AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

ressiva_ schreef op 20 oktober 2017 13:59:

Waarom zakt trouwens de koers steeds flink als PPG zegt dat het geen bod meer wil doen? Die biedingen zijn toch significant te laag? Dan doen die biedingen er toch niet toe, want de koers van AKZO zal toch fors hoger worden??
Bodem valt weg. PPG fungeerde als een stevige ondergrens..

investorben
0
Vraag me af wat Elliot gaat doen met de 10 % aandelen Akzo die ze gekocht hebben. Kan me niet voorstellen dat ze in alle rust blijven afwachten.
ressiva_
0
quote:

JaneJungle schreef op 20 oktober 2017 14:06:

[...]

Bodem valt weg. PPG fungeerde als een stevige ondergrens..

Volgens de top van AKZO kan dat niet kloppen.
Als 96,75 significant te laag is, dan mag je wel op een waarde van 10 % hoger rekenen, is dus ca. 105 euro per aandeel.
Nou......laten ze dat maar eens waar maken.
De leugen regeert, zou onze vroegere koningin Beatrix zeggen!
Broer Konijn
1
Hogere bodem €76,40 lijkt juist te worden geaccepteerd.
Zelfs €77,85 lijkt het te houden.
Wat een geweld vandaag, indrukwekkend!
voda
0
S&P: outlook AkzoNobel is negatief

Gepubliceerd op 20 okt 2017 om 18:12 | Views: 0

Akzo Nobel 17:36
77,64 -0,50 (-0,64%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) zet het vooruitblik voor AkzoNobel op negatief. Het bedrijf wordt wel van de CreditWatch Negative verwijderd.

De negatieve outlook hangt mede samen met de onzekerheid rond de geplande afsplitsing van de speciaalchemietak, waarvoor AkzoNobel mogelijk langer nodig heeft dan eerder verwacht. S&P handhaaft de kredietrating van Akzo op A-.
Broer Konijn
0
Uit FD. Die De Mol van Otterloo maakte op de Bava ook al flink gehakt van Burgvrouw.....

Derde klager meldt zich bij AkzoNobel

AkzoNobel heeft na Elliott en USS nu een derde aandeelhouder die expliciet klaagt over het beleid van het verfconcern. Intrinsic Value Investors (IVI) heeft vandaag, vrijdag, in een brief aan AkzoNobel zijn vrees kenbaar gemaakt in april volgend jaar geconfronteerd te worden met een niet-capabele voorzitter van de raad van commissarissen, als opvolger van president-commissaris Antony Burgmans.

• bron: brief IVI 20 oktober 2017
Zo uit IVI forse kritiek op de huidige commissarissen Ben Verwaaijen en Dick Sluijmers. 'We willen geen Ben Verwaaijen (..). De heer Verwaaijen heeft betekenisvol en consistent aandeelhouderswaarde vernietigd als (co-)ceo van Lucent, BT en Alcatel. Hij realiseerde een negatieve opbrengst van meer dan 87%.'

Ook oud-ceo van pensioenuitvoerder APG Dick Sluijmers moet het ontgelden. '(..) Sluijmers is ook niet geschikt als voorzitter. Hij was ambtenaar en heeft nooit een commercieel bedrijf geleid. Verder was Sluijmers bij APG uiteindelijk verantwoordelijk voor de investeringen in Griekse staatsobligaties. Die vormden een van de grootste posities van APG.'

Burgmans houdt er in april na drie termijnen mee op. Burgmans zelf heeft zich volgens IVI overigens ook incapabel getoond, zo schrijft de aandeelhouder die een belang van ongeveer een half procent in AkzoNobel houdt.

Lees ook
De brief is gericht aan de raad van commissarissen van AkzoNobel.

'Negatieve verrassing'

IVI zegt te reageren op de voordracht van een aantal nieuwe leden van de raad van commissarissen eerder deze week. Die voordracht deed AkzoNobel in een persbericht van 18 oktober. De aankondigingen heeft IVI 'negatief verrast', schrijft IVI-bestuurslid Ariaan de Mol van Otterloo. IVI participeert al meer dan elf jaar in AkzoNobel. Het in Londen zetelende fonds beheert een vermogen van circa €2 mrd.

'Wij menen dat dit persbericht duidelijk aangeeft dat de aandeelhouderswensen niet worden gehonoreerd. Het is duidelijk dat de raad van commissarissen van AkzoNobel onder leiding van Antony Burgmans niet te goeder trouw handelt en er geen belang aan hecht om de relaties met de aandeelhouders te verbeteren.'

In het gewraakte persbericht van eerder deze week meldt AkzoNobel drie commissarisvoordrachten. Twee van de drie namen waren al eerder gecommuniceerd, Patrick Thomas en Sue Clark. Thomas is bestuursvoorzitter bij Covestro, een afsplitsing van het Duitse Bayer. Clark was jarenlang directeur Europa bij bierbrouwer SabMiller. Deze week noemde AkzoNobel ook de naam van Michiel Jaski als derde raadslid. Hij is voormalig bestuurder van ingenieursbureau Arcadis en puinruimer bij Grontmij. Jaski zou ook de man moeten zijn die de instemming heeft van grote aandeelhouders als Elliott.

Lees ook
IVI zegt in zijn brief Jaski niet te kennen. 'We stellen vast dat hij geen relevante ervaring heeft als lid van een raad van commissarissen.'

Voorzitterschap Burgmans 'teleurstellend'

IVI sluit nog eens af met een beschieting aan het adres van Burgmans. Na diens 'teleurstellende, controversiële en bittere voorzitterschap verdienen de aandeelhouders van AkzoNoble een competente en capabele voorzitter die de onderneming naar kalmer en winstgevendere wateren kan leiden'.

IVI stelt al eerder bij AkzoNobel zijn ideeën over het voorzitterschap van de raad van commissarissen te hebben aangekaart, in brieven van 8 juni en 5 juli.

Broze rust verstoord

Het was juist even rustig aan het aandeelhoudersfront bij AkzoNobel. Elliott, voor bijna 10% aandeelhouder, sloot met AkzoNobel in augustus een wapenstilstand. De voordracht van de Fransman Eric Meurice als lid van de raad van commissarissen door USS dateert al van 24 juli. Over de voordrachten wordt op 30 november gestemd tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering.

'Zeer frustrerende investering in vele opzichten'

IVI roerde zich al eerder, namelijk in het kielzog van Elliott in een zaak tegen AkzoNobel in mei bij de Ondernemingskamer. Ook IVI wilde net als Elliott een bijzondere aandeelhoudersvergadering om Burgmans naar huis te sturen. Burgmans was volgens IVI verantwoordelijk voor de slechte prestaties van Akzo, 'een zeer frustrerende investering in vele opzichten', aldus IVI in mei. De biedingen van PPG die Akzo afwees, vormden juist de redding: voor aandeelhouders en andere stakeholders.

Reactie AkzoNobel

In een reactie zegt AkzoNobel de kritiek van kritische aandeelhouder IVI te verwerpen. 'We zitten nog in het selectieproces. Er is helemaal nog niks besloten en we nemen de visie van aandeelhouders mee. Pas in april staat dat het onderwerp op de agenda.' Een woordvoerder van het concern wijst er ook op dat de aandeelhouders beslissen of een voorgedragen kandidaat al dan niet zitting zal nemen in de raad van commissarissen. 'IVI doet voorkomen alsof de RvC zelf bepaalt wie er in zit.'
[verwijderd]
0
IVI heeft gelijk Akzo Nobel draagt kandidaat aan, aandeelhouders beslissen maar is dan een hamerstuk en klaar is kees.
Goed dat IVI nu al reageert.
rene66
0
ABN AMRO is nog steeds heel positief. Zie onderstaand bericht afkomstig van de website. Koersdoel 84 Euro. Ik blijf dus nog lekker zitten in Akzo.

Opnieuw tegenvallers voor AkzoNobel
18 oktober | 14:09

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van AkzoNobel (Kopen) was met € 535 miljoen 10% lager dan vorig jaar. Het was ook 7% minder dan waar analisten van waren uitgegaan. De gevolgen van de productieproblemen en logistieke problemen waren € 25 miljoen. Dat verklaart 3% van de tegenvaller. De divisie Specialty Chemicals presteerde ironisch genoeg beter dan verwacht. De divisie Paints en Coatings deed het ook uitstekend en had geen last van de problemen.

Het management gaat nu uit van een gelijkblijvend resultaat (EBIT) voor dit jaar. Daartoe zou dit resultaat in het vierde kwartaal € 282 miljoen moeten bedragen. Dat is 20% meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat lijkt op het eerste gezicht wel wat te optimistisch.

De omzet in het derde kwartaal bedroeg € 3264 miljoen. Dat is 1% meer dan een jaar geleden. Analisten waren uitgegaan van een 2% hogere omzet. De volumes stegen 2%. Dat is beter dan de gelijkblijvende volumes in het tweede kwartaal. De prijzen stegen 1%. In het tweede kwartaal bleven ze nog gelijk.

De divisie Decorative Paints liet een omzetdaling zien van 1%. Het bedrijfsresultaat was met € 124 miljoen 21% lager dan vorig jaar en 20% minder dan verwacht. Het EBITDA- rendement bedroeg 12,3%. Dat was 320 basispunten minder dan vorig jaar en 270 basispunten minder dan verwacht. Dit kwam door een veranderende productenmix en hogere grondstofkosten.

De omzet van Performance Coatings bedroeg € 1428 miljoen en was 2% hoger dan een jaar geleden. Dat was 2% minder dan verwacht. Het bedrijfsresultaat bedroeg € 185 miljoen. Dat was 22% minder dan een jaar geleden en 18% onder de verwachtingen. Het EBITDA- rendement bedroeg 13%, 380 basispunten minder dan een jaar geleden en 260 basispunten minder dan waar analisten vanuit gingen. Dat lag vooral aan de aanhoudende zwakte van het onderdeel Marine and Protective Coatings.

Specialty Chemicals liet een omzetstijging zien van 1% ten opzichte van de situatie vorig jaar. De omzet kwam uit op € 1209 miljoen, 1% minder dan verwacht. Het bedrijfsresultaat bedroeg € 251 miljoen. Als geen rekening wordt gehouden met de productieproblemen bedroeg het EBITDA- rendement 22,8%. Dat is een stijging van 180 basispunten ten opzichte van een jaar geleden en 230 basispunten boven verwachting.

Het verlies van € 25 miljoen bij de overige activiteiten was aanzienlijk beter dan het verlies van € 51 miljoen waarvan was uitgegaan. Dat is waarschijnlijk het gevolg van lagere verzekeringskosten. De netto schuld lag met € 1691 miljoen 51% hoger dan een jaar geleden en was 16% hoger dan verwacht. De kasstroom bedroeg € 416 miljoen. Dat was 3% meer dan verwacht. De stijging werd veroorzaakt door een hogere instroom van werkkapitaal.

Nieuwe kostenbesparingen bij de divisie Paints and Coatings moeten in 2018 € 110 miljoen opleveren. De aandelen noteren tegen een koers/winst verhouding (2018F EV/EBITDA) van 10,5x. Dat is 14% hoger dan het gemiddelde van de sector. We denken dat dit aantrekkelijk is gezien de verwachte stijging van het rendement op investeringen met 230 basispunten naar 16,1%.

Met de verkoop van de Specialty Chemicals divisie en een eventueel bonusdividend in het vooruitzicht, geven wij u in overweging om de aandelen aan te houden. Wij houden vooralsnog vast aan onze Kopen-opinie met een koersdoel van € 84.
Hoppschwiiz
0
Als de soap rond de sponsoring door Akzo van de Volvo Ocean Race en schipper Tienpont tekenend is voor de onmacht in het bestuur van Akzo, zou ik me verre houden van het bedrijf. Wat een prutsers
VP 1958
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 22 oktober 2017 11:28:

Als de soap rond de sponsoring door Akzo van de Volvo Ocean Race en schipper Tienpont tekenend is voor de onmacht in het bestuur van Akzo, zou ik me verre houden van het bedrijf. Wat een prutsers
Daar kijken wij hier niet van op;het is gewoon super slecht wat daar dit jaar gebeurt en dat duurt denk ik nog wel tot april aanstaande
bik
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 22 oktober 2017 11:28:

Als de soap rond de sponsoring door Akzo van de Volvo Ocean Race en schipper Tienpont tekenend is voor de onmacht in het bestuur van Akzo, zou ik me verre houden van het bedrijf. Wat een prutsers
Dat giet wederum weer naer de achtenvieftig.mien jong.Grrrr,
BASF en BAYER kopen
0
Akzo Nobel slaag er nog geen eens in leiding te geven aan 1 zeilboot.
Wel de grootste anti reclame door een team ooit in de Volvo Ocean Race.

www.telegraaf.nl/sport/878858/tienpon...
BASF en BAYER kopen
0
Alsof AkzoNobel nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft. Terwijl het verfbedrijf worstelt om het vertrouwen van zijn aandeelhouders terug te winnen na een slopende overnamestrijd eerder dit jaar, is nu ook de sponsoring van de prestigieuze Volvo Ocean Race op een ordinaire knokpartij uitgelopen.

De Ocean Race begint zondag in Alicante. Op de valreep diende vrijdagmiddag achter gesloten deuren een arbitragezaak over het recente ontslag van de 35-jarige schipper Simeon Tienpont door sponsor AkzoNobel. De twee partijen verwijten elkaar contractbreuk.

Uit de zitting bij het Nederlands Arbitrage Instituut kwam vrijdagavond nog geen nieuws. Maar een opvolger van Tienpont, Nieuw-Zeelander Brad Jackson, staat wél al als schipper op de website van de Ocean Race.

Als dat zo blijft is er geen enkele Nederlander meer aan boord van de Akzo-boot. En dat terwijl Akzo zich profileert als „gloednieuw Nederlands raceteam” dat de „bijzondere erfenis van Nederlandse teams die meedoen aan de race voortzet”.

Team AkzoNobel is een van de zeven ploegen die deelnemen aan de Ocean Race, waarbij in acht maanden over de wereld wordt gezeild. Op 30 juni eindigt de zeilrace in Den Haag.

Zakelijk geschil

Schipper Tienpont hoorde vorige week vrijdag dat Akzo hem aan de kant schoof, krap een dag voor de eerste korte opwarmrace in Alicante. Al gaat het formeel niet om het aan de kant schuiven van Tienpont, maar van zijn bv: Steam Ocean Racing . Achter de actie gaat een zakelijk geschil schuil. De bv had zeilers in dienst, moest sponsoring regelen en was verantwoordelijk voor bepaalde organisatorische zaken.

Volgens Akzo functioneerde Tienponts bv niet naar behoren. En dus greep Akzo het roer. Het zou Tienpont nog hebben aangeboden om los van zijn bv als schipper aan te blijven, maar dat zou hij hebben geweigerd. Daarop nam het bedrijf de leiding over, bood de rest van het zeilteam rechtstreeks een contract aan en ging op zoek naar een nieuwe schipper.

De vete draait om geld. Dat was in februari al duidelijk. Toen stonden de twee partijen – respectievelijk voor het eerst sponsor en voor het eerst teamleider – al lijnrecht tegenover elkaar.

Het sponsorcontract gebiedt dat Tienponts bv naast Akzo’s miljoenen zelf óók een bedrag aan sponsoring moest binnenbrengen. Dat lukte niet, en over het waarom daarvan lopen de visies wijd uiteen. In ieder geval werd het contract ontbonden en ontzegde AkzoNobel de zeilers de toegang tot de boot. Noodgedwongen ging Tienpont weer praten met AkzoNobel.

Er kwam een nieuw contract en Akzo pakte het grondig aan. Het schakelde het Britse in sportsponsoring gespecialiseerde pr-bureau Mallory in en plaatste een ervaren Franse zakelijk manager bij Tienponts bv om de schipper te helpen.

Met die ingrepen van bovenaf verbeterde de sfeer niet. Want de vete gaat ook over: kan AkzoNobel een zeilteam managen alsof het een verfdivisie is? Of gelden in de wereld van sport en sponsoring andere regels?

De irritaties lopen in ieder geval op en op. Er is onenigheid over of Tienpont wel genoeg tijd besteedt aan de sponsorverplichtingen die zijn afgesproken. Financiële informatie zou worden achtergehouden en er zijn volgens bronnen forse budgetoverschrijdingen. Op het eind gooit Akzo Tienpont uit de boot.

Of hij het roer nog weet te grijpen blijkt zondag, de Ocean Race begint om 14.00 uur.
[verwijderd]
0
Heeft iemand zijn dividend al bijgeschreven zien staan van 0.58?
Ik zie bij ING niks
ressiva_
0
[verwijderd]
0
dat moet dan wel al zichtbaar zijn in je portefeuille als zijnde dat je ze krijgt
later pas uitgekeerd
ressiva_
0
Ik begrijp die Burgmans niet.
De minkukel ziet toch wel dat hij aan alle kanten onder vuur ligt?
Bij alle (grote)aandeelhouders, bij de VEB, bij de banken met hun beoordelingen en in de pers.
Hij is op afstand de slechtste topbestuurder van de AEX-bedrijven.
Hij sukkelt maar door.......
[verwijderd]
0
overname PPG gaat niet meer door, koers Akzo nu veelste hoog.
Koers drijft nu nog op de 4 euro dividend, en de opsplitsing van het bedrijf.
De opsplising zal ook niet zonder slag of stoot gaan, veel meningsverschillen van grootaandeelhouders.
investorben
0
4 euro dividend is geen steun voor de koers. In principe gaat de koers na goedkeuring van 4 euro dividend met 4 euro omlaag. Aandeelhouders krijgen nu ruim 77 euro per aandeel, straks ruim 73 euro per aandeel. Tel uit je winst.
7.801 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:56
Koers 65,520
Verschil -0,580 (-0,88%)
Hoog 65,700
Laag 64,780
Volume 147.804
Volume gemiddeld 366.817
Volume gisteren 512.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront