Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DeGiro groeit nog altijd als kool

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zag R. 31 oktober 2017 12:58
    Beleggen in de Binck turbo’s zonder transactiekosten

    Vanaf maandag 30 oktober zijn de transactiekosten voor alle Binck turbo’s afgeschaft! Instappen en uitstappen wordt zo wel heel makkelijk (en kosteloos dus). Deze prijsverlaging van 100% geldt voor alle Binck turbo’s.

    Hoe verdient Binck dan geld?

    Binck verdient niet aan transactiekosten bij de handel in Binck turbo’s. Maar hoe blijft het licht dan branden? Dat zit zo: Binck verdient alleen aan de rente die in rekening wordt gebracht op de financiering van de turbo.

    www.binck.nl/beleggen/beleggingsinstr...
  2. Zag R. 23 november 2017 17:45
    Het wodt steeds gekker bij deGiro:
    -Paar keer per dag wordt de verbinding verbroken en moet opnieuw inloggen.
    -de gegevens (o.a. de grafiek ) kloppen niet. zie bijlage.
    Je wordt r moe van deze waardeloze broker. jammer genoeg heb ik aandelen van AM nog bij hun, dus moet nog even met dit s...t doorgaan.
  3. Zag R. 28 maart 2018 16:03
    Inhoud email DeGiro 28-03-2018
    _____________

    Graag informeren wij u over de volgende zaken;

    In de loop van 2018 treedt nieuwe wetgeving rondom geldmarktfondsen in werking. De fondsmanager van de FundShare Cash Funds heeft besloten om hier per 30 april aanstaande al aan te voldoen. We informeren u hier graag over en wijzen op de prospectuswijzigingen als gevolg hiervan. DEGIRO is trots op haar veilige structuur en ziet deze mail als een goede gelegenheid om de structuur en werking van de Cash Funds nog eens uit te leggen. Tot slot informeren we u over een paar verbeteringen die we deze week binnen de WebTrader zullen doorvoeren.

    Geldmarktfondsen

    Nieuwe wetgeving
    Ten gevolge van de nieuwe wetgeving rondom geldmarktfondsen zullen FundShare Cash Funds aan striktere regels gebonden zijn. In aanvulling daarop heeft de fondsmanager ervoor gekozen om een deel van de Cash Funds te laten kwalificeren als ‘erkend geldmarktfonds’. Dit geldt voor de FundShare Euro Cash Funds, het FundShare USD Cash Fund en het FundShare GBP Cash Fund. Voor deze fondsen zal het strengste en meest veilige investeringsbeleid gelden. Dit betekent dat de looptijden van de leningen waarin deze fondsen beleggen korter worden en de kredietwaardigheid van de leningen hoger.

    Cash Funds bij DEGIRO
    DEGIRO vindt het belangrijk dat klanten begrijpen hoe de structuur met de geldmarktfondsen precies werkt. DEGIRO is geen bank, maar een beleggingsonderneming. In Nederland mogen beleggingsondernemingen, in tegenstelling tot in de rest van Europa, geen geld van klanten aanhouden. DEGIRO biedt een goed alternatief. Wanneer u klant wordt bij DEGIRO geeft u opdracht om geld te beleggen in geldmarktfondsen (de Cash Funds) van FundShare. Dit gaat via de doorlopende order die u aan DEGIRO heeft opgegeven bij het aangaan van de Cliëntenovereenkomst. Bij DEGIRO houdt u dus geen geld aan. Van het geld in uw account dat u niet anders heeft belegd, koopt u automatisch participaties in een geldmarktfonds.

    Hoe werken Geldmarktfondsen?
    Geldmarktfondsen hebben als doel om een rendement te realiseren, dat met een zo laag mogelijk risico, gelijk is aan de marktrente. Geldmarktfondsen worden veel gebruikt door institutionele partijen, zoals pensioenfondsen, om grote bedragen op een veilige manier aan te houden. Op dit moment is binnen Europa ongeveer 1 biljoen euro in geldmarktfondsen belegd. Via DEGIRO is voor bijna 1 miljard euro in geldmarktfondsen (de Cash Funds) belegd.

    Voor elke valuta waarin u via DEGIRO kunt beleggen, is een separaat geldmarktfonds beschikbaar. Naast het lage risico is een bijkomstig voordeel dat uw geldmarktfonds participaties, net als al uw andere beleggingen, strikt gescheiden worden aangehouden van het vermogen van DEGIRO. Dit is wel zo veilig.

    Beleggen in veilige obligaties via een geldmarktfonds heeft een keerzijde, namelijk een laag rendement. In obligaties van veel Europese landen is dit rendement, als gevolg van de huidige rente, momenteel zelfs negatief. Een aantal Cash Funds realiseren hierdoor momenteel ook een negatief rendement. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het Euro Cash Fund. DEGIRO heeft ervoor gekozen om dit te compenseren. Uiteraard betreft dit enkel het negatieve rendement als gevolg van de rente. De compensatie gebeurde tot nu toe rechtstreeks aan de Cash Funds.

    Onder de nieuwe wetgeving voor erkende geldmarktfondsen kan dit rechtstreeks compenseren aan de fondsen niet meer. Toch wil DEGIRO in uw belang deze compensatie graag in stand houden. Er is daarom besloten om voor erkende geldmarktfondsen de compensatie rechtstreeks in uw account te storten. Voor de volledigheid willen we u erop wijzen dat deze compensatie vrijblijvend is. Van wijzigingen in de toekomst houden we u op de hoogte. Op dit moment geldt de compensatie alleen voor het Euro Cash Fund, aangezien het USD Cash Fund en GBP Cash Fund positief renderen. Dit positieve fondsrendement komt geheel aan u ten goede.

    DEGIRO geeft op deze pagina een uitgebreidere uitleg over de Cash Funds.
    www.degiro.nl/over-degiro/cashfunds.h...

    Verbeteringen binnen de WebTrader

    Wisselkoers en uw winst- en verliesrekening
    Wanneer u Cash Funds in een buitenlandse valuta aanhoudt, zorgt een beweging in de wisselkoers voor resultaat. Dit is momenteel niet goed zichtbaar in uw portefeuille. Om dit te verbeteren zullen we uw posities in Cash Funds in buitenlandse valuta vanaf deze week zichtbaar maken. Dit wordt dan per Cash Fund een aparte regel in uw portefeuilleoverzicht.

    Het Cash Fund overzicht bovenin uw WebTrader, zal uw positie in het Cash Fund in uw lokale valuta in meer detail laten zien. Hier ziet u dan bijvoorbeeld de te ontvangen compensatie voor de erkende geldmarktfondsen. Uw posities in de Cash Funds in buitenlandse valuta staan hier niet meer bij, deze staan dan immers in uw portefeuille overzicht.

    Dagrapport opvragen
    U kunt in het Rekening tabblad een uitdraai opvragen voor uw activiteit van vandaag. We hebben echter het verzoek gekregen om dit rapport ook voor dagen uit het verleden op te vragen. Daarom voegen we binnenkort de functionaliteit toe die dit mogelijk maakt. U kunt dan een datum ingeven, en vervolgens de posities en waarde van uw portefeuille op die betreffende dag terugzien.

    Prospectuswijziging
    Zoals hierboven besproken zullen er enkele wijzigingen plaatsvinden ten aanzien van het FundShare UCITS Umbrella Fund en het FundShare Umbrella Fund. Een overzicht van de wijzingen vindt u in de documenten van de beheerder, respectievelijk hier en hier.

    Vragen?
    U kunt hier meer lezen over de inhoudelijke werking van geldmarktfondsen. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht indien u verder nog vragen heeft. U kunt ons altijd telefonisch bereiken of een mail sturen.
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links