Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

Acomo H2 2017

144 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik stop hier met reageren. Dit is een forum over Acomo, maar het lijkt meer een kippenhok waarin domme meningen worden gegeven door mensen die niet kunnen lezen of die niets te melden hebben.
Pierre1
0
Maandbericht AddValue Fund (Acomo)

Soft commodity handelshuis Acomo (Amsterdam Commodities) bevindt zich in een transitieperiode. CEO Erik Rietkerk trad terug op de Algemene vergadering van Aandeelhouders van 25 april jl. Zijn opvolger, Allard Goldschmeding, voert als Group Managing Director de nieuwe one-tier board aan, die Acomo naar de volgende fase in haar bestaan moet leiden. Omdat Acomo de laatste jaren weliswaar operationeel uitstekend presteert, maar de winstgevendheid ziet stabiliseren, spraken wij met de nieuwe eerste man van de Acomo-organisatie om de opties om een hernieuwd groeipad te vinden in kaart te brengen. Daarbij is de uitgangspositie van Acomo beslist een aantrekkelijke: de onderneming profiteert van vier structurele lange termijntrends in de voedingsmarkt, te weten (1) de groeiende wereldbevolking (2) de ontwikkeling naar minder vet en suiker in het voedsel (3) toenemende voedselveiligheid (4) voldoende kritische massa. Acomo onderscheidt vier segmenten waarop wordt geopereerd in de internationale voedingsmarkt.
2016 (Bedragen in € miljoen)
Specerijen en Noten
?
Eetbare Zaden
?
Thee
Voedsel Ingrediënten
?
Holding- en groepskosten
Totaal
Omzet
345,8
?
182,0
?
137,7
21,1
?
-4,3
682,3
Operationele kosten
-318,4
-163,2
?
131,7
?
-17,5
2,7
??
-628,1
EBITDA
28,3
18,9
6,0
3,6
-1,6
55,2
EBITDA-marge
8,2%
?
10,4%
?
4,4%
17,1%
?
8,1%
Afschrijving en amortisatie
-0,2
-3,7
?
-0,5
?
-0,3
??
-4,8
EBIT
28,1
15,2
5,5
3,3
-1,7
50,4
Interestlasten
?
?
??
-3,0
Belasting
-13,0
Netto Resultaat
?
?
?
34,4
?
Ruim de helft van de groepsomzet en bijna 56% van het bedrijfsresultaat wordt behaald in het segment Specerijen en Noten, alwaar de werkmaatschappijen Catz International, King Nuts en Raaphorst en Tovano over solide marktposities beschikken. Vanouds levert handelshuis Catz International uit Rotterdam de grootste bijdrage aan het groepsresultaat. De onderneming is wereldwijd in meer dan 80 landen actief en is een grote speler op het gebied van de handel in en verwerking van specerijen als peper, nootmuskaat en vanille, maar evenzeer in gedroogde groenten, kokosproducten en noten. Catz beschikt over een trouwe klantenkring en bouwt gestaag voort op een uitstekende reputatie in de voedingsmiddelenindustrie. De handel en distributie van noten kan de laatste jaren worden beschouwd als een belangrijke motor van de groei voor Acomo, want de consumptie van de verschillende notensoorten (cashew, pecan, macedamia, etc.) neemt internationaal sterk toe. Ook King Nuts en Raaphorst (tevens actief in rijstcrackers) en Tovano (‘Toon van Noord’) zijn belangrijke spelers op de (inter)nationale notenmarkt. Met de overname van Delinuts (omzet € 12 miljoen) heeft Acomo haar positie in dit segment in H1 2017 verder versterkt. De grote wens van het Acomo- bestuur is om een ‘Catz-achtige’ onderneming in de Verenigde Staten te ontwikkelen, zodat het succesvolle track record van de Rotterdamse onderneming ook op wereldschaal kan worden geëxploiteerd. Acomo bekleedt ook een toonaangevende positie in de internationale markt van Eetbare Zaden met werkmaatschappijen Red River Commodities, Red River-Van Eck en SIGCO Warenhandel uit Hamburg. De activiteiten in dit segment kunnen worden uitgesplitst in Wild Bird Food in de Verenigde Staten, een typisch seizoenproduct, het afgeleide product SunButter dat met een jaaromzet van inmiddels $ 26 miljoen een stormachtige ontwikkeling doormaakt, de verwerking van zaden voor de snackindustrie (SunGold) alsmede de export van eetbare zaden naar onder andere Zuid-Europa, Egypte en Turkije. Acomo behaalt, sinds de overname van deze activiteiten in 2010, goede resultaten met dit onderdeel, zij het dat bij de Sungold- en exportactiviteiten nog ruimschoots verbeteringspotentieel aanwezig is. In Thee beschikt Acomo met Van Rees Group over de grootste onafhankelijke handelaar ter wereld. De resultaten vertonen door de jaren heen een wat grillig verloop, terwijl ook de winstmarges beneden het groepsgemiddelde liggen. Acomo poogt door het aanbieden van
7
?hogere kwaliteit theeproducten de winstgevendheid van dit onderdeel te vergroten. De kleinste activiteit, Voedselingrediënten, behaalt de hoogste marges binnen de groep. Feitelijk is hier sprake van voedseltechnologie, waar Acomo vanuit Ruddervoorde in België de klantenkring bedient. Het ligt in de verwachting dat Acomo deze activiteit geleidelijk uitbouwt, met de beperking dat acquisities in dit segment zowel klein in aantal als hoog in overnameprijs zijn. De komende periode zal de aandacht van het Acomo-management liggen bij het gelijkschakelen van de automatisering en het stroomlijnen van de tax planning. Hier zijn duidelijk voordelen op groepsniveau te behalen. Los van acquisities moet een jaarlijkse autonome groei van 3 tot 5% haalbaar zijn. Op korte termijn speelt de zwakke US dollar Acomo parten. Vandaar dat wij onze winstprognose vorige maand reeds neerwaarts aanpasten naar € 1,43 van aanvankelijk € 1,55, een gelijk resultaat als in 2016. Tegen de huidige beurskoers van € 24,80 wordt 17,3x de getaxeerde winst voor de aandelen Acomo betaald en bedraagt het dividendrendement 4,6%. Deze waardering sluit goed aan bij de doelstelling van Add Value Fund om een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van tenminste 10% te realiseren. Een verhoudingsgewijs hoog dividendrendement brengt met een gemiddelde jaarlijkse single digit waardegroei het gewenste beleggingsresultaat.
[verwijderd]
0
Heel "knap" van Add Value Fund om uit 3 a 5% groei een jaarlijks totaalrendement van tenminste 10% realiseren. Hihihi.

O ja, en die 'groei' van 3 a 5% is volgens henzelf dus dit jaar ook nog naar beneden, dus negatief. Kwa winst -8% (€ 1,43 van aanvankelijk € 1,55), zeggen ze zelf.
[verwijderd]
0
4,6% dividendrendement + 3-5% organische groei + groei door overnames = 10% totaal rendement
maci
0
quote:

maci schreef op 24 augustus 2017 13:47:

Ik mijn kleine rondgang van enkele leveranciers kon ik er helaas niet een vinden die vanille levert.

De Volkskrant meldde gisteren in een kop:

" Vanille naar recordprijs na cycloon op Madagaskar

Cycloon Enawo heeft de markt voor vanille op zijn kop gezet. Een kilo van de smaakstof uit de vanille-orchidee brengt momenteel een recordbedrag van 600 dollar op (509 euro). In 2016 lag de prijs nog op 200 euro."

Misschien is iemand anders beter op de hoogte?
In het bericht dat Pierre1 vandaag plaatste lees ik het antwoord op mijn bovenstaande vraag.
Het komt uit de mond van Allard Goldschmeding, Group Managing Director / Chief Financial Officer van Acomo.

"Maandbericht AddValue Fund (Acomo)

[Knip]

Ruim de helft van de groepsomzet en bijna 56% van het bedrijfsresultaat wordt behaald in het segment Specerijen en Noten, alwaar de werkmaatschappijen Catz International, King Nuts en Raaphorst en Tovano over solide marktposities beschikken. Vanouds levert handelshuis Catz International uit Rotterdam de grootste bijdrage aan het groepsresultaat. De onderneming is wereldwijd in meer dan 80 landen actief en is een grote speler op het gebied van de handel in en verwerking van specerijen als peper, nootmuskaat en vanille, .... [Knip]."
[verwijderd]
0
Fredvries is een beetje boos is op de barbaren die vanille, gemaakt uit benzeenringen, bij Shell kopen.
Daardoor is juist de vanillesmaak in zuivelproducten wel het goedkoopste van alle smaakjes. Dat voert U, beste lezer, misschien niet tot winst uit Acomo maar wel tot winst uit uw supermarktbestedingen.

Om positief aan Acomo bij te dragen wijs ik graag op het FD, waar vandaag een heel mooi en hoopgevend artikel staat over thee.
Zoals wij hier weten is de theetak van Acomo een wat slapende reus. Mocht thee ook maar een fractie van de koffiemarktrevolutie kunnen naäpen dan wordt die reus dus wakker en stroomt het goud bij Acomo binnen.
Lees ter bemoediging bij het FD wat er in het vat zit: fd.nl/fd-persoonlijk/1217940/thee-is-hot
(Heb je geen FD account? dan moet je even je geschiedenis wissen en zoeken bij Google op "thee is hot")
Pierre1
0
Inderdaad een bijzonder mooi verhaal van Hilda Bouma over thee. Nu had ik begrepen maar ik kan me vergissen dat Van Rees zich meer richt op het standaardiseren van theeproducten voor grote klanten als Mc Donalds i.pv. kleinschalig specialty thee. Nogmaals ik kan er naast zitten. Echter de opkomst van goede thee zit zeker in de lift met de vele theewinkels en restaurants die speciale thee bij de gerechten serveren.

Nog een positieve bijdrage voor Acomo betreft Turmeric of Curcuma longa:

Deze geneeskrachtige wortel voor curry e.a toepassingen wordt verhandeld door Catz International.
Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel weer iets geschreven over deze "superfood" die allerlei kwalen kan genezen. Deze wortel is al zo oud als de weg naar Rome en wordt nu helemaal (her)ontdekt in de wereld door gezondheidswinkel e.a. Verkrijgbaar in de volgende varianten: vers, poeder, in pillen, thee. Kortom Curcuma is helemaal Hot.

www.bbcgoodfood.com/howto/guide/healt...

En speciaal voor onze vanille liefhebbers de creme brulee van Le Garage.

foodtube.nl/creme-brulee-le-garage/
maci
0
quote:

alida1 schreef op 19 oktober 2017 16:39:

Morgen een update over Q3?
Die komt er niet. Zie de website.
[verwijderd]
0
Het lijkt er op dat de jaarlijkse winterdip is ingezet. Hoever down gaat het dit jaar? (ter vergelijking: vorig jaar top plus/minus 25 naar down 19.....)
buy&hold-style
0
Bart Meerdink
0
Volgens mij is er al een tijdje een geduldige ijsberg verkoop-order. Vandaag wat ongeduldiger, lijkt het. Er komen toch zo nu en dan aandelen bij die soms verzilverd worden, en met zo'n typisch buy-and-hold fonds heb je weinig handel. Een daling naar onder de 20 zou leuk zijn om (bij) te kopen.
nb
0
het wordt wel de tijd voor de noten, sinterklaas en (hele) zwarte pieten, kruidkoeken, Kerst, haardvuur.
Ik wacht nog heel efkes
[verwijderd]
0
quote:

nb schreef op 26 oktober 2017 09:51:

het wordt wel de tijd voor de noten, sinterklaas en (hele) zwarte pieten, kruidkoeken, Kerst, haardvuur.
Ik wacht nog heel efkes
Bij het FD kan je zien dat onlangs de koers onder het 40- en het 200-daags gemiddelde is beland. beurs.fd.nl/noteringen/11804/acomo/ko...
We zagen al veel eerder een hoofd-schouderpatroon zich ontwikkelen.
Wat mij ietwat verbaast dat die trend zo lang aanhoudt.
Het laat zich aanzien dat de lange daling zoals we vorig jaar zagen herhaald gaat worden.
De kat die eerst nog 7 levens leek te hebben gaat nu toch van het schoudertje afglijden... tot waar ergens de elleboog zit.
Ik wacht (ook) nog heel efkes.
[verwijderd]
0
www.acomo.nl/companies/
Er is iets vreemds aan de hand met het lijstje... sommige plaatjeslinks kloppen niet en er is er eentje tussenuit gehaald terwijl het plaatje er nog staat: Sigco Warenhandel.
[verwijderd]
0
quote:

GrindNshiP schreef op 31 oktober 2017 20:08:

www.acomo.nl/sigco/

Bij mij werkt de link en het plaatje gewoon.
Bij mij werkt de link via de tekst onder het plaatje, maar de plaatjes zelf verwijzen fout.
144 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:51
Koers 17,780
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 17,840
Laag 17,700
Volume 7.809
Volume gemiddeld 19.846
Volume gisteren 8.924

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront