Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
rationeel
0
Alles wat ze nu bedenken, zoals die CO2 opslag, gaat de gemeenschap enorm veel geld kosten.
Over bevolkingsvermindering hoor je niemand.

Wat een idiotie. Alle gas installaties weg. Alle woningen gasloos. Het kan niet op. Dat zijn dan de prioriteiten.
Ga maar zoveel energie besteden aan het onderwijs. Zorg voor een goed opgeleide, gelukkige generatie na ons.
nobahamas
1
We zoeken nog steeds een gediagnostiseerde schizofreen....

voor het ministerie van economische zaken en klimaat

www.foksuk.nl/
[verwijderd]
0
Defensie. Eens kijken. Fris gezicht. Nieuw elan. Gepokt en gemazeld in de sector.

Gedachten dwalen af naar een CvdK. Dromend komt het mooie Overijssel in beeld.

Ank Bijleveld!

Verder: ik weet dat er 4 partijen deelnemen aan de coalitie. Maar zijn echt 3 vice-premiers nodig? Nee! Maak gewoon de MinFin vice-premier: die heeft overkoepelende view op alle beleidsterreinen en vertegenwoordigt geen deelbelangen. Simpel.
NewKidInTown
0
"DEN HAAG - Opnieuw zijn er namen bekend van bewindspersonen in Rutte III.

Sander Dekker (VVD) wordt minister op Veiligheid en Justitie. CU-onderhandelaar Carola Schouten krijgt haar eigen ministerie van Landbouw. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Naar verluidt wilde de ChristenUnie per se een eigen ministerie met een eigen begroting. Het aantal ministeries wordt nu uitgebreid van 11 naar 12.

Gisteren werd bekend dat CDA’er Hugo de Jonge minister wordt op Volksgezondheid en vicepremier. Zijn partijgenoot Ank Bijleveld wordt de nieuwe minister van Defensie. Ferdinand Grapperhaus (CDA) gaat naar V en J. De namen van Wopke Hoekstra (CDA) , Halbe Zijlstra (VVD) en Eric Wiebes (VVD) lekten eerder uit."
rationeel
0
www.telegraaf.nl/nieuws/840214/onderz...

LEUVEN - Een groot Vlaams onderzoeksteam heeft negen jaar gewerkt aan een studie met opzienbarende resultaten: suiker laat tumoren groeien en maakt kanker agressiever. „Een suikervrij dieet is voor een kankerpatiënt dus geen overbodige luxe”, zegt professor Johan Thevelein in Het Nieuwsblad.
rationeel
0
Redactie
18 oktober 2017 - 11:00
Eerder dit jaar kreeg de gemeente Enschede 1,17 miljoen euro van het Rijk om armoede onder kinderen te bestrijden. Van dat geld moesten kids van een gratis laptop of tablet worden voorzien, om op die manier fatsoenlijk mee te kunnen draaien in het moderne onderwijs.
Goed initiatief. Al blijft de vraag hoe ouders die geen cent te makken hebben, op het idee komen om wél kinderen te verwekken.

So far, so good. Nu blijkt dat de gemeenteraad van de 1,17 miljoen euro, slechts een substantieel deel (142.000 euro) aan digitale middelen heeft uitgegeven. Nu kunnen sommige kids dus nog steeds geen spelletjes spelen niet meedraaien op school en is er een wachtlijst ontstaan.

On-be-grij-pe-lijk, zo is het harde oordeel van de lokale PvdA-fractie. Raadslid Laurens van der Velde: "De middelen worden ingezet voor andere dingen dan laptops voor kinderen in armoede. Omdat de gemeente besluit het geld niet aan het betreffende doel te besteden, komen kinderen op een wachtlijst."

Okee. Duidelijk. Lezersvraag: wat is er dan met de andere 1,03 miljoen euro gebeurd?

POW
ffff
0
quote:

LIBER8! schreef op 14 oktober 2017 13:04:

Dus je denkt dat het voor de economie in Nederland beter is om buitenlandse bezitters van aandelen een cadeautje te geven en de binnenlandse burgers meer te laten betalen?

Vast geen economie gehad dan op de HBS.
Posting gisteravond in deze draad door Hans/ Voda:

Bron FD :

Dividendtaks makkelijk weggegeven

Er is het nieuwe kabinet veel aan gelegen Nederland goed te positioneren in de wedloop om multinationals binnen de landsgrenzen te houden en te halen. De vennootschapsbelasting (vpb) gaat omlaag en de dividendbelasting verdwijnt helemaal. Volgens sommigen dreigt Nederland zo mee te gaan in de race naar de bodem bij het belasten van internationaal opererende bedrijven.

Hier staat tegenover dat de belastingverlagingen voor het bedrijfsleven volgens de doorrekening van het regeerakkoord door het Centraal Planbureau grotendeels door datzelfde bedrijfsleven wordt betaald. Onderaan de streep resteert zelfs een minieme lastenverzwaring van €100 mln.

Bij de beoordeling van de belastingmaatregelen die Rutte III in petto heeft voor het bedrijfsleven, is het echter verstandig onderscheid te maken tussen soorten bedrijven. Wat dan opvalt is dat het fiscale beleid erg eenzijdig is gericht op het internationale grootbedrijf.

Zo voert het kabinet de beperking van de renteaftrek voor bedrijven op als compensatie voor de vpb-verlaging. De aftrekbeperking vloeit echter voort uit een Europese richtlijn die moet voorkomen dat multinationals hun winsten kunstmatig verlagen door interne leningen en rentebetalingen.

Economie kun je dus blijkbaar wel degelijk op verschillende manieren benaderen....

Maar eigenlijk weten we dat al ruim een eeuw: Het is maar waar je naar toe wilt.......

Peter
ffff
0
Lees eerst bovenstaande posting over de Nederlndse aanpak.

En lees dan de aanpak in Frankrijk door Macron.

Beide intelligente liberalen beseffen dat je iets moet doen om werkgelegenheid aan te trekken.

Je kunt wel zoals in het jonge verleden maar belastingen opleggen; maar dan jaag je ze weg.

Zie hieronder:

PARIS (dpa-AFX) - Die französische Regierung wehrt sich gegen heftige Kritik des linken Lagers an einer geplanten Reform der Vermögensteuer. Wirtschafts- und Finanzminister Bruno Le Maire verteidigte am Dienstag bei den Haushaltsberatungen in der Nationaversammlung das Vorhaben mit dem Ziel, Investoren anzulocken. Die Vermögensteuer soll in weiten Teilen abgeschafft werden: Künftig soll nur noch Immobilienbesitz besteuert werden. Dies war ein Wahlversprechen des sozialliberalen Präsidenten Emmanuel Macron.



Die Regierung erhofft sich davon mehr Investitionen in Unternehmen, da solche Anlagen dann nicht mehr unter die Vermögensteuer fallen. Durch die Reform würden dem Staat 3,2 Milliarden Euro an Steuereinnahmen entgehen. Kritiker etwa von den Sozialisten und der Linkspartei werfen Macron wegen seiner Steuerpläne "Geschenke für die Reichsten" vor./sku/DP/stb

rationeel
0
'Bijna de helft van de landbouwgrond zit vol glyfosaat'
Volgens de onderzoekers zit in bijna de helft van alle landbouwgrond in Europa hoge gehalten van het omstreden middel. 'Ook in Nederland leidt deze vervuiling van bodem en water tot gevaren voor mens en milieu', aldus Greenpeace.

Reactie Henk Kamp
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil de onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend als Roundup, langer toestaan in Nederland, liet hij vorige maand weten. Daarmee steunt hij een voorstel van de Europese Commissie om het middel nog eens tien jaar toe te laten.

Volgens Kamp zijn Europese toezichthouders tot de conclusie gekomen dat glyfosaat veilig gebruikt kan worden. Er is volgens hen geen bewijs dat het bestrijdingsmiddel kankerverwekkend is, zoals criticasters beweren.

Nog 10 jaar door, maar CO2 moet direct iets aan gedaan:(
rationeel
0
radar.avrotros.nl/nieuws/detail/landb...

In verschillende ijsjes van Ben & Jerry's zijn sporen van het landbouwgif glyfosaat aangetroffen, blijkt uit Europees en Amerikaans onderzoek. Volgens Unilever, eigenaar van de Amerikaanse ijsjesmaker, zijn de hoeveelheden van het bestrijdingsmiddel echter zo laag dat de ijsjes veilig gegeten kunnen worden.

Unilever stelt dat glyfosaat overal in zit: 'van normaal eten, tot natuurlijk en biologisch eten, tot regenwater.' Het voedingsmiddelenconcern zegt uiterlijk in 2020 geen gebruik meer te zullen maken van gewassen zoals tarwe en haver die besproeid zijn met glyfosaat. De gewassen worden ermee besproeid om het droogproces te versnellen voordat ze geoogst worden. 'Dit is de meest voorkomende en waarschijnlijke manier dat glyfosaat in ons voedsel terechtkomt', aldus Unilever.

Leverziekten en tumoren
Het onderzoek van wetenschapper John Fagan en zijn collega Gilles-Eric Séralini spreekt de reactie van Unilever tegen. Geteste ratten kregen na toediening van glysofaat leverziekten en later tumoren.

Landbouwgif Roundup
Séralini maakt zich ook zorgen over het landbouwgif Roundup van Monsanto, waarvan hij vrij zeker is dat dat ook in de ijsjes zit. Stoffen die in dit gif zitten, zoals petroleumresiduen en sporen van arsenicum, zijn mogelijk schadelijker dan glyfosaat.

Roundup is een gif dat vaak gebruikt wordt in de landbouw. Het wordt makkelijk verspreid als gewassen besproeid worden met water dat deze stof bevat.

'Al drie jaar in gesprek'
Catherine Paul van de Amerikaanse consumentenorganisatie noemt dat de organisatie al drie jaar in gesprek is met de ijsfabrikant. 'Consumenten hebben het recht om te weten wat er in hun ijsjes zit en dat ze gezien de niveaus reden hebben tot zorg.'

Bron: ANP / AD
JP Samosa
0
Een politieagente uit Rotterdam is naar het College voor de Rechten van de Mens gestapt omdat ze geen hoofddoek mag dragen bij haar werk in uniform. Ze heeft erover een klacht ingediend.

De agente, die pas net bij de politie werkt, doet administratief werk op het gebied van onder meer webcare en sociale media. Als ze bijvoorbeeld 3D-aangiftes opneemt, komt ze in beeld bij burgers en dan moet ze haar hoofddoek van de politieleiding afdoen.

Op dit moment is het voor agenten verboden om tijdens het werk geloofsuitingen zoals een hoofddoek of een kruisje te dragen.
Bron; nos
----------------

Ach gossie.........rechten van de mensen.......

Daar mag dus Sander Dekker straks mee aan de gang. Succes Sandertje
rationeel
0
In ieder geval is Zwarte Piet:) weer beter:)
Hij heeft zijn eigen kleur weer op de wangen. Pik Zwart. HOERAH:)
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,99  -5,37  -0,62%  09:30
 Germany40^ 17.656,90 -1,01%
 BEL 20 3.797,44 -0,76%
 Europe50^ 4.894,08 -0,86%
 US30^ 37.599,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.289,31 -1,48%
 US500^ 4.986,96 -1,23%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.385,86 +0,27%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 83,09 +1,23%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Vopak +2,29%
WDP +2,08%
Heineken +1,34%
EBUSCO HOLDING +1,34%
AZERION +1,32%

Dalers

VIVORYON THER... -6,38%
KPN -2,60%
AMG Critical ... -2,53%
Air France-KLM -2,45%
Fugro -2,40%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront