Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Europe First!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 22 oktober 2017 13:35
    Nico, Ik kom zelf van Belgie, woon vlakbij Mechelen, en ... moet de Brusselse beurs niet zo.
    TINA waart hier nl al heel lang rond, waar er eigenlijk (al heel lang volgens mij) al heel lang geen koopjes meer te vinden zijn.
    Koopadviezen worden hier duchtig rondgestrooit, vervolgens een aantal maal herhaalt in diverse media, dan nog een aantal maal vb. dag van de tips door de Vereniging van Beleggers , (dat vb. goed opgevolgd wordt door velen)
    .... Dus geen koopjes meer.

    Ik was in het jaar 2000 meer dan 10 jaar lid van BeleggersBelangen , en toen met de euro begonnen ze in hun wekelijks beleggingsboekje vol met kooptips , voor 95 % te praten over Europese aandelen , terwijl de Nederlandse small en midcap aandelen maar 1 blz meer krijgen.
    Een paar maanden later gaf ik mijn lidmaatschap op.
    (O.a. mede met hun heb ik heel veel echte koopjes gevonden in Amsterdam onder de small en midcap bedrijven. Prima tijd eigenlijk van 1984 tot 1998)

    Nico, Jij hebt nu ook blijkbaar de heilige graal in / van Europa "ontdekt" .
    Nochthans waren in het verleden (volg de Amsterdamse beurs al sinds 1983) steeds de allergrootste koopjes te vinden (onder de small en midcap fondsen) bij Jullie op de beurs van Amsterdam.
    Heb steeds voor 100 % belegd op de beurs van Amsterdam.
    En steeds vroeger aandelen gevonden , die echt veel te laag noteerden , maar waarvoor toch blijkbaar vele particulieren hun neus ophaalden.
    En ze toch echt veel te laag bleven gewaardeerd bleven staan.

    Nico, volgens mij is er nu nog niet zo veel veranderd.
    Koopjes zijn in Belgie niet meer te vinden, terwijl de koers van o.a. Ordina, Heymans, C/Tac e.a. nog erg laag staat. Veel te laag.

    Ben zelf momenteel voor ongeveer 96,5 % belegd in AMG.
    Hoef niet veel andere Europese aandelen daarnaast, want ik ben van mening dat AMG nog flink hoger kan, en volgend jaar met gemak nog wel + 30 of +50 % erbij kan doen.
    We zullen het zien, tegen voorjaar 2019.
    Ik blijf "vol" belegd , ja, uitsluitend bij Jullie op de beurs in Amsterdam, vind ze best nog het interessantst.
    En neen, niet Europa.
    LR
  2. [verwijderd] 22 oktober 2017 13:48
    Kooptips is een kwestie van geloof in het bedrijf. Niks meer en niks minder. Die Refresco, waar Nico aan refereert, had ik al op de rader. ECHTER, het artikel van Nico was voor mij persoonlijk de trigger om er vol (maar dan ook echt vol) in te gaan.

    Beleggen is een kunst van goed lezen, maar bovenal goed luisteren.....
  3. forum rang 7 ff_relativeren 22 oktober 2017 16:05
    Beste Nico, en beste Redaktie,

    complimenten voor het over de grenzen kijken door IEX Premium.
    Als jullie regelmatig over aandelen gaan schrijven die op de Duitse Beurs genoteerd zijn (Dax / MDax / TecDax / SDax), wil dan ook wat aandacht besteden aan het FROSTA arrest (BundesGerichtsHof) uit 2013.

    Een Gerechtelijk Vonnis dat pas 4 jaar jong is, en een verraderlijke gif-adder is voor aandelen op de Duitse Beurs :

    - de beursnotatie mag door de bedrijven opgeheven worden zonder toestemming van de Aandeelhoudersvergadering ;

    - een overnamebod richting aandeelhouders is niet verplicht ;

    - de broker / bank hoeft aandeelhouders niet te verwittigen ;

    - alleen een algemene adhoc mededeling door de opheffer volstaat ;

    - aandeelhouders hebben zelf een informatieplicht.

    Uitzondering zijn de lokale beurzen van Dusseldorf en Munchen.

    bron 1 : boerse.ard.de/aktien/hilfe-meine-akti... ;

    bron 2 : blog.handelsblatt.com/rechtsboard/201... .

    Kern-afweging : het eigendomsrecht werd niet aangetast ...

    Lekker dan ...

  4. forum rang 4 holenbeer 22 oktober 2017 16:24
    quote:

    keffertje schreef op 22 oktober 2017 14:01:

    Onder de indruk Nico zoals gewoonlijk. Met die salarisverhoging zit het wel goed, want hoewel ppdv een krent is, zal hij zich realiseren dat als jij en AJ voor zichzelf beginnen hij de goodwill op zijn investering in iex volledig kan afschrijven; )
    Inderdaad, helemaal mee eens. PP mag hopen dat hij een goed concurrentiebeding heeft vastgelegd.
    Mijn stem heb je, Nico!

    Overigens, over IEX Premium: voor de gemiddelde lezer zullen de tips best meerwaarde hebben, maar als je de fora hier een beetje goed volgt, had je sommige tips al maanden kunnen zien aankomen en erop kunnen handelen. Neem AMG, Ablynx, zelfs Pharming, prima tips, maar wel enkele tientallen % te laat.

    Ik zou best geld over hebben voor fora, waar de gebruikelijke mafkezen actiever afgefl*kkerd worden (de mafkezen zullen waarschijnlijk ook geen abonnementsgeld betalen, want daarvoor moet je, inderdaad, wel geld hebben) en waar de betalende bezoekers in normaal ABN of ABV inhoud uitwisselen.
    Kost jullie niks (alleen een boel clicks), levert jullie misschien zelfs betere content voor IEX Premium op.

    Dus ik zeg:
    - IEX Basic voor de reaguurders die elkaar gratis het leven lastig maken
    - IEX Civilized voor de forumbezoekers die een paar euro per maand over hebben voor beschaafd van gedachten wisselen
    - IEX Premium voor de leden die geen tijd hebben om fora te bezoeken en die het niet erg vinden pas in te stappen als een trend al de 1e tientallen % winst op heeft geleverd

    Als jullie het zien zitten: doe mij dan maar een jaartje gratis Civilized :-)
  5. [verwijderd] 22 oktober 2017 17:52
    Nico, je had er weer zin in zo te zien.

    Inderdaad om te lezen ben je al even bezig laat staan het te schrijven.
    Ik ontvang natuurlijk al veel informatie over verwachtingen van aandelen van banken en brokers en uit tijdschriften, maar die spreken elkaar vaak tegen.
    Vindt het nog moeilijker om een goede adviseur te vinden dan een mooi aandeel.
    De adviezen zijn helaas altijd gebaseerd op verwachtingen en soms krijg je er dan diverse en moet je toch weer kiezen want het vastgestelde budget is niet oneindig hiervoor.
    De eerdere verwachting die ik heb overgenomen voor EUR/USD heeft me dit jaar al ca. 10% papieren verlies gekost.
    Dus probeer zelf nu ook wat verwachtingen te ontwikkelen voor trends en aandelen.
    In 2014 dacht ik na lezen van enkele artikelen dat waterstof met zijn voordelen het zou worden maar gaat helaas veel trager dan gedacht.
    Ik denk wel dat shell zich heel langzaam aan het omvormen is naar waterstof als opslag elektriciteit en brandstof voor de elektrische auto’s.
    Ik beleg al jaren in Hal en kan dat bij lange na niet zo onderbouwen zoals jij dat doet Nico, maar is meer een gevoel kwestie het zijn slimme jongens (econometristen) daar bij Hal Trust waar ik dan op vertrouw en natuurlijk krijg je een redelijk dividend belastingvrij.
    Bedankt voor je tomeloze inzet.
    gr.
    Vanavond F1, ook leuk.
  6. forum rang 9 objectief 22 oktober 2017 18:04
    quote:

    lanciared schreef op 22 oktober 2017 13:35:

    Ben zelf momenteel voor ongeveer 96,5 % belegd in AMG.
    Hoef niet veel andere Europese aandelen daarnaast, want ik ben van mening dat AMG nog flink hoger kan, en volgend jaar met gemak nog wel + 30 of +50 % erbij kan doen.
    95,6% in AMG ..dat heeft niks met beleggen te maken...dat is gokken....gaat er iets mis met de mijn (is eerder gebeurt) of blijkt een van de managers de boel op te lichten (bij meerdere beursfondsen) en de beurskoers halveert.
  7. forum rang 7 ffff 22 oktober 2017 18:18
    Nico,

    Natuurlijk vind ik jullie intitiatief GRANDIOOS. Een goedbedoelde tip van mij : Laat de lezer niet verzuipen in informatie.

    Begonnen als belegger eind jaren 70 en een mooie Nederlandse portefeuille opgebouwd, ben ik medio jaren 80, na mijn verhuis uit Nederland naar België met een Belgische portefeuille begonnen en die portefeuille sinds medio Negentiger jaren aangevuld met Duitse, Franse en Amerikaanse aandelen.

    Op de website Discussieweb postte ik ruim 20 jaar geleden al uitvoerig over Belgische aandelen en sinds een kleine 20 jaar op de Koffiekamer van IEX over tientallen Belgische, Franse en Duitse bedrijven. Heel wat draden lopen vandaag de dag nog steeds zoals L' Oréal, Alstom, Airbus ( vroegere eADS) etc., en Duitse bedrijven als de automobielbouwers, TUI, Bayer etc. etc. Over Belgische bedrijven ook heel wat draden als Umicore, Van de Velde, het broertje van GBL, namelijk NPM, inmiddels overgenomen, de Belgische banken en verzekeraars. Allemaal kwamen ze aan bod in de KK van IEX.

    MIJN ervaring van afgelopen kleine 40 jaar is dat de ene periode Amsterdam eruitspringt en een volgende periode weer Brussel, of Parijs of Frankfurt. Je moest ook mazzel hebben met overnames die er in Amsterdam genoeg waren afgelopen dertig jaar.

    Jullie initiatief is dus grandioos en zoals je zelf al schreef ( hierboven): De wereld is groter dan Nederland.

    Als je het goed vindt, zal ik VANUIT DE PRAKTIJK, wat tips geven over de fiscale verschillen in verwerking van dividenden. Grappig dat je terecht vermeldt dat heel wat Franse bedrijven langetermijnbeleggers meer dividend uitbetalen, maar eventjes vergeet te melden dat je die aandelen dan wel vauit jouw portefeuille naar een instantie in Frankrijk moet overboeken en je dus niet METEEN, ONMIDDELLIJk bij je aandelen kunt als je morgenochtend die aandelen plots wilt vekopen.

    Maar de lezer verzuipt ondertussen in de informatie. Ik heb er ook meer dan 40 jaar over gedaan mij die diverse beurzen eigen te maken, dus ik zou zeggen: Doe het met behapbare porties.

    Veel success.

    Peter
  8. MartijnN1932 23 oktober 2017 10:30
    quote:

    Frankrijker schreef op 22 oktober 2017 23:35:

    Maar wie is die vrouw op de eerste foto nou ook alweer?
    dat is
    Helene Fischer beim DFB-Pokal-Finale 2017 - Ein Kommentar - FAZ
    de link

    www.welt.de/sport/fussball/article164...

    Gewoon rechtermuisknop op de foto en dan op googlesearch klikken
  9. [verwijderd] 23 oktober 2017 16:55
    quote:

    lanciared schreef op 22 oktober 2017 13:35:

    Nico, Ik kom zelf van Belgie, woon vlakbij Mechelen, en ... moet de Brusselse beurs niet zo.
    TINA waart hier nl al heel lang rond, waar er eigenlijk (al heel lang volgens mij) al heel lang geen koopjes meer te vinden zijn.
    Koopadviezen worden hier duchtig rondgestrooit, vervolgens een aantal maal herhaalt in diverse media, dan nog een aantal maal vb. dag van de tips door de Vereniging van Beleggers , (dat vb. goed opgevolgd wordt door velen)
    .... Dus geen koopjes meer.

    ------

    Ben zelf momenteel voor ongeveer 96,5 % belegd in AMG.
    Hoef niet veel andere Europese aandelen daarnaast, want ik ben van mening dat AMG nog flink hoger kan, en volgend jaar met gemak nog wel + 30 of +50 % erbij kan doen.
    We zullen het zien, tegen voorjaar 2019.
    Ik blijf "vol" belegd , ja, uitsluitend bij Jullie op de beurs in Amsterdam, vind ze best nog het interessantst.
    En neen, niet Europa.
    LR
    Ook in Nederland zijn er genoeg die de aandelen "omhoog praten" maar ook de obligaties en... jawel de europese aandelen niet te vergeten.
    De Nederlandse (en ook Duitse) kunnen nog wat verwachten als deze pareltjes worden ontdekt. En zeker als USA over gewaardeerd wordt.
  10. [verwijderd] 23 oktober 2017 17:13
    quote:

    fred12345 schreef op 22 oktober 2017 18:04:

    [...]

    95,6% in AMG ..dat heeft niks met beleggen te maken...dat is gokken....gaat er iets mis met de mijn (is eerder gebeurt) of blijkt een van de managers de boel op te lichten (bij meerdere beursfondsen) en de beurskoers halveert.
    Doomdenken heeft zo wie zo niks met beleggen te maken.
    Als de koers halveert biedt dat weer nieuwe kansen.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links