent en kun je dat geld investeren in het voetbal.
Dat is toch zeker een betere investering, zeker op lange termijn dan het geld op de bank laten staan, dat is tegenwoordig ook niet zonder risico en je krijgt helemaal geen rente.

Maar het van de beurs gaan heeft niets met voetbal te maken en daar heeft dan niemand bij Ajax verstand van anders was er al wel wat gebeurt toen de aandelen nog met grote aantallen werden aangeboden op 9, dat het duidelijk was dat Delta Lloyd zijn aandelen aan het verkopen was en dat ook nog eens Adri Strating was overleden en het misschien een interessant moment was om de erfgenamen te benaderen om de aandelen over te nemen terwijl de aandelen 9 doen op de beurs voor pakweg 12.50 euro.

Dan hoefde je alleen nog maar Invesco te overtuigen en heb je net iets meer dan 95% en kun je de rest ook uitroken zoals dat heet tegen dezelfde prijs en de notering beeindigen.

Dat ze die kans aan zich voorbij hebben laten gaan laat zien dat echt financiële kennis in de top van Ajax ruim onvoldoende aanwezig is.

Maar misschien dat de vermogenspositie een keer zo belachelijk groot wordt dat zelfs de huidige top van Ajax er wachter komt dat het interessanter is om van de beurs te gaan.
DeZwarteRidder
0
'Clubleiding Ajax is een allegaartje van godheden en oeverloos gelul'

Gepubliceerd: 29 september 2017 16:22 Laatste update: 30 september 2017 13:23

De matige prestaties van Ajax in het nieuwe seizoen leiden tot onrust onder de fans, druk op trainer Marcel Keizer en daarmee ook druk op de clubleiding. Wat deugt er eigenlijk wel en niet aan de manier waarop het kwakkelende Ajax geleid wordt? Twee onafhankelijke specialisten geven antwoord.

"Of de wedstrijd in Friesland voor mij bepalend is? Daarvoor moet je niet bij mij zijn..." De woorden van Keizer zijn vrijdag treffend in aanloop naar het lastige uitduel met sc Heerenveen van zondag. De Ajax-coach staat onder enorme druk in Amsterdam, maar wie beslist eigenlijk over zijn lot als het in het Abe Lenstra mogelijk opnieuw misgaat?

Bizar genoeg is dat onder anderen zijn assistent Dennis Bergkamp, met wie Keizer iedere dag op het trainingsveld van De Toekomst staat. Dat Bergkamp zoveel macht heeft is het resultaat van het zogeheten technisch hart dat zes jaar geleden door Johan Cruijff in het leven werd geroepen. Want de "voetbaljongens" moesten de club gaan runnen, oordeelde de legendarische nummer 14.

In de lijn van die filosofie is Edwin van der Sar nu Ajax' algemeen directeur, maar tegelijkertijd de voorzitter van het technisch hart. Ook Marc Overmars (directeur voetbalzaken) maakt deel uit van het technische platform bij de club die na het verrassend sterke vorige seizoen nu - mede door interne machtsspelletjes - verder afgegeleden lijkt dan ooit.

"Dat technisch hart zou eigenlijk helemaal afgeschaft moeten worden", is het harde oordeel van Jaap Koelewijn, hoogleraar corporate finance op de Nyenrode Business Universiteit. "Alle invloeden van goeroes moet je afkappen. Als je directeuren aanstelt, moet je ze ook alle bevoegdheden geven en spelers laten kopen die ze willen."

"Het is een heel circuit van dubbele petten en persoonlijke belangen. Dat loopt fout. Cruijff gedroeg zich destijds een beetje als de godheid die het voor het zeggen had en dat geldt nu eigenlijk ook voor Bergkamp."
Mr Greenspan
0
Overmars vervangt Van der Sar bij Ajax
AMSTERDAM (AFN) - Edwin van der Sar fungeert niet langer als voorzitter van het zogenoemde technisch hart van Ajax. De ex-doelman blijft als algemeen directeur wel eindverantwoordelijk voor de gang van zaken. Zijn rol als preses van het technisch hart van de Amsterdamse club wordt overgenomen door Marc Overmars, die directeur spelersbeleid bij Ajax is.
Naast Overmars blijven ook Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali lid van het adviesorgaan, dat bij de club over alle voetbaltechnische aangelegenheden gaat. Na het terugtreden van Van der Sar als voorzitter, leidt Overmars de wekelijkse vergaderingen van het technisch hart. Hij is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en tevens het aanspreekpunt van de hoofdtrainer.
Bergkamp blijft de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal. De nadruk van zijn werk als individueel trainer zal nog meer liggen op de ontwikkeling van spelers en de doorstroming van talenten. De rol van hoofd jeugdopleiding Ouaali blijft ongewijzigd.
,,Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden'', lichtte Van der Sar toe. ,,Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie. We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.''
Het functioneren van het technisch hart stond al enige tijd ter discussie binnen en buiten Ajax. De dubbelfunctie van Van der Sar, als algemeen clubdirecteur en tevens voorzitter van het adviesorgaan, zorgde soms voor fricties. Bij het verrassende vertrek van de succesvolle trainer Peter Bosz afgelopen zomer en de komst van de nieuwe coach Marcel Keizer zouden de leden van het technisch hart ook niet op één lijn hebben gezeten.
DeZwarteRidder
0
Ik denk niet dat er nog iemand is (bij Ajax of buiten Ajax), die begrijpt hoe Ajax bestuurd wordt.
down
0
Wat denken jullie van het nationaal elftal dat zaterdag aan de bak moet zullen we het halen of wordt het een debacle!!
Peter2meter
0
Beetje stil hier, en dat terwijl Ajax weer aan het herstellen is
Neres maar ook Cassiera blijken toch wel wat te kunnen, Dolberg op de weg terug
Siem ( koopje ) begint van waarde te zijn
De wintertransfer perikelen staan straks weer voor de deur.
Ik reken op verkoop Younes, Dolberg en Viergever en wellicht Onana.
Mr Greenspan
0
quote:

Peter2meter schreef op 23 oktober 2017 23:10:

Beetje stil hier, en dat terwijl Ajax weer aan het herstellen is
Neres maar ook Cassiera blijken toch wel wat te kunnen, Dolberg op de weg terug
Siem ( koopje ) begint van waarde te zijn
De wintertransfer perikelen staan straks weer voor de deur.
Ik reken op verkoop Younes, Dolberg en Viergever en wellicht Onana.

Met de verkoop van Younes zijn ze wat aan de late kant.... in de zomer scheen er van meerdere clubs interesse te zijn maar ik kan me niet voorstellen dat die er steeds is.
Peter2meter
0
quote:

Mr Greenspan schreef op 24 oktober 2017 00:02:

[...]

Met de verkoop van Younes zijn ze wat aan de late kant.... in de zomer scheen er van meerdere clubs interesse te zijn maar ik kan me niet voorstellen dat die er steeds is.
Weet ik niet, is nog steeds Duits International en gaat mogelijk mee naar het WK, zat ook laatst weer bij de selectie en heeft zijn onvrede geuit. Van Marc vindt ik van alles maar verkopen kan hij wel. Er zijn altijd clubs die iets moeten doen en er is veel geld.Ajax heeft met Kluivert en Johnson alternatieven dus gaat gebeuren
Dolberg moet snel basisplek krijgen anders zal zijn zaakwaarnemer hem ergens anders droppen, wat ik begreep is er nog steeds interesse vanuit Monaco
Als het nu 35 miljoen is ipv van 50 is het nog steeds een geweldig rendement en Cassiera klopt op de deur
aandeelofoptie
0
Marcel Keizer is een sukkel en hardleers

Begint weer met een verkeerde opstelling - hij weet het echt niet
[verwijderd]
0
Gezien op ESPN. Ajax wat een wanprestatie: Conclusie de opening van het seizoen: dramatisch.

Weg moeten: Keizer, hij straalt helemaal niets uit, kan zijn hoofd niet stilhouden en het is blijkbaar een chaos in zijn brein.

Younes. Zeer matige voetballer die er geen pepernoot in krijgt. Kluivert op die plek zetten.

Veltman. Een aanvoerder onwaardig bovendien een slechte voetballer en zeker geen leiderstype.

De ligt. De bal moet naar voren jongen, niet naar achteren, naar de keeper of tikkie breed. Is diep gevallen en zeer twijfelachtig of niveau nog wel gehaald wordt. Blunder op blunder, zie ik.

Zyech. Te fragil. Hopeloze uitdrukking op dat smoelwerk van hem. Geen sterke schakel, mag van mij naar het Romeinse Rijk afzakken.

Voor de rest, iedereen aanhouden en verder met Johnny van t Schip. Alle anderen die momenteel op die bank zitten aan trainersgarde: OPPLEUREN.

Misschien dat het dan eindelijk weer leuk wordt.

Basta
aandeelofoptie
0
Gaat steeds beter - nu al gelijkspelen tegen Telstar

Wat een kneuzen ; dit jaar weer zonder prijzen - om te janken is het
Tordan
0
[verwijderd]
0
quote:

Mr Greenspan schreef op 5 november 2017 23:14:

Wie gaan er naar de AVA?
Ik niet, maar je mag ze gerust namens mij vragen wat de plannen zijn met de enorme berg cash en of, nu Ajax geen Europese verplichtingen meer heeft en de landstitel steeds verder uit zicht verdwijnt, er nog (verkoop)actie te verwachten valt in de winterstop; ik blijf het niet verkopen van Dolberg en Ziyech voor de genoemde bedragen (resp. €50 en €35 mln) een gemiste kans vinden!
[verwijderd]
0
Dat nieuwe dividendbeleid is (zonder Europese successen) ook een beetje een wassen neus:

5. Wijziging dividendbeleid (besluit)
Transferinkomsten zijn in eerste instantie bestemd voor herinvestering; samenhangende aan- en verkopen kunnen echter in verschillende boekjaren vallen. In het huidige beleid wordt ernaar gestreefd om de opvolger al
in huis te hebben als voorzienbaar is dat een speler verkocht gaat worden. Alles afwegende is het niet verstandig om op jaarbasis het resultaat vergoedingssommen mee te nemen in het dividendvoorstel. Wel zal in
het gewijzigde dividendbeleid een positief resultaat over meerdere jaren meegenomen kunnen worden bij de bepaling van het dividendvoorstel. Op deze manier kan een stabiel dividend beter worden nagestreefd.
Voorstel gewijzigd dividendbeleid: De vennootschap streeft een stabiel dividend na en is thans voornemens een dividendbeleid te voeren, gericht op het uitbetalen van 25% tot 35% van het bedrijfsresultaat vóór afschrijving en resultaat vergoedingssommen en voor aftrek van belastingen.[/i]

Wanneer is eigenlijk de ex-dividenddatum??
Mr Greenspan
0
Hmm nogal tegenstrijdige communicatie. Resultaat vergoedingssommen over meerdere jaren is al fors positief. Steeds wordt aangegeven dat het bijna niet mogelijk is op de transfermarkt goede vervangers te vinden omdat die niet naar Nederland willen komen vanwege deze minderwaardige competitie en ook niet voor het salaris wat hier in NL wordt geboden.
Maar goed mocht er in deze gang van zaken de komende jaren geen verandering komen (dus wel verkopen maar weinig terug kopen) is men dus bereid een mooi dividend uit te keren :-)
[verwijderd]
0
Ajax wil zich voortaan sneller versterken

AMSTERDAM (AFN) - Ajax wil voortaan bij het vertrek van belangrijke spelers ,,scherper'' zijn op het binnenhalen van directe versterkingen. Dat heeft directeur Edwin van der Sar vrijdag gezegd op de algemene vergadering van de aandeelhouders. ,,Bovendien willen we onze selectie sneller op orde hebben'', aldus de oud-doelman. ,,Het liefst al twee weken na het einde van de competitie.''

Bij Ajax vertrokken de afgelopen zomer Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Davinson Sanchez. De selectie werd grotendeels aangevuld met jeugd. Door de kenners wordt dit gezien als één van de oorzaken van de vroege Europese uitschakeling en de soms wat tegenvallende resultaten in de competitie. Van der Sar: ,,Onze jeugd staat te popelen. Maar het duurt even voor ze op hetzelfde niveau zitten als de vertrokken topspelers.''
Ajax maakte tevens duidelijk dat het fors gaat investeren in het opleidingscentrum De Toekomst. Er moet een Nieuwe Toekomst komen, een topfaciliteit op Europees niveau waar ruim 36 miljoen euro voor wordt gereserveerd.
Vijftien velden
Het huidige complex moet worden uitgebreid naar vijftien velden, zo laat de club op de website weten. Bovendien moet er een nieuwe stadion komen dat plaatsbiedt aan 6000 toeschouwers. Het eerste streven is om dit alles in 2022 klaar te hebben.
Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf een statement tegen kunstgras. ,,We hopen dat in de eredivisie binnen twee jaar weer alleen op echt gras wordt gespeeld.’’ Om ,,een signaal’’ af te geven zei hij dat Ajax geen spelers meer uitleent aan clubs die op kunstgras spelen.

Zie ook:

www.ajax.nl/streams/ajax-actueel/eerd...

628 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 10,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 10,400
Laag 10,200
Volume 944
Volume gemiddeld 2.061
Volume gisteren 944

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront