Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Oplichting en fraude

172 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Vlasbekje
0
quote:

gbakl schreef op 7 oktober 2017 16:22:

"en directeur Jaap Korteweg was getrouwd met fractievoorzitter Marianne Thieme."

is Jaap preventief geruimd? of is Marianne een scharrelkip ?
WNL op Zaterdag: Laurens Hoedemaker, directeur van de Jagersvereniging, heeft een hele grote peiling naar de publieke opinie laten uitvoeren (Wat weten mensen van jagen - Wat vinden mensen van jagen?): meer dan de helft van de Nederlanders vindt het een prima plan dat de jager wild schiet om duurzaam te benutten om te eten. Als ik zeg vindt u het goed dat wij jagen bijvoorbeeld ganzen schieten zodat u veilig met het vliegtuig op vakantie kan, dan zegt zelfs 72% van de Nederlanders dat vind ik een uitstekend plan.
Curieuze onderbouwing: wat als je ganzen vervangt door moslims?
DeZwarteRidder
0
quote:

gbakl schreef op 7 oktober 2017 22:42:

dat is iets gans anders, toch ?
Ganzen zijn geen fraudeurs of oplichters en hebben dus niks te zoeken op dit draadje.
haas
0
Recent zijn letterlijk honderdduizenden passagiers van Air Berlin en Monarch Airlines hun al betaalde geld kwijtgeraakt door het faillissement van de maatschappijen.
Het smerige is het feit dat deze maatschappijen voor hun faillissement nog fors wat (verre) bestemmingen in de aanbieding deden en via die weg enorm veel geld binnenhaalden.
Het was echter toen al duidelijk dat de maatschappij het niet ging redden. Deze klanten zijn dus willend en wetens door de onderneming opgelicht.
haas
0
TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het fraudeschandaal rondom Kobe Steel breidt zich verder uit. Het op twee na grootste staalconcern van Japan liet woensdag weten dat niet alleen gegevens over de stevigheid en levensduur van aluminium- en koperproducten zijn vervalst, maar dat waarschijnlijk ook data over ijzerpoeder niet kloppen.
DeZwarteRidder
0
Op tientallen miljoenen euro's beslag gelegd van echtpaar om fraude

Gepubliceerd: 11 oktober 2017 11:09 Laatste update: 11 oktober 2017 11:49

Een 81-jarige man en zijn 61-jarige echtgenote zijn in Gennep aangehouden op verdenking van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrift en illegaal bankieren.

Er is voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op onder meer Chinese kunst, auto's, een Frans vakantiepark, een jachthaven in Nederland en tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama.

Het onderzoek van het Combiteam van de FIOD en de Nationale Politie is uitgevoerd onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Het OM verdenkt de man en vrouw ervan dat zijn een deel van de in Nederland gemaakte winst via valse boekhouding verplaatsen naar hun bedrijven in Hongkong. ''Het voorlopig geschatte wederrechtelijk verkregen voordeel is meer dan 41 miljoen euro", aldus het OM.

Politie valt hal vol kunst binnen vanwege mogelijke belastingfraude

Geldhond

Het onderzoek richt zich op het echtpaar en hun ondernemingen in Nederland en Hongkong, Frankrijk en Panama. De man en vrouw staan nergens officieel geregistreerd en hebben geen vaste woon- verblijfplaats.

De politie heeft, met behulp van een geldhond, een bedrijfslocatie in Loosdrecht en in Gennep doorzocht. Gelijktijdig met de aanhouding en doorzoeking in Nederland, vonden er onderzoeken plaats in Duitsland, Hongkong, Frankrijk, Filipijnen, Panama en Singapore.

Door: ANP
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 oktober 2017 12:00:

Op tientallen miljoenen euro's beslag gelegd van echtpaar om fraude

Gepubliceerd: 11 oktober 2017 11:09 Laatste update: 11 oktober 2017 11:49
Een 81-jarige man en zijn 61-jarige echtgenote zijn in Gennep aangehouden op verdenking van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrift en illegaal bankieren.

Er is voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op onder meer Chinese kunst, auto's, een Frans vakantiepark, een jachthaven in Nederland en tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama.
www.telegraaf.nl/nieuws/767562/megafr...
haas
0
DeZwarteRidder
0
Koppel bekend van ’Panama Papers’
Man (81) en vrouw (61) verdacht van megafraude

Door onze verslaggever
Updated 23 min geleden
3 uur geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - UPDATE - Het koppel van een 81-jarige man en zijn 61-jarige vrouw, die in Gennep zijn aangehouden op verdenking van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren, werden genoemd in de ’Panama Papers’. Het gaat om de Nederlandse Herman van O. en zijn Taiwanese echtgenote Chun L.
Er is voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op onder meer deze Chinese kunst.
1 / 3

Er is voor tientallen miljoenen euro's beslag gelegd op onder meer deze Chinese kunst.

Justitie verdenkt de 81-jarige Van O. en de 61-jarige L. van het plegen van fraude met een omvang van tientallen miljoenen. Bij een grote internationale actie werd dinsdag voor tientallen miljoenen euro’s beslag gelegd op onder meer hun Loosdrechtse jachthaven Unitex, Chinese kunst, onderdelen van legervoertuigen, auto’s, een Frans vakantiepark, en tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama.

Panama Papers

Van O. en L. komen voor in de zogeheten ’Panama Papers’, de gelekte administratie van de Panamese brievenbusfirma Mossack Fonseca. Dat bedrijf zette wereldwijd bedrijven op voor diverse vermogende personen die geen belasting willen betalen.
Het oudere echtpaar handelde in onderdelen van legervoertuigen.
2 / 3

Het oudere echtpaar handelde ook in onderdelen van legervoertuigen.

Het onderzoek van het Combiteam van de FIOD en de Nationale Politie is uitgevoerd onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Het OM verdenkt de man en vrouw ervan dat zijn een deel van de in Nederland gemaakte winst via valse boekhouding verplaatsen naar hun bedrijven in Hongkong. „Het voorlopig geschatte wederrechtelijk verkregen voordeel is meer dan 41 miljoen euro”, aldus het OM.

Het onderzoek richt zich op het echtpaar en hun ondernemingen in Nederland en Hongkong, Frankrijk en Panama. De man en vrouw staan nergens officieel geregistreerd en hebben geen vaste woon- verblijfplaats. De politie heeft, met behulp van een geldhond, een bedrijfslocatie in Loosdrecht en in Gennep doorzocht. Gelijktijdig met de aanhouding en doorzoeking in Nederland, vonden er onderzoeken plaats in Duitsland, Hongkong, Frankrijk, Filipijnen, Panama en Singapore.

Weet u meer? Mail onze verslaggever Bart Mos: b.mos@telegraaf.nl. Of gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06 13650952
gbakl
0
"De politie heeft, met behulp van een geldhond, een bedrijfslocatie in Loosdrecht en in Gennep doorzocht."

geldwolven?
haas
0
bouwfraude nwe stijl anno 2017 ?
==========================================
ZWOLLE - De hogeschool Windesheim in Zwolle heeft uit voorzorg Gebouw X op de campus gesloten in afwachting van nader onderzoek van de vloerconstructie. Die is hetzelfde als de vloer van een parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei instortte.

www.telegraaf.nl/nieuws/878030/gebouw...
haas
0
Een deel van het losgeld dat in 1977
werd betaald voor de ontvoerde zakenman
Maup Caransa is achterovergedrukt door
een undercoveragent,die door de politie
was ingeschakeld.Dat zegt voormalig
hoofdinspecteur Kees Sietsma zaterdag
in het tv-programma Andere Tijden.

De Amsterdamse zakenman werd na vijf
dagen vrijgelaten,na betaling van 10
miljoen gulden losgeld.Het gerucht ging
dat de terreurgroep RAF erachter zat.

Een Duitse undercoveragent wist het
geld terug te halen,maar zou een deel
achterover hebben gedrukt.De operatie
om de daders te pakken werd afgeblazen
en van het geld is amper iets gevonden
haas
0
quote:

haas schreef op 21 oktober 2017 18:57:

bouwfraude nwe stijl anno 2017 ?
==========================================

www.telegraaf.nl/nieuws/878030/gebouw...
ROTTERDAM - Het instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport, in mei van dit jaar, was geen gevolg van een constructiefout, maar werd veroorzaakt door onoplettende bouwers.

Hier kunt u niet parkeren.
Hier kunt u niet parkeren.? GINOPRESS
Dat zegt althans Rob Nijsse, hoogleraar aan de bouwkunde-faculteit van de TU Delft. „De aannemer, de toezichthouders en andere betrokkenen die de kwaliteit moeten controleren, zijn ernstig tekort geschoten. Iedere deskundige herkent zo’n gladde breedplaat meteen en weet dat je daar geen beton op moet gieten”, zegt hij op de website van de universiteit.

Verloedering

Volgens Nijsse gaat het om een structureel probleem. De bouwwereld is volgens hem aan het ’verloederen’. „Aannemers zijn een soort uitzendbureaus geworden. Ze laten alle onderdelen aanleveren – vloeren, kolommen, muren – en laten die ter plekke aan elkaar plakken. In zo’n situatie, waarbij het bouwproces vanaf afstand wordt aangestuurd en door veel verschillende partijen uitgevoerd, is het moeilijk om het overzicht te houden.”

Na het instorten van de Eindhovense parkeergarage zijn tal van gebouwen door heel het land op slot gegaan, omdat daar dezelfde soort bouwmaterialen in verwerkt zijn. Een van die gebouwen staat op de campus van hogeschool Windesheim. Dat is – saillant genoeg – ontworpen door een bureau waar ook Nijsse werkt.

De SP heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken). BAM heeft ’kennisgenomen’ van de woorden van Nijsse, maar wil verder niet reageren.

DeZwarteRidder
0
Lage rente leidt tot beleggingsfraude’
2 uur geleden in FINANCIEEL www.telegraaf.nl

Amsterdam - Een toenemend aantal particulieren raakt spaargeld kwijtgeraakt door beleggingsfraude. De schade loopt in de miljoenen.

In een enkel geval verloor een spaarder €1,2 miljoen. Dat stelt de Fraudehelpdesk, waar veel gedupeerden zich melden. Het aantal meldingen over oplichting met beleggingsproducten is volgens deze organisatie fors gestegen. ,,Het zijn vaak boiler rooms die mensen vanuit het buitenland benaderen en beleggingen zonder waarde aanbieden”, aldus de zegsman.

Tot en met september verloren zestig huishoudens €3,9 miljoen met nep-beleggingen. Ter vergelijking: in heel 2016 meldden 34 slachtoffers samen €1,4 miljoen verlies.

Gewiekst

De verklaring voor deze aanzienlijke stijging is volgens het meldpunt de ultra lage rente. Die verleidt spaarders steeds risicovollere producten te kopen. „Doordat spaarders nog een half procentje rente per jaar krijgen, zoeken zij andere wegen om hun geld beter te laten renderen. Gewiekste oplichters spelen er op in”, stelt de Fraudehelpdesk.

Het meldpunt is onderdeel van de Stichting Aanpak Financieel-Economische Criminaliteit in Nederlanddie die in 2003 werd opgericht. Met ervaringen sindsdien stelt Fraudehelpdesk dat het aantal mensen dat in een beleggingsval trapt, groter is dan er tot nu toe is gemeld. ,,De stijging is opvallend.” Ook de politie krijgt meldingen van fraude binnen.

Meer oplichters

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwde spaarders eerder. Bestuurders van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) constateerden in augustus dat het aantal oplichters toenam.

„Vaak gaat de oplichting via de telefoon”, aldus een woordvoerder van de Fraudehelpdesk. De veel gebruikte methode is om iemand eerst voor een klein bedrag te verleiden ’lucratieve’ buitenlandse aandelen te laten kopen. Die blijken snel winst op te leveren, waarop oplichters. Daarna praten de oplichters particulieren steeds grotere bedragen uit de zak, zo blijkt uit de meldingen.
haas
0
Er zijn in Nederland mogelijk tot wel 150 gebouwen die net als de parkeergarage in Eindhoven de onveilige constructie kennen. Blijkbaar hebben we geluk gehad dat slechts een vrijwel lege parkeergarage ingestort is. Het had ook een school of ziekenhuis kunnen zijn.
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 31 oktober 2017 08:59:

Er zijn in Nederland mogelijk tot wel 150 gebouwen die net als de parkeergarage in Eindhoven de onveilige constructie kennen. Blijkbaar hebben we geluk gehad dat slechts een vrijwel lege parkeergarage ingestort is. Het had ook een school of ziekenhuis kunnen zijn.
Haas, berichten over bouwfouten horen niet thuis op dit draadje.
De draadje is bedoeld voor fraude en oplichting waar gewone mensen zoals wij het slachtoffer van zouden kunnen worden.
haas
0
Hunderte Hotels schummeln mit Sternen
Sterne sollen Reisenden Orientierung bei der Auswahl der Unterkunft geben. Hunderte Hotels schmücken sich jedoch mit Sternen, die sie nicht verdient haben. Das will sich die Branche nicht bieten lassen.
172 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.977,46 -0,25%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.318,78 +0,12%
 EUR/USD 1,0712 +0,14%
 WTI 82,91 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront